Hayat garip değil mi?

Vesveseyede dikkat edin herseyi takar hale getirir buda var yildirir yani

Bu ara herşey o kadar Karışk ki.. Kara bulutlar üzerimde dönüyor sanki. Dua ediyorum inşallah en kısa zamanda geçer.
(Şeytan oyalama bizleri)
Bir de nişanlandğm için herkes çok güzelsn nazar değmştr okun falan dedi ama bilemedm hepsi karştı olayların;(

Haklısın ama bazılarına ilaçlar çok iyi gelmiş. Öyle haberler de duyunca acaba ilaca mı başlasam diyorm bilemiyorum. Bünye ile alakalı belki de

Hayır depresyon belirtileri var ama ben ilaç içmek istemiyorum ki. Ve ilk depresyon Dediklerin de yok canım demiştm. Sonra baktım bir kaç olayın birikimi şimdi karşıma çıktı sanrm

Ilac sadece erteler. Sifa vermez hep derim. Kendi icinizde bitireceksiniz. Hemen ilaca sarilmamali insanlar. Oyle zararları var ki o antidepresanlarin. Kendinize bunu yapmayin. Maneviyatla çözülür insallah.. Ya da iyi bir psikologa gidin size ilac vermeden derdinizi dinlesin cozum yollari sunsun.

Bende öyle düşünüyorum. Teşekkür ederim fikirleriniz için

EVET GEÇİCEK!!! bunu seni sadece teselli etmek için söylemiorum, inanıorum buna. gece varsa sabahı da vardır unutma. merak etme gün geçtikçe azalıcak bu yoğun kötü hisler, mutlu huzurlu olmanın nasıl bir his olduğunu unutmuş olabilirsin şuanda ama gün gelicek ohh diyceksin mutlu olabiliomuşum. sana birkaç tavsiyem olucak;
1. kendi kendine olumlama yapmaya çalışman, zihnine bir anda üşüşen kötü ilk düşünceyi kontrol edemezsin ama sonrakileri kontrol edebilirsin. yani ilk kötü düşünce geldiğinde onu olumluya çevirmek senin zihninin elinde.
2. hayal kurmaya çalış. zihnimizde canlandırdıklarımızla gerçekte yaşadıklarımızın hazzı aynıdır beynimizde ve beyin hayal ettiğini de yaşamış gibi algılar. o yüzden hayal kurmak bu tarz tedavilerde çok önemlidir. belki hayal bile kuramıor olabilirsin şu sıralarda ama denemelisin.
3. "İyi Hisset" adlı kitabı okumnı tavsiye ederim. okuma terapisi depresyon tedavisinde çok önemli ve etkili bir yöntemdir, hatta ilaçtan daha kalıcı sonuçları vardır. bu tavsiye ettiğim kitap da okuma terapisinde en çok faydalanılan kitaplardan.
4. imkanın varsa bir terapistten destek al. konuşmak ve altta yatan sorunları çözerek ilerlemek emin ol ilaçlardan daha etkili olucaktır.

çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda geçer ve huzuru hissedersin

Gecer merak etme, benim atlattığım ağır depresyonların haddi hesabı yok, beynimi taradılar bay ağır depresyondaydım hatta ilaçlar da ters tepti ama kendiliğinden geçti ara ara gelir gider alıştım

Aklinizdaki seyler surekli donup duruyorsa ayni seyler tekrar tekrar oluyorsa sizde bikiyorsaniz kurtulmaya calisip.kurtulamiyorsaniz bir hastalik degilse vesvesedir onemsememekle ve Allaha siginmakla gecer nazar deger tabiki
Nazar ayetletini okuyun Nas Felak surelerini okuyun gecer ve onemsemeyin herseyi durup durup dusunmeyin ozellille dua ederkende geliyorsa gelecek.endisesi vs buaar vesvesedir takmayin euzu besmele cekin

İnşallah çok teşekkür ederim yorumlarınız için Dediklerinizi yapmaya çalışıyordum zaten daha da dikkate alıcam inşallah..

bilmiyorum bağımlılık yapacağını göz önünde bulundur bence..

Doktor kontrolünde olunca bağımlılık yapmıyormş. Bakalım hayırlısı olsn hakkımızda bir çıkış yolu göstersn Allah inş ilaçlara gerek kalmadan

Öyle yapıyorum Dua olmasa Rabbe inancımız olmasa halimiz ne olurdu..
Peki ilaç kullanmadan nasıl atlattınız?
Depresyondada olsam yapmam gereken işlerim vardı,ve ılaclar acayip etkiliyor beni.Bu yüzden tercih etmedim. O haplarsızda basarabildigimi gördüm.

Gecer merak etme, benim atlattığım ağır depresyonların haddi hesabı yok, beynimi taradılar bay ağır depresyondaydım hatta ilaçlar da ters tepti ama kendiliğinden geçti ara ara gelir gider alıştım

Sizin adınıza çok üzüldüm İnşallah yaa gönül ister ki hepimizn hayatı huzur dolu olsun ama bu dünya imtihan dünyası

Depresyondada olsam yapmam gereken işlerim vardı,ve ılaclar acayip etkiliyor beni.Bu yüzden tercih etmedim. O haplarsızda basarabildigimi gördüm.

Bu çok güzel bir haber benim için. Benimde yapmam gereken şeyler var ve gerçekten önemli şeyler. Nasıl aştınız peki bahsetmeniz mümkünmü acaba?

Ayy çok teşekkür ederim ilgilenip de böyle güzel ve samimi cevap verdiğiniz için. Çok mutlu oldum. Bunları denicem kitabı da alacağım inşallah. Çok çok sağolun :* :)

gecen yil mayis civari sinavlarimin oldugu dönemde bende bir depresyon, bunalim dönemi atlatim. Bildigin ota b.ka aglardim. Kaybetme korkusu, aglama krizleri, bitkin, tukenmis, yorgun, biri gelmis hayat enerjimi almis. Yillarin, yasanan zorluklarin birikimiydi bendeki. Doktor antidepresan verdi kullanmadim. Suan öyle buhranli bir ruh halinde degilim sükür. Bazi seyleri yavastan yoluna soktum artik eskisi gibi kafama takmamaya calisiyorum. Ama hicbir zamanda ay ne güzel bir gün diyede güne baslamadim zaten.

Nasıl atlattın peki ve ne kadar sürdü atlatman. Ya son senem okulda ve oldukça yoğun bir dönemdeyim. Bir de depresyonda olunca çift çaba gerektiriyor. Ne yapacağımı şaşrdm ben bir kaç ay öncesine kadar gayet cıvıl cıvıldım ;(

Depresyon olunca kafa almiyoki gözün görmüyor zaten. Sevdiklerimi, isimi, okulumu kaybetme korkusu, yalniz kalma korkusu tavandi bende. Birgün iste bir agladim 3 gün susamadim :/ 4-5 ay sürmüstür sonra bazi seyler yavastan yoluna girince düzelmeye basladim. Arada bazen tikanip kaliyorum kendimi cok yorgun hissediyorum. Ben 5 senedir hem okuyor hem calisiyorum. Cok zorda bir ayrilik yasamistim bunlari birikimiydi bendeki. Suan okulumun son dönemleri bittiginde insAllah o yöndede bir huzursuzlugum kalmayacak. Yalniz benim gecirdigim agir bir depresyon degildi. Bir arkadasim mesela hem antidepresan kullaniyor hem terapi görüyor

Hımm çağımızın hastalığı sanırım depresyon ;( Allah yardımcımız olsun inşallah ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…