- Konu Sahibi coco_cambo
suan bi bebeğim var 1 yaşında (aynı odada yatıyoruz) ikinciye hamileyim.2 çocuğumu da (ikiz değil) ilk günden itibaren kendi odalarında yatırdım.
evet tabi ki doğum haftası sürekli memede olmak istiyor, memede uyuyup kalıyor bebekler
istedikleri her zaman meme verdim, kaç kere uyanırlarsa uyansınlar (ki kızım çooooook çoooook zordu), ben de kalktım hiç üşenmeden, yerinmeden
ama uyudukları her fırsatta kendi yataklarına yatırmaya çalıştım
bu davranışım hiç bir probleme, soruna sebep olmadı
hatta odalarına alışsınlar diye gündüz kendi odalarında vakit geçirdim onlarla
in vino veritas 'nın 40 gün demesinin sebebi de dikişler+lohusalıktır. Hani anne kolay kalkamayabilir vs diye
anne- bebek odası mümkün olduğu kadar çabuk ayrılmalı, doğum yaraları + lohusalık etkileri atlatır atlatılmaz yani
ikiz çocuklar ise ikisi de aynı cinsiyettense sorun yok
fakat farklı cinsiyettelerse onların da odalarının 4-5 yaşında en geç ayrılması gerektiğini söylüyor çocuk psikologları
3 yaşına kadar çocuğun odada durması evli çiftin cinsel hayatına, özel hayatına darbe vurur bence
zaten çocuk doğduktan sonra bir müddet zor günler oluyor
bir de bu şekilde darbe vurmamak lazım
ayrıca 3 yaşına kadar aynı odada uyutulan çocuğa 3 yaşından sonra "hadi bakalım kendi odana" demek bazı çocuklara "istenmiyorum" hissi veriyormuş, çocuğun aklı karışıyor ve uyku sorunlarına yol açıyormuş.
bence "sen de yapamazsın" değil, mutlaka yapmalısın, sonra çok rahat edeceksin, inan bana
bebeği ayrı odada yatırmak hiç zor değil
eğer yatırmazsan sonradan çok problem yaşarsın
kaç tane arkadaşımın 4-5-6 yaşındaki çocukları hala yalnız uyumak istemiyor, anne babayla yatıyorlar
doğumdan kısa süre sonra odasını ayırma fikriniz dikkatimi çekti.
bunun ne gibi faydası olabilir yani bebek bunu ayırt edebilir mi?(benim odam/anne babamın odası)
yazınızda kırmızıyla işaretlediklerim dışında tabi.
ben doğuma yakın büyüğün odasını ayırıp yeni doğanı yanıma almayı planlıyordum, acaba tam tersini mi yapsam?
yani büyüğü yanımda tutmaya devam edip, yeni doğanı ayırsam, bir sene sonrada ikisini de aynı odaya alsam...
(doğumdan bir sene sonra büyüğü 3 küçüğü 2 yaşında olacak)