• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası- Bolez Köylüm Sponsorluğunda

Honkiponkitorino

♌️🪄✨
Pro Üye
Emoji Skoru
27.057
Puanlar
548
Herkese merhabalarrr
Bu ay çorba kategorisinde yarışıyoruz ve ben sizlere mis gibi tavuk suyu çorbasının sebzeli çeşidini hazırladım. Kış aylarında tavuk suyu karabiber ikilisini çok severim sebzelerle birlikte tadı nefis oldu. Başlıyoruzzzz 💋
Malzemeler
🤍 Bir adet küçük boy bütün tavuğun yarısı (siz istediğiniz bir yerini kullanabilirsiniz)
🤍 Çay bardağının 1/4 zeytinyağ ve 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
🤍 1 yumurtanın sarısı fotoğrafa eklemeyi unutmuşum
🤍 2 yemek kaşığı un
🤍 1 tatlı kaşığı tuz
🤍 1 çay bardağı kadar arpa şehriye
🤍 Bir tutam maydanoz,soğan,havuç ve yarım limon
photo-output.webp

Tavuğumuzu haşlayarak başlıyoruz üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup ocağa alıyoruz,kaynamaya başladığında üzerinde biriken köpükleri alıp atıyoruz ve ocağı en kısığa alıp tuzun yarısını da tencereye dökerek 1 saat pişirmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra tavuğu didikleyip bir kenara alıyoruzz.

IMG_1622.webp
Tencereye yağları koyup ocağı ateşliyoruzzz,minik minik doğranmış soğanları iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz ardından rendelenmiş havuçları ekliyoruz bir ükimtur döndürüüüpp unu da ekliyoruz. Un kavrulduktan sonra tavuk suyunu süzgeçten geçirerek malzemelere ilave ediyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruzzz. Bu arada dilerseniz kavurma aşamasında sarımsakta ilave edebilirsiniz ama bizde sevilmediği için ben koymadım.
IMG_1623.webp

Çorbamız kaynayınca şehriyeleri,kalan tuzu ilave ediyoruz. Terbiyemizi hazırlıyoruz, bir kasede yarım limon ve yumurta sarısını iyice çırpıyoruz. Şehriyeler piştikten sonra terbiyeyi kasede karıştırırken çorbanın suyundan yavaşça ilave ediyoruz ılıştırıyoruz, ocağın altını kısıp terbiyeyi yavaşça çorbayı karıştırırken ilave ediyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında tavuklarımızı,karabiberimizi ince kıyılmış maydonozları da ilave edip 5 dk daha pişirdikten sonra çorbamız hazırr 🍲
IMG_1624.webp

photo-output.webp

Sunuma hazır. Yapanlara afiyet olsun, yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum 💖
1000117234.webp

IMG_1611.webp
IMG_1596.webp
IMG_1589.webp
IMG_1609.webp
IMG_1586.webp
IMG_1585.webp

Ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş 🥰.
Bu mesajı yayla çorbası karıştırırken yazıyorum
Keşke 30 dk önce görseydim, şimdi senin tarifi yapıyor olurdum 😂😂
Başarılar diliyorum 💜

Eklentiler

• 1000030343.webp
    1000030343.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 27
Ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş 🥰.
Bu mesajı yayla çorbası karıştırırken yazıyorum
Keşke 30 dk önce görseydim, şimdi senin tarifi yapıyor olurdum 😂😂
Başarılar diliyorum 💜
Ooo yaylayı da severiz o da benim bebekim seninde ellerine sağlık 😋
teşekkür ediyorum😍💕

Bu çorbayı bende böyle yapıyorum 🤤🫠 havuc çok yakışıyor kesinlikle . İçine bolca limon yeme de yaninda yat🥳💃 çok güzel sunum olmuş Canım Honkimmm🥰🍒🍒🍒🫶😘

Yaa ben bu tarifi çok sevdim mutlaka deneyeceğim. Tavuklu çorbalara bayılıyorum zaten. Ellerine sağlık 😍
Evet bizim evde de seviliyor tavuk sulu çorbalar teşekkür ederim.💕 Brokoli çorbasını da aklımdan geçirmiştim ama iyi ki yapmamışım sen cok daha güzel yapmışsın 🫠

Ellerine sağlık güzelim çok güzel görünüyor eminim tadıda bi o kadar lezzetli olmuştur
Çokça başarılar diliyorum muah 😘🧡🫂

Evet bizim evde de seviliyor tavuk sulu çorbalar teşekkür ederim.💕 Brokoli çorbasını da aklımdan geçirmiştim ama iyi ki yapmamışım sen cok daha güzel yapmışsın 🫠

Yaa 😍 Çok teşekkür ederim. Sen yapsaydın yine çok güzel olacağına eminim. Bu şekilde terbiyeli çorbalar yapmak zor bence ama sen harika bir iş çıkartmışsın. İlk fırsatta denemek isterim. ❤️

Back
X