• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hatam büyük bundan sonra ne yapmalıyım

bana göre senin tek hatan var. arkadaşının sana anlattıklarını bir başkasına söylemen. ama olan olmuş. hatalar insanlar içindir. bu hatanın bundan sonraki hayatına olumlu ışık tutmaSINI DİLERİM. hayatta neler gelip geçiyor. sana acı verecek, seni yıpratacak ama emin ol geçecek. şimdi bunları düşünme. başka şeylere yoğunlaşmaya çalış. eminim ki çocukça hareketleri olacak. seni görünce bir ses yükseltmeler, kahkahalar falan. sakın aldırma. aldırsanda sakın ola ki hissettirme.ya bu bizi h,iç sallamıyo desinler. az önce dedim ya bir gurubum vardı. beni düşman ettiler. şimdi de kendi aralarında konuşmuyorlar. sabır sabı sabır....ve bol sukunet....

evttt hayatımda olması gereken tek kelime idi...ama ben yapamadım bunu...bu haftayı bir atlatayım...ama en hayırlısıyla....ve bu hafta ölmezsem başka ne zaman ölürüm ki....

kırmızılı yere sonuna kadar evettttt....asla bir daha böyle birşey başıma gelmeyecek..ben de eşimle ilgili konuşmayı seven biri değildim zaten..öyle çok açık ta vermedim..benim şuan tek derdim,beni herkes kötü bilecek...senin işyerindeki olayın senin suçun değil.o sebeble başın dik gezmen doğal..ama bu benim suçum..düşen başımı nasıl kaldırayım..

bakın bu olayla alakalı diil sizin durumunuz bence...acil psikolojik yardım almalısınız.....

anlattıklarınızda kendinizi bu kadar suçlu hissedicek insanlar karşısında başınızı öne eğicek bi durum yok.....

hani ahlaksız bi ilişki fln yaşasanız anca bu kadar utanır üzülür insan dicem ki onu yapanda sonuçta üzülücek olsa yapmaz, rahatsız olur sadece açığa çıktığı için....

yaniiii çok abartıyosunuz....hep beraber birilerini çekiştirmişsiniz, tek başınıza yapmadınız sonuçta....

eğer kendinizle barışmazsanız daha çok dikkat ve tepki çekeceksiniz bu bi gerçek....

evet bi hata yaptım ve pişmanım ama bu herkesin başına gelebilicek bi durum diye düşünüp kendinizi telkin edin....ve zorda olsa normal davranmaya çalışın.....

yarın yazacaklarınızı merak ediyorum....kendinize gelmiş olursunuz umarım.....

bu saat oldu hala uyuyamadım..gözümü uyku tutmuyor...1 saat kadar uzanmışım..kan ter içinde uyandım..yine onları gördüm rüyamda...allahım ne olur yardım ett:43::43::43::43:

Son düzenleme:
Canim simdi okudum konunu. Oncelikle sakinles inan bana dusundugun kadar kotu degildir olaylar. Insan sinirli ve uzgun olunca hep oldugundan fazlasini goruyor. Ikincisi o arkadasini bir yere caya davet et ve olanalri tum acikyurekliliginle anlat sonrada ozur dile. Ben ustume duseni yaptim amacim kotu niyetli degil sadece sana uzulmustum ama beni arkadas olarak kabul edip etmeyecegin artik senin kararin.Ben cok pisman ve uzgunum , diyebilirsin. Seni affeder etmez artik arkadasina kalmis ama bunu yapmalisin. Konusmayi kabul etmezsede kendi hallerine birak. En fazla 3 gun konusur sonra keserler konusmayi.Umarim duzelir gercekten cok kotu birsey degil halledebilirsin bence.

saol canım..ama inanki ölümün eşiğindeyim..keşke bu kadar basit olsa olaylar...o olayları anlatan kişi ,basit sohbetler esnasında herkse hakkında yaptığımız yorumları gidip herkese anlatıyor..işin kötüsü hem benim iş arkadaşım hem de eşi eşimin iş arkadaşı....yani tümden rezillik..adım dedikoducuya çıkacak..etrafımda kimse kalmadı..neden yaşayayım ki...:43::43:

Canim Allah askina boyle soyleme Allahin gucune gider. Sana gercekten oyle bir dert verir ki bu gunleri mumla ararsin. Ne insanlar var eli ayagini kaybetmis, cocugunu parasizliktan okula yollayamayan, kanserle bogusan hatat adi Gamze idi bayanin burada yardim kampanyasini okuduk. Kanserle savasiyor kendisi yasamak istiyor cunku bir bebegi var hayata sarilmis durumda.Daha nice sebepten zorluklarla hayatini idame ettirenler var, tecavuze ugramislar duskunler kotu yola sapmislar... adini sen koy... Onlar bile yasamaya calisirken sen olmek istemeyi dileme canim benim. Bu gercekten asilabilecek bir sorun zamanla unutacaklar konusmayi kesecekler. Hersey yoluna girecek. Dedigim gibi arkadasinla hemen irtibat kurup durum acikla.

saol canım..ama inanki ölümün eşiğindeyim..keşke bu kadar basit olsa olaylar...o olayları anlatan kişi ,basit sohbetler esnasında herkse hakkında yaptığımız yorumları gidip herkese anlatıyor..işin kötüsü hem benim iş arkadaşım hem de eşi eşimin iş arkadaşı....yani tümden rezillik..adım dedikoducuya çıkacak..etrafımda kimse kalmadı..neden yaşayayım ki...:43::43:

yaa ne kadar önemliymiş bu arkadaşların,aslında yaşananlardan arkadaş bile olmadığınız belli.sadece başkalarının arkasından dedikodu yapan insanlarmışsınız.demişsin ya benim için dönüm noktası oldu diye.o kişilerden arın,daha iyi arkadaşların olacaktır emin ol.belki de dışladığınız kişiler senin için daha doğru insanlardır.o arkadaş olmayan arkadaşlar için eşine çocuğuna yptıkların affedilir gibi değil.birde ölmeyi düşünüyorsun.sana yazılan bunca şeyden sonra hala bu düşüncedeysen kusura bakma ama bende bazı arkadaşlar gibi başka sebep ararım:50:

boşver konuşmasınlar,boşver gülsünler,bir kaç gün sürer,sonra yavaş yavaş unutulur.sen kendinden emin ol ve dik dur.böyle arkadaşlar olmaz olsun.sende bundan sonra çok dikkatli konuş,hareketlerine dikkat et:34:

Cok tanidigim ardir ama sukur hic arkadasim yok o yuzden hic problemimde yok. Ne zaman arkadasim olsa duzenli gorustugum problem oluyor cunku en sagliklisi kisa kesmek mesafe koymak. Bunu yapmayi ogrendigimden beri kafam cok rahat.

yaa ne kadar önemliymiş bu arkadaşların,aslında yaşananlardan arkadaş bile olmadığınız belli.sadece başkalarının arkasından dedikodu yapan insanlarmışsınız.demişsin ya benim için dönüm noktası oldu diye.o kişilerden arın,daha iyi arkadaşların olacaktır emin ol.belki de dışladığınız kişiler senin için daha doğru insanlardır.o arkadaş olmayan arkadaşlar için eşine çocuğuna yptıkların affedilir gibi değil.birde ölmeyi düşünüyorsun.sana yazılan bunca şeyden sonra hala bu düşüncedeysen kusura bakma ama bende bazı arkadaşlar gibi başka sebep ararım:50:

boşver konuşmasınlar,boşver gülsünler,bir kaç gün sürer,sonra yavaş yavaş unutulur.sen kendinden emin ol ve dik dur.böyle arkadaşlar olmaz olsun.sende bundan sonra çok dikkatli konuş,hareketlerine dikkat et:34:
öyle değil...gerçekten arkadaştık..ama benim gayretimle devam ediyordu.en ufak fırsatta küserlerdi.bende iknaya çalışırdım..şimdi dersim boş eve geldim..okul tahmin ettiğim gibi fısıldaşmalar,küçük küçük konuşmalar imalar başladı...yani cehennemim başladı..
diyorum ya bu haftayı geçirsem belki toparlıcam ama...

Cok tanidigim ardir ama sukur hic arkadasim yok o yuzden hic problemimde yok. Ne zaman arkadasim olsa duzenli gorustugum problem oluyor cunku en sagliklisi kisa kesmek mesafe koymak. Bunu yapmayi ogrendigimden beri kafam cok rahat.

kaç yaşındasın..bende bu yaştan sonra bunu öğrendim..asla kankam olsun diye uğraşmıcam..kendimden ödün vermicem

İşyerinde mobbing diye birşey var durum o dereceye geldiyse dava bile açabilirsin istersen. Şube değiştirmek istiyorsan bunu da belirt mobbing düzeyine vardı durum de. En kötü ihtimal istifa edersin ne intiharı yahu.

ne olsun..şuana kadar bir süpriz yok..az sonra tekrar gidicemmm...işte bir atlatsam şu süreci..o imalı bakışlar laflar bir azalsa...bunlar da benim diyetim işte...

boşver yapan yapsın,zaten sağlıklı arkadaşlığınız yokmuş.:34:

boşver yapan yapsın,zaten sağlıklı arkadaşlığınız yokmuş.:34:

kesinlikle sağlıklı olmadğının bende farkındayım..şuan öğlen arası ve yaklaşık 10 kiş birlikte çıktılar ..amaç belli...olayı konuşcaklarrr...offf..öğleden sonra çok önemli benim için..

kesinlikle sağlıklı olmadğının bende farkındayım..şuan öğlen arası ve yaklaşık 10 kiş birlikte çıktılar ..amaç belli...olayı konuşcaklarrr...offf..öğleden sonra çok önemli benim için..
Sözlerimi yanlış anlamayın ama bir grup öğretmenin böyle çocukça tutumlar içine girmesi beni çok şaşırttı. "Çete" diye anılmaktan haz almak, dedikodu yapmak, bir kişiyi yalnızlaştırma politikası, dedikoduya devam etmek için 10 kişi yemeğe gitmek vs. Peki siz ve diğer arkadaşlarınız öğrencilere böyle mi örnek oluyordunuz? Sınıfınızda sizin gibi davranan öğrencilere bakış açınızı yaklaşımınız nasıl oluyordu? Yani ben bu yaşananları açıkçası öğretmenlik mesleği ile bağdaştıramadım.
İşyerinde mobbing diye birşey var durum o dereceye geldiyse dava bile açabilirsin istersen. Şube değiştirmek istiyorsan bunu da belirt mobbing düzeyine vardı durum de. En kötü ihtimal istifa edersin ne intiharı yahu.
Bu konunun mobingle ilgisi yok. Mobing için gerekli koşullar burada oluşmamış.

Son düzenleme:
Sözlerimi yanlış anlamayın ama bir grup öğretmenin böyle çocukça tutumlar içine girmesi beni çok şaşırttı. "Çete" diye anılmaktan haz almak, dedikodu yapmak, bir kişiyi yalnızlaştırma politikası, dedikoduya devam etmek için 10 kişi yemeğe gitmek vs. Peki siz ve diğer arkadaşlarınız öğrencilere böyle mi örnek oluyordunuz? Sınıfınızda sizin gibi davranan öğrencilere bakış açınızı yaklaşımınız nasıl oluyordu? Yani ben bu yaşananları açıkçası öğretmenlik mesleği ile bağdaştıramadım.

Bu konunun mobingle ilgisi yok. Mobing için gerekli koşullar burada oluşmamış.

Canım açıklayabilir misin ben bu konuda çok bilgili değilim. Mobbing olması için ne gerekli?

arkadaşım şu konuyu okuyunca çok şaşırdım. yaşınız mesleğiniz gereği. sanki lise öğrencisi yazmış zannettim. bu ne anlamadım. bende çalışıyorum ve çalışma arkadaşlarımlar bereaber ama küssünler beraber olsunlar umrumda değildir. bu ne bağlılık. hadi bu duruma geldiniz zaten 3 ay sonra gideceksiniz ne yaparlarsa yapsınlar umrumda olmaz dersime girer çıkarım. kimseylede muhatab olmam. baktım laf duydum ağzıma geleni sayarım. başınızı dik y-tutun bu ne sanki. eşiniz çocuğunuz var yeter. onlarla çok saklı bişey mi paylaştınız ki bu kadar tedirginsiniz. iyi olsunlar akşam sabah beni konuşsunlar ne olacak deyin. evladınıza eşinize bakın. amannnn boşverinç. kim onlar. yapmayın allah aşkına arkadaşlıklar üniversite bitiyormuş bunu bilin artık kimse dost değil. günü bitirin tamam

Back
X