hatali miyim ???

Merhaba arkadaslaaar...Gecenin korunde dert sahibi oluverdim...Hele bir bakin hata bende mi...Sen de derseniz ozur dileyecegim esimin kardesinden...Bir bebegim var 16 aylik..Esim gozunden sakiniyor oglumuzu..Ailesine goturdugumuzde de fazla karisiyor soyle tutmayin boyle yapmayin..En cokta kardesine karisiyor cunku kiz gercekten iyi tutamiyor cocugu iki kerede dusurmuslugu var..iste bugun de cam masanin uzerine oturtmus cocugu..esim o masa kirilir dedi demesiyle kiyamet koptu..kiz bagirmaya basladi ki biz hic sesimizi yukseltmeyiz cocugun yaninda...birdaha kucagima almiycam dedi bu ikinci deyisi..ben de bu son deyisin olsun bunu dedim..bu defa bana bagirmaya basladi sen zaten hic konusma canina minnet senin de hic yapici degilsin hep yikicisin diye : ) benden 8 yas falan kucuk..kendimde ufacik yikici bir tutum gorsem sinirlenmiycem ama o sinirle sayarken manyak misin dedim kiza..cocugum uzerinden konusulmasina tahamulum yok herkes biliyor bunu..yani kavga edin, tartisin ama cocugumu karistirmayin yok kucagima almiycam falan..almazsan alma....sokakta el aliyor kucagina seviyor..sen almayiver..hatali miyim ? Asil manyak ben miyim yani? Neyse ki cocugum kucagimdaydi yoksa ben o sinirle sesimi cok daha fazla yukseltir cok daha fazla sayar sayistirirdim toparlayamazdik sonra..karar veremedim sinirlenmem yersiz mi???

Bana kalırsa abisinin sinirini sizden çıkarmış ortada özür dilenecek bir durum yok bana kalırsa özür dilenecek ise o sizden özür dilemeli abisinin hanımısınız sizden küçük yaşça olayı da kendi başlatmış (bağırarak ve tepki vererek) özür felan dilemeyin zamana bırakın büyüklük sizde kalsın zamanla unutulur geçer bu sorun bana kalırsa çok fazla uzatmayın yani tepkinizi soğukkanlılığınızı :16:

Çok abartmışsınız. Hatta çok fazla abartmışsınız. Bahsettiğiniz çocuk 2-3 aylık değil. 16 aylık çocuğu tutmakta ne varmış? Yeğenlerim o yaştayken ben ayaklarından tutup döndürüyordum, kıkır kıkır gülüyorlardı. İstemeden düşürmüşlüğüm de olmuştur ama ablam ya da yengem bana sizin ya da eşinizin davrandığı gibi davransaydı tepkim görümcenizle aynı olurdu. Çocuk bu biblo değil. Düşecek kalkacak bu kadar üsne düşmenin alemi yok. O cam masalardan bizim evde de var üstüne basıp dolapların üstünü siliyorum. Ufacık bebek oturunca kırılmaz korkmayın. Kırılsa da üstleri filmli olduğu için zarar vermez.

Benim eşim de sizinki gibi, henüz çocuğumuz yok ama olduğu zaman nasıl tavır alacağını kestirebiliyorum. Şimdiden uyarıyorum. Senin ailen de olsa benim ailemde olsa çocuk konusunda tepki vermeyeceksin diyorum. Sizin canınız olduğu kadar onların da canı. Bu tavırlarınıza kırılmaları, kızmaları normal. Görmemişin oğlu olmuş gibi davranıyorsunuz.

Bu arada bu temada gelen cevaplardan pek hoşlanmıyor, umursamıyorsunuz gördüğüm kadarıyla ama yine de yazayım dedim. Görümceniz bir özürü hak etmiş bence. Üstelik hakaret etmişsiniz.

O cam masayi esim yapti tasimaz diyorsa tasimaz yani..peki ondan 8 yas buyuk yengesine bagirdigi icin once onun ozur dilemesi gerekmezmi..ki ben karismamisim bile..tamam manyak misin demeseydim keske..ama her gittigimizde bi kavga bi tartisma cikiyor bagirip duruyor cocugun
Yaninda..sabrim tasti benim de artik..

O cam masayi esim yapti tasimaz diyorsa tasimaz yani..peki ondan 8 yas buyuk yengesine bagirdigi icin once onun ozur dilemesi gerekmezmi..ki ben karismamisim bile..tamam manyak misin demeseydim keske..ama her gittigimizde bi kavga bi tartisma cikiyor bagirip duruyor cocugun
Yaninda..sabrim tasti benim de artik..

Siz buraya gereksiz yere konu açmışsınuz sanırım. Kararınızı vermişsiniz ve biz ne desek boş. Farklı görüş almaya niyetiniz yok.

Bencede abartmışsınız..Bide abisi kızmış zaten siz nediye aradan karışmışsınız ki..
Bence bu konuyuda kendinizi rahatlatmak için açmışsınız ve yanlızca sizden yana olumlu yorumları alınca rahatlıyorsunuz aksi eleştirilerde var onlarıda okuyun bence..Bu kadar korumacı olup etrafınızdaki insanlarıda kırmayın inanın onlarda sizin kadar seviyor o çocuğu ve birşey olmasını istemezler emin olun. bide karşınızdaki 27 yaşında koca bir kadın .Manyakmısın ne demek.. Bende olsam bidaha almam çocuğunuzu ve aynıda böyle söylerim yani..
ben esime sinirlenip arada cocugu harcamasina kizdim..bi de bagirmasina ciyak ciyak..hep ayni hep boyle..ben boyle aralarda cok harcandim cocukken ..baska mevzular yuzunden..belki ondan hassasim..

Daha önce bir kaç kere çocuk düşürmüş birine çocuğumu vermem bile. Yolda bulunmuyor malum...

İlk okuyunca eşinizin kardeşi küçük sandım yorumlara baktım epey büyük yani çocuk da değil bebeğiniz kıymetliniz daha çok küçük doğal tabi bu kadar üzerine titremeniz ki düşürdüğü halde yine sakınmadan halasına vermişsiniz bebeğinizi bence haksız değilsiniz sonuçta etkiye tepki olmuş.. O bağırmasaydı eğer siz de öyle tepki vermezdiniz.. Eşiniz tatlı bir dille uyardıysa kardeşini onun bağırması yanlış davranış sizin değil ama eşiniz sert bir şekilde tepki verdiyse alınıp öyle tepki vermiş olabilir ama iki türlü de haksız bulmadım ben sizi özür dilemenizi gerektirecek bir durum yok ama bir araya geldiğinizde mesafeli olmayıp samimi davranmanızı tavsiye edebilirim tabiki en iyisini siz bilirsiniz :)

Merhaba arkadaslaaar...Gecenin korunde dert sahibi oluverdim...Hele bir bakin hata bende mi...Sen de derseniz ozur dileyecegim esimin kardesinden...Bir bebegim var 16 aylik..Esim gozunden sakiniyor oglumuzu..Ailesine goturdugumuzde de fazla karisiyor soyle tutmayin boyle yapmayin..En cokta kardesine karisiyor cunku kiz gercekten iyi tutamiyor cocugu iki kerede dusurmuslugu var..iste bugun de cam masanin uzerine oturtmus cocugu..esim o masa kirilir dedi demesiyle kiyamet koptu..kiz bagirmaya basladi ki biz hic sesimizi yukseltmeyiz cocugun yaninda...birdaha kucagima almiycam dedi bu ikinci deyisi..ben de bu son deyisin olsun bunu dedim..bu defa bana bagirmaya basladi sen zaten hic konusma canina minnet senin de hic yapici degilsin hep yikicisin diye : ) benden 8 yas falan kucuk..kendimde ufacik yikici bir tutum gorsem sinirlenmiycem ama o sinirle sayarken manyak misin dedim kiza..cocugum uzerinden konusulmasina tahamulum yok herkes biliyor bunu..yani kavga edin, tartisin ama cocugumu karistirmayin yok kucagima almiycam falan..almazsan alma....sokakta el aliyor kucagina seviyor..sen almayiver..hatali miyim ? Asil manyak ben miyim yani? Neyse ki cocugum kucagimdaydi yoksa ben o sinirle sesimi cok daha fazla yukseltir cok daha fazla sayar sayistirirdim toparlayamazdik sonra..karar veremedim sinirlenmem yersiz mi???
Eşin de sen de hatalısınız.Çocuğunuza karşı temkinli olmak farklı birşey,abartmak farklı.Daha yapıcı bir dille kibarca,nasıl tutması gerektiği konusunda öğretici davranabilirdiniz.Sonuçta sen de doğuştan nasıl bebek tutmak gerektiğini bilmiyorsun.Sonradan adinilen tecrübelr bunlar.Bir de çocuğumun üzerinden konuşulmasına tahammülüm yok derken,çocuğunun üzerinden ne tür bir konuşma yaptı ki.Çocuğa kötü bir laf beddua mı etti.O kırgınlık ve sinirle bir daha almayacağım demiş.Sizin evladınızsa onun da yeğeni.İster mi zarar görsün.Sevmek istemiş.

Ben o cocuk kendi kendine oynarken 2 kere kafa ustu nasil dusmus onu anlayamadim. Ne oldu ki cocugunuza?
Nedir bu surekli ustune basa basa bahsettiginiz "kafa ustu" dusurme mevzuu? Beyin kanamasina kadar gidecek olan?
2 ay önce mahallemizde bir tanıdığımızın çocuğu babannesının kucagındayken belınden tutulmadıgı ıcın akvaryumun ustune kafasını çarpmış..Önce gözleri kaymış çocugun sonra bayılmış..Hastaneye götürdüler ama kurtarılamadı çocuk beyin kanaması geçirmiş..Onun için elli kere uyardık zaten düzgün tut diye..Bir müşterimizin çocuğuda aynı şekilde bilgisayar masasından düştü bir baktık çocuğun kafası sarılı,saçlar kazınmış..Beyin kanaması...Belki de bu tür olayları gördüğümüz için fazla hassasız...Tek istediğimiz düzgün tutlması..Çok mu ???

Ben çok teşekkür ederim hepinize..Dün sabahladım uyuyamadım..Ama bir gün odasına aldı götürdü peşlerinden gittim oynayalım beraber diye..Bir de ne göreyim üçlü kablo ucu prize takılı..Çocuğun parmağı prizin deliklerinde geziyor..Halası gülüyor ... Ben hatalı olmadığıma karar verdim sizlerinde fikirleriyle..Tamam çocuk bu düşer kalkar ..Ama ortada bir tedbirsizlik varsa hoş görmemek lazım..Tekrar teşekkür ediyorum arkadaşlar haklısın haksızsın diyen herkese..

Kafasini sehpanin kosesine vurdu iki kere..benim sorunum kizin dusurmesi degil zaten..ben bi daha kucagima almiycam deyip bagirdigi icin
Sinirlendim..

Her cocuk kafasini sehpaya vuruyor, dusuyor. Biz de vurduk. Cocuk kendi kendine oynarken dustuyse kimseyi sorumlu tutamazsiniz boyle. Bu sizin gozetiminizdeyken de olur, babasininkindeyken de olur.

Verdiginiz 2 ornekle bu kiyaslanamaz bile.
2 kere kafa ustu dusurdu diyerek amma abartmissiniz. Burda kizi da zan altinda birakmissiniz, okuyan kimbilir ne anladi, ben de dahil.
Cocugunuzu pamuklara sarip fanusta bekletmeniz lazim ki, dusmesin, bir yerini bir yerlere vurmasin. Cocuk dedigin duse kalka buyur, bunu kabul edemiyorsaniz isiniz cok zor olacak. :ssz:

Sizinki tam bir "gormeyenin oglu olmus..." misali, kusura bakmayin. Gorumcenize bosuna kizmissiniz. Bence onun size daha cok kizmasi lazim bu kadar
ithafta bulunuyorsunuz diye.

Bir daha kucagima almayacagim deyip kizacak tabii karsinizdaki kisi. Siz hersey oyle yapma, boyle yapma, ay onu yapma, aman dusurdu, aman kafa ustu bile dusurdu diye kiziyorsaniz, ben olsam ben de aynen oyle bir tepki verirdim. Insanlardaki de sinir, bozuluyor yani. Siz kendi hal ve hareketlerinizi gozden gecirin diger insanlara karsi.

Son düzenleme:
Daha önce bir kaç kere çocuk düşürmüş birine çocuğumu vermem bile. Yolda bulunmuyor malum...

Yok canim cocugu dusurmemis.
Cocuk gorumcenin gozetiminde kendi kendine oynarken dusup, basini sehpaya carpmis. Arkadas bunu kafa ustu dusurmek, beyin kanamasi vs laflarla olum-kalim meselesi haline getirdigi icin konuyu okuyan hepimiz yanildik. Sanirim bu cocuk anne babasinin gozetimindeyken eli ayagi bagli oynuyor, aman dusmesin , bir yerlere uzanamasin diye.

Gorumce ve diger akrabalar icin uzgunum. O cocuga desturla yaklasiyorlardir, simdi neye kizacaklar diye. Boylesi de cok nahos oluyor.

--------
O kadar yorumda sadece gorumce hanimin cocugu prizlere yaklastirmasina suc buldum. Onu yapmamaliydi. Onun disinda hepsi fasa fiso.
Cam masa bizde de var. Degil 16 aylik cocugu oturtmak, ben cikip uzerinde ziplasam kirilmaz. Sizin camlar kagit kalinliginda galiba. Bu kadar tehlikeli seyleri evlerinizde bulundurmayin madem cocugunuz var.

kendi çocuğunuzun yanında bağırmıyorsunuz dikkat ediyorsunuz el bebek gül bebek büyütüyorsunuz ama diğer kıza gelince o suçlu hatalı onun çocuk olduğu aklınıza gelmiyor. Bence fazla abarttınız tek anne siz değilsiniz ve ona güzel bir şekilde öğretebilirsiniz. ben de o yaşlarda teyze hala oldum yeri geldi düşürdüm yeri geldi anne gibi davrandım. Çocuğunuz büyüdüğünde dizinizin dibinden ayırmazsınız herhalde aman başına bir şey gelir diye.

evet annesiniz ama o da çocuk yani onunda yeğeni o da sevmek çocuğunuzla vakit geçirmek istiyor. Fazla hassassınız biraz azaltmalısınız bunu bence. Ben demiyorum ki düşürmüş iyi yapmış ama bilerek düşürmedi sonuçta. Bilmiyorum bana fazla abartmışsınız gibi geldi

bende hala'yım birkere yiğenimi masadan düşürdüm daha doğrusu ben düşürmedim ama sandalyeye çıktığında o an tutmamıştım kafa üstü düştü...yazarken bile içim eridi o anı unatamıyorum :( annesi unuttu belki ama benim gözümün önünde hala...annesi yoktu gelince söyledim ama daha sonra hiç uyarmadı dikkatli tut diye.. o olaydan beri hiç bi çocuğu masaya çıkarmam... eşinizin korkması çok normal ama eşiniz sürekli söyleyip durduysa dikkatli tut diye sinir olmuştur oda..bana söyleyip dursalar bende sinir olurdum açıkçası ama bağırmak yerine üzüntüsünü dile getirebilirdi.. bağırıp almıycam kucağıma demesi hiç hoş olmamış... özür dilenecek bi durum yok ama o sizin gönlünüzü alabilir..

Herkes kendi konumuna gore cevaplamis bende halayim yegenimi gozumden sakiniyorum emeklerken bile acaba dizleri acirmi acaba disleri cikiyor cok aci cekiyormu diye aglamakli olurum kiyamam. Ama sayet ben boyleyken yengem kalkipta bana manyakmisin dese emin olun haddini bildirir aslada o cocugun yuzune bakmazdim. Manyakmisin lafi gereksiz olmus

kendi çocuğunuzun yanında bağırmıyorsunuz dikkat ediyorsunuz el bebek gül bebek büyütüyorsunuz ama diğer kıza gelince o suçlu hatalı onun çocuk olduğu aklınıza gelmiyor. Bence fazla abarttınız tek anne siz değilsiniz ve ona güzel bir şekilde öğretebilirsiniz. ben de o yaşlarda teyze hala oldum yeri geldi düşürdüm yeri geldi anne gibi davrandım. Çocuğunuz büyüdüğünde dizinizin dibinden ayırmazsınız herhalde aman başına bir şey gelir diye.

evet annesiniz ama o da çocuk yani onunda yeğeni o da sevmek çocuğunuzla vakit geçirmek istiyor. Fazla hassassınız biraz azaltmalısınız bunu bence. Ben demiyorum ki düşürmüş iyi yapmış ama bilerek düşürmedi sonuçta. Bilmiyorum bana fazla abartmışsınız gibi geldi
28 yasin neresi cocuk yahu..Allah askina ben kiza dusurdu cocugu diye kizmadim agzimi bile acmadim..ben bir daha kucagima almiycam deme dedim bana da bagirmaya basladi..

Tekrar tesekkur ediyorum gece cok dusundum kendimi hatali bulmuyorum.Birsey sordum ortami savas alanina cevirdiniz..Saglicakla kalin..

Eşim ablalarının çocuklarına neler söyler, sayar.
10 yıldır ne enişteleri ne ablaları tek kelime etmemiştir, bir kere daha sevdim onları şimdi...

28 yasin neresi cocuk yahu..Allah askina ben kiza dusurdu cocugu diye kizmadim agzimi bile acmadim..ben bir daha kucagima almiycam deme dedim bana da bagirmaya basladi..

Demekki daha öncesi de var bunun bilmiyorum yaşadığınızı ama fazla geldi bana kırıldığı için demiştir yeğeni o öyle demesiyle bir daha kucağına almamazlık yapmaz insan kızgınken neler söylüyor büyütmenin anlamı yok daha neler yaşayacaksınız çocuğunuz büyürken.

Sizi kırdıysam da özür dilerim fazla sert çıkmışım tekrar yazdığımı okuyunca helal edin hakkınızı..

Back
X