Hastlık korkusu

minamina88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
88
Kızlar merhaba,

bende inanılmaz derecede hastalık, özellikle kanser, korkusu var.. En ufak belirtide hemen en kötüsünü düşünüyorum, sürekli semptom arıyorum bedenimde, en normal belirtilerden bile korkup kasılıyorum.. Kasıldıkca daha çok ağrım oluyor ve daha çok korkuyorum. Artık cidden bunaldım, böyle olan var mı?
Varsa nasıl başa çıkıyorsunuz bu durum ile?

OKB gibi duruyor. OKB nin altında yatan en temel sebepler ise suçluluk ve utançtır. Bu duygulara yoğunlaşmanızı ve kendinizi şifalandırmanızı öneririm. Bir terapistten yardım alabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim.. Suçluluk ve utanç üzerine yoğunlaşma nasıl oluyor? Yani travma gibi mi tam anlayamadım.. Psikoloğa gidiyorum, 3 seans aldım, iyi gibi oldum ama en ufak bir belirtide yine hortladı.. Özellikle bi kaç günden fazla devam eden belirtiler çok korkutuyor beni. Artık çok yoruldum bu durumdan

Benzer durumu bende yaşıyorum ne dedi size psikolog

Benzer durumu bende yaşıyorum ne dedi size psikolog
Henüz daha çok başındayım, negatif düşüncelere ve kaygılara mesafe koymayı öğreneceğiz dedi.. Ama nasıl olcak bilmiyorum maalesef.. Bende son 1 senedir çok arttı, kaç kez doktora gittim belli değil.. Basit kan tahlilinden önce bile uyuyamadım ya bişe çıkarsa diye.. Çok yıprandım gerçekten.
Şimdi de midem çok bulanıyor ve ben korkuyorum acaba bişe mi var diye

Benzer şeyleri yaşıyorum bende evet çok yıpratıcı bir durum.hemen hemen her şeyden tedirgin oluyorsunuz.

Emdr yontemiyle calisan birini secin. Sizi ne neden tetikliyor detayli arastirilir. Hem bedensel izleri hemde zihinsel izleri takip edebilecek birine ihtiyaciniz var

Anksiyete yasıyorsunuz. Psikiyatriden yardım alın.

Ben böyleyim

Ben varım internetten araştırma yapmıyorum ne olursa olsun bazen elim gidiyor ama tutuyorum kendimi siz de yapmayın tamamen geçmedi ama kendimi kontrol etmeye çalışıyorum

Ben varım internetten araştırma yapmıyorum ne olursa olsun bazen elim gidiyor ama tutuyorum kendimi siz de yapmayın tamamen geçmedi ama kendimi kontrol etmeye çalışıyorum
Fiziksel belirtiler yaşıyor musunuz?

evet. sırt ağrısı, bel ağrısı, gerilim tipi baş ağrısı.. aslında hepsi stresden dolayı kas kasılmalarına bağlı ağrılar.. Ama ağırdıkca ben daha çok stres yapıp daha çok kasılıyorum (
şuan bile inanılmaz derece de sırt ağrısı çekiyorum

Gerilim tipi baş ağrısı sizde neler yapıyor?
Evet zaten kas kasılmaları mahvediyor bizi

başım inanılmaz çok ağrıyor, etrafında sanki bi bant var ve sıkıyor.. Onun dışında şakaklarım da batma oluyor.. Baş ağrım o kadar yeni ve değişikdi ki, tümör sandım Dr kas kaynaklı diyince bi tık rahatladım.. salınca geçti zaten o ağrı.. şimdi sırtım çok ağırıyor, onada kas spazmı dedi dpktorum..
sizde nasıl belirtiler var?

Gerilim tipi baş ağrısı sizde ensede Ağrı ve sersemlik yapıyor muydu

Boynumun sağ tarafında ağrı var bazen de ensemde şakaklarda ve alın kısmında baskı tarzında Ağrı var tutunca sersemlik yapıyor.degisken ağrılar da var

Gerilim tipi baş ağrısı sizde ensede Ağrı ve sersemlik yapıyor muydu
benim de enseden başlayıp başımın üst tarafına doğru çekiliyordu ağrı.. sanki bıçak saplanıyordu birde.. dr zaten boynun beton gibi dedi, ağırması çok normal dedi..Jacobson kas gevşetme egzersizi önerdi, anksiyeteye karşı çok iyimiş.. Ama ben bir türlü fırsat bulup yapamadım. Reformer pilates yapıyordum, o çok iyi geldi..

Boynun yan taraflarında da Ağrı oluyor kasılmadan mi bilmiyorum

Evet yaşıyorum midemde sırtımda göğsümde ağrı… hatta az önce birden göğsüme ağrı girdi kalbim çarpmaya başladı bıktım bıktım…

Evet yaşıyorum midemde sırtımda göğsümde ağrı… hatta az önce birden göğsüme ağrı girdi kalbim çarpmaya başladı bıktım bıktım…
Geçmiş olsun Allah şifamizi versin.cok zor gerçekten çok sıkıntı yaşıyor insan hayat kalitesi sıfır

`