hatalı mıyım?

Mamurez

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
342
-5
318
selam kızlar banada bi yardımcı olursanız çok sevinirim.iş yerinde bi çocuk var benden hoşlanıyodu bende onu reddettim olmicanı falan söyledim hep.sora bir gün aynı ortamda olduk düğüne gittik arkadaşlar falan bu da vardı ben onu yine reddettim.düğüne gittik düğün güzeldi işte ordan sorada çıkışta hep beraber başka bi yere gittik bişiler yiyip içtik.sora eve gittik işte 2 gün sora hep beraber yine buluştuk yani onla başbaşa kalmadım arkadaş grubuyla gittik.
sen misin düğüne giden sen misin dışarı çıkan vay arkadaş ben neymişim.
bi arkadaşım geldi bana "sen çok hata yapıyosun bi gün gelir birisi bunları senin yüzüne vurur"
herkes bi tavır takınıyo yanımdakiler falan anlamadım.o çocukta öyle tavırlar içinde herkes bana bi tavır almış durumda.çok sinirim bozuldu tabi.yani ben yanlış bişey mi yaptım.kız bana ee sen onu reddrettin nie hala konuşuyosun dio.ben onla deil hani arkadaşım var o grupta o yalnız kalmasın die gitmiştim.yani aramızdada bişi geçmedi olamazda.anlamıyorumki hatalıysam söyleyin köyü bi niyetim yoktu.konuşalım diorum kimse konuşmuyo ne varsa söyleyelim diyorum ses seda yok.
kötü yine ben oldum hep ben kötüyümm zaten.ne yapıyım kızlar nası dawranıyım bişeyler söyleyin

Çevrenin ne dediğine çok takılma canım. Ağzı olan konuşuyor hep böyledir zaten. Yüzüne vurulacak bir kabahat işlememişsin ki. Kimle nereye istersen gidersin. Senin özel hayatına da çok karışmalarına izin verme, önüne geçemiyorsun sonra. Bilhassa iş arkadaşların tarafından.

Çok yaşadım hala da yaşıyorum. Çokfazla özelimi anlatmam çevreme, özel konularda da onların fikirlerini almam. Bana karışmalarına veya eleştirmelerine müsade etmem. Zamanla onlar da anladı.

Farzetki geldi biri sana "vay efendim falancayla düğüne gitmişsiniz" diye yüzüne vurmaya çalıştı, ne olacakki? kimseye hesap vermek mecburiyetin yok.

bence sen yanlış birşey yapmamışsın
ama o çocuk durumu yanlış değerlendirmiş belli ki
anlamadığım nokta arkadaşların neden sizin işinize karışıyo
nasıl istersen öyle davranırsın o çocukla başbaşa biyere gitmiyosun sonuçta

insan kendini kötü hissediyo.yani herkes bi anda sana karşı gard alınca bi durup düşünüyosun bende mi bi sorun var diye.
evet baktım bi ara hayatıma çok fazla karışır oldular kimle konuşuyorum kimle nereye gidiyorum hep bi merak içindeler.hatta ve hatta bana bunu yap şunu yap demeye bile başladılar bende arama mesafe koydum ondan sora dışlamaya başladılar.
anlamıyorum insanları ben kötü bişe yapmıyorum insanlar bana gard alıyo suçlu benmişim gibi insanlar takip ediyo beni sırf açığımı aramak için benim gezmem bile olay oluyo bende öyle sırtımı dönüp gidemiyorum üzülüyorum takıyorum aklıma

İnsanları takarsak, bu hayatta bir yolda düzgünce ilerleyemeyiz. Çevrede muhalefet için yaratılmışlar çok. Diyelimki siz çok kötü birşey yaptınız... da onlara ne??? Bu sizin hayatınız. Lütfen başkalarına karıştırtmayın, tavır alın ve ciddi/dik duruşunuzu bozmayın. İnsanlar birsüre sonra sizin onların konuşmalarına aldırmadığınızı görürler ve birsüre sonra konuşmaktan vazgeçerler. Bazen de kötü davranırsınız onlara ve en iyi siz olursunuz. Başkalarını anlamak çoğu zaman güç.

Siz onlarsız da yaşarsınız. Onlar karışmadan yaşayamıyorlar baksanıza. Diyorum ya yapabiliyorsanız gülün, espiri yapın, dalga geçin ve konuyu kapatın. Ben ciddi konularda böyle davranamam mesela ama sert bir dille kapatırım konuyu, bana darılırlar ama ne yapayım? Bana darılacaklar diye de hayatımı sömürmelerine müsade edemem kimsenin.

Kimseye göre yaşamak zorunda değilsin. Bırak ne diyorlarsa desinler. Ben buyum de, işinize gelirse de. Böyle saçma nedenlerden seni dışlıyorlarsa kendileri bilirler. Ayrıca reddettiğiniz erkekle de aranıza baya bi mesafe koyun. Yani merhaba merhaba, ona bile gerek yok. İnsanlar kendileri herşeyi yaparlar ama başkalarının ahlak muhasebesini tutarlar. Hiç takılma onlara, her zaman ki gibi davran konuşmak isteyen konuşsun seninle. Zaten sen böyle davranmayın deyip üzülürsen onlar kendilerini bişi sanarlar. Umursamaz olmanı öneriyorum.

Son düzenleme:
teşekkür ederim.bu konuyu da bi kaç yakınımla konuştum onlarda aynı şeyi söylüyolar hatta onlara sinirleniyor bile.benim yanlış bişi yapmadığımı kime neymiş ne yaptığım çok büyük bi hata bile yapsam kime ne senden diyolar.sağol rahatladımm.arama mesafe koyup devam edicem yoluma

senin bi hatan yok ama çocuk her hareketinden bi mana çıkartmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…