- Konu Sahibi Oyledeguzel
-
Bir insan size bir hata yapti diyelim. Gercekten cok sacma abuk sabuk hic bir mantalitesi olmayan sizi kirici bir davranis ile karsilastiniz. Bu insani seviyorsunuz arkadas aile veya sevgili deger verdiginiz biri diyelim. Boyle kirici bir davranistan sonra affetseniz bile ayni hata sizce tekrar eder mi? Hatalar tekerrur etmeye mahkum mudur?
Hata derken??
Biraz daha açmalısın soruyu.
aileni ayrı bi tarafa koyarsak bunun dışında kalan herkes affettikçe aynı şeyi yapmaya devam eder ne yazıkki...
Mesela eski sevgilisini internette sitelerde gizliden takip ettigini farketseniz ve o da size bir daha yapmayacagini soylese afferder misiniz? Veya bir daha yapmayacagina inanir misiniz?
Yeminler etse sevmiyorum diye buna ne kdr inanirdiniz?
eğer yeminleri seni kaybetmemek için değilde gerçekten pişman olduğu ve bir daha tekrarlamayacağı için ediyorsa bir daha asla yapmaz.
gerçekten pişman olup olmadığını da ancak o bilir.
yaptı, inandım. yeminler etti.Kur'an'a el bastı.tamam dedim.tekrar güvenimi kazanması ise zaman aldı açıkçası.hemen öyle eskisi gibi olmuyor ne yazık ki.zaman gerekiyor....
Mesela eski sevgilisini internette sitelerde gizliden takip ettigini farketseniz ve o da size bir daha yapmayacagini soylese afferder misiniz? Veya bir daha yapmayacagina inanir misiniz?
Yeminler etse sevmiyorum diye buna ne kdr inanirdiniz?
Eski sevgilisine baktı uyardım kızdım küstüm ayrıldım .
Yeminler etti annesinin üzerine, bizim üzerimize .
Hala bakıyor .
Sanırım 6 yıllık ilişkimizin son çırpınmaları .
Genelleme yapmadan sadece kendi adıma yazayım o zaman.
İnanmazdım çünkü hatalar tekerrür etmeye mahkumdur maalesef.
"Affetmek erdemliktir" diye bir söz vardır ya..
Ben erdemi bu tür yalan dolanlar için değil,daha gerekli zamanlar da kullanmayı tercih ederim.
Ne yapmak lazim peki hayatindan cikarmak mi gerek?
( bos yere yani edilen laflar, sozler.
yapılan hatayı şimdi okudum...
güvenini kaybetmiş bi kere..
takipte kalmakta fayda var bence...
bunu biraz kendine sorman lazım aslında...
kimi en ufak bi hatayı kaldıramaz kimide en büyük hataları bile affeder..
düşün bakalım kaldırabiliyormusun, ona bakışın ne kadar değişti,sence geçici bi durummu bu...
onun hali,tavrınıda göz önünde bulundur...
yani hemen hayatından çıkarmak fln zor gelebilir sana..
bazı şeyleri zaman çözer...
Kesip atmak mi lazim? Seviyorsanizda ayni sey gecerli midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?