Havuzda tesettür

Balıkadam kıyafetiyle ben denizde bile yüzemem. Deniz altına göre üretilmiş bir şey sonuçta. Benim aldığım inceliği kumaşı vs tamamen mayo ama sadece balıkadam şeklinde.
Kim niye karışsın ki, çok saçma, sonuçta sizin giydiğiniz havuz hijyeni açısından bir tık artısı da var.

Ne gibi bir şikayetle yaklaşacaklarını düşünüyorsunuz? Göz zevki bozma mı? Daha önce ne diyen oldu mesela?

Sadece Kadınlar olmicak karışık bir spor salonunun havuzu olduğu için oda karma.
Tesettürlü olduğunuzu belirtmişsiniz. İster haşemalı olsun , dalgıç kıyafetli valla tüm hatlarınız olduğu gibi belli. Hatta bikiniden daha belirgin olduğunu söyleyebilirim. Çünkü tamamen üstte yapışıyor. İkinci konu ise hadi siz bi şekilde hatlarınızı belli etmeyecek şekilde bişey buldunuz. Adamalar sliple havuza geliyor.Siz görüyorsunuz. Aynı havuzda olmanız sizce doğrumu . Yani mantığını çözemiyorum. Hanımlara ayrılmış alanların olduğu havuzlar , oteller , tatil köyleri mevcut . Seçeneğiniz var.

Benim yaşadığım memlekette
Bayanın bir tanesi mayo kumasindan uzun şort gibi birşey diktirmiş
Ama havuza almamışlar
Mayo yada bikini olacak diye
Bence gitmeden önce bir sorun kurallarını

Tesettürlü olduğunuzu belirtmişsiniz. İster haşemalı olsun , dalgıç kıyafetli valla tüm hatlarınız olduğu gibi belli. Hatta bikiniden daha belirgin olduğunu söyleyebilirim. Çünkü tamamen üstte yapışıyor. İkinci konu ise hadi siz bi şekilde hatlarınızı belli etmeyecek şekilde bişey buldunuz. Adamalar sliple havuza geliyor.Siz görüyorsunuz. Aynı havuzda olmanız sizce doğrumu . Yani mantığını çözemiyorum. Hanımlara ayrılmış alanların olduğu havuzlar , oteller , tatil köyleri mevcut . Seçeneğiniz var.
Tesettürlü olduğumu belirtmedim. Tesettürü tam olmasada uygulamaya çalışıyorum dedim. Tesettürlü bile olsam Allah mısınız ki beni sorguluyorsunuz? Ahlak polisi misiniz? Siz gözünüze sahip çıkamayıp slipli adama bakıyorsanız o sizin probleminiz. Bu nasıl bir kafadır anlamıyorum ki orası bir spor salonu ve insanlar sporlarını yapar çıkarlar. Kimse bikinili kadınlara ya da vücut hatları belli olan kadına bakıp "ohhh yeahh" demiyor. Bel fıtığını biliyor musun? Aletli pilatesi biliyor musun peki? İstanbulda kaç tane bayanlara özel aletli pilates salonu var? Ayrıca orası oyun alanı değil tatil köyünü falan örnek vermişsinizde eğlenmek için gitmiyorum

Kime ya!
Kimse karisamaz mayonun şekline.
Havuzun bir kuralı vardır evet mayo ile girmek zorundasın. Bu mayo istersen bikini olur istersen hasema.

Bir hadsiz gelipte size laf söylerse bence ağzının payını vermelisin.

Tesettürlü olduğumu belirtmedim. Tesettürü tam olmasada uygulamaya çalışıyorum dedim. Tesettürlü bile olsam Allah mısınız ki beni sorguluyorsunuz? Ahlak polisi misiniz? Siz gözünüze sahip çıkamayıp slipli adama bakıyorsanız o sizin probleminiz. Bu nasıl bir kafadır anlamıyorum ki orası bir spor salonu ve insanlar sporlarını yapar çıkarlar. Kimse bikinili kadınlara ya da vücut hatları belli olan kadına bakıp "ohhh yeahh" demiyor. Bel fıtığını biliyor musun? Aletli pilatesi biliyor musun peki? İstanbulda kaç tane bayanlara özel aletli pilates salonu var? Ayrıca orası oyun alanı değil tatil köyünü falan örnek vermişsinizde eğlenmek için gitmiyorum
Haşa ne allahım ne ahlak polisi.... Sizi kırmak gibi bir niyetimde inanın yok. İstediğiniz gibi davranın doğru olduğunu inanıyorsanız... Valla ben gayet açık bir bayanım spor salonu ararken bayanlara özel olmasına dikkat ettim. Çünkü spor yaparken insan rahat olmak istiyor. Rahat giyinmek istiyor. Ben karışığı tercih etmiyorum. Bayanlara özel tonla yer var İstanbul'da . Siz karışık olmasını tercih edebilirsiniz. O zaman kapalı bir giysi tercih etmeyin. Nasılda kimse size bakmayacak sizde kimseye bakmayacaksınız .

Haşa ne allahım ne ahlak polisi.... Sizi kırmak gibi bir niyetimde inanın yok. İstediğiniz gibi davranın doğru olduğunu inanıyorsanız... Valla ben gayet açık bir bayanım spor salonu ararken bayanlara özel olmasına dikkat ettim. Çünkü spor yaparken insan rahat olmak istiyor. Rahat giyinmek istiyor. Ben karışığı tercih etmiyorum. Bayanlara özel tonla yer var İstanbul'da . Siz karışık olmasını tercih edebilirsiniz. O zaman kapalı bir giysi tercih etmeyin. Nasılda kimse size bakmayacak sizde kimseye bakmayacaksınız .
Çıplak gitsin bence
Çünkü herkes spor yapıyor
Kimse kimseyi fark etmez bile

Ben de bu yorumunuza katılıyorum. Açık bir kadınım, bikini giyerim. Ancak spor salonu, havuz seçerken bayanlara özel olmasını tercih ederim. Kaldı ki spor salonuna kimin ne niyetle geldiğini bilemeyiz, hele fitness, plates yaparken izlenmek istenmem. Tabi bu benim kişisel tercihim. Konu sahibinin atarlanmasına da anlam veremedim.

tesüttür uygulamaya çalışıyorum diyorsunuz tesettür Allah emridir herkesin bileceği iş ama siz Allahmısın? diye bir cevap vermissiniz bir müslümanın ağzına böyle birşey yakışıyormu nasıl bir cavaptır bu ayrıca hanımefendi kötü birşey söylemedi olanı biteni milletin gözüne gelenleri söyledi böyle bir tavır takınacaksanız buralarda konu açmayın Allahmısın diyede konuşup toplum içinde kimsenin kanı tepesine sıçratmayın

Bizim insanlarımızda hangi görüşten olursan ol öyle bir hadsizlik var. Kızkardeşim tesettürlüdür. Ben ise açık. Bizim evimizde demokrasi vardır büyükler de asla bize müdehale etmemiştir. Geçen ay bir çekime gittik kardeşimle. Orada çekimini yaptığımız aileden bir büyük kardeşime dedi ki; ne kadar güzel genç kızsın. Başın neden kapalı? Ablan gibi açsana, modern ol kendine yazık etme dedi. Kardeşim de ben tercihimle mutluyum dedi ama yüzü çok düştü, odaklanarak çekim yapamadı. Aynı gün bir akrabamızın çekimini de yaptık. Uzun zamandır görmediğim bir Ablamin yanına yüzümde güller açarak gittim, öptüm. Abla nasılsın? Dedim. İyiyim bile demedi, bu kollar bacaklar ne? Günah günah dedi. Şaka yapıyor sandım, eee neler yapıyorsun dedim. Hala öfkeli bir şekilde, yanavaksın yanacaksın dedi ben şok... Ben buraya hatrını sormaya gelmiştim, kendine iyi bak dedim döndüm arkamı ama nasıl moralim bozuldu bir anda. Aynı gün içinde, farklı noktalarda, farklı giyim tarzımızla azarlandık. Bizim insanımız böyle hadsiz işte.

tesüttür uygulamaya çalışıyorum diyorsunuz tesettür Allah emridir herkesin bileceği iş ama siz Allahmısın? diye bir cevap vermissiniz bir müslümanın ağzına böyle birşey yakışıyormu nasıl bir cavaptır bu ayrıca hanımefendi kötü birşey söylemedi olanı biteni milletin gözüne gelenleri söyledi böyle bir tavır takınacaksanız buralarda konu açmayın Allahmısın diyede konuşup toplum içinde kimsenin kanı tepesine sıçratmayın

Konu hakkında fikri olan söyler. Madem konu açıyorsun isteyen istediğini alakalı alakasız söyler mantığını anlamıyorum. Ben konuyu tesettürde yeri nedir dışardan bakınca nasıl görünür diye sormak için açmadım okunudunuz mu bilmiyorum ama havuzlarda kıyafete yönçelik böyle bir kısıtlama var mı denk geldiniz mi hijyen açısından bir sorun olur mu diye açtım. Ki o bayan gelene kimse böyle alakasız bir yorum yapmamıştı. Ayrıca kimseyi Allahtan başkası yargılayamaz evet. Kanınız sıçrıyorsa konu dışına lütfen

Ben de muhafazakar bir ortamda küçük bir kız tarafından "sen neden açıksın?" şeklinde sorgulanmistim. O ortamda mecburen bulunmak zorundaydım.
Evet , muhafazakar olmayan yerlerde de kapalı kıyafetler dikkat çekecektir. Belki kendini bilmeyip, yorum yapacak teyzeler de olabilir . Ben kendim gibi olmayanların ortamına mecbur kalmadıkça girmemeyi tercih ediyorum bu yüzden. Sadece kadın havuzu olsa sizin için iyi olurdu.

Ben de bu yorumunuza katılıyorum. Açık bir kadınım, bikini giyerim. Ancak spor salonu, havuz seçerken bayanlara özel olmasını tercih ederim. Kaldı ki spor salonuna kimin ne niyetle geldiğini bilemeyiz, hele fitness, plates yaparken izlenmek istenmem. Tabi bu benim kişisel tercihim. Konu sahibinin atarlanmasına da anlam veremedim.
Ne mutlu size.

Spor salonuna spor yapma niyetiyle gidilir. Kimsenin binlerce lira verip oturup kadın seyrediceğini düşünmüyorum. En azından öyle bir niyeti olanın aradığı yer spor salonunda olmaz

neden bunu spor salonuna değil bize soruyorsunuz? eğer havuz kurallarında tesettür mayo yasaksa giremezsiniz (aksinin olduğu, ortak havuzlarda tesettürün zorunlu olduğu mekanlar da var mesela)
kadın erkek ayrı bir spor merkezine yazılmanız daha doğru olacaktır.

Ben de muhafazakar bir ortamda küçük bir kız tarafından "sen neden açıksın?" şeklinde sorgulanmistim. O ortamda mecburen bulunmak zorundaydım.
Evet , muhafazakar olmayan yerlerde de kapalı kıyafetler dikkat çekecektir. Belki kendini bilmeyip, yorum yapacak teyzeler de olabilir . Ben kendim gibi olmayanların ortamına mecbur kalmadıkça girmemeyi tercih ediyorum bu yüzden. Sadece kadın havuzu olsa sizin için iyi olurdu.
Kğçükken bende böyle bir olay yaşamıştım. Hatta şort giydim diye bacaklarımın yanıcağını söylemişlerdi daha beş yaşındayken. İnsanın ne giydiğine değil zihniyetine bakıyor böyle şeyler. Muhafakar ortamlarda da neden daha kapa değilsin gibisinden sorgulanmışlığım da olmuştu. Bu yüzden özgürlüğümü başkalarına göre kısıtlamak istemiyorum artık. Bayanlar havuzu normal şartlarda en mantıklısı ama istanbulda bayan havuzlarının durumu berbat. Hem hijyen sıfır hem kadınlar hamamı gibi hemde klorlu havuz kapalı alanda çok zararlı. Bu yüzden gidiceğim yeri üstü açık olarak seçtim hemde hijyen konusunda güveniyorum. Umarım bir sorun yaşamam

Back
X