• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hatam büyük bundan sonra ne yapmalıyım

Arkadaşım sen niye karakterlerini bildiğin insanların sözlerine inanıp da karşı komşuna hesap soraya gidiyorsun.

maannn aynısını bende yaşadım. çevremdeki kime sorsan beni çok iyi insan ama kızdımı cırlar der. en kötü tanınma şeklim budur. herkes benim için sırtımı yaslayabileceğim bir dost der, şimdi bu sayı yaklaşık beş altı kişi olsada arkdaş çevremde eskiden onbeşten fazlaydı. ne oldu da bozuldu? anlatayım... Düğünüm sayesinde eski mahallemden, liseden, ünv. den bütün arkdaşlarım tanıştı ve bir kısmı benim oluşturduğum ortamlar sayesinde eskiden hazetmedikleri halde birbirlerinden o dönemde arkadaşlık etmeye başladılar. Benim için hiç sorun yoktu. ozamana kadar tek tek takıldğım arkadaşlarımla hiç bir sorunum olmamıştı gene olmazdı. hatta hoştu bile bu kızkıza ortamlar. Sonra baktım bir arkadaşım alakasız bi şekilde arkadaşlarımı arayıp onlarla buluşmaya evlerine gidip gelmeye başladı. ne oluyor dediğimde onlar beni arıyorlar diyordu. (halbuki osırda diğerleri bizi o aradı diyorardı:S) ve inan hepside bana yine yanlız geldiklerinde bir diğeri hakkında olumsuz eleştiriler yapıyorlardı. bende salak gibi öyle deme o özünde iyi bir insandır diyordum. O sralarda bir arkadaşımın rahat davranışları beni artık fazlasıyla rahatsız etmeye başlamıştı (eşimin yanında, evimde, ortamlarda bana karşı ezici aşağılayıcı tavırları oldu) bunu en yakın arkadaşımla paylaştım oda bana o senin hakkında şöyle diyor sana şu sebepten gıcık oluyor, (bende onu hiç sevmiyorum annem o tip insanlar tekin olmaz falan da dedi ya neyse, inkar ediyor) diyince ben iyice köpürdüm o arkadşımı arayıp sormamaya başladım. derken bu beni fiştekleyen arkadaşım meğer onunla kanka olmuş, bir derdinden intaharın eşiğine gelmiş arıyorum telefonlarımı açmıyor falan, bi gün telefon çaldı o görüşmediğim arkadaşımla, hani onunda sevmediği oturmuş derdini tasasını anlatmış. çok üzüldüm. seni beğenmeyen beni fiştekleyen kız ilk seni mi aradı dedim. o da nasıl yani diyince işler karıştı. üçümüzün mialleri birbirine girdi. Sözde en yakın arkadışım geçici olan bir kıskanma buhranım vardı ona özel bi mailde evet onu bi zamnalar davranışları yüzünden tehlikeli olarak görmüş onu kıskanmış olabilirim ama onun bunu bilmesine gerek yok ben yavaş yavaş ondan uzaklaşacaktım dedğim mesajı onunla paylaştı!!! ve tabii kız benim gibi güvenilir dostunun kendisini güvenilmez bulduğunu duyunca bana beddua etti son mailde ve en sevdiğim arkadaşlarımı bir solukta kaybettim. onlar sonra eski mahallemdeki arkadaşlarımlada kanka oldular. inanın hepsinin bana gelip birbirini anlattığı ne dedikoduları var. görünce kendinizi ölmüşte onlar biraraya cenazeniz için gelmiş gibi hissediyorsunuz:) amaaaaannn onlarlamı uğraşıcam. bikaç ay bende bocaladım kötü insan da olmuşumdur muhakkak benim hakkımda konuşmuşlardır. ama hâla kötülüklerini istemem, zaten allah herkesin gönlüne göre veriyo. bence bol bol dua et allah oyalanacak güzel meşgalleler versin, bunu unutturcak başka dert vermesin ve olabildiğince konuş birileriyle zehrini akıt. hem zaman hem dertleşmek işe yarıyor. Evlat acısı değil ya...

muart ne kadar güçlüsün...aslında tüm çevrem beni öyle biliyordu..sağlam dediğinin arkasında olan...ama bu olay bitirdi beni...aslında ne kadar yakın ama benim kinde ben çokkkk suçluyum..allahım affetsin beni:.

bu nasıl bir iş Allah aşkına?
size soracağım ilk ve en önemli soru minicik kız çocuğunu nereye kimin yanına gönderdiniz??
ben bu konuda hassasım arkadaşım, çocuk ailesinin yanında olmalı, sizin kıytırık arkadaşlarınız yüzünden buhran yaşayıp üstüne yavrunuzu başka yere yollamaya hakkınız var mı?

sizin deyişinizle "o pislik!" karşı komşunuzu nasıl dolduruyor onu da anlamadım? köyde mi yaşıyorsunuz?
komşunuz dahil etrafınızdaki hiç kimseyle gerçek bir ilişkiniz yokmuş bence,
yılan dediğiniz kişiler kuyuya bir taş atıyor siz de gidip komşuya çemkiriyorsunuz, ama okuldakilere ağzınızı açıp tek kelime edemiyorsunuz bu da çok garip.

ben de öğretmen adayıyım ve bu konuyu okuduktan sonra müstakbel meslektaşlarıma şüpheyle bakmaya başladım,
bu kadar da arkadaşa bağımlı olunmaz ki!

sizin evladınız üzerine hakkınız olduğu kadar evladınızın da sizin üzerinizde hakkı var arkadaşım, yazık günah, aklınızı başınıza toplayın evladınızı yanınıza alın, zaman kötü minicik yavruyu inanıp güvenip sizden uzakta tutmayın...
:20::20:

Son düzenleme:
Yerinizde olsam hemen gidip alırdım kızımı,sıkı sıkı sarılır unuturdum bütün derdimi...Kendinize iyilik yapmıyorsunuz resmen hayatı zindan ediyorsunuz kendinizede ailenizede.Eşinizin tepkisini merak ettim açıkçası şu an.3-5 kişi için bu kadar üzülmeye değermi ya?Arkadaşta arkadaş olmaz olsaydı Allahım konuyu okudukça sinirleniyorum valla.Bu kadar acizmisiniz siz ya?Hiç hayatınızda zorluk acı görmedinizmi?Bir silkelenin artık.Aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz.Kendimi düzelticem bu sııkıntıyı atıcam artık üzerimden düşünmeyeceğim hiçkimseyi arkadaşıda komşuyuda deyin bir kere.Daraldım burada inanın...

İşyerinde arkadaşlık olmaz kim kimin kuyusunu kazacak,şüphesi olur ,başka yerede gitsen dert bitmez

3 kişi size küstü diye hayata küslür mü?
bu dünyada milyarlarca insan var 3 kişi gider anlaşacağın 3 milyar insan çıkar.intihar ne demek sen yaşamak zorundasın kızın var arkadaşım..

Konu sahibi haklı depresyonda olmakla neden derseniz sabahtan akşama kadar ailemizden fazla iş arkadaşlarla beraberiz iyi anlaşmak çok önemli birde grup şeklinde çalışılan iş ise düşünün kimse sizinle konuşmuyor,önemsemiyor kim olsa buhran geçirir kolay değil önemsemeyin diyenler ya iş hayatı farklı yada hiç para kazanmamış kişiler ,dışlanmak dünyanın en kötü davranışı!

merhaba arkadaşlar..sizinle bişey paylaşmak istiyorumm..yanlız öncelikle şunu belirteyim hatalıyım..bunu belirtmemin sebebi bana bundan sonra ne yapmam gerektiği hakkında bilgi vermeniz..
çünkü ağlamaktan bir hal oldumm..çok kötü durumdayımm..ben bir arkadaşımla çok samimiydim..o eşiyle yaşadığı olumsuz şeyleri bana anlatmıştıı..eşi ona şiddet uyguluyordu..bende bunları başka bir arkadaşımla paylaştım ama niyetim bu olayı yaymak değil,arkadaşıma çok üzüldüğüm için yazık bunları haketmiyor tarzı konuşmaktı..neyse bunları anlattığım arkadaşım benim bir hareketime kızdı hemen gidip bu olayı onlara anlattı...hemde nasılll....ben sürekli onların dedikodusunu yapıyormuşum gibi...en yakın 3 arkadaşımı kaybettim..onlarda bana kızıp grupça küs olduğumuz insanlarla gidip barıştılarrr..yani ben koskoca işyerinde yapayanlızımmm...ne yapayım da intihar etmeyeyimmm..kızım olmasa 1 sn beklemez öldürürdüm kendimi...işyerimin şubesini değiştirmek için dilekçe verdim.pazartesi belli olurrr...ama muhtemelen 3 ay daha buradayımm..üç ay çabuk geçer deyip nasıl sabrederimm..lütfen akıl verin:43:

malesef kızların arkadaslıgı buraya kadar söylenmedik sırlar kalmaz bi sorun olur hepsi dökülür ortaya
1 bunu neden o arkadasınla paylastın
2 eşiyle sorun yasayan arkadasın bence en cok sana degıl bu lafı yetıstırene kızmalı
3 intiharı düşünecek kadar bir sorun yok tabi anlatmadıkların varsa bilemem
4 arkadasın senın ıcın önemliyse niyetını söyle kendını ıfade et

Konu sahibi haklı depresyonda olmakla neden derseniz sabahtan akşama kadar ailemizden fazla iş arkadaşlarla beraberiz iyi anlaşmak çok önemli birde grup şeklinde çalışılan iş ise düşünün kimse sizinle konuşmuyor,önemsemiyor kim olsa buhran geçirir kolay değil önemsemeyin diyenler ya iş hayatı farklı yada hiç para kazanmamış kişiler ,dışlanmak dünyanın en kötü davranışı!

benim durumumu o kdar ii tarif ettin ki...

biz kadınlar hep içiçe olur çok şey paylaşır birden bozuşuveririz. ama çok olgunca bulmadım ilişkileri affedin, grupça başka gruba küsmek falan:) en son ortaokulda yapmıştık bunları.
konuya gelince siz isteyerek kasten kötü niyetle bişey yapmadıysanız içiniz rahat olsun, sırrı açtığınız diğer kişiler de eşinden şiddet gören arkadaşla aynı samimiyette ise neden sorun oldu bu derecede onu anlamadım.çünkü üzüldüm ve onları da yakın gördüğüm için söyledim diyince ikna olurdu arkadaşınız diye düşünüyorum, olmadı ise de o arkadaşınıza üzüntünüzü ve gerçek niyetinizi bi kez daha başbaşa anlatın, gerekirse evine gidin. değer verdiğinizi ve onu kaybetmek istemediğinizi söyleyin. yine olmazsa da bu kez bırakın gitsin kimse kimseye mecbur değildir, herkes bir bireydir.koyunlar gibi sürü psikolojisi gütmeyelim.hayat kısa başkaları size tavır alıyor diye intihar kelimesi falan hoş değil, hele bir anneye kesinlikle yakışmıyor..lütfen olaya bir de dışarıdan bakın çok da mühim olmadığını kavrayacaksınız..

Aç kuran oku Allaha tevekkül et kendine gelirsin. Sahip olduklarının kıymetini bil. Gör bak bakalım kuranı kerimde hayatını aydınlatacak ne hazineler var.Elinden geleni yapıp gerisini Allaha bırakırsan huzura kavuşursun inşallah ve eşinle yavrunu da huzursuz etmeyi bırakırsın.

yanlızlıktan ölüyorum....çok ama çok kötüyüm..kızımı bile evden gönderdim..bu halimi görmesindiye..HERKES SIRT ÇEVİRDİ...BİR ALLAHIN KULU KALMADI ETRAFIMDA...DEMEKKİ FIRSAT ARIYORLARMIŞ..BEN BU KADAR MI KÖTÜ BİRİYDİM YAAA...

esra asıl hatanın arkadaşların yüzünden eşin ve kızına yaptığın davranışlar olduğunu ne zaman anlayacaksın.kapı dışındaki insanları bırak artık.ailene yönel:50:

git guzelce konus bence ne yanı koca koca ınsanlarız arkadasında sana ınanmayıp baska soylenenlere ınanıyorsa demek sana guvenmıyormus yanı ee bole ınsanında zaten senın arkadasın olmasına gerek yok neden kendınıze işkence yapıosunuzkı sızde cocuklarla ıolgılenın okulda baska seyler bulun cocuklara etkınlıkler fılan yapın...sıze guvenmeyen sıze ınanmayan kısının haytınızda ne ısı var...sızde bundan sonra azınıza tutun neden sıze zoylenenı baskasına anlatıozunuzkı soleme sırrını dostuna oda soler dostuna derler valla ıı demısler...

esra asıl hatanın arkadaşların yüzünden eşin ve kızına yaptığın davranışlar olduğunu ne zaman anlayacaksın.kapı dışındaki insanları bırak artık.ailene yönel:50:

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum esra hanıma.Arkadaşların yüzünden aileni ihmal etmen,üzmen en büyük hata.Ben bunun vicdanını yaparım önce.Arkadaş vız gelir konuşmazlarsa konuşmasınlar umrumda olmaz hayatıma bakarım aileme dört elle sarılırım.Arkadaş bugün var yarın yok ama aile,eş,evlat bir daha bulunmaz.Allah onların acısını göstermesin.

kesinlikle öyle...çocuğumun rızkını paylaştım resmen...hep onlarıda düşündüm...kendimden çok....eşimi ve çocuğumu hep bir kenara attım...onları evde bırakıp bunlara gittim..ama arkamdan eşiyle arası ii değil bile demişler....şimdide bi yokuz artık eşinle çocuğunla ilgilen diyorlar.....bana bunu yapmayın diye resmen yalvardım,işte bunun için gurursuzum....herkes herkes hakkında yorum yaptı...bir tek benimkiler ortaya atıldı...tüm okula tüm çevreme rezil oldum..çünkü söylediklerimi ortaya döken kişinin eşi ile benim eşim aynı iş yerinden arkadaşlar...eşi de orda yayacak...bu kadında onların eşine yayıp beni bitirecek...İŞTE BU GÜNLERİ GÖRMEK İSTEMEDİĞİM İÇİN ÖLMEK İSTİYORUM...:43::43::43:

yanlızlıktan ölüyorum....çok ama çok kötüyüm..kızımı bile evden gönderdim..bu halimi görmesindiye..HERKES SIRT ÇEVİRDİ...BİR ALLAHIN KULU KALMADI ETRAFIMDA...DEMEKKİ FIRSAT ARIYORLARMIŞ..BEN BU KADAR MI KÖTÜ BİRİYDİM YAAA...

Konuyu başından beri takip ediyorum,sonunda yazmaya karar verdim.
Kararsızlığımın nedeni size çok kızmış olmamdı.
Haa buna hakkım yok belki biliyorum ama birşeyler yazarsamda kalp kırmaktan korktum.
Ben de çalışıyorum.Bundan iki sene önce daha kalabalık bir bölümdeydim.
Sürekli arkadaşlarla birbirimize gidip geliyorduk,öyle her akşam her hafta sonuda olmuyordu bu.
Arada bir olmasına rağmen bir süre sonra oğluma haksızlık yaptığımı düşünmeye başladım.(Bu sadece ve sadece benim kendi düşüncemdir.)
Onunla hafta içi zaten doğru dürüst görüşemiyoruz.Peki hakkım varmıydı 2 günüde gezmeye ayırarak onunla yeterince ilgilenmemeye.
Bana göre hayır kesinlikle yoktu.Hatta arkadaşlara da bunu söyledim.Kusura bakmayın,bizim için cumartesi pazar çok önemli.
Sabahtan başlayıp akşama kadar bütün vaktimi oğluma ayırmak istiyorum,onunla öğlene kadar yatmak,yatakta keyif yapmak,
çizgi film izlemek,parka götürmek istiyorum dedim.
Belki onlara da tuhaf geldi düşüncem ama birşey de demediler.
Onlarda çocuklu bayanlar,ee misafirlikte de ilgilenebilirsin ki falan dediler.Ama ben biliyorum ki olmuyor öyle.
Ben oturup onlarla dedikodu yapıp pasta börek yiyeceğim diye oğlumun iki gününü heba edemem.

Nasıl arkadaşlarınız için çocuğunuzu bırakıp gidebildiniz bunu ben anlayamam.
7 senelik evliyim,eşimle küçük bir doğu kasabasında tanıştık,bırakın sinema konser pastaneye bile gidemedik.
Oğluma iki yıl halası baktı,onu evde bırakıpta sinemaya gitmek aklımıza bile gelmedi.
Hatta geçen kreşce gitmişler,bak sen benden önce gittin sinemaya diye takılıyorum ona.

Yapmayın bunu ne kendinize ne eşinize ne de çocuğunuza.
Bu arada ben de gurbetteyim.Yalnızlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum.
Anneden kardeşlerden uzak olmanın,arkadaşlar anneme gittim,bacılarımla şunu şunu yaptık diye anlattıkça
içinin titremesinin ne olduğunu biliyorum.

Ben böyleydim siz de böyle olmalıydınız da demiyorum.
Ama artık yeter bu kadar abartmayın.
En saygı duyulan mesleklerden birini yapıyorsunuz,buradaki yorumların çoğu siz nasıl öğretmensiniz olmuş.
Gidin okula dersinizi anlatın ve eve gelin.
Son olarak benden size bir abla tavsiyesi asla arkadaşlarınıza sırrınızı vermeyin.Kimseye kolay kolay güvenmeyin,
başkalarının sırrını da ölseniz dahi bir başkasına anlatmayın ve tabii çok dedikodu yapmayın.

Demek ki bir şekilde hatalarınızı görmeniz gerekiyormuş,bu olay da vesile olmuş.

arkadaslarınıza ıntıhar etmeyı dusunecek kadar duskun olmanız cok değişik geldı
demek kı ınsanlar çeşit çeşit genelde bayanlar evlenınce eşine çocuguna düşkün olur arkadasları gectım ailesini bile bi anda unutuverırler..
ilginç..
bence buyutuyorsunuz.

Yapmayın Allah aşınıza,ne olursa olsun bu durum intihardan kötü değildir herhalde..
Olan olmuş,olmasa iyiydi ama olmuşla ölmüşe çare yok..
Hayatınız onlardan ibaret değil,siz öyle sansanız bile değil.Her şeyden önemlisi bir çocuğunuz var,eşiniz,işiniz aileniz var.
Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar,ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar bir süre sonra sizden sıkılıp başka bi mevzuyu didiklemeye başlıyacaklar nasıl olsa.
Siz kendi işinize gücünüze bakın.Takmayın,görseniz duysanız bile aldırmayın..Böyle davranırsanız,ilgilenmediğinizi anlarlarsa daha çabuk vazgeçerler sizinle ilgili konuşmaktan.

muart ne kadar güçlüsün...aslında tüm çevrem beni öyle biliyordu..sağlam dediğinin arkasında olan...ama bu olay bitirdi beni...aslında ne kadar yakın ama benim kinde ben çokkkk suçluyum..allahım affetsin beni:.

ANLAMADIĞIM Bİ HATA YAPMIŞSIN TAMAMDA bu bi ihanet değil hırsızlık ahlaksızlık değil. biri derdini sana anlatmış sende bu sırrı taşıymamış güvendiğin başka bir arkadaşına anlatmışsın. ozaan o anlatanda çoooooooook büyük bir hata yapmış olmazmı. üstelik ben birine bir şey anlatırken kimseye söyleme desemde birilerine söyliyeceğini muhakkak bilirim. gerçek bir sırsada kimseye söylemem. sır dediğin senin tek başına bildiğin şeydir. sen o anlatılanlara başka şeyler katmışsan o arkadışın hakkında da atıp tutmuşsan ancak suçlusundur. kızın önemli bir sıkıntısı varmış o konuyu halledemeyince hırsını doğru kişide çıkartamayınca senden çıkarmış. Kocasını hayatından çıkarmak istemiş onu çıkartamayınca seni çıkarmış. Eminim rahatlamıştır, onunda psikolojisini düşünmek lazım. Üstelik evinde bulamadığı sevgi ve güveni arkadaşlarında aramış bulamayıncada yoğun bir duygu patlamasıyla tepki vermiş olmalı. Kocasıyla ilgili sorunu düzelse seni affederdi.

Back
X