Hata bende mi sizce ne yapmaliyim

Umutlandınız. Belki bu sefer olur, aklı başına gelmiştir diye muhtemelen bilinçsizce fazla umutlandınız. Şu an her şeyin daha zor gelmesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Önceki gidişinde kabullenmiştiniz, bu sefer umut ettiniz ve yine hayal kırıklığı. Üstelik şimdi maalesef eşiniz falan da annenizi tanımış bulundu. Kimse istemez ailesindeki sıkıntıların birinci gözden görülmesini.

Evlatlarınız var, annelik hissini yaşıyor ve tanıyorsunuz. Siz onları bırakıp, dışarıya başka hayatlar yaşamaya gidebilir miydiniz ? Gidemezdiniz. Sizin anneniz gitmiş. Bunu canınızı yakmak için söylemiyorum kendi geçmişim de çok parlak değil fakat şunu anlatmak istiyorum ; her dişi doğurabilir. Şu an ben istesem 3 tane daha doğurayım, sahip çıkmadıktan sonra bir önemi yok ki... Anneniz sadece biyolojik olarak anne. Dolayısıyla ona karşı duygusal bir yükümlülüğünüz yok. "Annemdir ne olursa olsun" düşüncesi sizin için geçersiz.

Mis gibi bir hayat kurmuş, bugün güçlü bir kadın olmuşsunuz. Bir yuvanız ve evlatlarınız var. Kendinizi geçmişin ve o geçmişten gelen insanların esaretinden kurtarın. Yoksa o geçmiş peşinizi bırakmayacak, sizi takip edecek ve bugününüzü, geleceğinizi etkileyecek. Buna izin vermeyin, sizin hayatınız insanların oyun sahası değil. Kimse canı istedikçe girip çıkamasın. Siz çıkarın ve bir daha sokmayın. Ben babama devasa bir mesafe koydum mesela, inanın yıllardır bu kadar huzurlu olmamıştım. O çok imrendiğim baba kız ilişkisini kurmaya çabalarken o kadar yıpranmışım ki... Çünkü benim babam öyle bir baba değil, sizin anneniz de öyle bir anne değil. Tek taraflı fedakârlık sadece acı verir. Üzgünüm... Çok mutlu olmanızı dilerim, annenizi hayatınızdan gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz umarım. Sevgiler ❤
Nasilda guzel yazmissiniz..tam içimi icimdekini resmen..evet umutlanmisim farkinda olmadan..belki dedim hersey guzel olur yasayamadigim herseyi yasayabilirim..inanin yoklugunda o kadar cok seyle basa ciktim ki ama ne zaman evladinin sevdgi yemegi yapan evladi gelecek diye sofralar donatan kizim yorgun otursun ben yaparim diyen anneler gordukce gizli gizli agladim..esim dostum cok sukurler olsun sevilen sayilan biriyim gelenim gidenim bitmez yerini doldurmustum tam ama cikti geldi..cok ama cok tesekkur ederim..

Merhabalar biraz uzun olucak ama yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkurler.28 yasindayim 14 15 yasindayken annem bizi birakip baska bir evlilik yapti.bize ananem bakti buyuttu.kendim okudum mesleğimi elime aldm evlendim kardesimi okuttum evlendirdim parmaklar gosterildik simdiye kadar sukur.seneler sonra annem cikti geldi ben hata yaptim affedin bundan sonra sizin icin varim vb.ananemin hatrina affettik yepyeni sayfa acalim dedik.sonrasinda annemde yine ayni huylar bencillikler kafasina gore yasamalar yani ben hata yaptim affetreyim diye bisey yok.bu durum canimi sikiyor keske affetmeseydim dedim kendi kendime.simdi mesafeli olmayi dusunuyorum ama yinede icimde bir volkan var buyuyor sanki patlasa rahatlayacagim.hayati kendi istedgine gore yasamaya alismis ama ben buna tahammul edemiyorum.benim ikiz kizlarim kardesimin bi oglu var torun torba bakayim evlatlarim icin yasayayim yok.calisicam dedi tamam dedik 3 gun orda 5 gun burda sosyal medyada sacma sapan paylasimlar.uyariyoruz ben napiyorum ki diyor.siz olsaydınız ne yapardiniz tekrar konusmasam bi turlu konussam dertli oluyorum.
Mesafeli görüşün hayatınıza özel yaşamınıza almayın...

bence anneniz iyice duzelmeden ya da en azindan duzenli iliski kuracak hale gelmeden cocuklariniza cok yaklastirmayin. cocuklariniz alisirsa sonra kadin bir den kaybolursa ne olacak? kendiniz de mesafeli gorusun. ben olsam esim ve cocuklarimi gorusturmezdim cok
Ananemle birlikte yasiyordu biz oraya gittigimizde mecburen gorusme oluyordu bir donem torunlarina bakmaya yani bana yardim icin gelmisti evime 20 gun kadar misafir oldu.sonra calismam lazim deyip gitti.simdi tekrar eski yasadigibyere calismaya gitti iyibir is bulmus.

Benim dayimin eski eside oyle 3 oglu vat ve ananem buyuuttu kadin aynen sizin anneniz gbi sosyal medya vs. Torunlarina 3 gun baksa laf yapar sanki bisey yokmus gibi davranir hic bisey yapmams birakan o deilmis gibi huylu huyundan vazgecmez canm ac agzni yum gozunu pisman olms sozde simdi mi neden once deil buyudunuz eliniz ayaginiz tutuyo oyle cikiyolar ortaya gezdi tozdu sizi tasimadi zor geldi ilgilnmek sorumluluk sahibi olmak cnku smdi koca insanlar oldunuz gelir tabi bole anneler anne deil yuz verme onla yasamdin ki bu zamana bundan sonrada ihtiyacin olmasin. Bosver...
Aynisi resmen..bizim tasincak biseyimiz de yoktu halbuki ikimizde cok uysal cocuklardik..ama iste zor geldi daha dogrusu sectigi hayat daha tatli geldi

Şimdi bir kızımın ikizlerine bakayım bir kızımın oğluna bakayım diye bir dünya zaten yok. Tabii ki kadının kendi hayatı olacak. Kimse torunlarına bakmıyor diye yargılanamaz. Ama sizin anneniz zamanında hata yaptığı için ve şu an büyüklük gösterip affettiginiz için bekliyorsinuz sanırım.. orda haklı olabilirsiniz belki ben affedemezdim bile. Yine de tasvip etmediğiniz hayatını bırakırsa çocuklarıma baksın diye bir şey beklemeyin. Ya da gelip sevsin, oynasın ananeleri olduğunu belli etsin diyorsanız o ayrı.

Merhabalar biraz uzun olucak ama yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkurler.28 yasindayim 14 15 yasindayken annem bizi birakip baska bir evlilik yapti.bize ananem bakti buyuttu.kendim okudum mesleğimi elime aldm evlendim kardesimi okuttum evlendirdim parmaklar gosterildik simdiye kadar sukur.seneler sonra annem cikti geldi ben hata yaptim affedin bundan sonra sizin icin varim vb.ananemin hatrina affettik yepyeni sayfa acalim dedik.sonrasinda annemde yine ayni huylar bencillikler kafasina gore yasamalar yani ben hata yaptim affetreyim diye bisey yok.bu durum canimi sikiyor keske affetmeseydim dedim kendi kendime.simdi mesafeli olmayi dusunuyorum ama yinede icimde bir volkan var buyuyor sanki patlasa rahatlayacagim.hayati kendi istedgine gore yasamaya alismis ama ben buna tahammul edemiyorum.benim ikiz kizlarim kardesimin bi oglu var torun torba bakayim evlatlarim icin yasayayim yok.calisicam dedi tamam dedik 3 gun orda 5 gun burda sosyal medyada sacma sapan paylasimlar.uyariyoruz ben napiyorum ki diyor.siz olsaydınız ne yapardiniz tekrar konusmasam bi turlu konussam dertli oluyorum.
Bence olduğu gibi kabul edin ,beklentisiz bir şekilde. Yapamam derseniz hayatınızdan çıkarın .Üçüncü bir şık göremiyorum kimseyi konuşarak değiştiremezsiniz ,bu kişi anneniz bile olsa.

Umutlandınız. Belki bu sefer olur, aklı başına gelmiştir diye muhtemelen bilinçsizce fazla umutlandınız. Şu an her şeyin daha zor gelmesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Önceki gidişinde kabullenmiştiniz, bu sefer umut ettiniz ve yine hayal kırıklığı. Üstelik şimdi maalesef eşiniz falan da annenizi tanımış bulundu. Kimse istemez ailesindeki sıkıntıların birinci gözden görülmesini.

Evlatlarınız var, annelik hissini yaşıyor ve tanıyorsunuz. Siz onları bırakıp, dışarıya başka hayatlar yaşamaya gidebilir miydiniz ? Gidemezdiniz. Sizin anneniz gitmiş. Bunu canınızı yakmak için söylemiyorum kendi geçmişim de çok parlak değil fakat şunu anlatmak istiyorum ; her dişi doğurabilir. Şu an ben istesem 3 tane daha doğurayım, sahip çıkmadıktan sonra bir önemi yok ki... Anneniz sadece biyolojik olarak anne. Dolayısıyla ona karşı duygusal bir yükümlülüğünüz yok. "Annemdir ne olursa olsun" düşüncesi sizin için geçersiz.

Mis gibi bir hayat kurmuş, bugün güçlü bir kadın olmuşsunuz. Bir yuvanız ve evlatlarınız var. Kendinizi geçmişin ve o geçmişten gelen insanların esaretinden kurtarın. Yoksa o geçmiş peşinizi bırakmayacak, sizi takip edecek ve bugününüzü, geleceğinizi etkileyecek. Buna izin vermeyin, sizin hayatınız insanların oyun sahası değil. Kimse canı istedikçe girip çıkamasın. Siz çıkarın ve bir daha sokmayın. Ben babama devasa bir mesafe koydum mesela, inanın yıllardır bu kadar huzurlu olmamıştım. O çok imrendiğim baba kız ilişkisini kurmaya çabalarken o kadar yıpranmışım ki... Çünkü benim babam öyle bir baba değil, sizin anneniz de öyle bir anne değil. Tek taraflı fedakârlık sadece acı verir. Üzgünüm... Çok mutlu olmanızı dilerim, annenizi hayatınızdan gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz umarım. Sevgiler ❤
Tekrar tekrar yazasim geliyor size 3 5 kez okudum yazdiklarinizi nasil guzel nasil iyi geldi bana..evet gecmis pesimi birakmiyor malesef bugunumu etkiliyor..ikiz bebeklerim var babasi cok iyi bakar ama markete dahi gidemiyorum aklim almiyor yaradilisimizda var annelik..nasil bu kadar kör ve vurdumduymaz olabiliyor..babamiz deseniz ayri bir alem.yani bu dunyayi kendileri icin yasiyorlar.sukur elimizde meslegimiz var kardesim ve ben hic kendimizi bozmadan buyuduk.tabi ben cok yiprandim bu süreçte.bir mahcubiyet bi yuz kizarikligi olur bi insanda ama yok yok..

Şimdi bir kızımın ikizlerine bakayım bir kızımın oğluna bakayım diye bir dünya zaten yok. Tabii ki kadının kendi hayatı olacak. Kimse torunlarına bakmıyor diye yargılanamaz. Ama sizin anneniz zamanında hata yaptığı için ve şu an büyüklük gösterip affettiginiz için bekliyorsinuz sanırım.. orda haklı olabilirsiniz belki ben affedemezdim bile. Yine de tasvip etmediğiniz hayatını bırakırsa çocuklarıma baksın diye bir şey beklemeyin. Ya da gelip sevsin, oynasın ananeleri olduğunu belli etsin diyorsanız o ayrı.
Yanlis anlamissiniz sanirim olay o degil bakmasini falan beklemiyorum zaten ona cocuklarimi emanet edemem.mesajlarimi okursaniz anlayabilirsiniz yinede tesekkur ederim

Bence olduğu gibi kabul edin ,beklentisiz bir şekilde. Yapamam derseniz hayatınızdan çıkarın .Üçüncü bir şık göremiyorum kimseyi konuşarak değiştiremezsiniz ,bu kişi anneniz bile olsa.
Haklisiniz..beklenti zaten yok yani insan normal bir insan ve anne olmasi yeterli ama gun gecmiyorki yaptigindan utanmayalim.ornek veriyorum sosyal medyada surekli sacma sapan resimlerini paylasiyor yada biseyler biseyler.agzimdan neler cikcak zor sabrediyorum allahtan korkarim neler cektik yinede 1 kez bile hakaret etmedim ama bu sefer icimde buyuyor..
Kesinlikle haklisiniz konusulmuyor bile zaten nicin boyle yaptin diyorum ne var herkes yapiyor diyor

Sanirim beni sevsin istedim bu kez..

Benimde annem var bende bir anneyim. Ben olsam affetmezdim. Benim babam biraz eski kafalı derler ya o tip bir insan. Annemde tam tersi hep biseyler öğreneyim el işi yapayım dikiş dikeyim eve yardımım olsun. Çok bilgilidir. Annem bir ayagindan engelli. Uzun yol gidemiyor. Buyuzden hiç gezemedi hayatında. Arabayla nereye götürürsek oturduğu yerden ne kadar biyer görürse okadar. Evin içinde gezerken bile ağrı kesici alan kadın. Ama bir kere of keşke dogurmasaydim demedi. Babam ne çiçekten anlar ne böcekten. Başkasına akıl verir karına al git der kendi öle romantiklik sıfır. Oysa hangi kadın istemez ki bir çiçek. Yada gel bugün şuraya gidelim denmesini hiç olmadı ya evde bı sarilsin sakalassin. Benim annem babama babamda anneme 30 yıldır gemiyi yürütmeye çalışıyorlar ama annem bir kere vazgeçmedi. Allah korusun iki kızım var ne olursa olsun bırakmam. Eğer ki beni bırakan bir annem olsaydı hiç bir vicdan beni ona affettiremezdi. Üstelik öyle zorda kalmamış gitmiş başka birini size tercih etmiş. Onu seçmiş. Yazık🤷 Allah yardımcınız olsun ☹️

Benimde annem var bende bir anneyim. Ben olsam affetmezdim. Benim babam biraz eski kafalı derler ya o tip bir insan. Annemde tam tersi hep biseyler öğreneyim el işi yapayım dikiş dikeyim eve yardımım olsun. Çok bilgilidir. Annem bir ayagindan engelli. Uzun yol gidemiyor. Buyuzden hiç gezemedi hayatında. Arabayla nereye götürürsek oturduğu yerden ne kadar biyer görürse okadar. Evin içinde gezerken bile ağrı kesici alan kadın. Ama bir kere of keşke dogurmasaydim demedi. Babam ne çiçekten anlar ne böcekten. Başkasına akıl verir karına al git der kendi öle romantiklik sıfır. Oysa hangi kadın istemez ki bir çiçek. Yada gel bugün şuraya gidelim denmesini hiç olmadı ya evde bı sarilsin sakalassin. Benim annem babama babamda anneme 30 yıldır gemiyi yürütmeye çalışıyorlar ama annem bir kere vazgeçmedi. Allah korusun iki kızım var ne olursa olsun bırakmam. Eğer ki beni bırakan bir annem olsaydı hiç bir vicdan beni ona affettiremezdi. Üstelik öyle zorda kalmamış gitmiş başka birini size tercih etmiş. Onu seçmiş. Yazık🤷 Allah yardımcınız olsun ☹️
Anlatsam roman olur derler ya ayni o misal bizim iliskimiz..gitmeden oncede cok toksikti.yani cocuklugum onun actigi yaralarla utangacliklarla dolu.gitti bir gun bile basimi one egmedim ben ve kardesimin bi sucu yoktu.oyle anadan boyle evlatlar dediler hep arkamizdan yani alismistim aslinda yokluguna birfen geldi ben pismanim affedin yav boyle yapacaktin niye geldin.umut ettim saniriim benimde herkes gbi annem olur belki diye.
Anneniz eminim cok sevimli bir bayan bazen boyle talihsizlikler oluyor esler birbirini tamamlayamiyor ama yinede dediginiz gbi gemi yürüyor.sorsaniz derki evlatlarim icin dayandim iyikide dayandim.yani bir annenin ilk lafidir evlatlarim icin ama dogru ama yanlis..annenize sifalar dilerim..

Bu arada bastan affetmeyi hic dusunmedim ama ananem kirmizi cizgim bu hayatta..gozlerim acik gider konusun gorusun vb seyler soyledi.birde dedigim gibi belki dedim.her cocuklari icin biseyler yapan yani nasil desem sevdigi yemegi yapan bir anne gorsem burnum sizlardi..rabbime binlerce sukur benimde iki kizim var bakmaya doyamıyorum..hep dua ettim yasayamadigim herseyi evlatlarimla yasayabileyim diye.rabbim 7 sene sonra iki evlat nasip etti bana..

Bence karsınıza alım rahatsız oldugunuz konuları cıddı bır sekılde konulun.Olmuyorsada zorlamanın bı mantıgı yok bence

Hemde oyle bir secimki bile isteye..bize haber vermedi ilk once.su yasimda mezarliktan korkarim o yaslarda mezarliklarda derekenarlarinda aradik acaba attimi kendini ne yapti diye.sonradan ogrendik yani.daha sonrasi ben mutluyum kocamla ask kocamla keyif bilmem ne bir gun keyifler bitti ve pismanimlar basladi.

Bence karsınıza alım rahatsız oldugunuz konuları cıddı bır sekılde konulun.Olmuyorsada zorlamanın bı mantıgı yok bence
Asla konusulmuyor evel ezel oyleydi yani kabul etmez sacma sapan savunma mekanizmasi var kavgaci biri laf yerindeyse mahalle agzi var birazda nasil desem.tutarsiz.

Asla konusulmuyor evel ezel oyleydi yani kabul etmez sacma sapan savunma mekanizmasi var kavgaci biri laf yerindeyse mahalle agzi var birazda nasil desem.tutarsiz.
Gerek yok o zaman .Kocasıyla boşandı sanırım .Sız karsınıza alın bı deneyım konuşulmuosada anne eskıden bole dertlerımız yoktu deyın.Siz çocuk aklınızla kaldırmıssınız oda kaldırır

Hemde oyle bir secimki bile isteye..bize haber vermedi ilk once.su yasimda mezarliktan korkarim o yaslarda mezarliklarda derekenarlarinda aradik acaba attimi kendini ne yapti diye.sonradan ogrendik yani.daha sonrasi ben mutluyum kocamla ask kocamla keyif bilmem ne bir gun keyifler bitti ve pismanimlar basladi.
Sizin için bir fedakarlık yapmamis ki yine keyfi bitmiş dönmüş. Onun pişmanlığı sanki yeni kica bulsa bitecek gibi. Hala size karşı yönelen bir davranışı yokmuş. Eminim annenizlik zordur. Hislerini anlayamam senin kadar ama benim amcamın eşi 5 yaşındaki çocuğu eve kitleyip başka adama kaçtı. Yegenimede dedim affetme bak anne arıyorsun ama annelik yapacak olsa en zor zamanda yapardı diye dinlemedi affetti yine beklediği ilgiyi görmedi smdi bin pişman asla konuşmam diyor. Sizin adınıza çok üzüldüm ama evlatlariniza sarılın. Anneniz yaşlanınca sokakta kalmayayim derdinde gibi

Davranışları ile senelerce uğrasıp didindiğiniz kimliğinizi kaybetmekten korkuyorsunuz anladığım kadarıyla. Kesinlikle haklısınız. Anne olarak davranmadı bari bir annane yada yaşı gibi davranıp utandırmasın, sizi zor durumda bırakmasın istiyorsunuz. Eskiden yoktu ne yaparsa sorumluluk kendinin oluyor du. Şimdi yaptıkları mihrimahın annesi, şu kızların annanesi diyecekler endişesi yaşadığınıza eminim. Açıkçası kavga edecekse etsın zaten yok, bu yasa kadar anne gibi davranmadın, annane gibi olgun biri gibi davranmıyacaksan hayatımda seni istemiyorum. Yeterince sorumluluğunu aldım yerine anne oldum kendime kardesıme sahıb çıktım. Şimdi karakterin sırtımda kambur, utanc olsun istemiyorum, daha fazla bu yükle yasamak zorunda bırakma. Düzelmiyeceksen hayatımda yoksun diyin. Annane de üzülürse srn basımın tacısın ama olmuyor üzme beni diyin. Rabbim içinize ferahlık versin.

Back
X