benim meslegim hosteslik ama ayni havaalaninda calisan arkadaslarim vardi,cok yorucu ve ugrastirici
cunku her turlu insanla muhattap oluyorsun. arkadasim gece ve gunduz olarak haftalik calisiyordu.
ve yeri geldiginde her ise bakiyordu
kapi guvenligi,insan arama.. bu belki burada boyledi bilmiyorum .
3 Vardiya sistemi olduğunu duydum. Saatleri merak ediyorum şuandaki aslında. Almanya ile Türkiye arasında muhakkak çok farklılık vardır diye düşünüyorum.
Evet kesinlikle yorucu bir iş...
Eeee sen evlisin diye biliyorum. Zor olmuyor mu ? Saatler filan.Gece gündüz birbirine karışıyor çünkü.
suan calismiyorum canim
burada iki vardiye var dedigim gibi sabah 8 aksam 10- aksam 10 sabah 4 arasi diye hatirliyom./hosteslik ayri saatler tabi/
yer hizmetinde calisan arkadasim
aslinda bilet kontrolunde calisiyordu
ama hemen kapidaki bavullarin guvenliginede kosturuyordu,kisi aramasinada,ve bin bir turlu insannn
herpsi ayri telden..
ama maasi yuksek bir is..
insallah tr den arkadaslar daha iyi yardimci olur.
Arkadaşlar merhaba ...
Bir derdim var . Evet öğrenmem gerek .
Havaalanında çalışan arkadaşlarım, hostesler dışında. Yer hizmetlerinde olanlar . İşte kayıp eşya , check-in vs ... Bana bilgi verebilirler mi işlerinin koşulları, tempoları ,maaşları konusunda. Ya da bilenler . Vardiya sistemi filan. Memnuniyet dereceleri ?
Atıyorum havaş,thy,tgs gibi firmalarda çalışanlar var mı aramızda ?
Canım ben Sivil Hava Ulastirma Isletmeciligi okuyorum ve part time tgs de ise giricem Allah kismet ederse. Kosullari bize ogretiyolar. Maaslar kesinlikle iyi ve havacilik bir tutku eger hevesin varsa girmelisin cunku bir kere girdim mi cikamiyormussun :)
Nasıl çıkamıyormuşsun canım ? Herkes bir tutkudur diyor hep duyuyorum. Benim yolculuklara ilgim var. Tgs ile görüştüm ben de. Fakat İngilizcem orta da diyemem kötü de. Çalışırken onunda geliştiricem. Tek korkum bu. Yoksa vardiya korkutmuyor. Senin yabancı dil durumun ne ? Ben yükselmek istiyorum. Sence 6 ayda ingilizcemi geliştirebilir miyim ?
Yani hep calismak istiyormussun canim cikamama bu :)) Benim ingilizcem orta yukselticem tabi bende biliyorsun havacilik ingilizce ve havaciligin farkli bir alfabesi var ornegin A: alfa bunlari bilmen senin icin cok onemli sen ucak anonsu yaparken TC 320 mesela ucak Tango Charlie diye soyliceksin. Ama ingilizceni gelistirmek senin elinde tabi ki. Ve gelistirirsn ben fono nun setini aldim 30 gunde ingilizce temelimide ki catlaklari duzelttim tavsi ederim. Ve ise girmek icin yazili ing sinavina giriliyormus genel ing. mulakatta turkce oluyormus ama bazen ingilizcr sorabiliyorlarmis :) Gelistirirsn canim:))
Kayıp eşya bölümünde çalıştım ingilizcen epey iyi olması gerek
mesajlaşırken, 2 vardiye çalıştık
bazende kontuarda çalıştım ,iyi ingilizce olması şart , bazende bekar yakışıklı erkek gelirdi hemen yanına bekar kız oturtururduk ve kızlarla gülüşürdük , belki aşık olular diye bizimki yurtdışı idi
Epey iyi diyince üzüldüm şimdik. Çok çalışmam gerek .
Yurtdışı derken dış hatlar mı ?
Evet beni kayıp eşyaya verdiler daha iyiyim diye bir arkadaşda ingilizce öğretmenlikten mezundu grameri iyidi fakat amerikanlarla veya ingilizce konuşanlarla konuşamıyordu resmen kaçardı, bazen amerikalı askerler gelirdi sohbet etmeye ama öğretmen hanım konuşamazdı nasıl mezun olmuş anlamadım?!
Ben tahminimce iç hatlarda olucam. Bakalım. Sen nerede geliştirdin ingilizceyi ?
İngilizce Öğretmenliğinden mezun birinin konuşamaması çok ilginç. Nasıl mezun olmuş harbiden :44:
Ben İstanbuldayım canım sen?? :)) oooo süper o zamaaanBen ingilizce sınavına girdim canım. Yazılı da sorun yok da. Sözlü de tıkanıyorum hehe. Benim mülakat türkçe idi. Bayan işe girdiğimden 6 ay sonra ingilizce mülakata alıcakmış beni girersem . Sen neredesin şehir ? Valla bana da çok zevkli geliyor.sıradan ve monoton değil en güzeli. ..
Ben yurt dışında okudum almanya ve ingilizcem var
Bir arkadaş amerikalı yüksek rütbeli askerle evlendi diğer arkadaşta öğretmenliğe gitti o konuşamayan,.çok zevkli bir meslek insanları seven bu mesleğide sever
Ben İstanbuldayım canım sen?? :)) oooo süper o zamaaan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?