Ah ah insanların kaderini böyle bir iki saatlik sınavlara bağlayan sisteme lanet olsun. Bunu söylemeseydim içimde kalırdı.
Ayrıca siz elinizden geleni yapmışsınız önemli olan bu. Olmadıysa da elbette üzüleceksiniz bu çok normal ama erkek arkadaşınızı hayal kırıklığına uğrattınız diye sakın düşünmeyin. Ne ilgisi var? Sınav anı bu, insan heyecanlanıp normalde yapabileceği şeyleri de yapamayabiliyor.
Eski erkek arkadaşım Kpss'ye girmişti. Çok da çalıştı, denemelerde hep yüksek alıyordu. Kesin kazanacak diye bakıyorduk. Sınav anında hiç de öyle olmadı, sınavı beklediği gibi geçmedi. Sonuçlar açıklandı kötü değildi puanı ama sıralamasından dolayı atanması da zor gibi duruyordu. Ama beni hayal kırıklığına uğratmış olmadı ki. Aksine ben moralinin bozuk olduğu dönemlerde onun daha çok yanında oldum. Eminim erkek arkadaşınız da size elinden gelen desteği verip sizin yanınızda olur ve sizin onu hayal kırıklığına uğrattığınızı asla düşünmez. Siz şu an üzüntüden olmayacak şeylere takılmışsınız sadece.
Hem sınavınızın kötü geçmesi, erkek arkadaşınızın sizden daha zeki olduğu anlamına gelmiyor. Zeka böyle şeylerle ölçülemez ki. Yani bir iki saatlik sınavlar bunu asla belirleyemez. Sakın böyle düşünmeyin o yüzden. Siz şimdi toparlanmaya bakın ve pes etmeyin şansınızı tekrar tekrar deneyin. Bu sadece bir kerelik olan bir sınav değil neticede. Asıl pes ettiğiniz zaman erkek arkadaşınızı gerçekten hayal kırıklığına uğratırsınız. Güçlü olun ki sizinle hep gurur duysun, zorluklara katlanmayı bilen bir sevgilim var desin.