Bebek Beslenmesi havale ve tomografi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nemollaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1
0
1
47
Merhaba arkadaşlar aranıza daha yeni katıldım.2 kızım var biri 9 diğeride 13 aylık küçük kızım geçen ay 38 derece ateş ile havale geçirdi nasıl korktuğumu anlatamam.havale geçirmeden 1 gün öncede beşikten düşmüştü alnında küçük bir morluk vardı.ilk etapta buna bağlı olabilirmi acaba dedik doktorada söyledim aynı şeyi hemen tomografi çektiler birşey çıkmadı çok şükür,ama internettede tomografinin çok zararı olduğunu okudum çok üzülüyorum benim gibi çocuğuna tomografi çektirmek zorunda kalanlar varmı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.aynı şekilde çocuğu havale geçirenler varsa onlarında yardımına ihtiyacım var ne yapabilirim tekrar olamasından çok korkuyorum dilerim kimsenin başına gelmez.Şimdiden teekkürler.

Cok gecmis olsun canim bir bilgim yok inşallah bir daha tekrarlamaz tomogrofinin bir zarari olacagini sanmiyorum sonucta cekilmek zorundaydı gerektiginde daha kucuk bir bebege bile cekiliyor

Bebek için zararlı olsa neden çektirsinler ki?asıl çektirmeseler bi problem olsydı farkedilmezdi ve o zaman daha kötü olrdu.çok geçmiş olsun.acil şifalar.hiç denemedim ama ateşi çıkan bebeklerin ayaklarını altına saf elma sirkesi sürün diyolardı.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Benim kızım da küçükken ateşe bağlı havale geçirdi. Ben de çok korkmuştum. O zaman doktora götürdüğümüzde aile üyelerinin geçmişinde böyle bir olay yaşanmışsa çocukta her ateşli hastalıkta havale görülebileceğini öğrenmiştik. Doktorlar bu tür ateşe bağlı havalede( tabi çok yüksek ateş hariç 39,40 gibi) beyinde herhangi bir hasar kalmayacağını söylediler. Biz yine de emin olmak için EEG çektirmiştik. Çok şükür temiz çıkmıştı. Çocuğum bir daha aynı şeyi yaşamasın diye sonrasında çok dikkat ettik, hasta olduğu zamanlar saat başı ateşini ölçtük, riskli grupta olduğu için ateşi 37'yi geçer geçmez önce banyoya sokup özellikle baş bölgesini soğutana kadar ılık suyun altında tuttuk. Hemen ateş düşürücü şurup verip doktora götürdük. Çok şükür bir daha geçirmedi. Şimdi 9 yaşında.

Back
X