• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerimin dışında gelişen evlilik hayatım

Pandemi dönemi maalesef maaşlı çalışanlar dahil herkesi etkiledi:KK43:
Önceden yaptığı işi tekrar yapamaz mı? Sıfırdan başlanamayacak bir iş mi?
Siz de bir şekilde çalışamaz mısınız? Bebeğinize bakacak birini bulsanız eşinizle beraber bir yerden başlayamaz mısınız?
Sıfırdan baslamamız gerekicek ticaret yapıyor eşim suan sermayesiz bir iş planı oluşturmamız lazım 🤦🏼‍♀️

Sağolasın :KK43:( rabbim seninde yardımcın olsun eşim ailesine karsı tutumundada Allah razı olsun beni hiç mahçup etmez dedim ya tek üzüldüğüm şey şuan planladıgım tüm hayatımın değişmesi böyle hayal etmemiştim ..
Allah büyük bir kapı kapanır başka kapı açılır sen huzuruna bak

Merhabalar arkadaşlar yeni üye oldum girip okudugum bir forumdu şimdi biraz içimi dökmek istedim:KK43: 5 yıllık sevgilimle 10 aylık evli 8aylıkta hamileyim. Kendimi bildim bileli çalısırım az cok bir birikimim vardı evlenirken ev peşinatı yapıp kredi çekerek ev aldık(300.000) 150 bin değerinde bir arabam var. Biz evlenirken eşimin işleri cok iyiye gidiyordu fakat kalabalık bir ailesi var ve onlarada baktıgı için herhangi bir birikimi yoktu. Aylık 20-30 bin geliri vardı tabi hepsi bize kalmıyordu. Kredimizi ödeyelim yeter gözüyle bakıyorduk. Fakat bu pandrmi sürecinde kapalı olan iş yerinin kirası yüzünden çok eksiye girdik toparlarız diyerek arabayı ipotek gösterip kredi cektik ama sokaga cıkma yasaklarının ardı arkası kesilmedi dahada eksiye girmemek için eşim işi ortak kararımızla kapattı.elimizdeki avcumuzdaki herşeyi takıalr vs iş yerini borçsuz kapatmak için verdik. Bende gebe kalınca işi bıraktım :KK43: herşey biranda ters düz oldu hayat standardımız tamamen değişti. Şimdi elimize bir toplu pra geçme durumu var arabayı kurtarıcaz inşallah. Ama ondan sonraki aşamada eşim ne iş yapar bu ev kredisi nasıl ödenir çocukta geliyo elim kolum bağlı :KK43: şimdiye kadar bu konu haricinde tanıdım tanıyalı hiç bir problemimiz birbirimizi kırıcı bir hareketimiz olmadı hep birbirimize destek olduk zaten gözümün içine bakar üzülmiyim diye ama elimde değil işte hersey cok değişti elimizde olmadan ve suan adapte olmakta cok zorlanıyorum:KK43:
Allah hayırlısını versin. Tam bittk dediğimiz anda hepimiz yeniden topluyoruz bence.
Lütfen bu sevgi aynen böyle devam etsin. Hiç kırmayın birbirinizi. Eşinizin calisrkem yardımcı olduklarının şimdi size yardımcı olma zamanı gelmiş gibi duruyor

Sıfırdan baslamamız gerekicek ticaret yapıyor eşim suan sermayesiz bir iş planı oluşturmamız lazım 🤦🏼‍♀️
En azından ticaret geçmişi var. Bildiği bir işle başlar inşallah.
Bence siz de eşinize destek olmalısınız. Çocuk çalışmaya engel değil zaten. O konuda da plan yaparsanız toparlarsınız inşallah🙏🏼

Merhabalar arkadaşlar yeni üye oldum girip okudugum bir forumdu şimdi biraz içimi dökmek istedim:KK43: 5 yıllık sevgilimle 10 aylık evli 8aylıkta hamileyim. Kendimi bildim bileli çalısırım az cok bir birikimim vardı evlenirken ev peşinatı yapıp kredi çekerek ev aldık(300.000) 150 bin değerinde bir arabam var. Biz evlenirken eşimin işleri cok iyiye gidiyordu fakat kalabalık bir ailesi var ve onlarada baktıgı için herhangi bir birikimi yoktu. Aylık 20-30 bin geliri vardı tabi hepsi bize kalmıyordu. Kredimizi ödeyelim yeter gözüyle bakıyorduk. Fakat bu pandrmi sürecinde kapalı olan iş yerinin kirası yüzünden çok eksiye girdik toparlarız diyerek arabayı ipotek gösterip kredi cektik ama sokaga cıkma yasaklarının ardı arkası kesilmedi dahada eksiye girmemek için eşim işi ortak kararımızla kapattı.elimizdeki avcumuzdaki herşeyi takıalr vs iş yerini borçsuz kapatmak için verdik. Bende gebe kalınca işi bıraktım :KK43: herşey biranda ters düz oldu hayat standardımız tamamen değişti. Şimdi elimize bir toplu pra geçme durumu var arabayı kurtarıcaz inşallah. Ama ondan sonraki aşamada eşim ne iş yapar bu ev kredisi nasıl ödenir çocukta geliyo elim kolum bağlı :KK43: şimdiye kadar bu konu haricinde tanıdım tanıyalı hiç bir problemimiz birbirimizi kırıcı bir hareketimiz olmadı hep birbirimize destek olduk zaten gözümün içine bakar üzülmiyim diye ama elimde değil işte hersey cok değişti elimizde olmadan ve suan adapte olmakta cok zorlanıyorum:KK43:
Evlilik masallardaki dizilerdeki vb gibi sürmüyor.Hayatta da öyle .Acı da var tatlı da var .Her duruma alismayi öğrenmelisiniz

Allah yardimciniz olsun öncelikle.

Pandemi herkesi az cok etkiledi, kendi isini yapanlari en cok vurdu. Ama sizin ev aldiginiz dönem de, evlendiginiz dönem de, hamile kaldiginiz donem de gecen seneki peak dönemlere denk geliyor. Bu esnada isler zaten bozulmamis miydi? Göz göre göre herseye ayni anda yüklenmeseydiniz keske.

Ev aldik 3 ay sonra pandemi patladi kredi aksadi demek baska, pandemi cikmis isler kotuye gitmisken ev alip hamile kalip isten cikmak baska bir sey.

Yine de hayat hesapla degil nasiple yasanir, icinizi ferah tutun. 30 bin kazanirken destek oldugu yakinlari simdi nerede?

Aslında ev ve arabdan ziyade eŞinize iş gerekiyor. Tabii şu durumda tekrar bir yer açmak da büyük cesaret ister
Şuan ne iş yapıyor?
Şuan düzenli bir işi yok günlük giderlerimizi karşılamaya yetecek kadar para geciyor elimize genelde emlakçı gibi işler kovaladı komisyon alarak geçindik bikaç aydır

Allah yardimciniz olsun öncelikle.

Pandemi herkesi az cok etkiledi, kendi isini yapanlari en cok vurdu. Ama sizin ev aldiginiz dönem de, evlendiginiz dönem de, hamile kaldiginiz donem de gecen seneki peak dönemlere denk geliyor. Bu esnada isler zaten bozulmamis miydi? Göz göre göre herseye ayni anda yüklenmeseydiniz keske.

Ev aldik 3 ay sonra pandemi patladi kredi aksadi demek baska, pandemi cikmis isler kotuye gitmisken ev alip hamile kalip isten cikmak baska bir sey.

Yine de hayat hesapla degil nasiple yasanir, icinizi ferah tutun. 30 bin kazanirken destek oldugu yakinlari simdi nerede?
Onlar daha cok işler bozuldugu için mutsuz ve tavırlı evi evlenmeden önce aldık düğünümüz birkaç kere ertelendi. Çocuk için niyetlendiğimizdede işler iyiydi en son bu seneki yasaklarda pes etmek zorunda kaldık :(

En azından ticaret geçmişi var. Bildiği bir işle başlar inşallah.
Bence siz de eşinize destek olmalısınız. Çocuk çalışmaya engel değil zaten. O konuda da plan yaparsanız toparlarsınız inşallah🙏🏼
Çok teşekkürler insan bi durumun işindeyken en çaresiz kendiymiş gibi hissediyor

30 bin kazanırken ailesine bakmış.
Şimdi siz zor durumda kalınca ailesinin tavrı ne oldu?
Sadece siz olsanız neyse de bir de bebek var. Bebek söz konusuyken ailelerden destek almak zorunlu olacak bence. Yani zor durumda yanınızda olmayacaklar da ne zaman olacaklar? Yani eşiniz iş bulana kadar yardımcı olmalılar bence.
Aileside işlerin bozulmasından kötü etkilendi herkes kendi derdine düştü tabi onlarında elinden gelen bişey yok ufak biyerleri vardı onu satıp en azından arabanın ipoteğini kaldıralım diye düşündük tabi daha hayata geçirilmedi

Allah hayırlısını versin. Tam bittk dediğimiz anda hepimiz yeniden topluyoruz bence.
Lütfen bu sevgi aynen böyle devam etsin. Hiç kırmayın birbirinizi. Eşinizin calisrkem yardımcı olduklarının şimdi size yardımcı olma zamanı gelmiş gibi duruyor
Umudumuz o yönde umarım destek olurlar

Canım benim inan bana para ile olan sınav en kolay sınavdır
Düşün ki para pul son model eşyalar yığılı olsun ama adam yüzüne bakmasin değer vermesin insan yerine eş yerine koymasın
Olsun benim koltuklarım en pahalısı diye mutlu olabilir misin
Olamazsın
Bu yüzden sabret
sen şu an hamilesin duan çok makbul bu yüzden hep dua et
inşallah Allah'ım hayırlı ve helal bir şekilde rızkınızı temin etme gücü versin eşine
bir de ayrıca her şerde bir hayır vardır derler ya baksana bunu gördün mü bilmiyorum ama ailesinin sizden bir asalak gibi beslenmesi eline o kadar para geçip hala borçlu olması
bunlar falan bu vesileyle ortadan kalkacak buda az şey değil bence gerçekten hani bir sözde diyor ya işte hayatımın altı üstüne gelir diye üzülme düzenim bozulur diye üzülme Ne biliyorsun belki de hayatınin altı üstünden daha iyidir
gerçekten şimdi kuracağı düzende sırtındaki bütün asalaklardan kurtulsun ve öyle bir düzen olsun gerekirse azıcık aşım ağrısız başım olsun diyorum ben
yani bu yaşadığınız şerde de böyle bir hayır var diyorum Allah daima yardımcınız olsun

Merhabalar arkadaşlar yeni üye oldum girip okudugum bir forumdu şimdi biraz içimi dökmek istedim:( 5 yıllık sevgilimle 10 aylık evli 8aylıkta hamileyim. Kendimi bildim bileli çalısırım az cok bir birikimim vardı evlenirken ev peşinatı yapıp kredi çekerek ev aldık(300.000) 150 bin değerinde bir arabam var. Biz evlenirken eşimin işleri cok iyiye gidiyordu fakat kalabalık bir ailesi var ve onlarada baktıgı için herhangi bir birikimi yoktu. Aylık 20-30 bin geliri vardı tabi hepsi bize kalmıyordu. Kredimizi ödeyelim yeter gözüyle bakıyorduk. Fakat bu pandrmi sürecinde kapalı olan iş yerinin kirası yüzünden çok eksiye girdik toparlarız diyerek arabayı ipotek gösterip kredi cektik ama sokaga cıkma yasaklarının ardı arkası kesilmedi dahada eksiye girmemek için eşim işi ortak kararımızla kapattı.elimizdeki avcumuzdaki herşeyi takıalr vs iş yerini borçsuz kapatmak için verdik. Bende gebe kalınca işi bıraktım :( herşey biranda ters düz oldu hayat standardımız tamamen değişti. Şimdi elimize bir toplu pra geçme durumu var arabayı kurtarıcaz inşallah. Ama ondan sonraki aşamada eşim ne iş yapar bu ev kredisi nasıl ödenir çocukta geliyo elim kolum bağlı :( şimdiye kadar bu konu haricinde tanıdım tanıyalı hiç bir problemimiz birbirimizi kırıcı bir hareketimiz olmadı hep birbirimize destek olduk zaten gözümün içine bakar üzülmiyim diye ama elimde değil işte hersey cok değişti elimizde olmadan ve suan adapte olmakta cok zorlanıyorum:(
Esiniz bir iş bulup çalışabilir

Canım benim inan bana para ile olan sınav en kolay sınavdır
Düşün ki para pul son model eşyalar yığılı olsun ama adam yüzüne bakmasin değer vermesin insan yerine eş yerine koymasın
Olsun benim koltuklarım en pahalısı diye mutlu olabilir misin
Olamazsın
Bu yüzden sabret
sen şu an hamilesin duan çok makbul bu yüzden hep dua et
inşallah Allah'ım hayırlı ve helal bir şekilde rızkınızı temin etme gücü versin eşine
bir de ayrıca her şerde bir hayır vardır derler ya baksana bunu gördün mü bilmiyorum ama ailesinin sizden bir asalak gibi beslenmesi eline o kadar para geçip hala borçlu olması
bunlar falan bu vesileyle ortadan kalkacak buda az şey değil bence gerçekten hani bir sözde diyor ya işte hayatımın altı üstüne gelir diye üzülme düzenim bozulur diye üzülme Ne biliyorsun belki de hayatınin altı üstünden daha iyidir
gerçekten şimdi kuracağı düzende sırtındaki bütün asalaklardan kurtulsun ve öyle bir düzen olsun gerekirse azıcık aşım ağrısız başım olsun diyorum ben
yani bu yaşadığınız şerde de böyle bir hayır var diyorum Allah daima yardımcınız olsun
Allah razı olsun doğru diyosunuz herkes birşeyden sınanıyor cok dua ediyorum verende alanda Allah mülk rabbimin ama insan heleki zorlukla dolu bir hayat gecirdiyse tam rahata ericem derken yine bir mücadele zorluyor..dediğiniz gibi belki kesemizin ayrılması için böyle bişey gerekiyordu

Allah yardımcınız olsun. pandemi çoğu iş yerini kötü etkiledi eğer huzurunuz varsa ve eşiniz çalışmayı seven biriyse korkmayın. bu da bir sınav. bir işe girer ve parayı toparladığında kendi işine de geri dönebilir

Her evlilikte olabilir böyle şeyler, her yokuşun bir de inişi vardır. Bizim de böyle dönemlerimiz oldu. Her defasında birikimimi, kenara koyduğum altınları, toplu paramı hep eşime verdim. O da durumu topladı her defasında. Ben maddi manevi destek oldum, hiç içimi karartmadım, eşime de hep sen bizi aç açıkta bırakacak insan değilsin çalışkansın, hiç canını sıkma dedim. Durumu düzelttiğinde hiç bana söylemeden, 2 yıl boyunca birtakım birikimler yapmış ve istediği noktaya ulaşınca bana sürpriz yaptı elime verdi hepsini bunlar senin diye...

Velhasıl bugünler gelir geçer, maddi sebeplerden ötürü birbirinizi incitmeyin. Eşiniz anladığım kadarıyla çalışkan bir adam, hadi kaypak çalışmayı sevmeyen bi insan olsa tereddütünüzü anlarım ama kuruntu yapıyorsunuz sadece..

Back
X