Hayat artık tat vermiyor

mavisim89

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
10
0
6
35
İstanbul
merhaba aslında dertmi bilmiyorum ama biriyle paylaşssam iyi olcak sanırım.

Nereden başlıcağımı bilmiyorum ama artık hayat hiç tat vermiyor iş ev arasında monoton bir hayatım var. aslında okul zamanımda da okul ev arasında bir hayatım vardı bişey değişmedi kendimi bildim bileli hep böyle oldu. içime kapanık biri olmaktan nefret ediyorum artık aslında ailemde çok konuşkan biriyim ama dışarda ağzımı bıçak açmıyor beni tanıyanlar hep sessiz sakin bilir evde görseler tam tersi.
ne süslenmesini bilirim ne saç yapmasını ne makyaj yaparım. benim için giyinmek kot kazak pantolon tşörtten ibaret etek sadece okul zamnımda giymiştim erkeksi bir tarafımda var. küçüklüğğümden beri de ip atlamak evcilik oynamak dan ziyade erkeklerle furbol oynamak basketbol oynamak hep daha çok eğlenceli gelmiştir ve çokda oynamışımdır. mahllede küçüklüğümden beride çoğu komşulardan duymuşumdur erkek gbsin hatta bazen annem bile der erkek gbsiin hiç bişeye heves etmiyosun mağazalara annem saattlerce kıyafetlere bakarken ben hemen sıkılırım. ve arkadaş çevremde erkek çok değil kız arkimde çok değil. konuşkan olmadığım için öyle çok samimi arklıklar ortamlarda kuramadım. bu durumdan artık çok canım sıkılıyor hayat çok sıkıcı

Dertmi? Diye sormuşsun evety dert
ama malesef burdan sana yardımcı olmak mümkün değil
sorunlarını nedenlerini zaten biliyorsun
kendin değiştirmen lazım bazı şeyleri
öncelikle giyim kuşamından başla
kadın gibi hisset kadın gibi yaşa
erkeksi tavırlarbir bayana yakışmaz
sessizliğin konusuna gelince emin ol kendine olan güvenin arttığında
çenenin ipleri de çözülür
arkadaş gelip seni bulmaz
ama sen kendi duruşunla arkadaşlığa açık olduğunu yansıttıgında bu sorununb da çözülecektir

Teşekkür ederim cevap için.
Evet biliyorum değiştirmeliyim kendimi ama yapamıyorum nasıl yapcağımı bilmiyorum kendimi rahat hissedemem sanıyorum hiç topuklu ayakkabı reyonlarına bakmazdım bi akrabının düğünü için sadace 1 kez aldım (annem çok ısrar etti) giydim oturduğum yerden kalkmadım düğün bitene kadar
Yürüyüşüm bile farklı bildiğiniz odunum yani.
off off

arkadaşa kesinlikle katılıyorum bunları yaparsan daha mutlu olursun...

ben topuklu ayakkabıyı çok sewerim günlük hayatıomd ahep topuklu giyerim kendime güvenim gelir daha hoş gözüküyorum çünkü...

kendini rahatsız hissetme etek topuklu ayakkabıyla falan... inankii gydiğinde sen bile kendini farklı göreceksin...

hala yapamayacağını düşünüyorsan bi psikiyatriye git yardım al cnm depresyonda da olabilirsin...

Öncelikle merhaba ve evet kesinlikle bu bir dert.
İnsanın hayattan zevk alamaması bence büyük bir depresyon belirtisi. Psikoloji okuyan ya da psikolog olan bayanlar var forumda onlar daha iyi anlarlar elbette ama bence böyle. Öncelikle içinizde heves mi yok, yoksa heves var ama en başından böyle bir imaj çizdiğiniz için tarzınızı değiştirmek mi sizi korkutuyor? Benimde hayatım okul-kurs-ev üçgeninde geçiyor ama hayattan aldığım en büyük zevk güzel diziler filmler izlemek, güzel kitaplar okumak mesela... Ya da arkadaşlarımla bir kahve içmeye gitmekte mutlu eder. Sizinde ilgi alanınıza göre neyden hoşlandığınız şekillenir aslında. Hiç yok mu severek yaptığın bir şey? Neden böyle olduğunuza dair bir fikriniz var mı?:44:

Yapamayacağıma kendimi o kdr inandırmışım ki etek ve topuklu bile giymesem olur daha kadınsı giyinebilsem yada makyaj yabpbilsem göz kalemi bile rahat hissettirmiyo kendimi

Yapamayacağıma kendimi o kdr inandırmışım ki etek ve topuklu bile giymesem olur daha kadınsı giyinebilsem yada makyaj yabpbilsem göz kalemi bile rahat hissettirmiyo kendimi

Allah Allah ben böyle kızlara şaşırıyorum bi kere dene alışırsın canım makyaj saç başş çok önemli..

kaç yaşındasın sen??

Sanırım ikiside mevcut bazı şeylerde hevesim yok mesela topuklu giymek etek giymek bunlara hevesim yok olmasada olur. ama bir makyaj yapsam yada saçımı farklı şekil versem bunlara heves ediyorum ama yapamıyorum dediğin gb farklı olma düşüncesi korkutyo sanırım. en basitinden kaşımı aldrıyom hemen mahlleden biri kaşını aldırmışsın diyo ben aldırınca noluyo ki yani ne var söleyince sinirim bozuluyo,yada kot değilde renki panolon aldım diyelim hemen biri renkli pantolon giyermiydin gb cümle. severek yaptığım bir şey sanırım yok dizi izliyorum öylesine yürüyşe çağrıyo bazen arklar onlarla gidiyorum ama öylesine. öylesine yaşıyorum giibi geliyo hayat

23 yaşındayım . çok normal bende kendime şaşırıyorum ben neden onlar gibi olamıyorum diye

benden 2 yaş küçüksün canım bak bu yaşlar bir daha gelmez iyi değerlendir.. milletin aa kaşını niye aldın aaaa bunu mu gydin laflarına takılma..

sen millete göre hayatına yön werme bi kadın nasıl olması gerkiyorsa öle olmalı... ilerde pişman olursun onu da yapsaydım şunu da gyseydim dersin o zamanda gençliğimi hebaa etmişim dersin...

önce giyimden kuşamdan ziyade makyaj ve saçla başlayabilirsin canım..

yapamam deme yapcm de... önce kendine inanmalı ve güwenmelisin.. millete takılmadan istediğini yap boşwer
millet herşeyi der..

"Hayat artık tat vermiyor"

Daha önceden veriyor muydu bilmiyorum çünkü bu hayatın tarzı değildir=) Hayat düz bir şeydir, tadı biz ekleriz. Ne zaman bazı şeyler etkimiz dışında monotonlaşmaya başlarsa, o vakit biz de çabalamaktan vazgeçeriz, zira zaman sıkıntısı da vardır bazen, küçük şeyleri de atlayarak tatsız, tuzsuz olmasına izin veririz.

Erkeksi bir yanının olmasından çekinme. Bu durum pek çok kadın gibi bende de var. Evliliğimde işimi de yaramıyor değil. Aile pikniklerinde hala vazgeçilmez defans oyuncularından biriyimdir. Önceleri bu durumun ters bir şey olduğunu düşünsem de, hayatımda hangi cinsiyet özelliklerinin ağır basması gerektiğini bildikten sonra sıkıntı olmuyor. Hatta iyi de oluyor, özellikle empati zamanlarında. Bu bir çeşit karakter, ben de sadece naif ve kırılgan, nazik ve kibar bir kadın karakterinden çok uzağım. Olmak istersem olabilirim, ama kesinlikle istemem. Bu benim komple bir kadın olmadığımı göstermez, komplike bir kadın olduğumu gösterebilir ki bu, inan bana çok daha iyi. Yeter ki yönetmeyi bil hayatını.

Mesela makyaj yapmayı bilmiyorsan, internete bunun püf noktalarını gösteren videolar var. Bir kaç malzeme al, bir süre sonra deneyerek çok iyi ve yakışan bir makyaj yapmayı, hafif de olsa sana uyanı bulmayı becereceğine eminim. Gerek duyduğun zamanlarda ne kadar farklılaşabileceğini görmek için bir başlangıç olur.

Kıyafet konusunda bazı zamanlar rahat olduğu için erkeksi şeyleri tercih ediyorsan bile, bazı zamanlar çevrendekileri şaşırtmak, yeni bir tat katmak için hayatına farklı kadınsı kombinleri dene mutlaka.

Arkadaş edinebilmek günümüz için hem zor, hem değil. Çoğu zamanını internet başında geçiren, okul zamanı başlamış, yada iş yerinde başlamış sosyal ilişkileri, internette sürdüren bir genç toplum var. Dolayısıyla istediğin an bir sosyal alana giremiyorsun. Bu iş yerin için mümkün değil ise mutlaka eğlenceli bir kursa katıl. Senin yaş grubunun olduğu, sana hitap edecek bir kursta farklı pek çok insanla tanışabilirsin.

Oturduğun yerde beklersen, hayat da sana bakıp şunu söyleyecek "Öff beni çeşitlendirmek için hiçbir şey yapmıyor, sıkıldım". Küçük adımlarla çok büyük farklılıklar oluşturabilirsin. Yeter ki tat katmayı, çeşitlendirmeyi iste. İçinde erkeksi bir yan varsa onu da öldürme. Trafikte, zor bir hayat sınavında, bazen seni sıkıştıracak sosyal sınavlarda seni kurtaracak yandır o. Naiflik kalkanının zayıflık noktaları çoktur. Bundan şikayet etme, küçücük kalsın içinde bir yerde. Olduğun kadını güçlü tutmak için, içinde saklayacağın küçük bir yan olarak mutlaka kalsın. Tabi bu benim fikrim=)

Selamlar,

Iki gun dusun kendine bir kac madde sec, bu makyaj olur, sac kesimi olur , sinema olur, kitap olur, bir kurs olur. Hangisini en cok istiyorsan ondan basla . Onu basardigin zaman otekileri uygulamaya baslarsin. Her zaman bir madde, kendini sikmaya gerek yok.

Öncelikle selamlar canım,

Senin bulunduğun hissi çok iyi anlıyorum. Aramızda bir yas var ve sen benden büyüksün.
Üniversiteye kadar ne makyaj, ne oje, nede kıyafet anlamında kendime hiç özen göstermezdim ve bilmezdim de.
Düşün kalem çekmeye bile Üniversiteden sonra başladım. O kadar beceriksizim

Bir kere kendine allık, ruj, siyah göz kalemi ve maskara alarak makyaj yapmaya başlayabilirsin.
Bu ufak şeylerin bile hayatına nasıl katkıda bulunacağına sen bile şaşıra bilirsin
Kıyafet yönünden kendini çok sıkma dar paça pantolon üzerine bir kazak giyerek bile şık olabilirsin.
Ki ben şuan çalışıyorum iş yerindeki toplantılara bile bu şekilde katılıyorum
Topuklu ayakkabı giyemiyorsan dert etme bende giyemiyorum.
Madem çalışıyorsun şuan tam mevsimi kendine siyah bir çizme veya yarım bot al (klasik olsun).
Hayatını her anlamda kurtaracağın teminat veriyorum. Hem sportif hemde klasik giyebilirsin.
Arkadaşa gelicek olursak iş yerinde kafa dengi birileri varsa haftasonu bir kahve içmeye davet edebilirsin.

Kendine cici bak ve bu dünyaya bir daha gelmeyeceğini unutma canım

Anlıyorum seni. Bende topuklu ve eteği çok nadir giyerim. Hatta çok nadir makyaj yaparım. Saçlarımı da bazen düzleştiririm, bazen doğal kullanırım. Hiç spesifik bir havam yoktur. Aynen anlattığın gibi kot kazak takılan biriyim. Ama sanırım mesele şu ki çizdiğin imajın dışına toplumun tepkisi yüzünden çıkmaya çekiniyorsun. Bir de ben bunları yapmıyorum diye maskülen tavrı olan bir bayan da değilim hani. Her şey davranışta bitiyor. Biraz davranışlarını, hareketlerini değiştirmekle başla. İnsanlara karşı daha feminen davran. Herkes senin dişi bir birey olduğunu farketmiş olur böylece. Hareketlerine kadınsılık geldikten sonra dış görünüşü değiştirmek çok kolay...
İçini rahatlatır mı bilmiyorum ama bir şey anlatmak isterim. Çocukluk arkadaşım vardı adına X diyelim... X bir bayan ama her zaman erkek gibiydi. Hep erkeklerle futbol maçı yapardı. Biz evcilik oynardık onu çağırdığımızda ''ben kız gibi evcilik oynamam'' derdi. Saçlarını hep toplardı, daha hiç açık görmemiştik geçen yıla kadar... Hiç erkek arkadaşı olmamıştı. Çok erkeksi biriydi. Bu bahsettiğim arkadaşım şu an 24 yaşında ve bir sene içinde değişti. Şu an topuklu ayakkabı da giyiyor, kırmızılı pembeli rujlarda sürüyor, saçlarına maşa da yapıyor. Hali tavrı da değişti. İlk başta bizde garip karşıladık ama hiç yorum yapmadık. Çünkü bunu yapması ona iyi gelecekti. Yorum yapanlara da kendimi böyle iyi hissediyorum dedi geçti. 1 senede tarzı öyle bir değişti ki... Kulak asmaman lazım. Kendimi böyle iyi hissediyorum demen lazım. İnsanlarda ne kadar terbiyesiz, üstlerine vazife olmadan nasıl da yorumlar yapabiliyorlar böyle. :44: En kısa zamanda alışverişe çık içinden ne geliyorsa onu al. İstediğin gibi makyaj yap. Ufaktan başla mesela... Sadece rimel ve göz kalemi sür bir süre... Sonra allık falan sürersin, istersen ruj vs. Yavaş yavaş değişirsen daha az göze batar. Giyim konusunu da dert etme. Biraz daha dar ve klasik kesimli kot kazaklarla çok şık olacağına eminim.

Öncelikle 'erkeksi' tavırlardan kurtulmanı öneririm
Genç yaşlarda erkeksi gibi gözükmek hoş gelebilir ama yaş ilerledikçe büyük sıkıntı bence
Sonuçta erkeklerin senden etkilenmesi için onlardan biriymiş gibi gözükmemen lazım
Biliyorum senin derdin bu değil şuan da ama ilerde bunu da dert ediceksin kendine

O yüzden önce bu izlenimden kurtul sonra kendine bakmaya başla
Kendini iyi hissettiğin bir gün saçına şekil ver makyaj yap bakalım nasıl hissediceksin nasıl tepkiler alıcaksın
Hayat öyle ya da böyle biticek
Güzel hissetmek mutlu yaşamak varken kendine haksızlık etme bence :)

Ben şahsen, makyaj, topuklu ayakkabı, saç baş ile ne arkadaşlığın ne de hayattan zevk almanın bir alakasını göremedim.

Ben de hiç makyaj yapmamışımdır, topuklu ayakkabı giymemişdir. İhtiyaç haricinde mağaza dolaşmayı sevmem, ama hayattan çok zevk alıyorum. Detaylı yazamayacak kadar yapmayı sevdiğim şeyler var, arkadaşlarımda beni olduğum gibi seviyor. Kendini daha iyi tanı bence, hayatın anlamını ne süspüste ne de tüketim çılgınlığında bulacağını sanmıyorum şahsen.

aslında kafana yerleştirmissin ben yapamam ben erkeksiyim benim konuşmam böyle herşey kafandada bitirebilirsin. hayat sadece makyajdan kıyafetten mutlu olunacak bir yer değil ki.

gunluk 1 saatlık yürümelere çık ama severek cık off yorulacam ne gerek var diye değil

kıtap oku kelime hazinen gelişsin okudugun romanların baş kahramanı yap kendini hayatınında mumkunse
benım degıl kendı hayatını yaşıyorsun

sevdıgın bır muzıgı defalarca dınle bıkmadan usanmadan ama severek dınlee sadece muzık olarak gorme

git kafeye al gazete yanınada çayy oh miss otur 1 saat ılla yanında birinin olmasına gerek yokkı kendınede yetersın

arkadasların varsa mahalleden okuldan işten daha samımı ol beraber bırseyler yapmayı teklıf ett

kendınıde degıstır mumkunse kot gıyme bır sure renklı pantalon gıt saclarını toplama ılla fonlu gezeceksın diye bir şart yok acık sacla cok guzel modellere sahıp olabılırsın. hafıfı allaık rımel yeter bırazda ruj kalem cekecem dıyede ugrasma once kendın alıs ınsanlar hep der onu der bunu der. kime ne ben boyle ıstıyorum de geç. hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…