Hayal kırıklığına uğratıyorum

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Benim içimden ders çalışmak gelmiyor gelmiyor gelmiyor
Master öğrencisiyim, hocalarımla 5 yıldır birlikteyiz, onları da hayal kırıklığına uğratıyorum. Dediklerini yapıyorum ödevleri hallediyorum ama hiç de güzel olmuyor ben kendi yaptığımı beğenmiyorum bence vasat oluyor çünkü içimden gelmiyor. Yapmak için yapılmış gibi. Girenler arasından ales puanı en yüksek bendim(90), diploma notum yüksekti, yazılı sınavdan yüksek almıştım. 1. olarak girmiştim. Benden beklentileri baya fazlaydı ama sonuç hayal kırıklığı. Artık ben de kendimi sorguluyorum benim zekam yetmiyor galiba diyorum içimden de gelmiyor. Hocaların gözünden düşüyorum ve bana değer verdiklerini benden bir şeyler beklediklerini biliyorum.Sonuç hiç çalışmak istemeyerek hayal kırıklığına uğratıyorum. Sonra da utanıyorum onlara karşı. Okula bile gitmek istemiyorum ben neden böyle oldum? Liseli gibi ders ekiyorum şaka gibi. Aileme karşı da böyle. Ailem ve hocalar benim iyi yerlere gelmemi benden daha çok istiyorlar resmen. 17 yıldır araliksiz okuyorum belki de ondandir artık sıkılmışımdır. Silkinmem lazım yapamiyorum nasıl olacak siz nasıl yaptınız? Altından kalkamıyorum sanki ne masteri becerebildim ne kpss yi

Son düzenleme:
Yuksek lisans ve doktora egitimine devam edebilmek icin ogrenmeye gonul vermek, calismayi da tutkuyla sevmek gerekiyor.

Ben de yuksek lisans ogrencisiyim ve bolumume asigim. Dersler bitecegi icin cok uzuluyorum mesela. Benim bu ilgim kuvvetle muhtemel ozel sektorde deneyimlendikten (ve zevk almamaktan) sonra tercihimi akademiden yana kullanmaktan kaynaklaniyor.

Sizin sikintiniz, bolumunuzu sevmemekten veya egitime araliksiz devam etmenin verdigi yorgunluktan kaynaklaniyor olabilir.

Birinci olarak girecek kadar çok çalıştığınıza göre çok yorulmuşsunuzdur, tükenmişsinizdir yazacaktım ki siz zaten yazmışsınız. İlk arada güzel bir tatil yapın, iyice dinlenip eğlenin. Dersler başlayınca da devamlı ders çalışmayın. Önemli olan çalışma süresi değil, kısa ama verimli çalışmaya uğraşın. Haftada 1 gün olsun iyice dinlenip eğlenin, deşarj olun.

çook normal canım artık bıkmışsın yani.biraz ara verebilseydin güzel olurdu ancak ara verme gibi bir durum yoksa da sürekli kendini motive et bak şu kadarcık kaldı bu kadarcık kaldı gibi.

Lonely çünkü anladığım kadarıyla derslerine odaklanmıyorsun yeteri kadar. Ders çalışmaya başladığında zihnini tamamen boşaltman gerek çünkü çok iyi biliyorum ki aklına sürekli o lavuk geliyor. Kendinde düzgün bi plan çıkart günlük olarak ve o plandaki saatlere mutlaka uy, telefonla vs uğraşma ayrıca ağlayarak sunum hazırlama. Aksi halde kısır döngüye girersin. Ders çalışmadığın için bilmiyorum dersin derslerden uzaklaşırsın uzaklaştıkça hiç çalışmazsın vs vs vs. Master kolay şey mi ayol o kadar kazanmışsın emeğini çöpe atma. Derslere de git mutlaka kusa kusa da olsa git. Ayrıca da bence derslerde kolun kopana kadar not tut ki yine aklın dağılmasın. Bak şimdi ben de başlayacağım derse sen de başla ve telefonu başka odada bırak güzelce odaklan. Kendimi rehberlik hocası gibi hissettim

Ayrıca 17 yıldır ders çalışıyorum kafasına sokma kendini ne var bunda tabi ders çalışacaksın. Okumayıp napcaz ki başka kocamızın eline mi bakcaz ki o da yok zaten

Master böyleyse doktorayi hayal edemiyorum sunumlar raporlar aklıma geldikçe tansiyonum çıkıyor:) Yıldım inanki yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik

Bölümüm aslında çok keyifli hem de dünya görüşümü etkiliyor her gün yeni şeyler öğreniyorum ama yoruldum hiç ara vermedim

Kısa bir tatile çik. Bir yerleri gezmeye gidebilirsin şehir dişina. İyi gelir.

Yalnızsan o da etkiler. Birlikte çalışacak arkadaşın yoksa mesela, kendi başına yürütüyorsan daha kolay oluyor bunalmak.

Bu sömestrda dinleneyim o zaman, ondan sonra hızla devam edeyim program hazırlayıp:)

Lavuk kısmında kahkaha attım çok yaşa trauma Dediklerin çok doğru de becerebilene. Yapamıyorum ki elimde telefon yapışık moddayım burayı ve whatsappda onu takip ediyorum Not tutma kısmı aklıma çok yattı sürekli yazacağım

Hiç şaşırmadım :)) derslerden arta kalan zamanlarda bisiklete binmek, resim yapmak, kitap okumak, belki takı tasarımı... yürümek bile iyi gelir. Siz sadece okula gitmişsiniz bu yanlış. Zihniniz yorulmuş biraz başka şeylere odaklanarak dinlendirin

Kısa bir tatile çik. Bir yerleri gezmeye gidebilirsin şehir dişina. İyi gelir.

Yalnızsan o da etkiler. Birlikte çalışacak arkadaşın yoksa mesela, kendi başına yürütüyorsan daha kolay oluyor bunalmak.
Evet normalde yalnızım hiç arkadaşım yok çalışmayı bırakın dertlesecegim arkadaşım yok yanimda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…