Havaalaninda pasaport polisleri durdurmus

Lovelybutlonely20

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2018
43
48
8
34
Oncelikle selamlar! Havalaninda gorevli Pasaport polisleri yabanci uyruklu bir arkadasimin telefonunu falan almislar, fotosunu cekmisler hic bi sebep gostermeden sonrada bi kagit imzalatmislar, turkce oldugu icin anlamamis hicbirseyi. Tercuman da getiririlmemis. Nicin yapmis olabilirler, bu kagidin ne oldugunu bilen var mi acaba? Benim hicbi fikrim yok hic boyle bir olayda duymadim daha evvelden.

Bana ozelden veya bu konu uzerinden ulasabilirseniz cok mutlu olurum

olayı tam olarak anlatsanız.telefonunu almışlar vermişler mi?hangi aşamada olmuş? fotoğrafı nerde çekmişler? şu an nerde bu kişi?pasaportuna bir şey yapmışlar mı? vs yazdıklarınızdan bir şey söylemek mümkün değil.

Olay çok muallakta kalmış. Azicik ayrınti verirseniz daha mantıklı çıkarımlar yapılabilir.
İRak'a gittiği için mi birşeyler gerekti acaba?
Telefonu almışlar da inceleyip geri mi vermişler? Eğer öyleyse bunda birşey yok.
İsrail ile ilgili araştırırken çok kişinin yazdığına denk gelmiştim, polis telefonu alır, kurcalayabilirmis bazen. Kendi ulkeleri icin kötü içerikli bir yazi-resim var mı diye Facebook'a falan bakarlarmis. Sırf bu yüzden ne olur ne olmaz diye sosyal medyayı silip giden insanlar var. Belki böyle birseydir...
keşke o da olayı anlatan bir yazı isteseymis-turkce bile olsa, ya da ingilizce konusma talep etseymis. Sonuçta İngilizce bilmeyen havaalanı personeli olmadığını düşünüyorum .
Sonuç olarak güvenle Irak'a gittiyse ben olsam çok da üstüne dusmezdim.
Benim de bir kere fotomu çekmişlerdi:) Ukrayna aktarmalı bir yere gidiyordum,Ukrayna'ya kadar gittim. Orada uçağa binmeden 'donus bileti' diye tutturmuslardi. Ama dönüş biletim yoktu. Bayağı dil döktüm, neyse ki resmi yerlerden beni o ülkeye çağıran bir yazı vardı. O yazıyı gösterdim. Biraz da çıtı pıtı-heyecanli bir kızım. Öyle kaçakçı tipim yok :) yazının ve benim fotoğrafımı çekip almışlardı ucaga

Bence karakola gitsin derdini anlatsın olan biteni öğrenir

Polise gitsin acilen.
Ayrıca bilmediği şeyi neden imzalamış.

Arkadasim turkiye aktarmali iraga gidicekken bu durum olmus. Kendisi hem avrupa hemde irak vatandasi. Havalani Polisleri telefonunu alip sosyal medya resim dosyalarina vs bakmis. Ingilizcesi malesef zayif. Fotografini havaalani polisi cekiyor, telefonuda geri alabiliyor kagit imzaladiktan sonra ve irak ucagina yetisebiliyor. Kendisinin pasaportunda bir sorun yok. Sadece irak pasaportunu tasiyormus danimarka pasaportunu degil.

Donuste tekrar turkiye uzerinden aktarma alicakmis, birdaha boyle birsey olurmu diye soruyor, ve nicin boyle birsey oldugunu merak ediyor. Bende boyle bisey dogrusu hic basima gelmedigi icin bilemiyorum.

Aynen canim hemen hemen benzer bi durum. telefonu inceledikten sonra geri vermisler, fotografini da nicin cektiklerini hala bilmiyoruz

Bana resimlerinin çekilmesi tuaf geldi

Aynen canim hemen hemen benzer bi durum. telefonu inceledikten sonra geri vermisler, fotografini da nicin cektiklerini hala bilmiyoruz
Tamam o zaman normal. Sonucta riskli yere gidiyor. Ayrıca pasaport polisinin sırf tipini beğenmedi diye seni nezarete bekletme hakkı bile var, ben gezi yazıları okumayı çok severim. Özellikle Sırbistan'a gidip nezarette tutulan bir çok kişi var kadın olsun erkek olsun..
Arkadaşıniz da çok riskli bir yere gidiyor, pasaportu da (maalesef) güven vermeyen Irak pasaportu. Bence başına başka birşey gelmediğine sukretmesi lazım :)
Bazen sırf pasaporta göre muamele görebiliyorsunuz...
Ben olayda anormal birşey bulamadım. Fotoğrafı da belki yüz taramak için Çekmişlerdir, aranan birisi mi diye.
Sağ salim gittiğine sukretsin , hicbirsey olmaz bence buncacik olaydan. Zaten ters birsey olsaydı onu o uçağa almaz,iki gün tutarlardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…