• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal değil, değil mi?

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
35
hayatım boyunca hep hayalperest oldum.
bahsi geçen seyi derinlemesine inceledim düşündüm..

ama hayat ki hersey istediğin gibi gitmiyor..

Yılların hayali olan, 2.yılıma kalmama sebep olan tıp artık gercekten bir hayal.
olmuyorsa zorlamayacakmışsın..

babam acil kalp ameliyatına alındı. günlerce yogun bakımda kaldı. çok şükür rabbim onu bize bağşladı hala hastanede suan ama daha iyi

haftalardır ders calısmıyorum denebilir. Sistemi bilenler anlar, fizik kimya biyoloji konularım yetişmez.. yetişse de istediğim gibi gelmez

eşit ağırlıktan hazırlanmak istiyorum. Hep ilgimin oldugu ve ilerisininde açık oldugunu düşündüğüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumak istiyorum..
hukuk da olabilir ama sanki siyaseti istediğim için okumuş olacağım. severek isteyerek

önceliğim odtü olmazsa ankara o da olmazsa hacettepe..

yani hedefim iyi, adı şanı olan üniversiteler

mezun olduktan sonra okulun, eğitimimin faydasını görürüm değil mi?

imkanım var her türlü eğitimi alabilrim yanı sıra

mesela ilk mezun oldugumda ne yaparım?

Mesleğin ve okulun ne olursa olsun, ilk mezun oldugunda sen de herkes gibi önce "yeni mezun standartlarında" iş bulursun.
Ha eğer sorun buysa evet. İş illa bulursun bu üniversitelerden çıkarsan.
İlk 1-2 yıl mesleğini pratikte öğrenene kadar düşük maaş ve standartlarda çalışırsın ancak kendini geliştirmene de bağlı olarak kısa zamanda hak ettiğin basamakları tırmanmaya başlarsın.
Planlı, ayakları yere sağlam basan hayaller kurarsan hayal kırıklığına uğrama ihtimalin en aza inmiş olur.
:72:

Yılların hayali olan, 2.yılıma kalmama sebep olan tıp artık gercekten bir hayal.

babam acil kalp ameliyatına alındı. günlerce yogun bakımda kaldı. çok şükür rabbim onu bize bağşladı hala hastanede suan ama daha iyi

haftalardır ders calısmıyorum denebilir. Sistemi bilenler anlar, fizik kimya biyoloji konularım yetişmez.. yetişse de istediğim gibi gelmez

eşit ağırlıktan hazırlanmak istiyorum. Hep ilgimin oldugu ve ilerisininde açık oldugunu düşündüğüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumak istiyorum..
hukuk da olabilir ama sanki siyaseti istediğim için okumuş olacağım. severek isteyerek

Canım benim,herşşeyden önemlisi şu hayatta bir hayalinin hedefinin olması önemli.Yeter ki iste,devamı gelir.Hayat bu balşalrken merdivenleri tırmanacaksın.Bu seni olumsuzluğa itmesin.Senin yaşındaki kızlarımızın hedeflerinin olması,çalışmaları beni sevndiriyor.:46::46::46:

Mesleğin ve okulun ne olursa olsun, ilk mezun oldugunda sen de herkes gibi önce "yeni mezun standartlarında" iş bulursun.
Ha eğer sorun buysa evet. İş illa bulursun bu üniversitelerden çıkarsan.
İlk 1-2 yıl mesleğini pratikte öğrenene kadar düşük maaş ve standartlarda çalışırsın ancak kendini geliştirmene de bağlı olarak kısa zamanda hak ettiğin basamakları tırmanmaya başlarsın.
Planlı, ayakları yere sağlam basan hayaller kurarsan hayal kırıklığına uğrama ihtimalin en aza inmiş olur.
öyle tabi ütopik seyler beklemiyorum mezun olur olmaz:)
sanırm benim sorunum bu, hayallerim bi karıs havada:9:

Canım benim,herşşeyden önemlisi şu hayatta bir hayalinin hedefinin olması önemli.Yeter ki iste,devamı gelir.Hayat bu balşalrken merdivenleri tırmanacaksın.Bu seni olumsuzluğa itmesin.Senin yaşındaki kızlarımızın hedeflerinin olması,çalışmaları beni sevndiriyor.:46::46::46:

teşekkür ederim:16: umarm hayallerim heveslerim boşa cıkmaz emeğim karıslıklı olur:12:
ne yazık ki gerek dıs baskılardan olsun gerek de sacma sapan heveslerden okuyamayan birçok kız var :50:
dilerim eli ekmek tutan, kocasına,baskalarına muhtac olmadan yaşayabilen özgür bir nesil yetişir:31:

öyle tabi ütopik seyler beklemiyorum mezun olur olmaz:)
sanırm benim sorunum bu, hayallerim bi karıs havada:9:

yok, o dediğinin aslında bir sorun olmadıgını, hayatta ilerledikçe faydalı birşey bile olacağını ve çoğu insanın çok basit olsa da nasıl aynısını yapamadıklarını görerek fark edeceksin. :2:
bi karış havada olması üç beş karış aşağıda olmasından iyidir bence her zaman.
bozmadan devam et.
sadece kariyer planları yaparken biraz daha realistik bakmaya çalışırsan daha hızlı ilerlersin.
öbür türlü de ilerlersin, ilerleyemezsin değil. ama yavaş olur o, daha çok düşe kalkalar içerdiği için.

yok, o dediğinin aslında bir sorun olmadıgını, hayatta ilerledikçe faydalı birşey bile olacağını ve çoğu insanın çok basit olsa da nasıl aynısını yapamadıklarını görerek fark edeceksin. :2:
bi karış havada olması üç beş karış aşağıda olmasından iyidir bence her zaman.
bozmadan devam et.
sadece kariyer planları yaparken biraz daha realistik bakmaya çalışırsan daha hızlı ilerlersin.
öbür türlü de ilerlersin, ilerleyemezsin değil. ama yavaş olur o, daha çok düşe kalkalar içerdiği için.
teşekkürler ilgin alakan için:55:
umarm hedeflerim kariyer dolu hayatıma en az düşe kalkayla ulaşırm :9:
gercekci olmakta fayda var tabi:31:

çok uzun vadeli düşünüyorsun. hukuk dediğin üniversitelerde EA ın tıp bı gibidir . bence sen elinden geleni yap. zaten puandan sonra seçim yapıyorsun. ona göre karar versen daha doğru olmaz mı?

teşekkürler ilgin alakan için:55:
umarm hedeflerim kariyer dolu hayatıma en az düşe kalkayla ulaşırm :9:
gercekci olmakta fayda var tabi:31:

bi de son olarak şahsi düşüncem olarak, hukuk değil de siyaset okumanı öneririm. alanlar her ne kadar benzer olsa da hukuğu okuması hiç zevkli değil.
siyaset okumak daha eğlenceli oluyor. ikisinden çıkınca da aynı işi yapabileceğini düşüürsek okulu eğlenceli geçirmen daha mantıklı.
tabi avukat olmak ebedi hayalimdir demiyorsan.
ama tonlarca avukat var piyasada. diğeriyle daha kolay imza atabilirsin bazı işlere.:72:

Tatlım sen daha okul okumadan iş stresini düşünmeye başlamıssın.Zamana yay bunlaarı,benden sana tavsiye.
İstediğin yerlere tercihini yap,nereyı kazanırsan da keyfını cıkara cıkara oku..
Okulun bittiği zaman,hayatına nasıl yon verecegın konusunda zaten kafanda net bır fikrin olacak
Bunları dusunupte yorma kendini ..

Canım ben hacettepede tıp okuyorum,hayallerin hiç de imkansız değil. Sanma ki bizim fakültelerde herkes ilk senesinden gelmiş veya kalmadan geçmiş.. Aynı amfide olduğum,benden 3-4 yaş büyük insanlar o kadar çok ki. Yarısı 2. 3. Girişte gelmiş fakülteye. Eğer olur da bu sene yapamazsan(normal fakülteleri kazanacağına eminim,orası ayrı) hedefin için bir sene daha bekle derim. Bir şeyi eğer içten istiyorsan er ya da geç yapacaksın :-) eşit ağırlık için de çalış,ama sayısala ayırdığın zamanından çalmasın. Ben de hem sınav senemde hem de öncesinde bir çok aile sorunu yaşadım(ameliyatlar,ayrılıklar),dayanamadığım günlerim oldu, her seferinde mesleğime sahip olacağım günün hayalini kurdum. Ve üniversiteye kadar asla hayatıma bir erkeğin girmesini istemedim. Uğraştığım şeylere onu da katmak,saçmasapan dertlerle başa çıkmak istemedim. Bunlar sadece sana abla tavsiyesi,umarım yardımcı olmuşumdur. Yolun açık olsun,zor ama imkansız değil :-)

Back
X