Hastayken düşüncelere gark olmak :/

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.560
598
Selam hanımlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?

İçim daraldı, buralara yazayım dedim.

Yaz gribi mi, nezlesi mi, üşütme mi (Antalya'da yaz günü üşümek evet, böyle özelliklerim var) neyse öyle bir şey oldum ya, burnum-gözüm akar, art arda 5-10 kez hapşırma halleri, ağzımın bozuk tadı, boğazımdaki doluluk hissiyle karışık yutkundukça kendini belli eden sızı, baş ağrısı, midemde şişkinlik hissi... Uzun zamandır böyle hasta olmuyordum, resmen unutmuşum gribin nasıl bir şey olduğunu. Eh sen aylarca dadan abur cuburlara, vücudunu düşür güçten, bağışıklığını hoyratça savur, doktorun uyarı çektiği şeyleri dinleme, olacağı buydu.

Eşim, iş yerinden kapmış getirmiş eve, 2 gün bile değil; biraz sesi değişti, bir iki burun çekti atlattı... Zaten o sıra çocuğa bulaştırmış, burnunun dibinde gezerse oğlanın tabi. Oğlan ilk gün burun çekti, ikinci gün ateşlendi ve üçüncü güne atlattı, hafif burun çekmesi harici keyfi yerinde ve geçti. Ama olan bana oldu, sonunda bana da bulaştı, ben de direkt yamuldum. Burnumdan yukarısı beyin yerine mukus dolmuş gibi. Zorla kendimi sürüklüyorum oraya buraya... Anladım ki anaların hastalanmaya hakkı yok, öyle bi lüksü yok. :işsiz:

Kendime uyuz oldum, "2 yaşını doldurmamış çocuğunun bile 3 günde atlattığını, 4. günde hala çekiyorsun, aferin böyle git, bitir vücudunu, bitir kendini diye."

"Beslenmemi düzene koymam lazım" minvalinde bir konu açmıştım hatırlarsanız, fiziksel olarak işaretler geliyeah, bacaklar, ciğerler, surat elden gidiyeah diye... Bağışıklık da yerlere inmiş...
Burnumu tıkayıp 2 hafta yoğurt yemekle olmuyor, daha reel bir çözüm lazım; devam ettirmem lazım, yine bıraktım. Tamam dedim başladım 2 hafta sonra bıraktım. İnsan sağlığına-vücuduna hiç mi kıymet vermez? Bundan bir 10 sene sonrası sağlık olarak nerede olacağım? Kendime, çocuğuma, eşime bunu yapmaya hakkım var mı?

Sağlığın önemini bilmesem, ömründe hiç ağır hastalık geçirmemiş ve buna uyanmamış biri olsam, yine "Burnun sürtülünce anlarsın Gangsta" diyeceğim ama burnum kaç kere sürtüldü zaten, hayatımın yarısı hastanelerden ibaret. Bilinçaltımca bunun bir çeşit bıkkınlığı mı acaba? Bıktım her şeye dikkat etmekten, bıktım düşünüp planlamaktan, canımın estiğince yiyeceğim-içeceğim, istersem kış günü mayoyla gezeceğim, atın ölümü arpadan olsun halleri mi?
Sürünmek var ama...
Sağlığa kavuşmaya geri dönme yolunda sürünmek, yabancı bir his de değil oysa.
Basit bir soğuk algınlığı-gribin düşündürtmesi de bu yüzden. Hatırlatıyor ne kadar sağlık döküntüm varsa.

Eşimin 2. günde, oğlumun 3. günde atlattığı grip, beni yere serdi ve içimi sıktı... Yazmak istedim öylece saçma hislerimi. Niye başıma gelene kadar dikine gitmek zorundayım?

Neyse... Güzel saçmaladım itiraf etmeliyim ki.
Tüm hastalara acil şifalar, sağlıklı günler diliyorum. :KK200:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Gangsta. Eşin ve evladının çabuk atlatmasına sevindim ama sen de daha 4.gündeymişsin bu kadar yüklenme kendine. Kayınvalidem sapsağlıklı beslenip yaşamasına rağmen grip olunca 1 ay çeker. Gönül ister ki hepimiz sağlıklı beslenelim ama zararlı şeyler de çok lezzerli meretler. Emziren bi anne olmama rağmen çöp gibi besleniyorum ve tuhaf bi biçimde umrumda da değil:D napsak biz de sağlıklı beslenme, abur cuburu bırakma topiği mi açsak:)

Malesef ki doğuştan gelen bağışıklıkla alakalı bir şey bu ben kendim ne kadar sağlıklı beslenirsem besleneyim azcık üşüttümü veya vitamini eksik aldımmı bitiyor vücut.. bide çalışıyorsanız temponuz yüksekse vay o vücudun haline değil 4 günde 10 günde iyileşse iyi her zaman dikkat etmek gerekiyor ama bu da çok sıkıcı olur. Ben ağır bir hastalık geçirmeme rağmen dikkat edemiyorum valla korkuyorum ama akıllanmıyorum işte.

Geçmiş olsun Gangsta. Eşin ve evladının çabuk atlatmasına sevindim ama sen de daha 4.gündeymişsin bu kadar yüklenme kendine. Kayınvalidem sapsağlıklı beslenip yaşamasına rağmen grip olunca 1 ay çeker. Gönül ister ki hepimiz sağlıklı beslenelim ama zararlı şeyler de çok lezzerli meretler. Emziren bi anne olmama rağmen çöp gibi besleniyorum ve tuhaf bi biçimde umrumda da değil:KK70: napsak biz de sağlıklı beslenme, abur cuburu bırakma topiği mi açsak:)

Şükür ki onlar atlattı; hepimiz aynı anda yamulsak zaten hayal dahi edemiyorum.

Ya ne güzel sağlıklı beslenip yaşayanlar var ama. Önceki konumda "Insta'dan sağlıklı yaşam hesaplarını takip edebilirsin" yorumları gelmişti, takip edeyim bakayım dedim; gaza gelirim düzene oturturum, yok. Adamların ne güzel vücutlarına saygıları var dedim, iki imrendim baktım, sonra "Ya sürekli dikkatle hayat mı geçer?" dedim çıktım, tembelleştim ya.
Deli gibi de lezzetli o zararlı şeyler evet, monosodyum glutamat mmm enfess :KK70:

Açalım mı? Hepimiz bir olup "Bağışıklığımızı-vücudumuzu güçlendiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz" topiği açalım, gazlayalım birbirimizi. Cipsi bıraktım güya, gittim yine çekirdeğe sardım ya. İnsanın akşam öğünü çekirdek-popcorn olmamalı ya.

Şükür ki onlar atlattı; hepimiz aynı anda yamulsak zaten hayal dahi edemiyorum.

Ya ne güzel sağlıklı beslenip yaşayanlar var ama. Önceki konumda "Insta'dan sağlıklı yaşam hesaplarını takip edebilirsin" yorumları gelmişti, takip edeyim bakayım dedim; gaza gelirim düzene oturturum, yok. Adamların ne güzel vücutlarına saygıları var dedim, iki imrendim baktım, sonra "Ya sürekli dikkatle hayat mı geçer?" dedim çıktım, tembelleştim ya.
Deli gibi de lezzetli o zararlı şeyler evet, monosodyum glutamat mmm enfess :KK70:

Açalım mı? Hepimiz bir olup "Bağışıklığımızı-vücudumuzu güçlendiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz" topiği açalım, gazlayalım birbirimizi. Cipsi bıraktım güya, gittim yine çekirdeğe sardım ya. İnsanın akşam öğünü çekirdek-popcorn olmamalı ya.

Monosodyum glutamat eeen sevdiğim:D ya o hesaplar benim psikolojimi bozuyo. Hamileyken 18 kilo almışım, kaslarım gitmiş. Puding/jöle kıvamında bi vücuda sahip olmuşum kiloları hızlı verince. Bi bakıyorum ayı gibi güzel bedenler. "Bu ne yaaa kesin fotoşoque" diyip çıkıyorum sayfadan:D eşim ben alıp önüne koymazsam ağzına sürmez nasıl imreniyorum ona. Adamın ara öğünü elma, kuru meyve veya yoğurt. İşin tuhaf tarafı bu onun seçimi. Yani sağlıklı besleneyim kiloma dikkat edeyim diye bi derdi yok adam seviyo. Nasıl ya? Nasıl bi insan cips ne bileyim eti puf falan dururken hür iradesiyle kuru erik, elma falan yer?
Geyik yapmıştım ama gerçekten açsak mı ya? Şekersiz 21 gün falan denesek? Sonra belki kurtuluruz bağımlılıktan?

Monosodyum glutamat eeen sevdiğim:KK70: ya o hesaplar benim psikolojimi bozuyo. Hamileyken 18 kilo almışım, kaslarım gitmiş. Puding/jöle kıvamında bi vücuda sahip olmuşum kiloları hızlı verince. Bi bakıyorum ayı gibi güzel bedenler. "Bu ne yaaa kesin fotoşoque" diyip çıkıyorum sayfadan:KK70: eşim ben alıp önüne koymazsam ağzına sürmez nasıl imreniyorum ona. Adamın ara öğünü elma, kuru meyve veya yoğurt. İşin tuhaf tarafı bu onun seçimi. Yani sağlıklı besleneyim kiloma dikkat edeyim diye bi derdi yok adam seviyo. Nasıl ya? Nasıl bi insan cips ne bileyim eti puf falan dururken hür iradesiyle kuru erik, elma falan yer?
Geyik yapmıştım ama gerçekten açsak mı ya? Şekersiz 21 gün falan denesek? Sonra belki kurtuluruz bağımlılıktan?

Açıyorsanız ben de katılırım inşallah o_O

Yalnız şekersiz değil de paketsiz 21 gün daha mı iyi acaba?

Açıyorsanız ben de katılırım inşallah o_O

Yalnız şekersiz değil de paketsiz 21 gün daha mı iyi acaba?
Aslında aynı şey sayılır. Rafine hiç bişey tüketilmiyo. Şeker de yalnızca meyve veya kuru meyvelerden. Sınırlı tabi. Yapabilsek efsane olur.

Aslında aynı şey sayılır. Rafine hiç bişey tüketilmiyo. Şeker de yalnızca meyve veya kuru meyvelerden. Sınırlı tabi. Yapabilsek efsane olur.
Şekersizde meyve günde 1 porsiyon ya da hiç olmuyor diye biliyorum.

Ama sanki ben günde 3-5 hurma, 1 tane de taze meyve yersem daha iyi hissederim gibi geliyor.

Şimdi koca bir kase dondurma gömdüm. Midem bulandı içeriğini düşününce:KK43:

Malesef ki doğuştan gelen bağışıklıkla alakalı bir şey bu ben kendim ne kadar sağlıklı beslenirsem besleneyim azcık üşüttümü veya vitamini eksik aldımmı bitiyor vücut.. bide çalışıyorsanız temponuz yüksekse vay o vücudun haline değil 4 günde 10 günde iyileşse iyi her zaman dikkat etmek gerekiyor ama bu da çok sıkıcı olur. Ben ağır bir hastalık geçirmeme rağmen dikkat edemiyorum valla korkuyorum ama akıllanmıyorum işte.

Doğuştan mı geliyor bilmiyorum, durur durur bi yamulurum, iyi yamulurum hem de. Ateş fırlar, komple dudaklarım burnumun içine kadar patlar yani.
Çocuklu bir ev kadar tempom, yoğun geçtiği de olur, bazı günler yayılmaların dibine vurduğum da; ama esas sorun beslenme şeklimde diyorum, cidden vücudum nasıl idare ediyor o yediklerimle hayret edilesi. Gençliğin son düzlüğünde olmak da düşündürücü... "Daha ileri yaşlarda çıkacak bak yapma" diye uyarır annem de gördükçe. Bilmiyorum, başa gelmeden akıllanabilsek ah.

Şekersizde meyve günde 1 porsiyon ya da hiç olmuyor diye biliyorum.

Ama sanki ben günde 3-5 hurma, 1 tane de taze meyve yersem daha iyi hissederim gibi geliyor.

Şimdi koca bir kase dondurma gömdüm. Midem bulandı içeriğini düşününce:KK43:

Zamanla o da azaltılabilir aslında alışınca. Benim en büyük sorunum emzirdikten sonra yaşadığım şeker düşmeleri. Normalde de düşük hamileyken 63leri gördüm yani. Bahane sanılıyo ama elim ayağım kesiliyo valla. Kan şekerimi dengeleyebilsem daha az düşerim abur cubura bence:D

Monosodyum glutamat eeen sevdiğim:KK70: ya o hesaplar benim psikolojimi bozuyo. Hamileyken 18 kilo almışım, kaslarım gitmiş. Puding/jöle kıvamında bi vücuda sahip olmuşum kiloları hızlı verince. Bi bakıyorum ayı gibi güzel bedenler. "Bu ne yaaa kesin fotoşoque" diyip çıkıyorum sayfadan:KK70: eşim ben alıp önüne koymazsam ağzına sürmez nasıl imreniyorum ona. Adamın ara öğünü elma, kuru meyve veya yoğurt. İşin tuhaf tarafı bu onun seçimi. Yani sağlıklı besleneyim kiloma dikkat edeyim diye bi derdi yok adam seviyo. Nasıl ya? Nasıl bi insan cips ne bileyim eti puf falan dururken hür iradesiyle kuru erik, elma falan yer?

Eşimde sorguladığım şeylerden biri de bu Tosba, biliyor musun? :D :D
Adam meyve, ev yapımı komposto-şurup/şerbet, marmelat, kuru kayısı-dut, fındık-fıstık delisi. Kek sever ama hazır yemez, evde yapılacak filan ona kadar bi tarzı var adamın.
Benimse eti puflar, çikolatalı gofretler iki gündür "Şifa niyetine hayde enerji olsun" deyip ağzıma tıktığım şey :D Ya kendimi boğasım var ya, sinirim bozuldu. Bile bile insan bunu kendine niye yapar ya? Tembelim. Yeme düzeni konusunda kendine tembel, daha açıklaması yok.

Doğuştan mı geliyor bilmiyorum, durur durur bi yamulurum, iyi yamulurum hem de. Ateş fırlar, komple dudaklarım burnumun içine kadar patlar yani.
Çocuklu bir ev kadar tempom, yoğun geçtiği de olur, bazı günler yayılmaların dibine vurduğum da; ama esas sorun beslenme şeklimde diyorum, cidden vücudum nasıl idare ediyor o yediklerimle hayret edilesi. Gençliğin son düzlüğünde olmak da düşündürücü... "Daha ileri yaşlarda çıkacak bak yapma" diye uyarır annem de gördükçe. Bilmiyorum, başa gelmeden akıllanabilsek ah.
O halde senin halin tamamen beslenmenle alakalı evet annen haklı ilerde çok daha fazla yamulursun Allah korusun söyleyeyim.. şöyle yapabilirsin gün içinde sağlıklı beslenip belli günlerde veya saatlerde kendine ödül koyabilirsin tabi planlı beslenmeye uyabilirmisin bilemem bu da bir nevi sağlıklı diyet uygulaması..

Ayrıca çocuğunuzda varmış o nasıl besleniyor peki.. bence çocuğunuza ne yasaksa sizde yemeyin ;)

O halde senin halin tamamen beslenmenle alakalı evet annen haklı ilerde çok daha fazla yamulursun Allah korusun söyleyeyim.. şöyle yapabilirsin gün içinde sağlıklı beslenip belli günlerde veya saatlerde kendine ödül koyabilirsin tabi planlı beslenmeye uyabilirmisin bilemem bu da bir nevi sağlıklı diyet uygulaması..

Ayrıca çocuğunuzda varmış o nasıl besleniyor peki.. bence çocuğunuza ne yasaksa sizde yemeyin :KK66:

Çocuğa-eşime düzenli hazırlarım; meyveleri, yoğrutları (Ev yapımı), öğün yemekleri, hamur işi şekline getirilmiş faydalı şeyler (Misal yemediği cevizi, havuç topu yapıp yediririm, şeker yerine pekmez, su yerine ıhlamur kullanırım) vs...
Kendime gelince, yok.
Aslında çocukla birlikte düzene otururum ben de diye ümitlerim vardı; ama çocuğa düzenlerken, yine kendime gelince kaçtım.

Çocuğa-eşime düzenli hazırlarım; meyveleri, yoğrutları (Ev yapımı), öğün yemekleri, hamur işi şekline getirilmiş faydalı şeyler (Misal yemediği cevizi, havuç topu yapıp yediririm, şeker yerine pekmez, su yerine ıhlamur kullanırım) vs...
Kendime gelince, yok.
Aslında çocukla birlikte düzene otururum ben de diye ümitlerim vardı; ama çocuğa düzenlerken, yine kendime gelince kaçtım.
Ya çocuğuna uyacaksın o halde yada abur cubur orucuna gireceksin.. çünkü bünye biyerden sonra kaldırmaz sağlıksız şeyleri ve hastalıklar meydana gelir.. inşallah önüne geçebilirsin bu durumun ;)

Ya çocuğuna uyacaksın o halde yada abur cubur orucuna gireceksin.. çünkü bünye biyerden sonra kaldırmaz sağlıksız şeyleri ve hastalıklar meydana gelir.. inşallah önüne geçebilirsin bu durumun :KK66:

İnşallah... Sağlık elden gitmeden komple, bi silkelenip kendime gelirim, aynı durumda olanlar da gelir inşallahh. . :dua:

Zamanla o da azaltılabilir aslında alışınca. Benim en büyük sorunum emzirdikten sonra yaşadığım şeker düşmeleri. Normalde de düşük hamileyken 63leri gördüm yani. Bahane sanılıyo ama elim ayağım kesiliyo valla. Kan şekerimi dengeleyebilsem daha az düşerim abur cubura bence:KK70:

Benim de insülin direncim var. İlaç yazdı doktor ama tembellikten onu da bir ay kullanıyorsam birkaç yıl unutuyorum:KK45: haftasonu kaçamağındayım, yarın eve döneyim de bi bulayım şu haplarımı. Kullanınca farkediyorum çünkü tatlı ya da karbonhidrat krizlerim olmuyor.

Açalım mı? Paketli abur cuburlar komple yasak olsun.

Açalım, yarın pazartesi hem de:KK48:

Back
X