• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayal kurmak

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.615
22.512
598
merhabalar

üye olalı uzun zaman oldu ama konu açmak ve tanışmak bu güne kısmetmiş.)

neyse meselemize gelirsek

çok hayal kuruyorum bu alışkanlık haline geldi uzun zamandır böyle ama artık kurtulmak istiyorum

müzik dinlerken,yürürken,yolculukta vs vs hayallere dalıp gidiyorum kendimi hayallerle tatmin ediyorum he bunun normal yaşantıma zararı yok ama ben istemiyorum çünkü anı yaşamama engel ve farkındalığı düşürücü bi faktör bana göre ...

kurduğum hayaller öyle çok ütopik absürd şeyler değil gayet olası şeyler aslında ama gerçekten istediğim durumlar olduğunu da sanmıyoum belki ilgi eksikliğindendir belki de egosal olaylardır her türlü aynı kapıya çıkar zaten .

bu durumdan kurtulmam için sunacağınız değerli fikirleri bekliyorum

şimdiden teşekkürler : )

Ben de senin gibiyim. Özellikle her gece yatağıma yattığımda bunu yapıyorum. Bilmiyorum kötü bir şey mi bu :)

hayır canım neden kötü olsun : )ancak yukarda belirttiğim nedenlerden ötürü ben rahatsızlık duruyorum sadece hepsi bu... durumu ya da durumları kabullenmek lazım veya bişeler olcaksa da süpriz olsun böyle her olasılığı hesaplamış hissediyorum kendimi :1:

Son düzenleme:
Hepimiz hayaller kuruyoruz. Kendini günlük hayatta bunlara kaptırmadığın sürece zarar gelmez bence. :37:
Hem yapılan araştırmalara göre çok hayal kuran insanlar daha zeki ve becerikliymiş. :31: :1:

ben de senin gibiyim.hatta geceleri bu yüzden uyuyamıyorum.uyumaktansa hayal kurmak daha cazip geliyor.uykusuzlultan sızana kadar hayal kuruyorum.iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum ama çok keyifli bence :)

Hepimiz hayaller kuruyoruz. Kendini günlük hayatta bunlara kaptırmadığın sürece zarar gelmez bence. :37:
Hem yapılan araştırmalara göre çok hayal kuran insanlar daha zeki ve becerikliymiş. :31: :1:

sorun her olasılığı düşündüğüm için hayatın bana süprizler yapamaması hiçbişeye şaşırmıyorum sonra .)

ben de senin gibiyim.hatta geceleri bu yüzden uyuyamıyorum.uyumaktansa hayal kurmak daha cazip geliyor.uykusuzlultan sızana kadar hayal kuruyorum.iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum ama çok keyifli bence :)

keyifli kesinlikle ama haz değil galiba artık istediğim şey

ben sadece uyku zamanı degıl,sureklı hayal alemındeyım..bu bende dıkkat dagılması,kolay odaklanamama,konsantrasyon bozuklugu gıbı seylere sebep oluyor..bı fılmı kolay kolay konsantre olup ızlıyemıyorum,sureklı beynım bı yerlere dalıyor,bırı bısey anlatırken yalandan basımı sallıyorum..halbukı ben o sıra baska bı yerdeyım..tamam hayal kurmak guzel ama boyle sureklı olması hayat kalıtesını dusuruyor..beynım hıc bulundugum yerde olmuyor,yalnız kalmak işime gelıyor dolayısıyla..hıcbıseye kendımı adapte edemedıgımden hafıza sorunum ortaya cıktı ıyıce,olan bıten hıcbıseyı hatırlamıyorum:S

Hayal kurmayı çok uzun zaman önce bıraktım.
Fazla mı gerçekçiyim bilemiyorum ama hayal kurmak ve umut etmek kendime haksızlık,kötülük gibi geliyor.
Duygulardan arınmış bir hayat sürmeyi seçtiğimden tabii,herkes bu şekilde düşünmez.
Ama hayal kurmak sonunda hayal kırıklığı yaratabilir ve bu benim kendime olan saygımı yitirmeme sebep olur.
Fazla hayal kurmak istemiyorsanız duygularınızı bastırmanızı ve kontrol altına almanızı öneririm.
Bu işe yarıyor.

benımkı oyle gulluk gulıstanlık olup gerceklesmedıgınde yıkılacagım seyler degıl,hayalımde de normal hayatı yasıyorum..oyle pembe hayaller ıcın havamda olmam lazım:D

Fazla mı gerçekçiyim bilemiyorum ama hayal kurmak ve umut etmek kendime haksızlık,kötülük gibi geliyor.
Duygulardan arınmış bir hayat sürmeyi seçtiğimden tabii,herkes bu şekilde düşünmez.
Ama hayal kurmak sonunda hayal kırıklığı yaratabilir ve bu benim kendime olan saygımı yitirmeme sebep olur.
Fazla hayal kurmak istemiyorsanız duygularınızı bastırmanızı ve kontrol altına almanızı öneririm.
Bu işe yarıyor.

Ben de artık aynı durumdayım ne hayal kurduysam olmadı çünkü :31:

Bu işe yarıyor.

ben sizin gibi düşünüyorum ama bunu yapamıyorum işte bırakamıyorum malesef
duyguları bastırmanın yöntemi nedir ki

ben sadece uyku zamanı degıl,sureklı hayal alemındeyım..bu bende dıkkat dagılması,kolay odaklanamama,konsantrasyon bozuklugu gıbı seylere sebep oluyor..bı fılmı kolay kolay konsantre olup ızlıyemıyorum,sureklı beynım bı yerlere dalıyor,bırı bısey anlatırken yalandan basımı sallıyorum..halbukı ben o sıra baska bı yerdeyım..tamam hayal kurmak guzel ama boyle sureklı olması hayat kalıtesını dusuruyor..beynım hıc bulundugum yerde olmuyor,yalnız kalmak işime gelıyor dolayısıyla..hıcbıseye kendımı adapte edemedıgımden hafıza sorunum ortaya cıktı ıyıce,olan bıten hıcbıseyı hatırlamıyorum:S

haklısınız yalnız kalmayı sever hale geliyosunuz konsantrasyon sorunları ve yaşam kalitesi konusunda da katılıyorum

Aslında bu biraz da yapıyla alakalı.
Tabii asla değişemeyecek bir şey değil.
Duygusal olmak karakter meselesi ama bu zamanla,yaşantılarla veya kendi kendini farklı yönde eğitmekle değişebilir.
Ben yapı olarak hiçbir zaman duygusal biri olamadım,olmadım.
O yüzden benim işim daha kolay oldu bu hususta.
En başta insanın kendine karşı kuralları olması gerektiğini savunanlardanım.
Bu şekilde başlayabilirsiniz mesela.
Yani;
Bunu yaparsam kendimi asla affetmem.
Böyle düşünüp sonucunda şunu yaşarsam bu benim kendime olan saygımı yitirmeme sebep olur.
Tarzı düşünmek gerekiyor.

Atıyorum x kişisi ile ilgili hayal kuruyorsunuz.
Aklınıza getirmeniz gereken ilk şey x kişisinin umrunda mıyım?
O kişi benim hayallerimi süslemeye değer mi?
Ona verdiğim değeri o bana veriyor mu?
Eğer vermiyorsa onunla ilgili hayal kurmak benim kendime saygımı kaybettirmez mi?
O bunu bilmiyor ne de olsa tarzı düşünmemek gerekiyor,önemli olan sizsiniz.
Sizin kendiniz hakkında ne düşündüğünüz,başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünden çok daha önemli.

Aklınıza gelen bir şey olursa bu konuda konuşabiliriz,sorabilirsiniz.

Ben de çok sık hayal kuruyorum. bazen sırf hayal kurmak için yatıyorum yatağa:) hayal kurarken uykuya dalıyorum.
Bazen de kendi kendime kafamda diyaloglar oluşturuyorum. Birine bişeyler anlattığımın hayallerini kuruyorum.Onun vereceği muhtemel cevapları, soruları düşünüyorum. Kendi kendime karşılık veriyorum. Bunun kötü yanı ise bazen gerçekten anlattım mı söyledim mi diye hatırlamamam :))) sanırım sorunlarım var :))

Hayal kurmanın duygusal olmakla bir ilgisi yok ki.
Ben de duygusal değil mantığı çok ağır basan bi insanım.
Ama isteklerim için hayallerimi kurar ve elde edeceğime inanırım.
Zaman zaman enerjimde düşüş yaşasam da sorun olmaz.
Bence kötü bir durum yok ortada. Aksine çok güzel bir şey bu.
Çünkü sen artık her neyi düşünüyorsan, onu imajine ede ede hayatına çekeceksin.
Kafandakileri birebir yaşayacaksın. Bunu zaten kendin de göreceksin.
Sonra aaa ben bunun ne çok hayalini kurmuştum da başıma geldi diyeceksin.

Anı yaşayamıyorum diyorsun ya, bence seni meşgul edecek bir şey olmadığından öyle.
Meşgul olacağın bir şey olsa kafanı o noktaya odaklarsın, anı yaşarsın sonra yine devam edersin hayallerine. Hem hayal kurduğun zamanları küçümseme. Onlar da senin için şimdiye ait şeyler. ;)Hayal kurduğun anlarda içindeki coşkunun boyutunu hissetmek nasıl bi haz.. Ben bayılıyorum.

Bol bol hayal kur, kendini çok sev, şüphesiz inan, asla karşıt kısmı düşünme.
Sen sadece neyi yaşayacağına odaklan. O isteklerin gelip seni bulacak.
Ya da o insanlar sana daha farklı bakacak.

Çok güzel bi şey yapıyorsun aslında. Hiç kurtulmaya çalışma bundan.

Ben bi ara ot gibiydim. Hiç hayal kuramaz haldeydim mesela. Hayat berbat oluyor öyle.
Ölü gibi oluyorsun. Oysa umut edebilmek, bir şeylerin olabileceğine inanabilmek gibisi var mı...
Yaşıyorsun, hissediyorsun. Tüm hücrelerinle hayat dolusun ki böyle bir insan olmuşsun.

Kendini daha da geliştir bu konuda. Düşünce gücü ve çekim yasası ile ilgilen bilmiyorum aran nasıl ama...
Çok güzel şeyler olacaktır eminim. :31:

Son düzenleme:
Aslında bu biraz da yapıyla alakalı.
Tabii asla değişemeyecek bir şey değil.
Duygusal olmak karakter meselesi ama bu zamanla,yaşantılarla veya kendi kendini farklı yönde eğitmekle değişebilir.
Ben yapı olarak hiçbir zaman duygusal biri olamadım,olmadım.
O yüzden benim işim daha kolay oldu bu hususta.
En başta insanın kendine karşı kuralları olması gerektiğini savunanlardanım.
Bu şekilde başlayabilirsiniz mesela.
Yani;
Bunu yaparsam kendimi asla affetmem.
Böyle düşünüp sonucunda şunu yaşarsam bu benim kendime olan saygımı yitirmeme sebep olur.
Tarzı düşünmek gerekiyor.

Atıyorum x kişisi ile ilgili hayal kuruyorsunuz.
Aklınıza getirmeniz gereken ilk şey x kişisinin umrunda mıyım?
O kişi benim hayallerimi süslemeye değer mi?
Ona verdiğim değeri o bana veriyor mu?
Eğer vermiyorsa onunla ilgili hayal kurmak benim kendime saygımı kaybettirmez mi?
O bunu bilmiyor ne de olsa tarzı düşünmemek gerekiyor,önemli olan sizsiniz.
Sizin kendiniz hakkında ne düşündüğünüz,başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünden çok daha önemli.

Aklınıza gelen bir şey olursa bu konuda konuşabiliriz,sorabilirsiniz.

inanır mısınız söylediklerinizin çoğunu düşünüyorum aynen de sanırım yeterince üstüne gitmiyorum

ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim bu kadar yazmışsınız elinize fikrinize sağlık

peki sizce hayalden kalan boşluğu neyle doldurursam bu süreci atlatırım

Ben de çok sık hayal kuruyorum. bazen sırf hayal kurmak için yatıyorum yatağa:) hayal kurarken uykuya dalıyorum.
Bazen de kendi kendime kafamda diyaloglar oluşturuyorum. Birine bişeyler anlattığımın hayallerini kuruyorum.Onun vereceği muhtemel cevapları, soruları düşünüyorum. Kendi kendime karşılık veriyorum. Bunun kötü yanı ise bazen gerçekten anlattım mı söyledim mi diye hatırlamamam :))) sanırım sorunlarım var :))

ya kronik şizofreniye falan çevirir diye korkuyorum bazen kendimi kaptırıp sesli konuşucam diye tursıyorum inan :1:

inanır mısınız söylediklerinizin çoğunu düşünüyorum aynen de sanırım yeterince üstüne gitmiyorum

ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim bu kadar yazmışsınız elinize fikrinize sağlık

peki sizce hayalden kalan boşluğu neyle doldurursam bu süreci atlatırım

İşte onu diyorum ya demek ki meşgul olacağın bir şey yok. Yani okullar da tatil okuyorsan okul başladığında çok daha iyi olacaksındır zaten. Bunu kafana takmayıp akışına bırakabilirsen rahatsız olmazsın. :)) Üstüne çok düşünmeyip olumluya çevirmeye bak sadece. :))
Zamanla kontrol edebileceksin. Hem hayatla beraber akabileceksin, hem de hayallerinde yaşayabileceksin. Ve yine söylüyorum hayallerinde yaşayacaksın ama sadece bi süre sonra onlar somut bi şekilde girecek yaşamına. Bunun tadını çıkarmaya bak. :31:
Yani sonuç olarak atlatılması gereken bir süreç diye görmemelisin bunu. Farkında olmadan dengeyi kuracaksın.

Back
X