Hayat çok pahalı

Yepyenihayat

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
482
498
18
34
Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyor :( bende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım :( neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya :( Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...

Evet malesef hayat çok pahalı. Bunu ben de hissediyorum. Bizim de düğün sürecine 1 ev parası gitmişti. Çok içime batmıştı. Ama işte dünyaya bir kez geliyoruz. Hiç canınızı sıkmayın; siz ihtiyaçlarınızı aldığınız için, ki bir şeyi ihtiyaç olmadan severek de alabilirsiniz, kötü hissetmeyin, kadınız sonuçta.

Son bir haftadır öyle cimri biri oldum ki. Bu haftayı yalnızca 20 tl yle tamamladım
Ofise bile yürüdüm araba kullanmadım.
Yemeklerimi evden götürdüm.
Eve de makarna hazır çorba aldım. Onları yedik.
Bir gün börek yaptım

Eşime de evden verdim. Onu da yürüttüm. Tüm paramla da altın aldım @dansmarue cüğümün önerisiyle.
Oh olsun, bu hayata hareket çekiş şeklim.
Oturdum salçamı da kendim yaptım.
Birikim çok önemli.

5 yildir istanbulda yasiyorum. kucucuk bir sehirden buraya tasindim. asik oldum 19.yasimda buraya tasindim ve 5 sene gercekten zor gecti. aslinda bakinca cok mutlu olmusum ama maddiyat konusu beni de zorladi. Allah kolaylik versin. hersey gonlune gore olsun

Evet malesef hayat çok pahalı. Bunu ben de hissediyorum. Bizim de düğün sürecine 1 ev parası gitmişti. Çok içime batmıştı. Ama işte dünyaya bir kez geliyoruz. Hiç canınızı sıkmayın; siz ihtiyaçlarınızı aldığınız için, ki bir şeyi ihtiyaç olmadan severek de alabilirsiniz, kötü hissetmeyin, kadınız sonuçta.
Bizim de baya masraf oluyor. Ben çeyizini yapıyorum çok masraflı iş. Aslında şöyle düşünmek lazım . Dediğiniz gibi hayata bir kere geliyoruz ölçüleri geçmemek şartıyla hayatı yaşamak da lazım.

5 yildir istanbulda yasiyorum. kucucuk bir sehirden buraya tasindim. asik oldum 19.yasimda buraya tasindim ve 5 sene gercekten zor gecti. aslinda bakinca cok mutlu olmusum ama maddiyat konusu beni de zorladi. Allah kolaylik versin. hersey gonlune gore olsun
İstanbul zaten çok yorucu bir şehir. Orda Nasıl yaşamayı başarıyorlar bilmiyorum. Güneydoğu da küçük bir ilçeye atandım. O kadar tatlı bir yer ki. Orda yaşicaaz 5-6 yıl. Ben bile bazen para yetiştiremiyorum küçük ilçede. İnstanbul da ne yapardım bilmiyorum :)

Oyle bir ulkede yasiyorum ki turk parasiyla 1 kilo domatese, salataliga 14 lira oduyoruz. Kazanclar da asiri derecede yuksek degil evde cocugum var bi tanede karnimda. Saglikli beslensin diye bazi seyleri sirf ona kadar aliyorum, keske verdigimiz paraya degse hep hormonlu yiyecekler. Hayat cok zor

Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyor :KK43: bende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım :KK43: neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya :KK43: Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
evet çok pahalı canım Allah yardımcımız olsun

Oysa bana artık hayat daha ucuzmus gıbı gelıyor.
Ulasılabılırlık mı artı bılmıyorum onceden lcw guzel bır markayken ben cocukken sımdı benım ıcın bısey ıfade etmıyor
Bu duruma uzuluyorum ha ortada bısey varmı yok bı ev bı araba gıydıklerımızde 2 yıkamada cop

Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyor :KK43: bende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım :KK43: neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya :KK43: Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...

Hayat pahalı ama nispeten ucuzu bulmak insanın kendi elinde. Ben olağan ihtiyaçlar dışında hiç bir şeyi araştırmadan almam. Bir ayakkabı alcam diyelim, kendi mağazasına bakarım, internette beş altı siteye bakarım, outlet mağazasına bakarım, yurt dışı fiyatlara bakarım en uygun nerdeyse ordan alırım.

Düğün sürecinde de masraflara böyle yaklaştığım için minimumda kaldı masraflarımız. Öyle ev parası falan harcamadık. Araştırdık, en güzeli, en kalitelisi, en uygunu neyse onu aldık. Arayan bulur.

Kozmetik işinde ise durum tam tersi. Olağan alışveriştir benim için. Her ay watsons gratis gibi mağazalardan birine uğrarım. Ne ihtiyaç varsa alırım. Her şeyin birden bitmesini beklemem. O zaman küçük küçük miktarlar harcıyorsun elinden birden bi ton para çıkmıyor. Makyaj malzemelerimi yurt dışından alıyordum önceden, şimdi onu yapamıyoruz. O yüzden markaların internet sitelerinden alıyorum artık, fiyatlar daha uygun oluyor.

Sozum meclisten disari oncelikle onu belirteyim.

Ama etrafimda gordugum ornekler hic mantikli gelmiyor bana...

Surekli telefon degistiren, hic gerekmeyen seylere tonla para doken kisiler taniyorum. Ilginc bir alisveris cilginligi olustu insanlarda. Herseyi tuketir olduk.

Hele ki evlenirken, bir kere evleniyorum mantigiyla etrafa para sacan tipleri anlamiyorum.

Miamide yasayan bir kuzenim var. Yeni evli sayilir. Evi o kadar sade ki... Buzdolabi duz beyaz eski tiplerden mesela. 1 uclu 2 tekli koltuk, 1 dev ekran olmayan bir tv, basit bir tv unitesi, birkac kitap ve aksesuarla salonunu dosemis. Bizim kizlarima gore degil bunlar... Evet kuzenin evi oldukca sade ama super bir hayat yasiyor, Miami Beach`te denizine giriyor hergun mesela...

Bizde hep esyaya yatirim var, anlamiyorum bu meraki. Sonra da para yetmiyor diyoruz cunku surekli bitmeyen taksitler odeyip magazalari zengin ediyoruz...

Son bir haftadır öyle cimri biri oldum ki. Bu haftayı yalnızca 20 tl yle tamamladım
Ofise bile yürüdüm araba kullanmadım.
Yemeklerimi evden götürdüm.
Eve de makarna hazır çorba aldım. Onları yedik.
Bir gün börek yaptım

Eşime de evden verdim. Onu da yürüttüm. Tüm paramla da altın aldım @dansmarue cüğümün önerisiyle.
Oh olsun, bu hayata hareket çekiş şeklim.
Oturdum salçamı da kendim yaptım.
Birikim çok önemli.

Ahaha, sen salça mı yaptıııın :KK48:

Oyle bir ulkede yasiyorum ki turk parasiyla 1 kilo domatese, salataliga 14 lira oduyoruz. Kazanclar da asiri derecede yuksek degil evde cocugum var bi tanede karnimda. Saglikli beslensin diye bazi seyleri sirf ona kadar aliyorum, keske verdigimiz paraya degse hep hormonlu yiyecekler. Hayat cok zor
nerde yasiyorsunuz merak ettim :)

Kucuk yerde yasasan da ayni kazaniyorsan harciyorsun. Esim askerden geldiginde tek maasla idare ettik para yetmedi, esim ise girdi 2 maasla da para yetmedi, esim cok iyi yere geldi maasi 3 kat artti ben kurs vermeye basladim ekstradan yine para yetmiyor. Ben de anlam veremiyorum nereye gidiyor bu paralar :işsiz:

Sozum meclisten disari oncelikle onu belirteyim.

Ama etrafimda gordugum ornekler hic mantikli gelmiyor bana...

Surekli telefon degistiren, hic gerekmeyen seylere tonla para doken kisiler taniyorum. Ilginc bir alisveris cilginligi olustu insanlarda. Herseyi tuketir olduk.

Hele ki evlenirken, bir kere evleniyorum mantigiyla etrafa para sacan tipleri anlamiyorum.

Miamide yasayan bir kuzenim var. Yeni evli sayilir. Evi o kadar sade ki... Buzdolabi duz beyaz eski tiplerden mesela. 1 uclu 2 tekli koltuk, 1 dev ekran olmayan bir tv, basit bir tv unitesi, birkac kitap ve aksesuarla salonunu dosemis. Bizim kizlarima gore degil bunlar... Evet kuzenin evi oldukca sade ama super bir hayat yasiyor, Miami Beach`te denizine giriyor hergun mesela...

Bizde hep esyaya yatirim var, anlamiyorum bu meraki. Sonra da para yetmiyor diyoruz cunku surekli bitmeyen taksitler odeyip magazalari zengin ediyoruz...

bizde dostlar alışverişte görsün misali sürekli bi mala mülke parayı yatırma derdi var. yani şu yeni gelin evleri sayfalarına takılıyodum bi ara. bi sürü incik cıncık, her ev birbirinin aynı vsvs... yani o kadar gereksiz yere para harcıyoruz ki.

evet hayat pahalı o bi gerçek ama bizde de musriflik var.

Evlilik sürecinde insan nereye ne gittiğini anlamıyor.

Hele bizim gibi gezeceğimize alır geçeriz diyen bir çiftseniz(normal düşünmüyoruz) hayat tabii ki pahalı.

Kucuk yerde yasasan da ayni kazaniyorsan harciyorsun. Esim askerden geldiginde tek maasla idare ettik para yetmedi, esim ise girdi 2 maasla da para yetmedi, esim cok iyi yere geldi maasi 3 kat artti ben kurs vermeye basladim ekstradan yine para yetmiyor. Ben de anlam veremiyorum nereye gidiyor bu paralar :işsiz:
Çünkü para arttıkça aldıklarımız şeyler hayatı yaşama biçimimiz değişiyor. Yine yetmiyor. Ben üniversite de aylık 300 lira ile krallar gib yaşardım ya :) o günlerimi çok özlüyorum. Şimdi öğretmenim ama öğrenciden beterim :)

Back
X