Havuzda tesettür

kakkumi

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
175
114
18
Arkadaşlar sağlık sorunlarım nedeniyle fitness ve yüzmeye başlamak istiyorum. Kadiköy acıbademde bir spor salonu buldum. Oraya gitmek istiyorum ama aklımda soru işaretleri var. Öncelikle tam olmasada tesettürlü biriyim. Haşemayı çok çirkin buluyorum. Yurtdışından tam istediğim gibimayo kumaşından bir balıkadam kıyafeti gibi bir mayo getirtmiştim. Havuzda bunu giydiğimde sanki görevli gelip beni uyarıcak ya da bir teyze gelip beni rahatsız edicekmiş gibi hissediyorum(tecrübelerime dayanarak). Kendimi savunabilen biride değilim rezil olur kalırım.
Sizce gerçekten böyle bir şey olabilir mi yoksa kuruntu mu yapıyorum? Eğer öyleyse hiç havuza girmicem. Birde duşumu alıp iç çamaşırı giymeden temiz mayomu giydiğim sürece hijyen sıkıntısı olur mu?

Arkadaşlar sağlık sorunlarım nedeniyle fitness ve yüzmeye başlamak istiyorum. Kadiköy acıbademde bir spor salonu buldum. Oraya gitmek istiyorum ama aklımda soru işaretleri var. Öncelikle tam olmasada tesettürlü biriyim. Haşemayı çok çirkin buluyorum. Yurtdışından tam istediğim gibimayo kumaşından bir balıkadam kıyafeti gibi bir mayo getirtmiştim. Havuzda bunu giydiğimde sanki görevli gelip beni uyarıcak ya da bir teyze gelip beni rahatsız edicekmiş gibi hissediyorum(tecrübelerime dayanarak). Kendimi savunabilen biride değilim rezil olur kalırım.
Sizce gerçekten böyle bir şey olabilir mi yoksa kuruntu mu yapıyorum? Eğer öyleyse hiç havuza girmicem. Birde duşumu alıp iç çamaşırı giymeden temiz mayomu giydiğim sürece hijyen sıkıntısı olur mu?
hayır asla kimse bişey diyemez
sonuçta yüzmek için giyilen bir şey giyiyosunuz

Yıllar önce Serdem Coşkun un bir yazısını okumustum. Yüzücü mayosuyla havuza her girdiginde onu eleştirenlerin olduğu durumunu anlatıyordu. Ve evet eleştirenler olur ancak takmayacaksiniz. Herkes istediğini giyip girmekte özgür.

Elestireni dikkate almayin ,havuz kurali ne onu ogrenin ,
Ornegin benim havuzum bir kolejin olimpik havuzu sadece yuzucu mayosu ve bone istiyor ,
bonesiz yuzemiyorsun ,
Havuzun yoneticisine kiyafet kurali sorun ,gerisi bos

zaten sadece kadınlar okucak niye havuza oyle bi kıyafetle girmek istiyorsun ki ? mayo bikini giyebilirsin ya da yüzücülerin mayolarından alabilirsin

Bikiniyle giren birine neden bikinilisin diyemeyeceğimiz gibi kapalı giren birinede neden kapalısın diyemeyiz. Kişisel tercihler tartışmaya eleştirmeye veya en kötüsüde aşağılamaya açık değil.
Yalnız şöyle bir durum var spor salonlarının havuzlarında belirli kurallar oluyor. Mesela benimkinde yüzücü mayosu ve bone olmadan yasak. Yani bikiniylede giremiyorsun haşemaylada. Adamlar beğenmeyen gelmesin bizim standardımız bu diyorlar. Doğru bir taklaşım mı? Hijyen vs yönünden tartışılır. O yüzden oradaki sorumlu kişilere benim mayom kapalı kurallarınızda böyle bir şey var mı bu bir engel mi diye sorun bence önceden. Ve yümrkten vazgeçmek yerine istediğiniz mayo tipiyle taciz edilmeden yüzebileceğiniz bir yer araştırın. Çeşit çeşit yerler var hepsinin yapısı kuralları farklı.

Arkadasın sen gıy ne ıstıyorsan gir ama oncesınde mutlaka yetkılı bırısıyle gorus bu sekılde gırıp gıremeyecegını kı sana bırsey dıyen oldugunda tek cevabın yetkılı ismini vererek onunla gorusun sorununuzu demek olsun.hem cvpverme konusunda sıkıntıya gırmezsın hemde sen sorun teskıl etmedıgını bıldıgın ıcın rahatca yüzersin.Ben yaz tatıllerımde bıle gıdecegım otelde gorustugum bağlantı kurdugum yetkılıye mutlaka sorarım tesettur mayosuyla havuzunu kullanabılıyormuyum dıye henuz tan ozgur bır ulke olmayı basaramadıgımız ıcın boyle sorunlarla karsılasabılıyoruz

Bikiniyle giren birine neden bikinilisin diyemeyeceğimiz gibi kapalı giren birinede neden kapalısın diyemeyiz. Kişisel tercihler tartışmaya eleştirmeye veya en kötüsüde aşağılamaya açık değil.
Yalnız şöyle bir durum var spor salonlarının havuzlarında belirli kurallar oluyor. Mesela benimkinde yüzücü mayosu ve bone olmadan yasak. Yani bikiniylede giremiyorsun haşemaylada. Adamlar beğenmeyen gelmesin bizim standardımız bu diyorlar. Doğru bir taklaşım mı? Hijyen vs yönünden tartışılır. O yüzden oradaki sorumlu kişilere benim mayom kapalı kurallarınızda böyle bir şey var mı bu bir engel mi diye sorun bence önceden. Ve yümrkten vazgeçmek yerine istediğiniz mayo tipiyle taciz edilmeden yüzebileceğiniz bir yer araştırın. Çeşit çeşit yerler var hepsinin yapısı kuralları farklı.
Bende öyle düşünüyorum. Şu yaşıma kadar bir kişinin bikinisinden ya da üstdüz güneşler bir kadınlar rahatsız olmadım. Ama bazı insanlar ne yazıkki bazı kıyafetlerin belli bir görüşü temsil ettiğini sanarak ya da o insanın dini inançlarından rahatsız olabiliyor. Onlarda azınlıkta ama gidiceğim yerlerde olur mu korkusu olurdu. Yüzmekten vazgeçmek olarak değilde o salonu çok beğenmiştim alet hoca ferahlık bakımından asıl amacım yüzme olmadığı yine orayı tercih ederdim belki birkaç aylığına. İnş bir sorun yaşamam

Spor salonuna sorabilirsiniz. Oranın kurallarına uyuyorsa kimseyi ilgilendirmez. Bence salona yazılmadan bunu bir sorun.

beyaz don giymediginiz surece herseyi giymekte ozgursunuz. hatta kafaniza bone de takmak zorundasiniz. yalniz balik adam kiyafetinin yuzerliligi cok fazla yani ileri yuzmenize engel olur. onun amaci sizi suyun yuzeyinde tutmak ama ilerlemek icin ekstra caba gerekir. dalgiclar da onu paletleriyle sagliyorlar. Speedo nun falan yuzme sampiyonalarinda uzun mayolari oldugunu goruyoruz. yani kolsuz ama dize kadar inen mayolari var. onlardan edinseniz?
sunun gibi yani.

Eklentiler

• lzr-elite-2-open-back.webp
    lzr-elite-2-open-back.webp
    12 KB · Görüntüleme: 80
Bu durumda seni tek bağlayan şey havuz kuralları .

Onun dışında duyabileceğin her hangi bir olumsuzluk , densizliktir sadece .

havuz kurallarını öğrenin derim ben.

bi de sadece kadınlar olacak nasıl olsa. altı şort olan mayolar var, onlardan giymeyi düşünmez misiniz?

beyaz don giymediginiz surece herseyi giymekte ozgursunuz. hatta kafaniza bone de takmak zorundasiniz. yalniz balik adam kiyafetinin yuzerliligi cok fazla yani ileri yuzmenize engel olur. onun amaci sizi suyun yuzeyinde tutmak ama ilerlemek icin ekstra caba gerekir. dalgiclar da onu paletleriyle sagliyorlar. Speedo nun falan yuzme sampiyonalarinda uzun mayolari oldugunu goruyoruz. yani kolsuz ama dize kadar inen mayolari var. onlardan edinseniz?
sunun gibi yani.
Balıkadam kıyafetiyle ben denizde bile yüzemem. Deniz altına göre üretilmiş bir şey sonuçta. Benim aldığım inceliği kumaşı vs tamamen mayo ama sadece balıkadam şeklinde.

Back
X