• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatalımıyım?

Karismamaliydın. Tanımadgin insanlar var sonuçta karşında. Çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini sana sormicaklar sonuçta. Öyle bişey yapıyolarsa vardir bi bildikleri. Kimseyi ilgilendirmez

Karışmamalıydın çocuğu bırakıp kaçmıyorlar kontrollü bir şekilde saklanıyorlar. Yani kendilerine göre iyi bir şey yapıyorlar amaçları çocuğa zarar vermek değil

Karismamaliydiniz.
Demek ki cocukta alip basini gitme huyu var, anne baba bunu ortadan kaldirmaya calisiyor.
Kusura bakmayin ustunuze vazife degilmis orda bu tepkiyi vermek.
Oglumda elimi birakir kosar giderdi kafasina gore.
Araba carpar, alip goturen olur yok anlamiyor.
Bende bikac kere boyle saklandim, akli basina geldi.
O gun bugundur alip basini gitmez.

Karışmamalıydınız.
Biz de yaptık bunu çocuklarımıza. Amaç bu durumda acaba öğrettiklerimizi yapıyorlar mı yoksa panik halinde yanlış bir şeyler mi yapacaklar diye. Tabi zırıl zırıl ağlatmadık ama sonuçta kaybolduklarında yapmaları gereken nedir öğretmiştik ve gerçekleşmesi durumunda çocukların tepkisinin ve davranışların ne olduğunu görmek için de tatbikat yapardık.
Çocukları en çok ailesi düşünür siz merak etmeyin.

Karışmamalıydınız. Anne babanın yöntemi onayladığım bir yöntem değil ama ne yaşadıklarını da sadece kendileri biliyorlar. Tek çareyi bu görmüş olabilirler. Birkaç dakikalık gözlem size işlerine karışma hakkını vermez. Belki de çocuk sürekli kaybolma tehlikesi yaşayan, yerinde durmayan bir çocuk. Gerçekten kaybolsa çok daha büyük korkularla, tehlikelerle baş başa kalacak. En iyi de yaşayarak öğreniyorlar malum. Bu açıdan düşünüp, yapmış olabilirler.

Karismamalisiniz tabiki. Benim oğlumda gittiğimiz yerlerde alıp başını gider. Aramak zorunda kalıyoruz ama kısa sürdüğü icin bizi gorunce tekrar kaciyor hatta. Yani Allah korusun biz onu ararken kaçıp gidebilir bile. O yüzden biz de bir kaç kez kontrollü kaybolmasına izin verdik ki bizsiz zorlanacağını bilsin. Biri o sırada bize karışsa ben de hiç hoşlanmazdim. Bir çok şeyi denedik çünkü. Oturup defalarca ama defalarca konuştuk. Kaybolduğu da yapması gerekenleri de anlattık. Ama her ann gozümuz üstünde olamıyor. Mesela annemlerin evi iki katlı biz üst kattaken ve onu içeride oynuyor sanirken anlık kapı kitlemedigimiz için dışarı çıktığı oldu. Çok da kızdım ama onun için tek sebep o sırada oyuncakçıya gitmek yada merak ettiği bir yere gitmek.
Eminim o ailede keyfine yapmıyordu belki onlarda birsuru yol denemişlerdir. bu da kimseyi ilgilendirmez.

Merhaba arkadaşlar
dün akşamdan beri aklımı kurcalayan olayı size anlatacağım ben mi hata yaptım düşünmeden edemiyorum.
2 yıllık evliyim çocuk sahibi olamıyoruz eşim ve bendeki sorunlardan kaynaklı. o yuzden çocuklara yaklaşım olarak çok duygusal oluyorum.
dün akşam eşimle dışarıda birşeyler yerken 4-5 yaşlarında bir erkek çocugu gözüme ilişti. annesi babası saklanıyor. çocuk hüngür hüngür ağlıyordu. bir kaç dakika ne oldugunu anlamaya çalıştım. anne baba bakıyor çocuk ağlıyor tekrar saklanıyorlar. en sonunda o gözyaşlarına dayanamayıp kalabalıgın içinde tepki verdim. çocuk ağlıyor farkındamısınız diye. normal olarak sen ne karışıyosun o sürekli kayboluyor. bunu anlasın diye yapıyoruz dedi. tabi benim çene dururmu o çocugun psikolojisini hiç mi düşünmüyorsunuz dedim. yediklerim boğazıma düğümlendi. eşim bağırdı herkes bana baktı. ben karışmamalımıydım. yoksa doğru olan bu muydu?
hayır karışmamalısınız
benim anne babam da bana bunu yapmıştı
doğru mu yanlış mı tartışılır ama çocuğun tehlikede olduğu bir durum yokmuş.
biraz ağlamaktan kimseye bişey olmazdı. keşke gözlemleseydiniz.

Karışmamalı olduğunuz konusunda herkes hemfikir de, eşiniz de size sesini yukseltmemeliydi. Bir anlık ani bir tepki vermişsiniz, aile ile eğer durumu uzatmadıysanız eşinizin tepkisi gereksiz olmuş...
Yok aile işe uzatıyorsunuz belki kendinize gelin diyedir bilemedim...

Ne yalan söyleyim bizde bir gün böyle yaptik. Çünkü kızım hadi gidiyoruz lafindan hiç anlamaz parkta oynamaya devam eder bir saat biter iki saat en sonunda babası ile saklandık sağa sola baktı bizi göremeyince korktu ve aramaya başladı.

O günden sonra gidiyoruz deyip arkamı dönünce peşimden geldiğini gördüm. Gerçekten bazen çok zorluyorlar. Umarım Rabbim en kısa zamanda evlat nasip eder size de.

Back
X