hayallerimden kurtulmak istiyorum

koleisaura

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
1
0
1
27
ya dert midir değil midir bilmiyorum ama rahatsızlık duymaya başladım artık bu durumdan. Belki sizin yorumlarinizla bir miktar rahatlarim diye düşünüyorum.
Öncelikle her evde olduğu gibi benimde bir miktar aile problemlerim var. Geçimsiz bir abiyle, ilgisiz bir babayla büyüdüm. Tek destekçim annem. Ben her gece hayal kurarak uykuya dalarım bir çoğumuzun yaptığı gibi. Ama bir süredir bu hayallerim rahatsızlık vermeye başladı. Bugün yatağa yattım güzel bi hayal kurup uykuya dalmak istedim. Ama yine annemin öldüğünü hayal ettim. kafamda sürekli birilerinin ölümlerini hayal ediyorum. Bir sürü ölüm kurdum. Kafamda sürekli birileri ölse nolur neler yaparim şeklinde senaryolar yazıyorum. Utangaç bir insanım. yalnızken bir şeyleri yapmayı pek beceremiyorum. Otobüs çok kalabalıksa inmem gereken durakta inemiyorum. çünkü pardan geçebilir miyim cümlesini kurmaktan çekiniyorum. birşeyleri yapmak istiyorum ama başarısız olacagima inaniyorum hep. aslinda hirsliyim ama kendimi zirvede goremiyorum. toplum değil de ben kendimi toplumdan dışlıyorum. sizce psikolojik bir desteğe mi ihtiyacım var?

Yaşın gereği çok normal hayal kurman felaket senaryoları üretip bazen canını sıkman. Ben de çok hayal kurarım özellikle uykuya dalarken ama şunu farkettim gerçekten yorulduğumda ya da hayatımda bir şeyler yolunda gittiğinde hayal kuracak istek ve zaman bulamıyorum. Dediğin anne baba kaybını düşünmekten kafayı sıyırma durumuna geldiğimde doktora gitmiştim ben. Neredeyse hiç önemsemedi. Boş kalınca her insan kafasında kendini korkutan senaryolar yazıp çizer. Anne baba kaybı temel korkulardan zaten diyerek geçiştirdi. Bir süre sonra korkun ben ölürsem nolucak daha şunları şunları bile yaşayamadıma evriliyor zaten :)

Sosyal fobin var sanırım. O konu hakkında okuyarak kendini zorlayarak ya da profesyonel yardım alarak değişmeye çalışabilirsin. Birbirini tanımayan insanlar neler söylüyor birbirine bi pardon mu diyemiyorum şeklinde gazla mesela kendini. Sürekli birilerine bi şey sor ya da yardımcı olmaya çalış. Zamanla açarsın kendini

Kendinizi zirvede gorme zaten hırs iyi birsey değil.. kararlı olmak güzel.. çalış elinden geleni yap sonra rahat ol..

Kötü senaryolar aslında gelecekte nasıl davranacagimizi merak etmek, kötü birsey olursa naparim buna hazırlık ihtiyacı aslında.. tabi fazlasi psikolojini bozacak kadari da sana zarar verir..

Kendini aileni hayatını kabullenmek
Güzelleştirmeye odaklanmak en iyisi..

Gençsin.. Şimdiki dertlerin ileri de olmayacak.. başka dertler olacak..

Güçlü dur.. kendini sev..

Otobüste de pardon diye bağır ve doğru durakta in.. hemen yarın dene :)

Sanırım aile içinde baskı altında büyümüşsünüz o yüzden kendinizi ifade edemiyorsunuz. Bunu yenmek için yine kendi ailenizle iletişime geçin.duygu ve düşüncelerinizi ifade edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…