Hayallerimin dışında gelişen evlilik hayatım

simays

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2021
45
45
38
36
Merhabalar arkadaşlar yeni üye oldum girip okudugum bir forumdu şimdi biraz içimi dökmek istedim 5 yıllık sevgilimle 10 aylık evli 8aylıkta hamileyim. Kendimi bildim bileli çalısırım az cok bir birikimim vardı evlenirken ev peşinatı yapıp kredi çekerek ev aldık(300.000) 150 bin değerinde bir arabam var. Biz evlenirken eşimin işleri cok iyiye gidiyordu fakat kalabalık bir ailesi var ve onlarada baktıgı için herhangi bir birikimi yoktu. Aylık 20-30 bin geliri vardı tabi hepsi bize kalmıyordu. Kredimizi ödeyelim yeter gözüyle bakıyorduk. Fakat bu pandrmi sürecinde kapalı olan iş yerinin kirası yüzünden çok eksiye girdik toparlarız diyerek arabayı ipotek gösterip kredi cektik ama sokaga cıkma yasaklarının ardı arkası kesilmedi dahada eksiye girmemek için eşim işi ortak kararımızla kapattı.elimizdeki avcumuzdaki herşeyi takıalr vs iş yerini borçsuz kapatmak için verdik. Bende gebe kalınca işi bıraktım herşey biranda ters düz oldu hayat standardımız tamamen değişti. Şimdi elimize bir toplu pra geçme durumu var arabayı kurtarıcaz inşallah. Ama ondan sonraki aşamada eşim ne iş yapar bu ev kredisi nasıl ödenir çocukta geliyo elim kolum bağlı şimdiye kadar bu konu haricinde tanıdım tanıyalı hiç bir problemimiz birbirimizi kırıcı bir hareketimiz olmadı hep birbirimize destek olduk zaten gözümün içine bakar üzülmiyim diye ama elimde değil işte hersey cok değişti elimizde olmadan ve suan adapte olmakta cok zorlanıyorum

İçini ferah tut kardeşim eşin sana iyi ise sana değer veriyor ise gerisi boş emin ol bak ben ayrılma aşamasındayım KB bak evden kovdu eşimin umru değil hatta o gönderdi beni göndermedi için eşinle Aran iyi ise sana değer veriyorsa para pul boş

Pandemi dönemi maalesef maaşlı çalışanlar dahil herkesi etkiledi
Önceden yaptığı işi tekrar yapamaz mı? Sıfırdan başlanamayacak bir iş mi?
Siz de bir şekilde çalışamaz mısınız? Bebeğinize bakacak birini bulsanız eşinizle beraber bir yerden başlayamaz mısınız?

Allah yardımcınız olsun. Şu an çoğu aile sizin durumunuzda. Kahrolası pandemi herkesin hayatını mahvetti. Bugünler de geçecek yavaş yavaş toparlanırsınız inşallah.

30 bin kazanırken ailesine bakmış.
Şimdi siz zor durumda kalınca ailesinin tavrı ne oldu?
Sadece siz olsanız neyse de bir de bebek var. Bebek söz konusuyken ailelerden destek almak zorunlu olacak bence. Yani zor durumda yanınızda olmayacaklar da ne zaman olacaklar? Yani eşiniz iş bulana kadar yardımcı olmalılar bence.

Evliliginiz iyi onemli olan da bu. Maddi sorunlar bi sekilde çözülür. Bebeğe bi akrabaniz bakarsa siz de çalışırsınız vs..

Sağolasın ( rabbim seninde yardımcın olsun eşim ailesine karsı tutumundada Allah razı olsun beni hiç mahçup etmez dedim ya tek üzüldüğüm şey şuan planladıgım tüm hayatımın değişmesi böyle hayal etmemiştim ..

Bebeği planlayarak mı yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…