• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYALLERİ BU DEĞİLDİ

O yüksek kulelerden birinde saçları fönlü(Zaman kıtlığı nedeniyle Brezilya fönü hemde) takım elbiseli rütbeli biri olarak dün gece uyuyamadım midemin ağrısından.Sadece midem de değil sırtım da başım da ağrıdı.Bugün mesaim olsa hiçbirşey olmamış gibi bu sabah işe gidecektim yüzümde gülücükle.
Yani öyle laylamlom değil hayat.İş hayatı ki hemde özelde çok sert ve acımasız.Yapamıyorum işte olmuyo beceremiyorum diyip hala olduğun yerde oturabiliyorsan ye iç şükret

YaZmayayım dedim ama dayanamadım
Babamla görüşmüyorum iş yüzünden laf söylüyor dedin ya işle alakası yok bence yapı meselesi o.
Ne babalar var evladını övmek için yer arayan.Evebeynlik ne olursa olsun çocuğuyla gurur duyup saygı gösterip sahip çıkmayı gerektirir.
Benim de babamla aram hiçbir zaman iyi olmadı her gördüğünde laf sokar hemde onun bunun yanında.
Eşimin müsrifliğine kızıp (normalde kıyamam o kadar) son model lüks bir araba aldım kendime.Görünce ne dese beğenirsin eşimin yanında."kızım bir arabaya bu kadar para verdin ya ben diyorum işte senden adam olmaz diye inanmıyorsun"

Babanız ve siz hayatın gerçek yüzüyle karşılaşmışsınız, mutluluğun sırrı ulaşılabilir hayaller kurmaktan geçer demiş biri, sizin hesabınızla buraya yazan herkesin şu an bir holdingin müdürü olması gerekirdi, etraf müdürden geçilmezdi :)
Bana da sorsalar bu yaşımda olimpiyat madalyalı sporcu yüksek mühendis doktor astronot balerin CEO olmam gerekiyordu ama hayaller hayatlar :)
Sahip olduklarınızla mutlu olmaya çalışın ya da çok çok çok çalışın iki sertifikayla yetinmeyin ki hayalleriniz şimdi değilse de 5 sene sonra gerçekleşsin. Önünüzde daha yıllar var şimdiden pes ederseniz olmaz.
Babanız da bu aralar etrafımda çok gördüğüm ebeveynlerden, çocuğu 2 aylıkken etkinliklere boğanlardan, herkes çocuğunu mars'a gidecek gibi bir hırsla zorluyor, ilerde büyük hayal kırıklıkları ve depresyon bekliyor hem çocukları hem aileleri.
İş dışında bir hobi bir meşguliyet bulun kendinize, bir de başkalarını değil kendinizi mutlu etmeye çalışın, babanız da mükemmel değil.

.kamudanda özel sektördende nefret etmen normal iş arkadaslıkları fason . kendine belkide yapacagın ilk iyilik evde ev işi ögrwnmen. diğerini takma atılma konusunu cünkü düsün düsün birsey yapamasssın.ayrıca bu düzende kamuda nice beceriksiz varki atılmayacak amirle iyi olan kalacak yani işi bilmemene baglama

Neticede hayatta tek başına kalacak kadar para kazanıyorsan, kimsenin "bizim senden beklentilerimiz başkaydı" konuşmasına izin verme.
Hepimiz isteriz 7bin maaşla özelde çalışmak.

Ama bu sertifikayla olmuyor, akademik birikimle mümkün.

Daha memuriyette bile performansinizi begendirememissiniz ki ozel sektorde tutunamamaniz cok normal. Holdingde mudur olabilmek icin 10-15 yil alt kademe calismaniz gerek.
Hayalim bu degildi diye hayati kendinize zindan etmeyi birakin bence

Memur olmaya çalışan bir sürü kişi var diye konu sahibi memurluktan memnun olmak zorunda mı? Evet, iş garantisi vs diye avantajları var, açlıktan ölmüyorsun. Ama kabul edelim ki iş hayatında yüksek yerlere gelmek isteyen hırslı biri için memuriyet yetersiz. Memur oluca ne uzuyorsun, ne kısalıyorsun yani. Ben olsam ben de memur olmak istemezdim Türkiye'de. Memur olmak için kaç kişi ölüp bitiyor farketmez.

Şimdi anlaşılan olmak istediğin veya olman gereken yerde değilsin. Düz memurluk sana göre değilse değildir, bunun tartışması olmaz. Lakin konu sahibi, ne sorunun var anlayamadım. Performansın mı düşük, becerin mi, yoksa sadece psikolojin mi... Sen de tahmin edersin ki yükselmek aşama aşama oluyor birçok kez. Yani iyi kötü bir yerden başlayıp çabalaman gerekiyor. Ben senin yerinde olsam sanırım çalışmak istediğim yerlere başvurur, işim olursa da istifa ederdim memuriyetten.

Yanliz bodoslama holding muduru banka muduru olamazsiniz. Siz boyle bir yere ise girecekseniz bellibi sure belki uzun seneler belli bi emek harcayacaksiniz. Bu kadar cok istiyorsaniz memurluktan ayrilin istediginiz yere once bi kapak atin ondan sonra mudur olabilmek icin caba harcarsiniz.

Holding müdürü olacaksanız önce o tarz işlere ömür vereceksiniz ya da sizin müdür dediğiniz altında iki kişi çalışan esasen şef dahi olmayan ama adı müdür olanlardansa bilemem

Düz memurlukta performans neden düşük olur

Iş belli mesai saati belli yapar işini gidersin evine oldu bitti

Önce kendinize inanın işinizi yapın özgüveninizi artırın sonra örneğin yüksek lisans yapın tayin isteyin hizmet içi eğitim alın görevde yükselme sınavına girin vs vs

Ya da iş bulun istifa edin ve o işe tırnaklarınız ile sarılın zira bir B planınız kalmayacak

Back
X