Burda mıydı başka bir yerde miydi anımsamıyorum, bir hikaye duydum, onu aklıma getirdiniz.
Zamanın birinde, bir genç çift birbirlerine aşık olmuşlar. İstemeye gittiklerinde oğlanın babası, biz birşey yapamayız demiş. Kızın babası da olsun benim bir kızım var yeterki mutlu olsunlar demiş. Evlenmişler. Evlendikten sonra aralarında sorun çıkmış. Hem kayınpeder hemde kocasının kahrına dayanamayan gelin baba evine geri dönmüş. Bi zaman sonra adam karısını geri istemiş. Babasını almış kızın baba evine gelmiş. Babası vermem size tekrardan kızımı, kıymetini bilemediniz demiş. Neyse en sonunda ikna etmişler ama adamın bir şartı varmış, şu kadar bilezik bu kadar altın bu kadar eşya vs vs. Kabul etmiş oğlan tarafı. Düğün günü geldiğinde, gelini kapıdan ata bindireceklermiş, gelin ata binerken ayağı sendelemiş düşecek gibi olmuş, kayınbabası oğluna dönüp, aman oğlumm çok para verdik sıkı tut düşmesin demiş.
Eminim çok eleştiren olacaktır beni, ama babanız yanlış yapmış. Asla ve asla katılmıyorum kız tarafının herşeyi yüklenmesine. İnsan zor elde ettiği şeyin değerini bilirmiş. Oldu olacak siz istemeye gitseydiniz sözlünüzü? Bunu niye diyorum biliyormusunuz? Sizi kırmak üzmek gibi niyetim yok, şimdi minnetar olan o adamlar evlenin çok değişiyorlar. Bu yüzden evlendiğinizde eşinizden en ufak bir ktü birşey görseniz ailenize karşı içinizde daha da büyüyor.
Hem ayrıca evlenecek adam kaç yaşında, ailesinin malı mülkü var, evlenirken babanıza mı güvendi? Sizle çıkarken biliyordu herhalde düğün yapılacağını değil mi? Ben kendi adıma çok çok çok karşıyım. Evlenirken her iki tarafta gelirleri oranınca yardım etmek zorunda. Bakın zorunda diyorum.
Sizin sözlünüz ayda 20 milyar para da alsa, amaç para maddiyat eşya değil, amaç ailelerin gençlerin yanında olması, arkasında olması. Ben kendi ailemede söylüyorum erkek arkadaşıma da söylüyorum, kimse tamamını üstlenmemeli. Ne demek birde üzerine ev almak? Bugün oğlunun yaptıgı bileziği kendi yapmış gibi elinize takan adam, yarın babanızın aldıgı evi oğlumun evi, oğluma ben düğün yaptım diye anlatmayacak mı?
Şimdi batmazda, ilerde bir arkadaşınız vs evlenirken, karşı tarafın üzerine düşeni yaptıgı bir düğün görürseniz 2 şekilde tepki verirsiniz, ya içinize batar üzülür eşinizin ailesinden soğursunuz, yada durumu yoksayarak, amaaaaan yapmak zorundalar mıydı canıııım diyip durumu yansıtırsınız. Allah hakkınızda hayırlısını versin :)