Hastanede yasadigim talihsiz olay ..

ChocolateCookie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2019
2.406
20.799
223
Kizlar bazilariniz biliyordur ben düne kadar hastanedeydim bulanti kusma sorunu yüzünden .. size dün gece hastanede yasadigimi kisaca anlatmak istiyorum ..

Öncelikle doktorum cok ilgili ve isini layigiyla yapan bir Doktor cok memnunum .. gel gelelim soruna ..
Dün gece 10 gibi bana mide bulantisi önleyici serum takildi onunla rahat ettim ve uyudum ta ki saat 2 ye kadar ... 2 de tekrar mide bulantisiyla uyandim ve baktigimda serum bitmis ve yenilenmemisti sonra bana bos serum takti bende neden bos diye sordugumda doktor hanimin talimati dedi cok sasirdim bos serumu ne yapayim ben rahatsizligin belli dedim orali olmadi .. neyse hemsireyi cagirdim ve midemin bulandigini uyuyamadigimi söyledim ve doktorumu aramasini rica ettim cünkü böyle durumlarda hemsireler doktorlari aramasi gerekiyormus kendi baslarina bi karar veremezler tabi .. bana dedigi sey cok mu kötüsünüz kustunuz mu oldu bende hayir ama kusmama ramak kaldi cok rahatsizim uyuyamiyorum arayin lütfen dedim bsna verdigi cevap kusarsaniz ancak o zaman ararim böyle bisey icin arayamam dedi bende ne münasebet dedim ve zaten iyice kötülestim münakasaya girecek durumda bile degildim odama gectim saga dön sola dön yok olmadi .. tekrar hemsireyi cagirdim durum bu dedim kusunca haber verin bana dedi saka gibi .. sonra diger hemsireyi cagirdim oda ayni seyleri söyledi artik delirmek üzereydim herhalde bi 10 kere cikip rica ettim ama orali olmadilar .. öyle böyle sabahi zor ettim saat 6 oldu artik sesimi yükselterek artik arayin dedim ben dayanamiyorum bana zaten birazdan doktor hanim gelecek o zaman söylersiniz oldu ve doktor hanim visite 9:30 da geliyor yani daha önümde cile dolu 3 bucuk saat var .. bende daha cok var gelmesine arayin lütfen dedim tamam dedi bi isim var halledeyim aricam dedi ve inanin saat 9 kadar o hemsirenin pesinde kostum resmen aradin mi aradin mi diye ama bana bilgi vermedi ve aramadida .. artik bidaha muhattap olmadim ve doktorumun gelmesini bekledim .. yani o gece kabus gibi gecti benim icin .. esim aradi sabah ona herseyi anlattim resmen köpürdü .. ve aninda atladi geldi her yere şikayet ettik ve doktorumada olanlari anlattik doktorumun verdigi hic bir talimati uygulamamis bana saati saatine rapor yazmis ve ilaclarin hic birini bana vermemis .. doktor hanim bize raporlar gösterdi hersey eksiksiz yaziyordu .. ve suan o hemsirenin isine son veriliyor .. insanin sagliyila oynamak böyle bisey sanirim ..

Doktoru aramaması doğal bir süreçtir .
Her hasta her rahatsızlık için doktor aranmaz o insan sabah iş başı yapıp bir ton hastaya bakıyor .
Doktorun talimatlarını ne cesaret yerine getirmemiş o kısmı anlayamadım. Bedelini de ödemiş işte.

Kusmadiginiz icin sanirim hafife almis.bos serum neden onu hic anlamadim.Isine son verilecek bir sey yok ortada yanlis ilaç vermemis zarar vermemis.Ozel hastaneyse atarlar da devlet has.ise atilacak bir sey goremedim. Bulanti kusma olacak siddette degilse seruma ilaca gerek yok ki .
Sorun doktor talimatına uymaması galiba . Doktoru arayamaz öyle zaten .
Son cümlelere kadar hanımefendi haksız . Ama doktor talimatına uymamak büyük hata bence.

Doktoru aramaması doğal bir süreçtir .
Her hasta her rahatsızlık için doktor aranmaz o insan sabah iş başı yapıp bir ton hastaya bakıyor .
Doktorun talimatlarını ne cesaret yerine getirmemiş o kısmı anlayamadım. Bedelini de ödemiş işte.
Özel hastaneydi ve doktorumun bana dedigi daha yatmadan hastaneye gece bisey olursa hemsirelere bilgi verin beni arar onlar .. hersey icin ariyorlarmis doktorlari en ufak seyler icin bile .. o yüzden aramamasi büyük bi sorun ..

Son satırınızda doktorun talimatını uygulanmadığı doğruysa eğer onda haklısınız ama bulantınız için bu kadar serum almamalısınız. Birçoğumuz o bulantı dönemini feci atlatıyoruz. Biraz sabır gerekiyor bu süreçte zaten sonra bıçak gibi kesiliyor..

Tek basınamıydınız neden ?
Alo 184 ü arasaydınız keske
Son satırınızda doktorun talimatını uygulanmadığı doğruysa eğer onda haklısınız ama bulantınız için bu kadar serum almamalısınız. Birçoğumuz o bulantı dönemini feci atlatıyoruz. Biraz sabır gerekiyor bu süreçte zaten sonra bıçak gibi kesiliyor..
Ben zaten cok siddetli kusma ve bulanti yüzünden yatirildim yoksa evdede kalabilirdim ama doktorum cok direncsiz kaldigim icin yatirdi beni .. böyle bi durumdada zaten doktor talimatlari vermis gece bu serum sonra bu serum takilacak diye ama o hemsire bunlara uymamis bana bos serum takmis

Kusmadiginiz icin sanirim hafife almis.bos serum neden onu hic anlamadim.Isine son verilecek bir sey yok ortada yanlis ilaç vermemis zarar vermemis.Ozel hastaneyse atarlar da devlet has.ise atilacak bir sey goremedim. Bulanti kusma olacak siddette degilse seruma ilaca gerek yok ki .
Iste cok siddetli oldugu icin yattim zaten hastaneye doktorum yatmam gerektigini toparlanmam gerektigini söyledi .. böyle bi durumdada daha kötü oldum doktorun öngördügü ilaclari vermemis bana ve aramasi gerekirken aramadi .. doktor hanim kendisi söylüyor benim telefon her zaman calar hep aramalari lazim her durumda diye bende bunu bildigin icin istedim zaten aramasini

Özel hastaneydi ve doktorumun bana dedigi daha yatmadan hastaneye gece bisey olursa hemsirelere bilgi verin beni arar onlar .. hersey icin ariyorlarmis doktorlari en ufak seyler icin bile .. o yüzden aramamasi büyük bi sorun ..
Degil , sizin "bir şey " anlayışınızla tıbbi "bir şey " anlayışı çok farklıdır .
Her yatan hastanın istegine göre doktor aransa o doktor ertesi gün iş göremez .
Özel hastane olduğu için size öyle demiş olabilir ama gerçek bu degil.

Sorun doktor talimatına uymaması galiba . Doktoru arayamaz öyle zaten .
Son cümlelere kadar hanımefendi haksız . Ama doktor talimatına uymamak büyük hata bence.
Bence de uymalı ama umarim doktor talimat gercekten vermiştir hemsireyi suclu duruma dusurmemistir umarim
Konu sahibi 9 aylik süreçte ve sonra bebegin asilarinda hatta her hastaliginda cok sey yasayacak bu minnacik olayi bu kadar buyutmenin anlami yok her midesi bulananin doktoru aratmasi saçma. Hayati bi risk yok ortada hamilesindir beta hcg yukseldikce bulantin artar hepsi bu .

Tamam şimdi anladım siz hamilesiniz. O zaman dediginiz doğrudur ben o kısmı eş geçmişim. Kusura bakmayın
Geçmiş olsun diyorum size.

Degil , sizin "bir şey " anlayışınızla tıbbi "bir şey " anlayışı çok farklıdır .
Her yatan hastanın istegine göre doktor aransa o doktor ertesi gün iş göremez .
Özel hastane olduğu için size öyle demiş olabilir ama gerçek bu degil.
Bu sizin görüsünüz .. ilk gece kaldigimda gece ayni seyler oldu ve hemsire aninda aradi doktorumu bana ilac verdirdi .. doktoruma anlattigimdada aramasi lazimdi dedi .. yani durum böyleyken gercek bu degil diye düsünmedim acikcasi cünkü bana sunulan secenekler var ..

Bence de uymalı ama umarim doktor talimat gercekten vermiştir hemsireyi suclu duruma dusurmemistir umarim
Konu sahibi 9 aylik süreçte ve sonra bebegin asilarinda hatta her hastaliginda cok sey yasayacak bu minnacik olayi bu kadar buyutmenin anlami yok her midesi bulananin doktoru aratmasi saçma. Hayati bi risk yok ortada hamilesindir beta hcg yukseldikce bulantin artar hepsi bu .
hiperemezis gravidarum şüphesi olabilir. Ilk iki trimester da üstelik riski büyük yani .

kızıma herzaman diyorum ki ne iş yaparsan tam anlamıyla yap ,
arkandan kimse sana küfür etmesin ve işini herzaman severek yap ama ne iş yaparsan yap annecim diyorum ,

çok iyi yapmışsınız umarım siciline işlenir,
Kesinlikle ben zaten doktorumu hastaneye yatmak icin aramamistim sadece durumu anlatmak icin aradim bana acil gelmem gerektigini ve yatis yapacagini söyledi benim basindan beri bulantim var hap bile kullanmamistim doktorum verdigi halde ama 4 gündür sadece kusuyordul ne yemek ne su hic bisey yiyip icemiyordm böyle olunca doktorum yatirdi ve talimatlari verdi ama 2. gece uygulanmadi ..

Doktor hanim bana raporlari gösterdi hatta yazdigi tarihi bile .. yani ortda ne yalan ne iftira var ..

Back
X