Hatalar tekerrur etmeye mahkum mudur?

Oyledeguzel

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013
752
8
16
İstanbul
Bir insan size bir hata yapti diyelim. Gercekten cok sacma abuk sabuk hic bir mantalitesi olmayan sizi kirici bir davranis ile karsilastiniz. Bu insani seviyorsunuz arkadas aile veya sevgili deger verdiginiz biri diyelim. Boyle kirici bir davranistan sonra affetseniz bile ayni hata sizce tekrar eder mi? Hatalar tekerrur etmeye mahkum mudur?

ailen senin üzüldüğünü görüp tekrar etmeyebilir yada çok yakın dostunsa.ama sevgilide farklıdır die düşünüorum.aldatmakta bir yanlıştır tokat atmakta,yada küfretmekte ki bence devam eder.aile,sevgili çok farklı bence.Kişisine ve olaya göre değişir diye düşünüyorum

Hata derken??
Biraz daha açmalısın soruyu.

aileni ayrı bi tarafa koyarsak bunun dışında kalan herkes affettikçe aynı şeyi yapmaya devam eder ne yazıkki...

Hata derken??
Biraz daha açmalısın soruyu.

Mesela eski sevgilisini internette sitelerde gizliden takip ettigini farketseniz ve o da size bir daha yapmayacagini soylese afferder misiniz? Veya bir daha yapmayacagina inanir misiniz?

Yeminler etse sevmiyorum diye buna ne kdr inanirdiniz?

eğer yeminleri seni kaybetmemek için değilde gerçekten pişman olduğu ve bir daha tekrarlamayacağı için ediyorsa bir daha asla yapmaz.
gerçekten pişman olup olmadığını da ancak o bilir.

Son düzenleme:
Mesela eski sevgilisini internette sitelerde gizliden takip ettigini farketseniz ve o da size bir daha yapmayacagini soylese afferder misiniz? Veya bir daha yapmayacagina inanir misiniz?

yaptı, inandım. yeminler etti.Kur'an'a el bastı.tamam dedim.tekrar güvenimi kazanması ise zaman aldı açıkçası.hemen öyle eskisi gibi olmuyor ne yazık ki.zaman gerekiyor....

eğer yeminleri seni kaybetmemek için değilde gerçekten pişman olduğu ve bir daha tekrarlamayacağı için ediyorsa bir daha asla yapmaz.
gerçekten pişman olup olmadığını da ancak o bilir.

Ben mantikli olarak konustum dedim ki; bak unutamamussindir git devam et sahip cik hislerine eger sevmiyorsanda otur yaptigin seyin sacmaligini dudun dedim. Bittiyse bitmistir ben veya baskasi mideni niye bulandiriyorsun dedim. Bana ben oyle sacma sapanca aklima gelip bakiyordum ama simdi dusununce cidden cok sacma geri donmek istesem donerdim zaten haklisin yaptigim sey gercekten cok sacma savunulacak yapacak bir aciklmmm yok bir daha asla bu olmayacak dedi ama, ben ikinci sefer ayni seyi yapmasina musade etmek veya yarin keske affetmeseydim demek istemiyorum. Bu olaydan sonra kaybetmktn ne kdr korktugunu anladim ama, bu sebeple kaybekmtn korktu. Yani sacmaligin o da farkinda ama, yarin keske o gun bitirseydim demek istemiyorum.

yaptı, inandım. yeminler etti.Kur'an'a el bastı.tamam dedim.tekrar güvenimi kazanması ise zaman aldı açıkçası.hemen öyle eskisi gibi olmuyor ne yazık ki.zaman gerekiyor....

Ayni olay mi ayni sekilde mi oldu? Onceden hissediyor muydun bunu yaptigini ve daha sonrasinda guvendin mi?
Bizim olayda bir de soyle bir durum var; kiz onun dikkatini cekmeye calisiyor. Twitter duvari buna yazilmis gonderme, hakaret, ozlem, kizginlik dolu. Hani kizda normal bi kiz degil asiri cirkef!

Eski sevgilisine baktı uyardım kızdım küstüm ayrıldım .
Yeminler etti annesinin üzerine, bizim üzerimize .
Hala bakıyor .
Sanırım 6 yıllık ilişkimizin son çırpınmaları .

Genelleme yapmadan sadece kendi adıma yazayım o zaman.
İnanmazdım çünkü hatalar tekerrür etmeye mahkumdur maalesef.
"Affetmek erdemliktir" diye bir söz vardır ya..
Ben erdemi bu tür yalan dolanlar için değil,daha gerekli zamanlar da kullanmayı tercih ederim.

Kesip atmak mi lazim? Seviyorsanizda ayni sey gecerli midir?

Ne yapmak lazim peki hayatindan cikarmak mi gerek?

yapılan hatayı şimdi okudum...
güvenini kaybetmiş bi kere..
takipte kalmakta fayda var bence...
bunu biraz kendine sorman lazım aslında...
kimi en ufak bi hatayı kaldıramaz kimide en büyük hataları bile affeder..
düşün bakalım kaldırabiliyormusun, ona bakışın ne kadar değişti,sence geçici bi durummu bu...
onun hali,tavrınıda göz önünde bulundur...
yani hemen hayatından çıkarmak fln zor gelebilir sana..
bazı şeyleri zaman çözer...

Son düzenleme:
( bos yere yani edilen laflar, sozler.

Seviyorum diyor, senden başka kimsem yok diyor .
Neden bakıyorsun diyorum hiçbir şey diyemiyor .
Artık kavga edecek gücüm de kalmadı, ağlayacakta .
O kızın hala hayatımızın merkezinde olmasına dayanamıyorum .
Ha ayrılmalı mı ?
Bilmiyorum .
Ama bitecek artık .
Ha bugün ha yarın .
Bitecek .
Gücüm kalmadı benim devam ettirecek .

Cok cok agir geliyor ben bitirmistim ama, uc gundur geliyor yanima bisikeri duzeltme cabasinda gibi o kadar ki aciklama dahi yapamiyor ne olur bu aptalca hatam icin bitirme diyip duruyor. Ama, benim her lafim her sozum ona sitem dolu atamiyorum icimden cok guvenim sarsildi. Bundan sonra ne ypmm lazim bilmiyorum surekli bitirmek geliyor icimden. Bu kadarla kalsa affederim ama, uste bunu yapan bi daha niye yapmasin diyorum icimden. Bir de benim de ondan gizledigim seyler oldu hayatima karistirmak istemedigim icin. Biraz ozgurlukcu bir insanim cok kendi haline birakip hep onun gelmesini bekledim her olayda. O da bugune kdr hep ilk adimi atan oldu. Ben hep onun beni benden cok sevdigini dusunmustum. En azindan hata yaptiginda farkinda davranip bir daha yapmadi gibi. İyi halden yirtti yani bu iliskide.

Kesip atmak mi lazim? Seviyorsanizda ayni sey gecerli midir?

Evet bence kesip atmak lazım.
Sadece benim sevmemle yürümez ilişki.
Ki karşımda ki sevseydi zaten böyle bi hata yapmazdı.
Yılanın başını küçükken ezmek lazım.
İleri de daha fazla üzülmektense bu aşama da bitirmek en mantıklısı.
Yaşınızı bilmiyorum ama 20 li yaşlarım da çokkk affettim.
Ne mi oldu..?Dahasını gördüm.
Erdemli erdemli dolaştım bi müddet,alnım da kocaman bir aptal yazısıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…