• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal kırıklığı

Bilemedim valla hic gelin oldum diye ozel bir agirlama beklemedim kimseden. Ne yemek yapmislar diye saymadim da bu sebeple bana tuhaf geldi. Kayinvalidem alkol alsaydi esime bir sey demezdim ki mahcup olmasin. Ha alkol almistir bana karsi saygisiz bir tutumu olmustur gitmek istemezdim. Hazirlik yapilmamis gelin oldum demezdim.
Hazırlıktan kastım evimize yabanci gelinildiginde bile imkan dogrultusunda herşeyi ile güzel agirlamaz mıyız .Kaldı ki bu özel bir an, misafirlik...Ben agirlanmayi , alkol alınmış olma safhalarını geçtim.Bu durumun normallestirilmesi bide üstüne çıkılarak sizin deyiminizle terbiyesizlik mi ettik denilmesi.Bunun üzerine hâlâ birşey olmamiscasina benden gelinlik beklenilmesi..arayıp sormam,evine gidip temizlik yapmam.Hatta telefon görüşmemizde kırıldığını üzüldüğümü net bir dil ile evlerine bir daha gelmeyecegimi söylemenin üzerine bana bakmayacak misin öyle söyleme beni uzuyorsun ,hevesimi kiriyosun cümlelerini duymam...
Anlamlandiramamam bütün bu soylemleri

Hazırlıktan kastım evimize yabanci gelinildiginde bile imkan dogrultusunda herşeyi ile güzel agirlamaz mıyız .Kaldı ki bu özel bir an, misafirlik...Ben agirlanmayi , alkol alınmış olma safhalarını geçtim.Bu durumun normallestirilmesi bide üstüne çıkılarak sizin deyiminizle terbiyesizlik mi ettik denilmesi.Bunun üzerine hâlâ birşey olmamiscasina benden gelinlik beklenilmesi..arayıp sormam,evine gidip temizlik yapmam.Hatta telefon görüşmemizde kırıldığını üzüldüğümü net bir dil ile evlerine bir daha gelmeyecegimi söylemenin üzerine bana bakmayacak misin öyle söyleme beni uzuyorsun ,hevesimi kiriyosun cümlelerini duymam...
Anlamlandiramamam bütün bu soylemleri

Sizin kafanizda tam olarak nasil bir gelinlik var orayi anlamadim. Evlenince yani gelin olunca uzaya falan cikilmiyor, eskiden nasil yasiyorsaniz ayni sekilde hayatiniz devam ediyor.
Ben evliyim 1 gun bile kayinvalidemin evini temizlemedim cunku boyle bir gorevim yok. Ben birilerini agirlarken bunun karsiligini da beklemem kimseden yani bir beklenti ile yapmam yapacaklarimi. Siz gelin oldum diye buyuk beklentilere girmissiniz ki bu da sizi uzmus. Uzun vadede buyuk problemleriniz olacak gibi Allah yardimciniz olsun.

Bunu kendime ve aileme saygisizlik olarak kabul ederdim.madem annesinin alkol alip hiçbir hazırlık yapamadığını biliyordu sizin gelisinizi bir sebep le erteleseydi.bizde 2 gelin aldik davet etmeden günler öncesi hazırlık temizlik başlar yine gunler oncesi ne yemek yaparız diye dusunurduk. Omcesinde ve sonrasinda size iyi sinyaller vrrmisler biraz daha tartip karar verin bence...

Sizin kafanizda tam olarak nasil bir gelinlik var orayi anlamadim. Evlenince yani gelin olunca uzaya falan cikilmiyor, eskiden nasil yasiyorsaniz ayni sekilde hayatiniz devam ediyor.
Ben evliyim 1 gun bile kayinvalidemin evini temizlemedim cunku boyle bir gorevim yok. Ben birilerini agirlarken bunun karsiligini da beklemem kimseden yani bir beklenti ile yapmam yapacaklarimi. Siz gelin oldum diye buyuk beklentilere girmissiniz ki bu da sizi uzmus. Uzun vadede buyuk problemleriniz olacak gibi Allah yardimciniz olsun.
Karşı tarafın beklentisi var" temizlik bana ,bakmayacak misin gibi" Gelin olmakla beklediğim çok birşey yok saygı,sevgi..Birilerini agirlarken biri değil nişanlımın ailesi.Ozendigim kadar ozenilmis bir ortamdi beklentim.Herkesin her durumda beklentileri ,önem verdiği şeyler farklı.Kendinze göre haklısınız .Teşekkür ederim.sevgiler 🌸

Bunu kendime ve aileme saygisizlik olarak kabul ederdim.madem annesinin alkol alip hiçbir hazırlık yapamadığını biliyordu sizin gelisinizi bir sebep le erteleseydi.bizde 2 gelin aldik davet etmeden günler öncesi hazırlık temizlik başlar yine gunler oncesi ne yemek yaparız diye dusunurduk. Omcesinde ve sonrasinda size iyi sinyaller vrrmisler biraz daha tartip karar verin bence...
Bizde bu şekilde temizlik,hazırlık safhasi oldu.en çok uzuldugum şey karşılaştığım durumun normallestirilmesi ve bu durum karşısında benden gelinlik beklenilmesi.Mesala pazar günü anneler günü ve ben aramak istemiyorum .Hayatımın hiç bir evresinde muhatap olmak istemiyorum

Alkol almış her mesajda belirttiğiniz için onu gayet net anladım. Sofra pek şatafatlı değilmiş. Çorba ve ana yemek yapmışlar. Tatlı ikram edilmemiş o da tamam.
Alkollüyken size bir saygısızlık yaptı mı? Alkolden dolayı sapıttı mı, kustu mu, ne bileyim ortamda rahatsızlık oluşturacak hareketleri var mıydı? Çünkü önemli olan kısım o değil mi? Ayıp ettiler, saygı duymadılar demek için bunun gibi şeyler yapması gerekiyor.

Hayatimda en özel en güzel gunumun bu şekilde mi olması gerekirdi..
Hayatinin en ozel ve en guzel günü kaynanana yemege gittigin gun mu gercekten??
Coook abartmissin ve gereksiz derecede cok anlam yüklemişsin.
Kadin ve ailesi herseyi normallestirmeye çalışmış cunku onun normali bu. Tutup da otuz yillik aile duzenlerini gelin bozuldu,laf soktu diye degistirmeyeceklerdir.
Belli ki misafire,konuga cok ozenmeyen insanlar. Herkes ayni olacak diye bir sey yok. Misal,kimi insanlar bayram gelmeden derz aralarindan balkon demirlerine kadar evi kirklarlar,konuklar icin. Bazi insanlarinsa bayram haziligi kiloyla acik bayram sekeri almaktan ibarettir . Bu durumda birine iyi birine kötü der miyiz? Hayir,sadece bayrama farkli gozle bakan iki insan deriz.
Senin adamin ailesiyle senin ailen de böyle. Farkli bir aile dinamiginiz var.
Ve onlar size benzemiyor
Ve aslaaaa degismezler-cunku neden degissinler?
Sizin yapmanız gereken iki sey var,
Ya "onlar da boyle insanlar. Cok begenmiyorsam az muhatap olurum" demek
Ya da "ben boyle ozensizlige gelemem. Evlilik iki kisi degil iki aile arasindadir. Bir ömür bu manyaklarla ne yapacağım?" Deyip kopruden onceki son cikisi kullanmak

Back
X