• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hata mı ediyoruz ?

baban kendine güveniyor maddi durumu iyi demek ki
hele günümüzde geçim çok zor emeklinin hali ortadayken
helal olsun babanıza tam babaymış.
ellerinden öperim ben böyle babanın
çook şanslısınız...

Evet babamın hamd olsun durumu iyi. Allah razı olsun...

Babanız çok iyi niyetli ,her aile çocuklarının iyi şartlarda yaşamasını ister ama keşke herkes üstüne düşen görevi yapsa aile olarak daha iyi olur ,anlaşılan bu konuda biraz sıkıntı var ,eğer evinizi babanız alacaksa en azından senin üstüne alsın bari ,sevgiler.......

Bence direk babanız kendiüzerine alsın. Allah göstermesin ama ters bi durum olursa evlilik sonrası alınan tüm mallar %50'dir. Gerçi bunları düşünmek hiç hoş değil ama insanı paranoyak yapıo şimdiki evlilikler :53:

baban yardım etsin ama her şeyi de yapmasın...bir de şu kredi çekerim mantığını aklım almıyor.kredi çekse öderken senin de canın çıkacak
zaten senin derdin eşinin yalnız bırakılması.ailesi ile görüşsün aileniz en azından yapmaları gerektiğinin farkına varsınlar....
bazı insanlar çocukları kendi başına evlenmeli sanıyorlar benim kv de çalışsın da evlensinler ne yapayım ben dedi...sanki ağaç kovuğundan çıkmış gibi...sağ olsun evimde çöpü cebimde 5 kuruşu yanımda da beş kuruşluk itibarları yok...

baban yardım etsin ama her şeyi de yapmasın...bir de şu kredi çekerim mantığını aklım almıyor.kredi çekse öderken senin de canın çıkacak
zaten senin derdin eşinin yalnız bırakılması.ailesi ile görüşsün aileniz en azından yapmaları gerektiğinin farkına varsınlar....
bazı insanlar çocukları kendi başına evlenmeli sanıyorlar benim kv de çalışsın da evlensinler ne yapayım ben dedi...sanki ağaç kovuğundan çıkmış gibi...sağ olsun evimde çöpü cebimde 5 kuruşu yanımda da beş kuruşluk itibarları yok...

işte benim kp'de aynı mantıkta çalışsın evlensin diyor.çalıştı da mübarek 3 yıldır senin borcunu ödedi !!! off off:31:

baban almasın tüm sorumluluğu gerekirse yardımcı olur ama çok fedakarlığın yaradığını görmedim kimseye. nişanlına da bahsetme yardım edecek falan diye. erkek olarak bazı sorumluluklar alması gerekir. baban ev alacaksa alır size de şimdilik oturun der. sen çalışıyor musun bu arada ?

Ne iyi baban varmis , cok şanslısın , Allah basınızdan eksik etmesin
Esin babanın degerini biliyorsa sorun yok bence, ev alırsada dediğiniz gibi kendi üstüne alsın siz oturun

Benim kpderim de cok iyidir , evlenirken herseyimizi aldı , bir sözümü iki etmediler Allah razı olsun, simdi de onlara ait bir evde oturuyoruz

Kendi öz babam ise adet oldugu icin annemin zoruyla yatak odası takımı aldı , onunda parasını kac defa istemişte annem engel olmus dünürlere ayıp diye, haberim olsa geri verirdim aynen . Üstelik benim annemde babamda iyi maasla çalışan insanlar.

Ne oldu kendi degerini düşürdü gözümde

Yani yanlış mı yapıyor diye düşünme , hersey maddiyat degil ama baban sana ne kadar deger verdigini gösteriyor , insallah sizde cok mutlu olur guzel bir aile kurarsınız

Burda mıydı başka bir yerde miydi anımsamıyorum, bir hikaye duydum, onu aklıma getirdiniz.

Zamanın birinde, bir genç çift birbirlerine aşık olmuşlar. İstemeye gittiklerinde oğlanın babası, biz birşey yapamayız demiş. Kızın babası da olsun benim bir kızım var yeterki mutlu olsunlar demiş. Evlenmişler. Evlendikten sonra aralarında sorun çıkmış. Hem kayınpeder hemde kocasının kahrına dayanamayan gelin baba evine geri dönmüş. Bi zaman sonra adam karısını geri istemiş. Babasını almış kızın baba evine gelmiş. Babası vermem size tekrardan kızımı, kıymetini bilemediniz demiş. Neyse en sonunda ikna etmişler ama adamın bir şartı varmış, şu kadar bilezik bu kadar altın bu kadar eşya vs vs. Kabul etmiş oğlan tarafı. Düğün günü geldiğinde, gelini kapıdan ata bindireceklermiş, gelin ata binerken ayağı sendelemiş düşecek gibi olmuş, kayınbabası oğluna dönüp, aman oğlumm çok para verdik sıkı tut düşmesin demiş.

Eminim çok eleştiren olacaktır beni, ama babanız yanlış yapmış. Asla ve asla katılmıyorum kız tarafının herşeyi yüklenmesine. İnsan zor elde ettiği şeyin değerini bilirmiş. Oldu olacak siz istemeye gitseydiniz sözlünüzü? Bunu niye diyorum biliyormusunuz? Sizi kırmak üzmek gibi niyetim yok, şimdi minnetar olan o adamlar evlenin çok değişiyorlar. Bu yüzden evlendiğinizde eşinizden en ufak bir ktü birşey görseniz ailenize karşı içinizde daha da büyüyor.

Hem ayrıca evlenecek adam kaç yaşında, ailesinin malı mülkü var, evlenirken babanıza mı güvendi? Sizle çıkarken biliyordu herhalde düğün yapılacağını değil mi? Ben kendi adıma çok çok çok karşıyım. Evlenirken her iki tarafta gelirleri oranınca yardım etmek zorunda. Bakın zorunda diyorum.

Sizin sözlünüz ayda 20 milyar para da alsa, amaç para maddiyat eşya değil, amaç ailelerin gençlerin yanında olması, arkasında olması. Ben kendi ailemede söylüyorum erkek arkadaşıma da söylüyorum, kimse tamamını üstlenmemeli. Ne demek birde üzerine ev almak? Bugün oğlunun yaptıgı bileziği kendi yapmış gibi elinize takan adam, yarın babanızın aldıgı evi oğlumun evi, oğluma ben düğün yaptım diye anlatmayacak mı?

Şimdi batmazda, ilerde bir arkadaşınız vs evlenirken, karşı tarafın üzerine düşeni yaptıgı bir düğün görürseniz 2 şekilde tepki verirsiniz, ya içinize batar üzülür eşinizin ailesinden soğursunuz, yada durumu yoksayarak, amaaaaan yapmak zorundalar mıydı canıııım diyip durumu yansıtırsınız. Allah hakkınızda hayırlısını versin :)

Ben size katılıyorum..
Düşüncelerim, benim de bu doğrultuda.

Burda mıydı başka bir yerde miydi anımsamıyorum, bir hikaye duydum, onu aklıma getirdiniz.

Zamanın birinde, bir genç çift birbirlerine aşık olmuşlar. İstemeye gittiklerinde oğlanın babası, biz birşey yapamayız demiş. Kızın babası da olsun benim bir kızım var yeterki mutlu olsunlar demiş. Evlenmişler. Evlendikten sonra aralarında sorun çıkmış. Hem kayınpeder hemde kocasının kahrına dayanamayan gelin baba evine geri dönmüş. Bi zaman sonra adam karısını geri istemiş. Babasını almış kızın baba evine gelmiş. Babası vermem size tekrardan kızımı, kıymetini bilemediniz demiş. Neyse en sonunda ikna etmişler ama adamın bir şartı varmış, şu kadar bilezik bu kadar altın bu kadar eşya vs vs. Kabul etmiş oğlan tarafı. Düğün günü geldiğinde, gelini kapıdan ata bindireceklermiş, gelin ata binerken ayağı sendelemiş düşecek gibi olmuş, kayınbabası oğluna dönüp, aman oğlumm çok para verdik sıkı tut düşmesin demiş.

Eminim çok eleştiren olacaktır beni, ama babanız yanlış yapmış. Asla ve asla katılmıyorum kız tarafının herşeyi yüklenmesine. İnsan zor elde ettiği şeyin değerini bilirmiş. Oldu olacak siz istemeye gitseydiniz sözlünüzü? Bunu niye diyorum biliyormusunuz? Sizi kırmak üzmek gibi niyetim yok, şimdi minnetar olan o adamlar evlenin çok değişiyorlar. Bu yüzden evlendiğinizde eşinizden en ufak bir ktü birşey görseniz ailenize karşı içinizde daha da büyüyor.

Hem ayrıca evlenecek adam kaç yaşında, ailesinin malı mülkü var, evlenirken babanıza mı güvendi? Sizle çıkarken biliyordu herhalde düğün yapılacağını değil mi? Ben kendi adıma çok çok çok karşıyım. Evlenirken her iki tarafta gelirleri oranınca yardım etmek zorunda. Bakın zorunda diyorum.

Sizin sözlünüz ayda 20 milyar para da alsa, amaç para maddiyat eşya değil, amaç ailelerin gençlerin yanında olması, arkasında olması. Ben kendi ailemede söylüyorum erkek arkadaşıma da söylüyorum, kimse tamamını üstlenmemeli. Ne demek birde üzerine ev almak? Bugün oğlunun yaptıgı bileziği kendi yapmış gibi elinize takan adam, yarın babanızın aldıgı evi oğlumun evi, oğluma ben düğün yaptım diye anlatmayacak mı?

Şimdi batmazda, ilerde bir arkadaşınız vs evlenirken, karşı tarafın üzerine düşeni yaptıgı bir düğün görürseniz 2 şekilde tepki verirsiniz, ya içinize batar üzülür eşinizin ailesinden soğursunuz, yada durumu yoksayarak, amaaaaan yapmak zorundalar mıydı canıııım diyip durumu yansıtırsınız. Allah hakkınızda hayırlısını versin :)

bende bu arkadaşa çokça katılıyorum.

Öncelikle hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim...

Sözlüm kolaya konacak biri değil... Hatta bizim bu fikrimize kızdı. Olur mu öyle şey yardım etse neyse de kesinlikle hepsini Fikri babama ödetmem ,benim babam yardım etmez ama ben kredi çekip hallederim gibisinden konuştu biliriz yaparda... İçimde kalma konusuna gelince nişan istemiyordum zaten :1: Ha ama üzülmüyor muyum ? evet üzülüyorum. Çevremdeki arkadaşlarımın kayınpederleri falan herşeye yardım ediyormuş. Tabi bazılarının düğünün ertesi gün bilezikler geri isteniyormuş ama neyse :31:

Diyeceğim o ki nişanlım değil ama anlaşılan ailesi hazıra alışacak...

sözlün belkide çok iyi bi insandır onu bilemem ben tabiki ama şöyle söyliyim;
genelde bi erkeğin yada bi kadının gerçek yüzünü ancak evlenince görürsün.....
evlilik bambaşka bişey.......
hatta birde evlenirsin aradan seneler geçer ve dersinki; bugün onun bi yanını daha öğrendim dersin.......

Ben size katılıyorum..
Düşüncelerim, benim de bu doğrultuda.

bende bu arkadaşa çokça katılıyorum.

sözlün belkide çok iyi bi insandır onu bilemem ben tabiki ama şöyle söyliyim;
genelde bi erkeğin yada bi kadının gerçek yüzünü ancak evlenince görürsün.....
evlilik bambaşka bişey.......
hatta birde evlenirsin aradan seneler geçer ve dersinki; bugün onun bi yanını daha öğrendim dersin.......

Şaşırdım beğenenler oldugunu görünce :) Genelde zorundalar mıııı zorundalar mııııı şeklinde yorumlar alıyorum.:34:

Yalnız birşey daha var onu da söyleyeyim, ben çok çok uzun bir ilişki yaşadım, sonlarına doğru, hem ben, hem o seviyemizi alçaltmıştık, ki evli bile değildik ama 'çıkıyor' gibi de değildik, uzun bir ara verdikten sonra, hatalarımızı gördükten sonra, ikimizde birbirimizden özür dileyip barıştık. Şu an birlikteyiz ve evlenmeyi düşünüyoruz.

Şu an sizin yaşadığınız belkide 1 2 sene içinde benimde başıma gelecek. Ama ben bir konuda şanslı oldugumu düşünüyorum, bana bunu yapmaz bana bunu demez bana bunu söylemez demiyorum erkek arkadaşım için. Çünkü biliyorum ki, zaman, şartlar, alışkanlıklar insanı değiştiriyor, siz istemesenizde maalesef istemediğiniz şeyler geliyor başınıza. O yüzden kimse için yapmaz öyle bir insan değil demeyin. Ben bile daha geçen seneki aklımı, yaptıklarımı beğenmiyorum.

Demem o ki, burda neler okuyoruz. Bu kadınların hepsi mi salaktı kördü aptaldı da göremedi eşlerinin gerçek yüzlerini. Hayır işte, zaman değiştiriyor insanı.

Ben kendi dünümle bugünümü uyduramayıp dünkü aklımı beğenmezken, bir başkasına hele de bir erkeğe, ne kadar sevsemde elinde olmadan da olsa yapabilecekleri için korkup güvenmem.

Back
X