• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendiliğinden kırılan tabak

Ne okumak istiyorsunuz? Basit, evde kullanılması için yapılmış sıradan bir cam. Kusurlu üretilmiştir, daha önce de darbe almıştır gerilip şimdi kırılmıştır... Bin tane bilimsel sebebi var. Dünyada ilk kez sizin başınıza gelen çok ilginç bir şey mi bu?

Evet iğde doluydu ağır bişey değil yani seramikte değildi camdı ama olayı farklı yere çektiğimi düşünenler olmuş oysaki başıma gelen şeyi paylaştım
1000071962.webp
1000071960.webp

Ne okumak istiyorsunuz? Basit, evde kullanılması için yapılmış sıradan bir cam. Kusurlu üretilmiştir, daha önce de darbe almıştır gerilip şimdi kırılmıştır... Bin tane bilimsel sebebi var. Dünyada ilk kez sizin başınıza gelen çok ilginç bir şey mi bu?
Bende onu soruyorum işte başına gelen var mı diye neden bu kadar kızgınsınız

Bende onu soruyorum işte başına gelen var mı diye neden bu kadar kızgınsınız
Kızgın değilim, internette 10 saniye içinde nedenlerini bulacağınız bir konuyu niye abarttığınızı anlamadım.Varlıklar musallat olmuş mu yazalım? Çocukluktan beri evimizde akrabaların komşuların evinde saysız kere olmuştur. Hatta en son duşakabin camı çatladı kırıldı. Hatalı üretim olabilir, mağazada veya taşıma esnasında darbe görmüştür. Satın alır 2-3 sene kullanırsınız bir şey olmaz ama gerilir son noktada bir anda çat diye kırılır.

Arkadaşlar merhaba öncelikle bu gece saat 1 gibi falan mutfaktan ses geldi baktığımda masanın üzerindeki meyve tabağı kendiliğinden kırılmıştı eşimde bende çok şaşırdık ve korktum açıkçası varmı aranızda böyle birşey yaşayan
İyi saatte olsunlar sirtaki yapiyor benim de basima geldi neyseki eski tabaklar bir bir kirildi ay dedim canim sag olsun yenisini aldim 🤗

Benim koskoca borcam durduğu yerde çat diye ortadan ayrılmıştı 😂
Kaynanamla görümcem bizdeydi ama bilemedim genleşme falan olmuştur 😂
Da önce darbe falan aldiysa yada duşüp kirilma gerceklesmediyse bir sure sonra böyle kendi kendilerine pıt diye kirilabiliyoar.

Arkadaşlar merhaba öncelikle bu gece saat 1 gibi falan mutfaktan ses geldi baktığımda masanın üzerindeki meyve tabağı kendiliğinden kırılmıştı eşimde bende çok şaşırdık ve korktum açıkçası varmı aranızda böyle birşey yaşayan
niye şaşırdınız tabaktır kırılır🤷‍♀️

Temperli camlarda bezen ufak temasla bazende temassız kendi kendine ani patlamalar olabiliyor. Temperli olsaydı tuz buz olurdu. Duşakabin yada fırın kapağı camları gibi. Böyle üç kere patlayan duş camı biliyorum dördüncüye yaptırmışlar.
Bir kerede fırın kapağı dokunmadan patlamıştı. Sizinki normal cam daha önce darbelenip gece vakti koyvermiş olabilir. Bu camlarda daha nadirdir son darbesini alıp saatler sonra kırılmak belkide başka bir sebebi vardır ama kendi kendine kırılması mümkün.

Evet iğde doluydu ağır bişey değil yani seramikte değildi camdı ama olayı farklı yere çektiğimi düşünenler olmuş oysaki başıma gelen şeyi paylaştım
Kalın bir cam değilmiş. öncesinde mikro çatlaklar olmuştur fark etmediğiniz. Özellikle bulaşık makinesinde yıkanınca oluyor. nazar vs böyle şeyler çevrenizde konuşulmuşsa bilinçaltınız oraya çekmiş de olabilir ama o tabak içinde hafif bir şey olsa da kırılabilecek incelikte ve formda duruyor ki kırılmış da zaten

Back
X