Hata mı yaptım? Lütfen yardım edin?

asdfgjkjk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
110
5
İyi geceler KK.
Size çok önemli birşey sormak istiyorum..
Kardeşim(erkek), uyuşturucu bağımlısı. Bağımlı olmadığını iddia ediyor. Şehirdışına çıktığında, tatilde sorun yok. Ama ne zaman şehrimize, semte gelsin o zaman dayanamıyor.
Şehri değiştirmek istedik, kabul ettiremedik. Semti değiştirdik. O ara çip falan taktırıyormuşsun işte 2 ay boyunca kullanmıyomuşsun o mereti, kullanırsan da kusup atıyomuşssun. İşte çip taktırdık. Yeni ev falan derken 2 3 ay iyi gitti. Düzeldiğini sandık. Ama tekrar başladı.
Cüzdanımdan, annemin babamın cüzdanından defalarca para çaldı. Para edecek etmeyecek şeyleri sattı defalarca. O kadar çok şey yaptı ki buraya yazamayacağım, o kadar.
Babamsa her defasında affetti. Ağladık zırladık, bir şekilde devam edelim dedik.
Ama her seferinde daha da batağa saplandık, hareket edemiyoruz.
Babamın hataları var, çok yüz veriyor çok kendinden ödün veriyor. Ona bu konuda çok kızıyorum.. her neyse.
Bense artık nefret ediyorum kardeşim olacak çocuktan.
En son paramı çalmış yine. Neymiş efendim bana söylemişmiş. Bana söylemiş olsa cüzdanımı sakladığım yerden almaz mıyım? Ha bu arada biz tüm eşyalarımızı saklarız, telefonumuz daima göz önünde durur. Almasın diye. Bu olaydan sonra odamın kapısını kilitli tutmaya başladım. Düşünebiliyormusunuz? Kendi evimde, odamın kapısı hep kilitli. Uyurken cüzdanım telefonum bazanıın altında...
Defalarca söz veriyor, tekrar etmeyecek diyor ama hiç bir zzaman arkasında durmadı sözlerinin.
Ve babam sürekli arabayı verir ona. Ehliyeti var. Ama her seferinde bir b*klar karıştırır, içer, hırsızlık yapar.

Bugün yine aynı şeyler oldu.
Arabayı aldı bi telaş, babama hayır de diyorum demiyo, diyemiyo.
Arabayla bizim eski semte, kuzenime gidip okey oynayacakmış. Arada da 10 15 dkklık mesafe var arabayla. Oraya gidiyorum diye çıktı. Eyv dedik, rastgele öğrendik ki daha gelmemiş 2 saat sonra.
Dedik nerdesin. İşte gidiyorum falan 2 saatte gidememiş.
Kızdık.
Eve geldi falan filan.
Oturduk dedi babam artık bu evin kuralları olacak ve herkes uyacak oturun masanın başına.
oturduk.
Sordum ne istiyorsun falan diye, odayı kilitlememle ilgili olan şeyleri bile kabul ettim. Sonra arabayı her istediğinde alamayacağını söyledim. Bunun kural olması gerektiğini.
Oysa buna karşı çıktı "ne demek benim hiç bi işim olamayacakmı" vsvs.
O sırada da kafası iyi zaten.

Dedim ki bu evde kalmak istiyorsan bu kurallara uy, yoksa evden git.(Önncesinde evi terkederim diye tehtitleri bolcadır.)
Oysa kabul etmedi ve gidiyorum dedi.
En son eşyalarını topladı, yine ağır ağır ama.
Babamın gelip yalvarıp yakarmasını bekledi, ama gelmedi annem de babam da.
Sonra biraz da aşağıda oyalandı, sonra gitti.
Öğrendik ki amcamlarda..

Şimdi sizce benim yaptığım hata mı?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Ne yapmalıyım, yapmalıyız?

Ya çok hassas bi konu be.
Şimdi ben burada yazılacak yorumları dikkate almamanızı, yalnızca olur da çıkarsa aynısını yaşamış birilerinin yorumlarını dikkate almanızı, onun haricinde konu bu kadar hassasken nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili bir uzman desteği almanız gerektiğini yazacağım.
Siz daha sert davranılması gerektiğini düşünüyorsunuz, babanız daha yumuşak davranıyor, ama gerçekten hangisinin ters tepeceğini, hangisinin işe yarayacağını kestirmek çok zor.
Bence kesin olan tek birşey var, evi terk etmeden önce hala eşya toplamakla oyalanmış, anne-babanızın gelmesini beklemiş ya hani, hala ailenize duygusal olarak bağlı, ilgilerine ihtiyacı var.
Bu iyi bişey.
Aileyi komple gözden çıkaracak kadar soğursa o zaman korkmak lazım.

Şu haldeyken ailenizden soğumaması için çalışın. O yüzden diyorum iyi ya da kötü davranmak ne tepki getirir kestirmek çok zor.
En azından bir terapiste falan götürün, hastaneye yatmasa bile psikolojik olarak faydası olabilir süreçte.

Son düzenleme:
Kolundan tutup hastaneye yatırılması lazım, yapılacak tek şey bu. Tabii bu maddeyi kullanmasına sebep olan psikolojik etkenin de üzerine gidilmesi gerek.

Senin yaptığına gelirsek hem doğru hem yanlış. Yanlış çünkü zaten batağa sağlanmış bir insanı tek başına bırakmış oldunuz. Doğru çünkü hem sen hem ailen zarar görüyor ve aynı zamanda desteksiz kalacağını anladığında belki kurtulmak için bir adım atabilir.

Bilemiyorum dediğim gibi. Burada ipleri eline alması gereken esasında ailendi sen değildin ama pasif kaldıkları için olaya karışmak durumunda kalmışsın.

Bence hatalı değilsiniz, babasının yalvarıp yakarmasını bekliyorsa demek ki çok yüz verilmiş ve çok suistimal etmiş.
Zor bir durum Allah kolaylık versin, inşallah atlatır..

Kolundan tutup hastaneye yatırılması lazım, yapılacak tek şey bu. Tabii bu maddeyi kullanmasına sebep olan psikolojik etkenin de üzerine gidilmesi gerek.

Senin yaptığına gelirsek hem doğru hem yanlış. Yanlış çünkü zaten batağa sağlanmış bir insanı tek başına bırakmış oldunuz. Doğru çünkü hem sen hem ailen zarar görüyor ve aynı zamanda desteksiz kalacağını anladığında belki kurtulmak için bir adım atabilir.

Bilemiyorum dediğim gibi. Burada ipleri eline alması gereken esasında ailendi sen değildin ama pasif kaldıkları için olaya karışmak durumunda kalmışsın.

Hastane fikrine sıcak değil ki.
Hastaneye gittik, ilaçlarını bile düzenli kullanmadı uyutuyor diye.
Ne yapacağız bilmiyorum, kurallara uymayı kabul etsin istiyorum...

Ya çok hassas bi konu be.
Şimdi ben burada yazılacak yorumları dikkate almamanızı, yalnızca olur da çıkarsa aynısını yaşamış birilerinin yorumlarını dikkate almanızı, onun haricinde konu bu kadar hassasken nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili bir uzman desteği almanız gerektiğini yazacağım.
Siz daha sert davranılması gerektiğini düşünüyorsunuz, babanız daha yumuşak davranıyor, ama gerçekten hangisinin ters tepeceğini, hangisinin işe yarayacağını buradan kestirmek çok zor.
Bence kesin olan tek birşey var, evi terk etmeden önce hala eşya toplamakla oyalanmış, anne-babanızın gelmesini beklemiş ya hani, hala ailenize duygusal olarak bağlı, ilgilerine ihtiyacı var.
Bu iyi bişey.
Aileyi komple gözden çıkaracak kadar soğursa o zaman korkmak lazım.
Şu haldeyken ailenizden soğumaması için çalışın. O yüzden diyorum iyi ya da kötü davranmak ne tepki getirir kestirmek çok zor.

Tam olarak bizi kullanıyor da diyemem, ama çok aklı çeliniyor.
Bir yanımız terk edemiyor onu..

Aynısını sen yapsan bin kez ağzın burnun dağıtılmıştı...biricik oğullarını kaybetmek istememe adına uyuşturucu kullanmasına göz yummuş babanız..derhal kliniğe yatırılıp tedavi almalı ve sonra o şehri terketmelisiniz kurtarmak istiyorsanız..orda kaldığınız surece zor.semtle olmaz.geçmiş olsun

Hastane fikrine sıcak değil ki.
Hastaneye gittik, ilaçlarını bile düzenli kullanmadı uyutuyor diye.
Ne yapacağız bilmiyorum, kurallara uymayı kabul etsin istiyorum...

Şimdi sorun şu ki, bağımlı insanların bağımlı olmasının altında bir takım sebepler yatar bu sebeplere sahip insanların kurallara uymasını beklemek fazla iyi niyetli olur. Bu gün kendi ailesinin parasını çalan insan yarın daha büyük olaylara da karışır bunu göz ardı etmeyin, o zaman da çocuğun hayatı komple bitecek bu yüzden iş ailende bitiyor. Bunun dışında ekleyebileceğim bir şey yok çünkü çevremde böyle bir deneyim yaşayan aile ve insanlar tanımıyorum. Umarım kardeşin tedaviyi bir şekilde kabul eder.

Aynısını sen yapsan bin kez ağzın burnun dağıtılmıştı...biricik oğullarını kaybetmek istememe adına uyuşturucu kullanmasına göz yummuş babanız..derhal kliniğe yatırılıp tedavi almalı ve sonra o şehri terketmelisiniz kurtarmak istiyorsanız..orda kaldığınız surece zor.semtle olmaz.geçmiş olsun

düşünmekten korktuğum şeyleri bir çırpıda yazdınız, helal olsun..
Keşke terkedebilsek.. zor..
teşekkür ederim..

Şimdi sorun şu ki, bağımlı insanların bağımlı olmasının altında bir takım sebepler yatar bu sebeplere sahip insanların kurallara uymasını beklemek fazla iyi niyetli olur. Bu gün kendi ailesinin parasını çalan insan yarın daha büyük olaylara da karışır bunu göz ardı etmeyin, o zaman da çocuğun hayatı komple bitecek bu yüzden iş ailende bitiyor. Bunun dışında ekleyebileceğim bir şey yok çünkü çevremde böyle bir deneyim yaşayan aile ve insanlar tanımıyorum. Umarım kardeşin tedaviyi bir şekilde kabul eder.
Tüm korkumuz daha kötüleri..
İnşallah....

düşünmekten korktuğum şeyleri bir çırpıda yazdınız, helal olsun..
Keşke terkedebilsek.. zor..
teşekkür ederim..
Bir tanıdık tertemiz olmuştu ama şehir aynı satıcılar boş bırakırlar mı altın tavuğu..o kadar para dokulup tedavi olan adam hooop geri duştu batağa..eğer etkiniz varsa ve kurtarmak istiyorsanız birde komple düzen değiştirmeniz şart..hala yazken tatile diye goturup maddi durum varsa gittiğiniz yerde yatırıverin bence

Tam olarak bizi kullanıyor da diyemem, ama çok aklı çeliniyor.
Bir yanımız terk edemiyor onu..
Olur mu, terk etmeyin tabii. Kaç yaşında bilmiyorum ama, hepinizin canından o da. Yaptığı çoğu davranış bir kere bulaştığı ve kurtulamadığı irade-üstü bir madde yüzünden.
Bırakmayın onu. Kurtulamayışında en ufak bir hatanızda ailesi olarak sizin de parmağınız olur, o yüzden özeleştiriyi ve uzman desteğini kesmeyin.

İyi geceler KK.
Size çok önemli birşey sormak istiyorum..
Kardeşim(erkek), uyuşturucu bağımlısı. Bağımlı olmadığını iddia ediyor. Şehirdışına çıktığında, tatilde sorun yok. Ama ne zaman şehrimize, semte gelsin o zaman dayanamıyor.
Şehri değiştirmek istedik, kabul ettiremedik. Semti değiştirdik. O ara çip falan taktırıyormuşsun işte 2 ay boyunca kullanmıyomuşsun o mereti, kullanırsan da kusup atıyomuşssun. İşte çip taktırdık. Yeni ev falan derken 2 3 ay iyi gitti. Düzeldiğini sandık. Ama tekrar başladı.
Cüzdanımdan, annemin babamın cüzdanından defalarca para çaldı. Para edecek etmeyecek şeyleri sattı defalarca. O kadar çok şey yaptı ki buraya yazamayacağım, o kadar.
Babamsa her defasında affetti. Ağladık zırladık, bir şekilde devam edelim dedik.
Ama her seferinde daha da batağa saplandık, hareket edemiyoruz.
Babamın hataları var, çok yüz veriyor çok kendinden ödün veriyor. Ona bu konuda çok kızıyorum.. her neyse.
Bense artık nefret ediyorum kardeşim olacak çocuktan.
En son paramı çalmış yine. Neymiş efendim bana söylemişmiş. Bana söylemiş olsa cüzdanımı sakladığım yerden almaz mıyım? Ha bu arada biz tüm eşyalarımızı saklarız, telefonumuz daima göz önünde durur. Almasın diye. Bu olaydan sonra odamın kapısını kilitli tutmaya başladım. Düşünebiliyormusunuz? Kendi evimde, odamın kapısı hep kilitli. Uyurken cüzdanım telefonum bazanıın altında...
Defalarca söz veriyor, tekrar etmeyecek diyor ama hiç bir zzaman arkasında durmadı sözlerinin.
Ve babam sürekli arabayı verir ona. Ehliyeti var. Ama her seferinde bir b*klar karıştırır, içer, hırsızlık yapar.

Bugün yine aynı şeyler oldu.
Arabayı aldı bi telaş, babama hayır de diyorum demiyo, diyemiyo.
Arabayla bizim eski semte, kuzenime gidip okey oynayacakmış. Arada da 10 15 dkklık mesafe var arabayla. Oraya gidiyorum diye çıktı. Eyv dedik, rastgele öğrendik ki daha gelmemiş 2 saat sonra.
Dedik nerdesin. İşte gidiyorum falan 2 saatte gidememiş.
Kızdık.
Eve geldi falan filan.
Oturduk dedi babam artık bu evin kuralları olacak ve herkes uyacak oturun masanın başına.
oturduk.
Sordum ne istiyorsun falan diye, odayı kilitlememle ilgili olan şeyleri bile kabul ettim. Sonra arabayı her istediğinde alamayacağını söyledim. Bunun kural olması gerektiğini.
Oysa buna karşı çıktı "ne demek benim hiç bi işim olamayacakmı" vsvs.
O sırada da kafası iyi zaten.

Dedim ki bu evde kalmak istiyorsan bu kurallara uy, yoksa evden git.(Önncesinde evi terkederim diye tehtitleri bolcadır.)
Oysa kabul etmedi ve gidiyorum dedi.
En son eşyalarını topladı, yine ağır ağır ama.
Babamın gelip yalvarıp yakarmasını bekledi, ama gelmedi annem de babam da.
Sonra biraz da aşağıda oyalandı, sonra gitti.
Öğrendik ki amcamlarda..

Şimdi sizce benim yaptığım hata mı?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Ne yapmalıyım, yapmalıyız?
Arkadaşımın kardeşi de kullanıyor malesef ve bu yazdıklarınızı aynen yaşıyor lar. Sanki o yazmış gibi. Ama bu illete kapılıp kurtulan çok az malesef. Yani kanserden kurtulmak gibi bişey. Belki onun bile kurtulma oranı daha yüksek. Ama bağırıp çağırmak kavga etmek para vermemek hiç bir işe yaramıyor. Arabaya gelince babanız hiç mi aklı selim düşünemiyor. Ya o maddeyi kullanıp direksiyon a geçince kafası yerinde olmadığı için başka birinin canına mal olursa trafikte. Bu çok sağlam bir neden değilmi vermemek için. Hatta hiçbir zaman vermemek gerek bu yüzden.

Bu illetten kurtulması için ise malum önce kendisi istemeli ve bunu kullanan kimse ile görüşmemeli öyleki bir tv programında temizlenen kişileri ve doktorlarını dinledim. Amatem de tedavi gören kişilerin kendisi gibi orada temizlenmiş opan kişilerle bile görüşmemesi gerekiyor. Allah yardımcınız olsun. Söylediği herşey herzaman yalan olacak aileniz bunu bilmeli idrak etmeli. Yani bir geliyor diyelim iş kuruyorum işe girdim derse araştırmadan inanmayın. Yolda gelirken gözümün önünde adam vurdular derse bile inanmayın. Neden bilmiyorum ama sohbet kurmak için bile yalan üretiyor lar

Arkadaşımın kardeşi de kullanıyor malesef ve bu yazdıklarınızı aynen yaşıyor lar. Sanki o yazmış gibi. Ama bu illete kapılıp kurtulan çok az malesef. Yani kanserden kurtulmak gibi bişey. Belki onun bile kurtulma oranı daha yüksek. Ama bağırıp çağırmak kavga etmek para vermemek hiç bir işe yaramıyor. Arabaya gelince babanız hiç mi aklı selim düşünemiyor. Ya o maddeyi kullanıp direksiyon a geçince kafası yerinde olmadığı için başka birinin canına mal olursa trafikte. Bu çok sağlam bir neden değilmi vermemek için. Hatta hiçbir zaman vermemek gerek bu yüzden.

Bu illetten kurtulması için ise malum önce kendisi istemeli ve bunu kullanan kimse ile görüşmemeli öyleki bir tv programında temizlenen kişileri ve doktorlarını dinledim. Amatem de tedavi gören kişilerin kendisi gibi orada temizlenmiş opan kişilerle bile görüşmemesi gerekiyor. Allah yardımcınız olsun. Söylediği herşey herzaman yalan olacak aileniz bunu bilmeli idrak etmeli. Yani bir geliyor diyelim iş kuruyorum işe girdim derse araştırmadan inanmayın. Yolda gelirken gözümün önünde adam vurdular derse bile inanmayın. Neden bilmiyorum ama sohbet kurmak için bile yalan üretiyor lar

karar verelim diyoruz söz veriyo bir daha kullanmayacagim diye okey diyoruz. sonra arabayi istiyor vermiyoruz sonra siz bana guvenmiyosunuz e daha dün yaptın diyoruz siz bana guvenmiyosunuz. idrak noktası burda tikali

Maddi olarak durum çok elvermediği halde tatile gittik bu yaz orda konuşmaya çalıştım dinlemedi
zorla hastaneye yatirirsak bize düşman olur.
Bir tanıdık tertemiz olmuştu ama şehir aynı satıcılar boş bırakırlar mı altın tavuğu..o kadar para dokulup tedavi olan adam hooop geri duştu batağa..eğer etkiniz varsa ve kurtarmak istiyorsanız birde komple düzen değiştirmeniz şart..hala yazken tatile diye goturup maddi durum varsa gittiğiniz yerde yatırıverin bence

Bir arkadas daha yazmış. ..bence de o şehri derhal terketmeniz lazım. ..ve yatarak tedavi.
Dikkatimi çekti kardesiniz sanki normal bir birey gibi kurallardan filan bahsetmissiniz...kurallara uymayacaksa gitmesini soylemissiniz.
Normal bir birey değil ki...
bağımlı. ..büyük bir sorunu var.
Her geçen gün daha kötü olur...sizi bile görmeyecek gözü. .. o durumlara gelir...hırsızlık diyorsunuz ya hapse düşerse. ..Bir an önce taşının bence.
O ortamdan uzaklassin önce.

cok zor cok hassas bı konu valla..
allah yardım etsın

zaten araba asla verilmemeli. bu kendine zararı geçtim başka insanları ve hayatları tehlikeye atar. uyuşturucu kullanan biri araba kullanırsa,kaza kaçınılmaz

karar verelim diyoruz söz veriyo bir daha kullanmayacagim diye okey diyoruz.
Bakın böyle birşey olamaz...
Adama söz verdirip bir de sözünü tutamamanin ezikligini yasatiyorsunuz.
Öyle karar verelimle oluyor mu ...kardesiniz bağımlı.
Yani irade filan la çözülmez tedavi ve tasinma şart.
Ne çok insan ölüyor bu meletten allah korusun. Karar mekanizması irade filan sıfır. ..bağımlı olmuşlar ve her geçen zaman daha fazla doz gerekiyor...belli bir süre sonra da hayatı o kadar berbat hallere geliyor ki tuvalet köşelerinde sokaklarda öluyorlar allah korusun.
Yani karar aldık. ..bize söz verdi...bunları geçin. Bağımlı olduğunu kabul ederek tedavi yoluna bakın.
Hastaneye yatar yüzünüze bakmazmis...ölmesinden iyidir bence.

X