- Konu Sahibi yazel_kara
-
Canım öncelikle yaşadıklarına üzüldüm.Seni o kadar iyi anlıyorumki... Kpss ye geçen yıl girdim bende hemde elimde ne bir kitap vardı ne de dershaneye gittim. 75 puan aldım. Bazı sebepleren dolayı 70 ve üstü puandakilerin katıldığı sınavlara vs. katılamadım. Ama şunu unutma insan isterse neler başarabilir.Aç internetten araştır kpss sorularını, konularını elbet eline kaynaklar geçecektir.Bazı sitelerde videolu ders anlatımları dahi var.Sakın umutsuzluğa kapılma.Bir kapı kapanırsa bir diğeri açılır bunu unutma.
Gelelim arkadaşlarının tanıştırdığı kişiye.O kişiyi gözünde büyütme. Ne kendine şişmanım vs gibi laflar et ne de bir başkası için üzülme.Zaten seni dış görünüşün için yargılayacak olan varsın olmasın hayatında.Bu kayıp değil, böyle gereksiz insanlar hayatında olmadığı için kazançtır aslında.Eminim önüne çok daha iyileri çıkacaktır.
Herşey olacağına varır. Lütfen pozitif düşün, bu olanları hedefine varmak için aldığın yoldaki birer engel gibi düşün.Ama o seçtiğin yolda ilerlemekten vazgeçme.Seni pek çok konuda anlıyorum bu yüzden dualarım seninle umarım Rabbim gönlüne göre olanı ve en önemliside hayırlı olanı verir canım.
İnternetin var canım bir sürü konu anlatımlı kitap, soru bankası, yaprak testler, fasiküller ve deneme sınavları internette var. Facebookta kpss ile iligli bir sürü sayfa var onları beğen orda linkler var hep indir bilgisayarına sonra onlardan çalış hiç kitap bile almıyorlarsa.
zaten internette sana gerekli olan her bilgiyi soruyu bulabilirsin. ama önce şu ben şişmanım kitabım yok gibi takıntılarından vazgeç. kendini şişmanmı hissediyorsun o zaman diyet yapabilirsin burda arkadaşların çok güzel diyet topiği var ondanda yaralanabilirsin. KPSS alanım olsaydı keşke ama bende KPSS kitabı yok. kazanmış arkadşlarımızdan rica edelim sana kitap temin etsinler. internetlede destekledinmi tamam dersanelere gelince bence sadece dersane sahibine faydalılar. bak hayatımın hiçbir dönemi dersaneye gitmedim. hatta bedava verdiklerine de o zamanki problemlerimden dolayı gidememiştim. evde gayet fizikte oluyor matematikte zaten matematiği yapamayacaksan dersaneylede yapamazsın . zaten vakti zamanında üniversiteyide kazanmışsın. demekki donanımlı başarılı bir insansın. HAYDİ SENDE KALK YERİNDEN BİR NEFES AL VE KENDİ BAŞARI KİTABINI YAZMAYA BAŞLA.....
Bende öyleydim canım hiçbirşey yapmak gelmiyordu içimden depresyona girmiştim. Girdiğim işlerden çıkmak zorunda kaldım çoğu kez.Bir bayanın bilgisayar programcısını yadırgayan yüksek kademeli insanlar vardı düşün artık.Herşey kötü gidiyordu.Sonra toparlanmam gerektiğini fark ettim.Sende böyle yapmalısın.Güçlü olmalısın.Seni üzen herşeye karşı dimdik olmalısın.Ayrıca örnek vereyim sana iki tane çok yakın arkadaşım vardı.Bunlardan birisi sürekli çalışırdı kpssye diğeri ise okuldan sonra 3 yıl derslerden uzaklaşmıştı.Ama öylesine ümitliydiki hiç vazgeçmedi ve sonunda ne oldu biliyor musun?Düzenli çalışan değil 3 yıl ara veren arkadaşım kpss de 80küsür puanla yerleşti.Sende her denileni değil kendine uygun olan çalışma biçimini bul ve onu uygula.Dersler yabancı mı geldi.Tekrar et anlayana kadar tekrarla. Duygusal ilişkileride kafana takma.Zamanla onlarda rayına oturur.Öncelikli hedefin kendini kurtarmak olsun.Kendini kurtardığında gerisi pamuk ipliği gibi gelir ve her zaman Rabbime dua et herşeyin hayırlısını dile, O'na sığın. Ben eminim başarırsın.Lütfen yapamam edemem gibi kelimeleri unut.Çünkü en büyük başarısızlık yapamam demektir. Umarım her şey gönlünce olur.
ne kadar güzel yazmışsın canım teşekkür ederim.
kilo falan da umarumda değildir aslında son olaya kadar atlatabilirim gereksiz birşey farkındayım.
üniversiteyi de kendi çabalarımla kazandım. dershaneye gitmek istediğimde babam dövmüştü.
dershaneye başlayan arkadaslarım geldi bize bayramda. ben gidemicem kendim yapmak zorundayım dedim. sen çok zekisin yaparsın falan dalga geçtiler benimle. bende siz kendinizi yetersiz görüp gidiyorsanız birşey diyemem dedim bozulupo gittiler. ama kokuyorum ya yapamazsam diye.
bikaç ay daha dişimi sıkarsam tüm kaynakları aldırabilirim. ama neye nasıl başlayacağım konusunda o kadar bilgisizmki..
netten ders çalışma tekniklerini araştırdım demin olardan da yararlanabilirim.
matematikten çok korkuyorum ondan net yapamazsam atanmak hayal.
KPSS derdi bitmiş evde kitapları dergileri olan arkadaşlar arkadaşımızla paylaşalım ona gönderelim. sen yeterki çalışmak iste kimse göndermez ise ben sana alır gönderirim.
çünkü lise mezunu olarak girersen farklı önlisans olarak farklı lisans olarak farklı diye biliyorum da
gk ve gy ne demekki peki lise mezunu olarak girme şansın yokmu şu durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?