• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal olarak mı kalsın sizce?

Ne şanslısın,keşke biz de en başta uğraşsaydık.Şimdi böyle ikileme düşmezdim.
Kasım da 2.bebeği düşünüyorduk,dersaneye gidelim diye erteledik biz de, kısmet.
bende hamileydim düşük oldu demekki rabbimin beklediği birşey var

Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar ve aslında işin doğrusu ya da yanlışı yok. Sadece sana göresi bana göresi var ki mesela bana göre, bir şeylerin peşinden giderken kaçıracağım şeylerin büyüklüğü de önemli. Hayallerimden vazgeçen bir insan değilim ama o hayallerin peşinden giderken nelerden vazgeçiyorum diye düşünür, daha makul bir çözüm bulmaya çalışırım. Mesela yerinizde olsam haftada yedi gün, her akşam eşimle evde ders çalışır, ancak kızımdan bu kadar uzak kalmaz, onun düzenini bozmazdım. Her akşam yolumuzu gözlüyor diyorsunuz, hafta sonu sizinle kahvaltı yapması bile büyük bir şey bence. Yani kolay kolay bunlardan vazgeçmezdim. Bu konularda duygusal düşünen bir insanım ve doğrusu da budur demiyorum elbette. Ancak KPSS'ye hazırlanmanın tek yolu dershaneler değil, planlı programlı oldukça evde çalışırsınız, aklınız da kızınızda kalmaz diye düşünüyorum.

Şöyle düşünüyorum
lafı gelince cocuk için calısıyoruz
ev alıyoruz krediyle , sonra araba alıyoruz normal standartlarda calısanlar ancak ya bunu yapabılıyor ya da hıc yapamıyor.
neyse o cocuk oyle boyle buyuyor evet ozel okula ya da tam gun butık tarzı ozel okullara gıdıyor anne calıstıgı ıcın mecburen tam gun secenegı sadece bunlarda oldugu ıcın
evet cocuk markalı ayakkabı gıyıyor 6 ay sonra kuculen cınsınden cocuk buyuyor
cocuk buyudu askerede gıttı evlenmek ıstıyor , cocuk ıcın calıstık ama o evı ona verıp kac kısı kendısı kıraya cıkıyor? cok az . aılelerden bısey olmadıgını varsayıyorum.
sonra lafım ona cocuk ıcın calısıyoruz
ben o yuzden buna katılmıyorum.
cok fazla ıhmal edılmıs olur , ayrıca atanacaksınız kım bılır nereye gocebe gıbı hayat zor. nekadar kazanırsan kazan yapacagın sey bır daıre bır araba
Kuzum huzur için memurluk istiyoruz,ev için araba için değil. Burada evimize yakın iş bulamıyoruz,8den önce gelemiyoruz. Başka ilde yaşayalım diyip ilanlara bakıyoruz,iş yok. Şükür evimiz arabamız var,memurlukla şuanki işimizin maaşları birbirine yakın zaten.Sadece maddi açıdan bakma. 4te 5te işten çıkıp evde olan insanlara ne kadar imreniyorum,bak mesela bugün bile memurlar tatilde,biz işteyiz.Başta da dedim, huzur için başarmak istiyoruz yoksa hayalimiz demezdim.

Kuzum huzur için memurluk istiyoruz,ev için araba için değil. Burada evimize yakın iş bulamıyoruz,8den önce gelemiyoruz. Başka ilde yaşayalım diyip ilanlara bakıyoruz,iş yok. Şükür evimiz arabamız var,memurlukla şuanki işimizin maaşları birbirine yakın zaten.Sadece maddi açıdan bakma. 4te 5te işten çıkıp evde olan insanlara ne kadar imreniyorum,bak mesela bugün bile memurlar tatilde,biz işteyiz.Başta da dedim, huzur için başarmak istiyoruz yoksa hayalimiz demezdim.
aama nasıl huzur yavrum anlamadım nereye atanacagınız bellı degıl, ustelık suanda dogu taammen karısıkken hanı rahat rahat dısarı cıkamadıklarından bahsedıyor ınsanlar.
sadece eve erken gelmek mı sorun? 6da cıkıyormussunuz nerede calısıyorsun nerede oturdugunu bılıyorum
bızde 5 te cıkıyoruz aksam 6 da evde oluyorum en gec. elbette 8 zor ama bunun ıcın ben kendım adıma ıhmal edemezdım.
buarada bana mesaj attın o gun ben onları okumadım ya sana yazıcaktım zaten

kurs 24 saat surmicek gunde 3 saat dolu dolu kiziniza ayirsaniz oda yalnizlik cekmez hem memur olmaniz maddi guc ve kiziniza iyi bir gelecek demek bence hayalde kalmamali kizinizi birakip tatile gitmiyosunuz sonucta

Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar ve aslında işin doğrusu ya da yanlışı yok. Sadece sana göresi bana göresi var ki mesela bana göre, bir şeylerin peşinden giderken kaçıracağım şeylerin büyüklüğü de önemli. Hayallerimden vazgeçen bir insan değilim ama o hayallerin peşinden giderken nelerden vazgeçiyorum diye düşünür, daha makul bir çözüm bulmaya çalışırım. Mesela yerinizde olsam haftada yedi gün, her akşam eşimle evde ders çalışır, ancak kızımdan bu kadar uzak kalmaz, onun düzenini bozmazdım. Her akşam yolumuzu gözlüyor diyorsunuz, hafta sonu sizinle kahvaltı yapması bile büyük bir şey bence. Yani kolay kolay bunlardan vazgeçmezdim. Bu konularda duygusal düşünen bir insanım ve doğrusu da budur demiyorum elbette. Ancak KPSS'ye hazırlanmanın tek yolu dershaneler değil, planlı programlı oldukça evde çalışırsınız, aklınız da kızınızda kalmaz diye düşünüyorum.
Ben de duygusalım hem de fazlasıyla,o yüzden bir türlü emin olamıyorum. Bir yanım sizin yazdıklarınıza %100 hak veriyor,diğer yanım da "senelerce kızını geç saatte göreceğine 1 sene dişini sık çalış çabala herşey daha güzel olacak" diyor. Ben en iyisi bu akşam dersane saatlerini öğreneyim. Bir arkadaş yazmış,önlisans için saatler daha az sanırım. Bir de evde kendi kendime asla çalışamıyorum,kitap bile açamıyorum. Planlı biri değilim yani,birisinin yönlendirmesi şart.

aama nasıl huzur yavrum anlamadım nereye atanacagınız bellı degıl, ustelık suanda dogu taammen karısıkken hanı rahat rahat dısarı cıkamadıklarından bahsedıyor ınsanlar.
sadece eve erken gelmek mı sorun? 6da cıkıyormussunuz nerede calısıyorsun nerede oturdugunu bılıyorum
bızde 5 te cıkıyoruz aksam 6 da evde oluyorum en gec. elbette 8 zor ama bunun ıcın ben kendım adıma ıhmal edemezdım.
buarada bana mesaj attın o gun ben onları okumadım ya sana yazıcaktım zaten
Doğru nereye atanacağımız hatta atanacakmıyız o bile belli değil. İyi bir puan almamız lazım, benim eski konularım da var Ege tarafını istiyoruz yeterki istanbul olmasın. Senin gibi 5te çıkıp 6 da evde olsaydım keşke :(

Doğru nereye atanacağımız hatta atanacakmıyız o bile belli değil. İyi bir puan almamız lazım, benim eski konularım da var Ege tarafını istiyoruz yeterki istanbul olmasın. Senin gibi 5te çıkıp 6 da evde olsaydım keşke :KK43:

dogu konusunda bi sey soylemek istiyorum. biz yeni geldik doguya sikintili gunler evet ben degil ama esim memur ustelik polis gecen bi aileyle tanistik sirnakta 2 yil kalmislar olay olmadiginda orda bile rahatca aksam gezmesine ciktik dedi lojmana ciktik ve cocuklar aksama kadar disarida hatta gec saatlerde bile, bu gunler bir surec ve gececek doguya geleceginizde kesin degil zorunlu sark hizmeti yoksa bence bunun icin vazgecilmeZ

Benimki lisans benimki de 6 saat yukarda da yazdım

Ama dershaneyi yolu uygun olanından seçin çabuk git gel olsun

Bir de ben hala aynı anda gitmeyin baba kız ve anne kız saatleriniz olur Cumartesi sabah baba dershanede anne evde öğleden sonra tam tersi pazar da belki hep birlikte geçirilecek zaman az ama anneanneye de nefes alacak zaman lazım

Pazar dershane çıkışı da ailecek gezmeye parka vs

Haftasonu ev işi yok hafta içi de biraz çalışıldı mı kazanılmayacak bir sınav değill

Doğru nereye atanacağımız hatta atanacakmıyız o bile belli değil. İyi bir puan almamız lazım, benim eski konularım da var Ege tarafını istiyoruz yeterki istanbul olmasın. Senin gibi 5te çıkıp 6 da evde olsaydım keşke :KK43:
o kadar uzak bı mesafemı yanı haklısın ama baska ıs fılanmı baksanız artık hanı ınsanlar 6dan fazla calısmıyor ama gercı sende 6 kadar calısıyorsunda eve donusun uzak

İki ucu şeyli değnek durumu.
Bir yandan evet daha iyi çalışma şartları için gidilmeli dershaneye
Öbür yandan da minicik bir çocuğun anne baba ihtiyacı var.
Ben olsam çocuğumu tercih ederdim sanırım

dogu konusunda bi sey soylemek istiyorum. biz yeni geldik doguya sikintili gunler evet ben degil ama esim memur ustelik polis gecen bi aileyle tanistik sirnakta 2 yil kalmislar olay olmadiginda orda bile rahatca aksam gezmesine ciktik dedi lojmana ciktik ve cocuklar aksama kadar disarida hatta gec saatlerde bile, bu gunler bir surec ve gececek doguya geleceginizde kesin degil zorunlu sark hizmeti yoksa bence bunun icin vazgecilmeZ
Canım ben doğuluyum, eşim de doğulu. Belki tuhaf ama biz memur olup değişik illere tayin isteyelim,değişik kültürler tanıyalım istiyoruz,sabit bir yerde kalmayalım istiyoruz; belki delilik de olabilir bu bilmiyorum.

Benimki lisans benimki de 6 saat yukarda da yazdım

Ama dershaneyi yolu uygun olanından seçin çabuk git gel olsun

Bir de ben hala aynı anda gitmeyin baba kız ve anne kız saatleriniz olur Cumartesi sabah baba dershanede anne evde öğleden sonra tam tersi pazar da belki hep birlikte geçirilecek zaman az ama anneanneye de nefes alacak zaman lazım

Pazar dershane çıkışı da ailecek gezmeye parka vs

Haftasonu ev işi yok hafta içi de biraz çalışıldı mı kazanılmayacak bir sınav değill
Bana güç veriyorsun,sağol canım:KK68:

Cocuk bu... Annemin ve babamın benim yanımda olmamasının sebebi bana daha iyi bir gelecek ıyı bir hayat saglamak için diye dusunebilir mi? Hayır.. Buna anlam veremez ki çocuk.. Bu donemlerinde sadece anne ve babanın yoklugu onu ilgilendirir... Sebebi degil...

o kadar uzak bı mesafemı yanı haklısın ama baska ıs fılanmı baksanız artık hanı ınsanlar 6dan fazla calısmıyor ama gercı sende 6 kadar calısıyorsunda eve donusun uzak
Yok kuzum uzaklık değil,bak bugün mesela 7:20 de çıktım 7:50de işteydim. Neden çünkü İstanbul boş herkes tatilde :) Başka günler 6:20de 6:30da çıkıyorum saat 8:20den önce işe varamıyorum. Yarım saatlik mesafe ve trafik beni çileden çıkarıyor,nefretlik yani. Başka işlere de baktık, yeri yakın olana denk gelemedik. Başka illere de baktık,maaşları az. Eskiden memurluğu küçümserlermiş,şaka gibi geliyor bana

Canım ben doğuluyum, eşim de doğulu. Belki tuhaf ama biz memur olup değişik illere tayin isteyelim,değişik kültürler tanıyalım istiyoruz,sabit bir yerde kalmayalım istiyoruz; belki delilik de olabilir bu bilmiyorum.

neden tuhaf olsun ustelik dogu sizin icin daha rahat olabilir o zaman bence de farkli iller farkli yemekler kulturler ilgi cekici sizin hayatiniz en iyi aekilde siz sekillendirirsiniz

Cocuk bu... Annemin ve babamın benim yanımda olmamasının sebebi bana daha iyi bir gelecek ıyı bir hayat saglamak için diye dusunebilir mi? Hayır.. Buna anlam veremez ki çocuk.. Bu donemlerinde sadece anne ve babanın yoklugu onu ilgilendirir... Sebebi degil...
Haklısın diyecek söz yok...

Eşinizle hayalleriniz var, bunlardan biri farklı illere gidebilmek için memur olmak. Memurluğu kazanabilmek için de birlikte dersaneye yazılmak istiyorsunuz.Haftaiçi akşam 8den önce eve gelemiyorsunuz, haftasonu da 2 gün dersaneye giderseniz 2 buçuk yaşındaki kızınıza haksızlık olur mu sizce?
Daha doğrusu ona ceza mı vermiş oluruz?:KK43: Bu işin kazanamama ihtimali de var ama kızımın hissettikleri herşeyden önkemli. Bu akşama kadar karar vermemiz lazım,en geç yarın;yardım edin kızlar...
Bu tamamen kişisel duruma, maddiyata, çocuğunuzun duygusal durumuna bakar. Ben mesela son işime girerken kızım küçük olduğu için maaşının az olmasını göz ardı ederek saatleri kısa olduğu için girmiştim. Buna rağmen üç sene boyunca kızım alışamadı. Duygusal olarak çok etkilendi, maddi açıdan dört dörtlük olmasak da illa çalışmamı gerektirecek kadar ihtiyacım olmadığı için işten ayrıldım. Senin çocuğun çok duygusal değilse,maddi açıdan da illa gerekiyorsa kursa git ama bir anne olduğun için hareket noktan çocuğun olmalı bence

Çocuğunuza bakabilecek biri (anne , k.valide ) varsa okuyun ..

Bu tamamen kişisel duruma, maddiyata, çocuğunuzun duygusal durumuna bakar. Ben mesela son işime girerken kızım küçük olduğu için maaşının az olmasını göz ardı ederek saatleri kısa olduğu için girmiştim. Buna rağmen üç sene boyunca kızım alışamadı. Duygusal olarak çok etkilendi, maddi açıdan dört dörtlük olmasak da illa çalışmamı gerektirecek kadar ihtiyacım olmadığı için işten ayrıldım. Senin çocuğun çok duygusal değilse,maddi açıdan da illa gerekiyorsa kursa git ama bir anne olduğun için hareket noktan çocuğun olmalı bence
Kızım 1 buçuk yaşındayken dönmüştüm ben de, ben daha zor alıştım valla ayrılığa. Kızım için de bazı sorunlar oldu ama güçlü bir kız çok şükür. Daha doğrusu çoğu zaman kriz anlarını konuşarak çözmüşüzdür. Mesela bazen biz çıkarken uyanmış oluyor,nerey gidiyorsunuz diyor,ağlıyor,ben de geleceğim diyor. Kızım biz işe gidelim akşam geleceğiz tamam mı,gelince böyle böyle yapacağız oyun oynayacağız filan diyorum. Tamam hadi işe gidin diyor.Ama ikna edici konuşmasam çok çok zor.Bu konuda da ne yapacağımı bilmiyorum, birazdan gidip ders saatlerini konuşacağız

Back
X