siz konum olarak hangi noktadasınız yani meslek,okunan üniversite v.s? Onlardan aşağı kalmak ve bunun size belli edilmesi gururunuzu incitmiş. ama bu incitilme olayı hiç olmasa bile, insanın sadece kendisi için okuyup bir yerlere gelmesi kendini gerçekleştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. insanlar boş olabilir ama hayat boş değil hele ki kendini keşfetmek hiç boş değil
Nişanlıyken sevgiliyken sosyal statü sorun değil miydi evlenince mi sorun oldu
yazınızdan ve yorumunuzdan zaten çok boş biri olmadığınızı anlamış idim, lakin mânâya giden yolda madden ve zahiren birtakım şeyler önem arz ediyor bence. Mesela okumak,zahir görünsede iyiyi ve güzeli okumak mânen de çok güzellik katar insanaMaslowun ihtiyaclar hiyerarsine kesinlikle ben de inaniyorum. Cok da dogru buluyorum. Lakin oradaki kendini gerceklestirme olayinin sadece madden ve zahiren olduguna inanmiyorum. Ve boyle davranilmasina. Beni üzen nokta bu.
Hem iç güzeliklerden erdemdem dem vurup başarı güzellik gibi kavramlar konusunda hırslanmanız çelişki değilmi
Başarıyı güzeli vs taktir etmek gurur duymak bunda bir yanlış yok zannederim
yazınızdan ve yorumunuzdan zaten çok boş biri olmadığınızı anlamış idim, lakin mânâya giden yolda madden ve zahiren birtakım şeyler önem arz ediyor bence. Mesela okumak,zahir görünsede iyiyi ve güzeli okumak mânen de çok güzellik katar insana
onların madden güç kabul ettiği "zengin olmayı" ve buna giden yolları çok daha güzel niyetlerle aşındırabilirsiniz mesela, kimse aynı düşünecek diye bir kaide yok hatta siz utandırın onları madden sahip olduklarımızın nasıl mânâya çevirebileceği hususunda
Esimle meslektasiz. Sorun olmadi yalnizca ben bu gibi kriterlerin evlilik gibi kutsi bir makamda bu kadar buyuk yer teşkil etmesine üzülüyorum. Boyle bilmiyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?