hayat cok anlamsız herşey cok zor mutsuzum:(

sedamuh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
12
1
1
39
kızlar merhaba 30 yaşındayım bekarım 5 aydır ilk olarak bi işte çalışıorum ailemden ayrı yaşıyorum işim gereği.we yaklaşık 10 yıldır ara ara depresyon anksiyete tedawisi gördüm şuan anksiyetem cok fazla değil ama depresyonum tavan. herşey gözmümde acaip büyüyo we kendimi sürekli yorgun mutsuz içi sıkılmış bi halde buluyorum. bi tarafım ewlilik zamanım gecio düşüncesinde bi tarafım iyi olamıycam galiba hiç derdinde mutsuz we umutsuzumm (((

Ah ah şimdiki kafam olsa evlenmezdim
Hiçbi zaman evlilik meraklısı olmadım
Sadece cocuk yapabilmek için gerekliydi.
Yoksa sevgiliyken daha mutluydum.
Herkes evlenicek
Herkes anne olcak herkes listesi uzar böyle
30 yaş henüz bi bayan için kendini en rahat tanıdığı dönem zaman tanıyın kendinize

Ayrı evde yaşıyorsun işin var çalışıyorsun
Evliliği mi dert ediyorsun
Sakın ola evlinmiş olmak için evleneyim deme, gez toz alışveriş yap tatil yap kitap oku, hayırlı biri çıkarsa düşünürsün...
Evlenenlerin başı göğe ermiyor, bakınız şekil a: ben

bu işler kısmet işi. boşanacağın biriyle sakın evlenme. zaten depresyona meyillisin hiç çıkamazsın daha sonra işin içinden. hayatın tadını çıkar turlara gezilere katıl yeni arkdaşlıklar edin. yalnız kalmamaya çalışş

İsin var evin var, evlilik icin yasının geçtiğini falan düşünme. Sosyal olmaya çalış gez toz, Zaman'ı gelince evlilik hayırlısıyla olur, gec olsun tek olsun

Ben sizi anladim. Derdiniz aslinda evlilik degil sanirim. Bir 7 ay önce bende hafif bir depresyon gecirdim. Zor bir sürec gercekten. Allah yardimciniz olsun. Bence bir arkadasin dedigi gibi biraz sosyallesin. Isinizden geri kalan vakitlerde cikin gezin, kendinize hobi edinin. Bir taraftan biliyorum ki bunlari yapmakta size zor gelicek.

Niye depresyondasin? Ne konuda anksiyete yasiyorsun? Evlilikle alakali mi?

ewlilik değil aslında kızlar derdim. elimdekilerin kıymetini bilmeye çalışan biriyim emin olun herşeyin de farkındayım ama bu depresyon herşeyi görmezden gelmenize we kendinizi değersiz işe yaramaz hissetmenize hep olayların kötü yanını görmeye zorluyor. küçüklükte yaşadığım zorluklar depresyona we anksiyeteyi geliştirdi sanırım

Bu denli hassassan emin ol evli olsan intihara meyilli olmanla ilgili başlık açardın buraya. Evliliği normal insan bile taşıyamıyor bazen.
Bekarlar evli olsam mutlu olurum sanıyor, evliler bekar olsam mutlu olurum sanıyor.
Hiçbiri gerçeğe yaklaşamıyor. Dünya tezekten bi yer, yaptıklarımız güzelleştiriyor ve beklentilerimizi en aza indirmek.

Kendini mutlu et. İnsan kendi kendini mutlu etmeli. Mutlu olursan herşey düzelir..

depresyon ileri seviyedeyse olumlu düşünmeyle sosyal aktivitelerle falan gerilemez, mutlaka ilaç desteği şarttır. şuanda bir ilaç kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? belki de ilacınız çok etki etmemiştir, dozu ya da ilacın kendisinin değiştirilmesi gerekebilir. uzman değilim ama benim fikrim bu yönde.

Evlilik yasım gecıyo dıye mi ruhsal sıkıntıların var bence cok yanlış sen birde evlenince gör depresyon nası oluyo. Şuan bütün kontroller senın elinde kumanda sende ne yapmak ıstıyosan yapabılırsın sınırsız peki evlenince yapabılecek mısın bi düşün? Bitmeyen ev temizliği cocuk yemek eşler ilgi ıster bıde bakmışsın kı kendine Zaman kalmamış. Günlerce evde tıkılıp kalacaksın bıyere gıdemıceksın eşin Zaman gectıkce anlamamaya baslıcak bu liste. Böyle uzar gider onun için hayatını dolu dolu yaşamaya bak napcan evlılıgı hepsının köküne kibrit çalayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…