Hata bende mi sizce ne yapmaliyim

Tekrar tekrar yazasim geliyor size 3 5 kez okudum yazdiklarinizi nasil guzel nasil iyi geldi bana..evet gecmis pesimi birakmiyor malesef bugunumu etkiliyor..ikiz bebeklerim var babasi cok iyi bakar ama markete dahi gidemiyorum aklim almiyor yaradilisimizda var annelik..nasil bu kadar kör ve vurdumduymaz olabiliyor..babamiz deseniz ayri bir alem.yani bu dunyayi kendileri icin yasiyorlar.sukur elimizde meslegimiz var kardesim ve ben hic kendimizi bozmadan buyuduk.tabi ben cok yiprandim bu süreçte.bir mahcubiyet bi yuz kizarikligi olur bi insanda ama yok yok..
İyi geldiyse ne mutlu bana... Mahcubiyet, yüz kızarması beklemeyin. Çünkü mahçup olacak insan zaten zamanında yaptıklarını yapmazdı. Tek bir hatası yok anladığım kadarıyla, baya hatalar silsilesi var ortada. Bencil insanlar mahçup olmaz. Ha şu var, benim babam mahçup ve vicdan azabı çekiyor bana yakın davranmaya çalışıyor ama çok geç artık, bir önemi yok hatta bu durum zaman zaman sinirlenmeme bile sebep oluyor. Kendi vicdanını rahatlatmak için yalandan yapıyor gibi geliyor. Güvenmiyorum. Yani pişman olsaydı da inanın sizin içinizde durumlar pek değişmeyecekti.

Ben kendi adıma şöyle yaptım, bir kızım var 7 aylık daha. Ona hamileyken dedim ki, "ben yaşayamadığım çocukluğumu, gençliğimi onunla yaşayacağım". Bu her dediğine evet demek gibi değil de, hiç yaşamadığımız o güvende olma hissi, sırtını aileye yaslayabilme, ne olursa olsun sevileceğini bilmek var ya hani, işte onları çocuğuma sağlayacağım dedim. Kendim yeniden onunla büyüyeceğim, en azından neleri yapmamam gerektiğini biliyorum. Bu düşünce bana çok iyi geldi. Sizin de ikizleriniz varmış, kendiniz ve kardeşiniz gibi düşünün ve sanki kendinizi yeniden büyütüyor gibi büyütün onları. Onlara verdiğiniz sevgi, sıcaklık, güven sizin de ruhunuzdaki hasarları onarsın. Ki çok iyi bir anne olduğunuzu görebiliyorum. İyi bir anneleri varken inanın anneannenin bir önemi yok. Tanımasalar bile olur, iyi anne baba dünyalara bedeldir çünkü.

Şu hayatımda hiç kimseyi kıskandığımı hatırlamam da, babalarıyla iyi ilişkileri olan kızları çok kıskanırdım. Belli etmesem de aynı sizin gibi çok ağlardım yalnız kalınca. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da, tek başıma kendi başarı hikayemi yazmışım. İleride çocuğuma anlatabileceğim bir hikayem olmuş benim. Sizin de öyle. Çocuklarınıza anlattığınızda anneleriyle gurur duyacaklar. Kaç yaşına gelsek de içimizdeki çocuk hep eksik hissediyor, yapacak bir şey yok. Kabullenip, bütün sevgimizi çekirdek ailemize vermekten, kendimize baştan sıcacık bir yuva kurmaktan başka seçeneğimiz yok. Annenize bir şeyler söylemek isteseniz de faydası olmayacak. Kendi kafasında kendini haklı gördüğüne eminim. Sunduğu sebepler sizi daha çok üzecek, doğru olmasalar da. O yüzden sessizce uzaklaşın bana kalırsa. Ben hiç yüzleşmedim, bunun beni üzeceğini bildiğim için. Uzaklaşın, çok daha mutlu olacaksınız ❤

Küçükken sizi bırakıp gitmesi dışında şu anda kadının ne yaptığını anlamadım ben
Çalışmaya gitmiş. Normal.
Torun bakmıyormuş. Normal.
Sosyal medya paylaşımı yapıyormuş. Normal.
Bunları her insan yapmıyor mu?
Belki de detay vermediğiniz için bilmiyorum ama ben anlamadım kadın şu an ne kötülük yapıyormuş

Affetmek Allaha mahsustur.. Sen aile olabilmek adına şans vermişsin iyi niyetini suistimal ediyor zarar görüyorsan hayatından uzaklaştırabilirsin.
Allah annene akıl fikir ve vicdan versin😔

Sizin için bir fedakarlık yapmamis ki yine keyfi bitmiş dönmüş. Onun pişmanlığı sanki yeni kica bulsa bitecek gibi. Hala size karşı yönelen bir davranışı yokmuş. Eminim annenizlik zordur. Hislerini anlayamam senin kadar ama benim amcamın eşi 5 yaşındaki çocuğu eve kitleyip başka adama kaçtı. Yegenimede dedim affetme bak anne arıyorsun ama annelik yapacak olsa en zor zamanda yapardı diye dinlemedi affetti yine beklediği ilgiyi görmedi smdi bin pişman asla konuşmam diyor. Sizin adınıza çok üzüldüm ama evlatlariniza sarılın. Anneniz yaşlanınca sokakta kalmayayim derdinde gibi
Sonrası kotu bi psmanlok oluyor bende ayni seyu soyluyorum nicim affettimki..

Davranışları ile senelerce uğrasıp didindiğiniz kimliğinizi kaybetmekten korkuyorsunuz anladığım kadarıyla. Kesinlikle haklısınız. Anne olarak davranmadı bari bir annane yada yaşı gibi davranıp utandırmasın, sizi zor durumda bırakmasın istiyorsunuz. Eskiden yoktu ne yaparsa sorumluluk kendinin oluyor du. Şimdi yaptıkları mihrimahın annesi, şu kızların annanesi diyecekler endişesi yaşadığınıza eminim. Açıkçası kavga edecekse etsın zaten yok, bu yasa kadar anne gibi davranmadın, annane gibi olgun biri gibi davranmıyacaksan hayatımda seni istemiyorum. Yeterince sorumluluğunu aldım yerine anne oldum kendime kardesıme sahıb çıktım. Şimdi karakterin sırtımda kambur, utanc olsun istemiyorum, daha fazla bu yükle yasamak zorunda bırakma. Düzelmiyeceksen hayatımda yoksun diyin. Annane de üzülürse srn basımın tacısın ama olmuyor üzme beni diyin. Rabbim içinize ferahlık versin.
Evet dediginiz gbi ozaman görüşmüyorduk biz soumlu degikdik simdi gourusuyoruz ama laf dinletemiyoruz.bugun konustum sonunda kendisiyle guzelce ama is guzelden cikti tabiki bende actim agzimi icimden ne geliyorsa soledim sunu farkettim yinede duzgun konusmaya gayret ediyorum.herseyden once bizim kulvarlarimiz cok farkli hayatimiz kendimizi yetsrmemjz..o yuzdem cocuklarima ananeniz boyle bir insan demek zorunda kalamamk icin mesafemi koyuyorum..cok tesekkur ederim Allah razi olsun

İyi geldiyse ne mutlu bana... Mahcubiyet, yüz kızarması beklemeyin. Çünkü mahçup olacak insan zaten zamanında yaptıklarını yapmazdı. Tek bir hatası yok anladığım kadarıyla, baya hatalar silsilesi var ortada. Bencil insanlar mahçup olmaz. Ha şu var, benim babam mahçup ve vicdan azabı çekiyor bana yakın davranmaya çalışıyor ama çok geç artık, bir önemi yok hatta bu durum zaman zaman sinirlenmeme bile sebep oluyor. Kendi vicdanını rahatlatmak için yalandan yapıyor gibi geliyor. Güvenmiyorum. Yani pişman olsaydı da inanın sizin içinizde durumlar pek değişmeyecekti.

Ben kendi adıma şöyle yaptım, bir kızım var 7 aylık daha. Ona hamileyken dedim ki, "ben yaşayamadığım çocukluğumu, gençliğimi onunla yaşayacağım". Bu her dediğine evet demek gibi değil de, hiç yaşamadığımız o güvende olma hissi, sırtını aileye yaslayabilme, ne olursa olsun sevileceğini bilmek var ya hani, işte onları çocuğuma sağlayacağım dedim. Kendim yeniden onunla büyüyeceğim, en azından neleri yapmamam gerektiğini biliyorum. Bu düşünce bana çok iyi geldi. Sizin de ikizleriniz varmış, kendiniz ve kardeşiniz gibi düşünün ve sanki kendinizi yeniden büyütüyor gibi büyütün onları. Onlara verdiğiniz sevgi, sıcaklık, güven sizin de ruhunuzdaki hasarları onarsın. Ki çok iyi bir anne olduğunuzu görebiliyorum. İyi bir anneleri varken inanın anneannenin bir önemi yok. Tanımasalar bile olur, iyi anne baba dünyalara bedeldir çünkü.

Şu hayatımda hiç kimseyi kıskandığımı hatırlamam da, babalarıyla iyi ilişkileri olan kızları çok kıskanırdım. Belli etmesem de aynı sizin gibi çok ağlardım yalnız kalınca. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da, tek başıma kendi başarı hikayemi yazmışım. İleride çocuğuma anlatabileceğim bir hikayem olmuş benim. Sizin de öyle. Çocuklarınıza anlattığınızda anneleriyle gurur duyacaklar. Kaç yaşına gelsek de içimizdeki çocuk hep eksik hissediyor, yapacak bir şey yok. Kabullenip, bütün sevgimizi çekirdek ailemize vermekten, kendimize baştan sıcacık bir yuva kurmaktan başka seçeneğimiz yok. Annenize bir şeyler söylemek isteseniz de faydası olmayacak. Kendi kafasında kendini haklı gördüğüne eminim. Sunduğu sebepler sizi daha çok üzecek, doğru olmasalar da. O yüzden sessizce uzaklaşın bana kalırsa. Ben hiç yüzleşmedim, bunun beni üzeceğini bildiğim için. Uzaklaşın, çok daha mutlu olacaksınız ❤
Cok iyisiniz bunu diyebildim sadece..cok sagolun..cok arada sizden terapi mi alsam 🤣
Surekli bunu dusunuyorum evlatlarimla cok mutluyum yasayamadigim cocuklugumu onlarla bastan yasayacagim onlarin bana her ihtiyaci oldugunda yanlarinda olacagim..hangi birini saysam sureklu boylr olumlamalari ben de yapiyorum..insallah rabbim nasip eder bizlere..icimdeki eksikligi onlarla doldurdum hep rabbimin bana mucizesi onlar..sundugu sebepler komik yalan dolan sınır bozucu o kadar haklisiniz ki ben sinir oldugumda kaliyorum.bugun konustuk ve mesafeli olmak istedigimi soyledim.arkasindan o ise grdigi icin onu kiskaniyor oldum kimsenin onayladigi yoktu ama bi ben onaylaniyo oldum birde sonra utancak olan ben oldum.surda 20 25 gun kendi istegiyle davet dahi edilmeden gelmisti ilk donemler bebeklerim ic8n yardima senin cocuklarina bakarken iyiydim ya oldu..olayi oyle yere bagliyorki cahillik mi desem ne desem bilemedim..bir jez daha anladm onunla gorusmemem cok daha saglikli bu saattem sonra..

Cok iyisiniz bunu diyebildim sadece..cok sagolun..cok arada sizden terapi mi alsam 🤣
Surekli bunu dusunuyorum evlatlarimla cok mutluyum yasayamadigim cocuklugumu onlarla bastan yasayacagim onlarin bana her ihtiyaci oldugunda yanlarinda olacagim..hangi birini saysam sureklu boylr olumlamalari ben de yapiyorum..insallah rabbim nasip eder bizlere..icimdeki eksikligi onlarla doldurdum hep rabbimin bana mucizesi onlar..sundugu sebepler komik yalan dolan sınır bozucu o kadar haklisiniz ki ben sinir oldugumda kaliyorum.bugun konustuk ve mesafeli olmak istedigimi soyledim.arkasindan o ise grdigi icin onu kiskaniyor oldum kimsenin onayladigi yoktu ama bi ben onaylaniyo oldum birde sonra utancak olan ben oldum.surda 20 25 gun kendi istegiyle davet dahi edilmeden gelmisti ilk donemler bebeklerim ic8n yardima senin cocuklarina bakarken iyiydim ya oldu..olayi oyle yere bagliyorki cahillik mi desem ne desem bilemedim..bir jez daha anladm onunla gorusmemem cok daha saglikli bu saattem sonra..
😊 valla durumlarımız çok benzer, bunalırsanız istediğiniz zaman bana yazın konuşalım, rahatlarız. Bundan sonrası sizin için daha kolay olacak çünkü kafanızdaki soru işareti tamamen gitmiş oldu. Demek ki bu insandan size anne olmayacak. Umarım kendi güzel ailenizle çok çok mutlu olursunuz ❤

Inanin katilsaydik katilabilirdik o tarz programlara izledginizden cokta farkli degildi.tamda oyle cunku.kotu seyler yasadik.maddi bir beklentisi yok yani kendisi cocuklarimiza 3 5 biseyler alirdi biz istemesekte.ananemin etkisi cok oldu uzerimizde eskisi gbi bizi bastrmya calisiyor ananem o sizin anneniz diyor napalim diyor yani saglikli dusunemiyorum
Yorumununz icin tsk ederim
O sizin anneniz denilecek bir annelik yapmamış ki size.fqydasından çok zararı olmuş.

Belki guncelleniyodur bu sekilde diye burdan devam etmek istyorum.
Aradan 2 yil gecmis koskoca 2 yil.bir adim ilerleyemedi kendisi.isler olaylsr dahada sarpa sardi git gelleri evlenicem deyip surekli bir turlu evlenememesi.mesafeliyiz evet memlekete gtmedigimiz surece konusmuyoruz.gittigimizdede ordan bir ev aldik duzduk artik ananemde kalmiyoruz ama tabi yinede ayni ortamda bulunmak durumunda kaliyoruz.ozaman is buldum deyip gtti sonra isi birakti yine ananemin basina geldi.
Yokmu yahu bu isin bir caresi söküp atsam hayatimdan tamamen..

Back
X