Çorbalar Havuç Çorbası (resimli)

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve Kolay Tariflerimden biri..

.

- 4 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, kekik, pul biber ( 1’er tatlı kaşığı )
- 4 su bardağı su

Bir tencerede küp küp doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulur. İçine kabukları soyulmuş rendelenmiş havuçlar eklenir ve havuçlar yumuşayana kadar kavrulmaya devam edilir. Un ve rendelenmiş sarımsak eklenerek son bir kez karıştırıldıktan sonra suyu ilave edilerek orta ateşte iyice kaynatılır. Kaynayan çorbaya salça, tuz, kekik, pul biber eklenerek tenceredeki karışım – çorba blenderden geçirilir. Kısık ateşte bir taşım kaynayana kadar bekletildikten sonra çorba servise hazırdır.

Eklentiler

• $havuccorbasi.webp
    $havuccorbasi.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 173
Görüntüsü çok hoş, biraz mercimek çorbasını andırıyor, havucu çok severim tadını çok merak ettim en kısa zamanda deneyeceğim, teşekkürler.

kızlar çorbayı denedim hafif tatlı ama güzel çorba oldu. kekiği pek yakıştırmadım onun yerine nane ve k.biber koydum.değişik lezzet :)

canım çorba tarifi için tşkr. yeni tarif varsa bekliyoruz.

canım benim bir sürü tarifim var ama şuanda yeni bir ewe taşındım henüz internetim bağlanmadı.
şuan geçici bir süreliğiene girdim ne var ne yok diye siteye bakmak için..
netim bağlansın dönücem aranıza ben gelene kadar eski tariflerime bakmak istersen..
xxxxxxxxxxxx
en kısa sürede görüşmek üzere..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalorisi yüksek mi acep, diyetteyim,çorba diyeti yaptığımdan çorba alternatifi arıyordum, iyi oldu

bi kere havuç çorbası yaptım yiyemedim benim damak zevkime göre tuzlularda olmuyor tatlılarda gidiyor.
belki bu tarifi bi deneyebilirim. eline sağlık:)

Back
X