• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYALLERİ BU DEĞİLDİ

Aza kanaat etmeyen cogu bulamazmis siz cok yuksekten ucuyosunuz merdiven bile tek tek cikilirken siz birden en yuksekte olmak istiyosunuz diplomaniz sertifikaniz olabilir ama daha ogrenip bilmeniz gereken seyler var demekki Allah boylesini nasip etmis sana ben evde senin dedigin basit memurluk icin ders calisiyorum bosa ezma kendini gayet iyi isin

Canınızı sıkmayın. İşimi yapamıyorum diye düşünüyorsanız yapabilecek birisine yer verilmeli diye düşünüyorum. Hayallerinize giden yolu siz daha iyi bilirsiniz. Çabalayın

Performansını tüm çalışanlar da beğenmiyorsa ve sana göre haklılarsa kendini disiplin et.
Beğenilen, aranılan bir çalışan olmak için gayret göster.

Çünkü bu o kadar önemli ki bu olmadan özelde tutunman imkansız zaten.
Öyle fönlü saç, full makyaj, tam bakım iş dünyasının kraliçesi olmana yetmez üzgünüm..

Istanbul bir ilce degil. Bir il, bir sehirdir.

Boyle memnuniyetsiz ve performans dusuklugunuz varsa da atilmayi beklemeyin istifa edin. Bu ise ihtiyaci olan baskasi elbet vardir.
İstanbul a ilçe diyen yok ki burada. İstanbul Dan virgül, ilçeye gittiğini kastetmiş
Siz daha yaratıcı davranmışsınız o anlamı çıkararak

İki bilgisayar sertifikası iki dil kursu sertifikasıyla holding de müdür beklemek zaten hata. Özel sektör kurtlar sofrası aranılan nitelikler sadece bilgi donanım degil iletişim duygusal olarak güçlü olma sabırlı olma vs. Orada şıkır şıkır gelen kadınlar aklında neler vardır şimdi acaba o stres yoğunlugu resmen kişiler arası o güç savaşlarında fark edebiliyorlar mı? Memurluk kolaydır kimse kimsenin ayağını kaydırmak için uğraşmaz çok üst bir görev için degilse sadece performans göstereceksin. Bence hayallerini tekrar revize daha makul mantıklı hale getir.

İki bilgisayar sertifikası iki dil kursu sertifikasıyla holding de müdür beklemek zaten hata. Özel sektör kurtlar sofrası aranılan nitelikler sadece bilgi donanım degil iletişim duygusal olarak güçlü olma sabırlı olma vs. Orada şıkır şıkır gelen kadınlar aklında neler vardır şimdi acaba o stres yoğunlugu resmen kişiler arası o güç savaşlarında fark edebiliyorlar mı? Memurluk kolaydır kimse kimsenin ayağını kaydırmak için uğraşmaz çok üst bir görev için degilse sadece performans göstereceksin. Bence hayallerini tekrar revize daha makul mantıklı hale getir.
yanlış varsayımların var ve doğru olanlar da var tabi

Yıllar boyu istediğim hep özel sektörde bir holdingte mesela müdürlüktü, ya da bankada.o yüksek kulelerde saçları fönlü takım elbiseli çalışan olmayı isterken,memurluğu hiçdüşünmezken düz memur oldum, özel sektörde tutunamadım,kamuda belki herşey yolunda gider demiştim ama olmadı maalesef...Yakında zaten memura performans değerlendirmesi yapacaklar ve performansımdan memnun olmayan müdürüm ve arkadaşlarım puan verecek bana ve sonrası sanırım işten atılırım ve çok üzülüyorum,performansım düşük biliyorum, bu işi yapamıyorum onu da biliyorum, aslında işhiçbir yerde tutunamayaşıma, babamın harcadığı onca kurs parasına, emeğime, annemin emeklerine tek başına ayakta kalamamaya, iş hayatında tutunamama, karakter olarak anne babaya bağımlı bir kişilik olmama kendimi yetiştirememe yalnız kalmama çok üzülüyorum.Ben doğru dürüst ev işi bile yapamıyorum, işe yaramazın tekiyim

EDIT:İşimi beğenmemezlik demeyelim hayallerim farklıydı, 2 bilgisayar sertifikası, 2 ileri düzey ingilizce sertifikası, iyi bir ünv ile hayallerim farklıydı, en azından istanbuldan küçük bir ilçeye gitmeyi hiç düşünmemiştimmesela ve kamuda da insanlarla sorun yaşayabileceğimi düşünmemiştim

Lütfen gülmeyin adı üzerinde hayal,çokemek verdim, yaz tatillerinde ücretsiz yaptığım stajlar vs hiçbiri özel sektörde beni iyi bir yere taşımadı

Enkötüsü de iş sorunum yüzünden babamla görüşmüyorum, küstük, kavga ettik, hep bahaneyle laf koyuyor, istediği gibi evlat olamamışım vs, 5 senedir babam yok benim, var amayok

Sanırım işletme yanda iktisat mezunusunuz. Yılda en çok mezun veren bölümlerden. Cok iyi bir üniversite Lazım, doluluk Lazım, dil lazım ve en önemlisi şans lazım. Bence yine cok şanslısınız ki memur olmuşsunuz. Hayattan keyif almaya bakın.

yanlış varsayımların var ve doğru olanlar da var tabi
Anlattıklarndan hareket ederek yazdım tabiki eksik yanlış kısımları vardır söylediklerimin ama şunu diyebilirim önce özgüven kazan kimse yaptıgım işi beğenmiyor eksiğim vs diyerek kendi değerini düşürme. Memurluk bu bende devletteyim neler neler gördüm iş bilmez. orayı kazanabilecek becere yetenek ve başarıya sahipsen tabiki yaparsın sadece tecrube eksikliği olur ilk başta. Ayrıca hayallerinden vazgeçmek zorunda da degilsin. Ne gerekiyor o istedigin hayal ettigin durum için bunun planlamasını yap hangi eğitimler nerelere basvurular vs. Bir de hayal ettigin işi yapanlarla konuş çekinme nedir ne degildir onların dünyasında neler gerekli hazır sistem dışındayken argeni yap derim. Ömrümüz kısa içinde kalmasın annemin dedigi gibi eli gözü kulağı yokki bu işin herkes nasıl yapıyorsa sende başaracaksındır.

Tutunamamak, kovulmak..
Aslinda herseyin başında iyi bir performans gerekiyor.
Özel sektör istemissiniz ancak olmamis.
Iskaladiginiz su ki insan merdivenin ilk adımını attığında ne kadar cok tirmanirsa o kadar yükselir.
Devlette dahi performans düşüklugu gibi bir seyle muhatap oluyorsaniz özel sektörde yapabilmeniz imkansiz.
Özel sektör her zaman daha da fazlasini ister insandan.. gayret ister emek ister.. öyle tık tık topuklularla hemen müdürlük vermiyorlar.

Panpa beğenmediğin memurluk için insanlar birbirini yiyor ?!? Memurluk CEOluktan da CTOluktan da iyi bu zamanda.

Özel sektörde başarılıyken evlenip memur olup devlete geçtim. Şimdi küçük bir ilçedeyim. Hatta doğum iznindeyinim ve başarılı bir anneyim.

Belki de sizin sorununuz babanız? Devamlı yapamazsın, başarısızsın; ne işe yararsın ki cümleleri ile mi büyüdün? Bir psikolog desteği almayı denesen?

+1

Sen bile kendini beğenmezken kimse beğenmez!
Önce kendinle barış..
Kapasite var ki o kadar belge almışsın, üni bitirmişsin.
Seninki düpedüz uyuşukluk.. kimse kimseye altın tepside birşey sunmuyor.
Emek lazım, çaba lazım..
Gittiğin yeri sevmemiş olabilirsin ama herkes keyfinden gitmiyor. evini, çoluğunu çocuğunu o şehirden o şehre götürüyor.

Bir tavsiye; başını yukarıya çevirmek yerine, aşağıya eğersen.. senden iyi durumdakileri görüp iç geçirmek yerine, senden daha zorda olanları görüp şükredersin..

Edite baktım da iki ileri düzey ing sertifikası, iki bilgisayar sertifikasıyla plazalardaki müdürlerden olunmuyor ne yazık ki...
Edit:Hayallerime gülmeyin demişsiniz de yani iktisat mezunu olup toplam dört sertifikayla müdür olmayı istemek bilemiyorum...Amacınız müdür olmaktan ziyade müdürlükteki forsla çevreye hava atmak bence :)

Back
X