- Konu Sahibi Ebruli8991
-
Cnm bir zamanlar anlattığını bende yaşadım. Sizin gibi canlı sürekli tebessüm eden kelebekler gibi içi Fıkır Fıkır olan bir kızdım. Ama üniversite 2.sınıfta bende hicbirseyden tat almamaya başladım. Duvarlar üstüme yıkılacak mis gibi.aldığım azıcık nefesi zorlukla alıyor birseyler gelip bogazima takiliyordu. Ağlamak isteyip aglayamiyordum. Sonra çok soğuk olmasına rağmen kış mevsiminde pencereyi açıp havaya bakıyordum .kimseyi duymak dinlemek istemiyordum biri yanımda kavga etse kalkıp o insanları bogacak kadar güç hissediyordum kendimde ama yattigim yerden kalkmak ne mümkün bi süre sonra o kavgaya vs hayatta ne varsa herseye ilgisiz kaliyordim.öylece düşünüp duruyor ne dusundugumu bile bilmiyordum. Ve bi anda öyle bi hickirik sariyor du ki ağlama aglaya bi hal oluyordum. Vs bin türlü ruh kötü ruh hali .işte bundan sonra oturup dua ediyordum namaz kiliyordum. Tesbih cekiyordum. Rabbim affeyleye bazen ibadetimden bile maneviyat eskiden aldığım o lezzeti alamiyordum. Sonra dedim bu böyle olmicak daha da dibe cokucem allah korusun .kendimi toparlamaya başladım. Evet bu duruma gelmek hem yaşadığımız sorunlardan hemde insanın ruhunda eksilen güzel duygularin ibadet eksikliğinin hususlar eksikliğinin sonucunda çıkıyor. Bu psikolojik sorunlar için ayrı dualar var onları oku.yeni arkadaşlıklar kur ve ne yapmak istiyorsan tbi ölçülü özgürce yap.mesela çık soğuk havada koş .yağmurda islan. Sonra gece kalk önce tehetcut kıl. Ve rabbimizle konuş kimseye anlatamadiklarini rabbimize anlat.ağla. rahatla.ben böyle kurtuldum sende kurtulursun inşallahDüşünün her sabah kalktığınızda yüzünüzde tatlı bir gülümseme hele gözlerinizi ovuştururken pencerenizden sızan güneşi gördüğünüzde içinizdeki mutluluk iki katına çıkıyor ve sevinçle kahvaltınızı yapıyorsunuz. Genellikle de çevreniz tarafından mutlu güler yüzlü kız olarak biliniyorsunuz.
Sonra bir gün kalktığınızda başınızda aşırı ağırlık sersemlik ve yanma hissi ile uyanıyorsunuz. İlk başta önemsemiyorsunuz geçer diyorsunuz fakat uzun süre devam ediyor hatta üniversite vize sınavlarınız olduğu dönemde daha da etkiliyor. Artık dayanamayıp Dr gidiyorsunuz. Nöroloji sizi psikiyatriye yönlendiriyor. Allah Allah pskiyatrilik bir durumum yoktu ki benim derken hayatınız bir anda işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yüzünüzdeki gülümseme yerini somurtkan çaresiz bir ifadeye bırakıyor.. heyecan duygunuz yitiyor.. Çevrenizde olup bitene anlam vereniyorsunz herkes ne oldu sana sorusunu soruyor. Bunlara cevap aramaktan yoruluyorsunuz çünkü sizde bilmiyorsnz ne oldgunu. Dr antidepresan ilacı veriyor bu sizi daha kötü ediyor. Çareszce eski 'ben 'i özledim desenizde geri getiremiyorsunuz.
Şimdi özetlemeye çalıştığım ve bu ara içinde bulundğm bu duruma 'depresyon' diyorlar..
Hayat gerçektn garip gelmeye başladı.
İnsanlar.. Boşluktayım. Maneviyatım güçlü sanırdım hala sanıyorum ama bu hsler bni bitiryor. Geçicek değil mi herşey geçicek bir gün...
muhtemelen hayatinin gidişatını değistiren üzücü olayların etkısıdır. ruhsal bir sorun haline gelmis seninki ama her sey geciyor. gecer.Her şey seyrinde gidiyordu. Sadece son sınıf öğrencisiyim. Ve son bir yılda biraz üzücü şeyler yaşadım kendi çapımda başkası tarafından küçük basit gibi görünen fakat bana göre büyük olan şeyler. Biraz kaygısı çok olan bir insanım
Cnm bir zamanlar anlattığını bende yaşadım. Sizin gibi canlı sürekli tebessüm eden kelebekler gibi içi Fıkır Fıkır olan bir kızdım. Ama üniversite 2.sınıfta bende hicbirseyden tat almamaya başladım. Duvarlar üstüme yıkılacak mis gibi.aldığım azıcık nefesi zorlukla alıyor birseyler gelip bogazima takiliyordu. Ağlamak isteyip aglayamiyordum. Sonra çok soğuk olmasına rağmen kış mevsiminde pencereyi açıp havaya bakıyordum .kimseyi duymak dinlemek istemiyordum biri yanımda kavga etse kalkıp o insanları bogacak kadar güç hissediyordum kendimde ama yattigim yerden kalkmak ne mümkün bi süre sonra o kavgaya vs hayatta ne varsa herseye ilgisiz kaliyordim.öylece düşünüp duruyor ne dusundugumu bile bilmiyordum. Ve bi anda öyle bi hickirik sariyor du ki ağlama aglaya bi hal oluyordum. Vs bin türlü ruh kötü ruh hali .işte bundan sonra oturup dua ediyordum namaz kiliyordum. Tesbih cekiyordum. Rabbim affeyleye bazen ibadetimden bile maneviyat eskiden aldığım o lezzeti alamiyordum. Sonra dedim bu böyle olmicak daha da dibe cokucem allah korusun .kendimi toparlamaya başladım. Evet bu duruma gelmek hem yaşadığımız sorunlardan hemde insanın ruhunda eksilen güzel duygularin ibadet eksikliğinin hususlar eksikliğinin sonucunda çıkıyor. Bu psikolojik sorunlar için ayrı dualar var onları oku.yeni arkadaşlıklar kur ve ne yapmak istiyorsan tbi ölçülü özgürce yap.mesela çık soğuk havada koş .yağmurda islan. Sonra gece kalk önce tehetcut kıl. Ve rabbimizle konuş kimseye anlatamadiklarini rabbimize anlat.ağla. rahatla.ben böyle kurtuldum sende kurtulursun inşallah
Sorun orda ilaç kullanamıyorum denedm bir tane alıyorum bni mahvediyor acillik oluyorumDepresyona girmek kolay bişey değildir ilaçlarını kullan
Eski beni özlüyorum cumlesi aglamama sebep oldu. Bu sıralar en çok kullandığım cümle bu. Bol bol dua edin Allahın izniyle geçecek.
Düşünün her sabah kalktığınızda yüzünüzde tatlı bir gülümseme hele gözlerinizi ovuştururken pencerenizden sızan güneşi gördüğünüzde içinizdeki mutluluk iki katına çıkıyor ve sevinçle kahvaltınızı yapıyorsunuz. Genellikle de çevreniz tarafından mutlu güler yüzlü kız olarak biliniyorsunuz.
Sonra bir gün kalktığınızda başınızda aşırı ağırlık sersemlik ve yanma hissi ile uyanıyorsunuz. İlk başta önemsemiyorsunuz geçer diyorsunuz fakat uzun süre devam ediyor hatta üniversite vize sınavlarınız olduğu dönemde daha da etkiliyor. Artık dayanamayıp Dr gidiyorsunuz. Nöroloji sizi psikiyatriye yönlendiriyor. Allah Allah pskiyatrilik bir durumum yoktu ki benim derken hayatınız bir anda işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yüzünüzdeki gülümseme yerini somurtkan çaresiz bir ifadeye bırakıyor.. heyecan duygunuz yitiyor.. Çevrenizde olup bitene anlam vereniyorsunz herkes ne oldu sana sorusunu soruyor. Bunlara cevap aramaktan yoruluyorsunuz çünkü sizde bilmiyorsnz ne oldgunu. Dr antidepresan ilacı veriyor bu sizi daha kötü ediyor. Çareszce eski 'ben 'i özledim desenizde geri getiremiyorsunuz.
Şimdi özetlemeye çalıştığım ve bu ara içinde bulundğm bu duruma 'depresyon' diyorlar..
Hayat gerçektn garip gelmeye başladı.
İnsanlar.. Boşluktayım. Maneviyatım güçlü sanırdım hala sanıyorum ama bu hsler bni bitiryor. Geçicek değil mi herşey geçicek bir gün...
Hayat dümdüz bir çizgi değil. İnişler, çıkışlar, kırılmalarla dolu.
Her çıkışın bir inişi her inişin bir çıkışı var. Ancak düştüğünüzde ayağa kalkıp tekrar çıkmaya uğraşmanız gerek.
Orada kalmak ya da kurtulmak sizin tercihiniz olacak. Umarım derinleştirmezsiniz depresyonunuzu.
Geçmiş olsun.
Eklemek istedim. Sakın ilaçlarınızı bırakmayın. İyi gelmeyebilir başlarda veya yan etki görüyor olabilirsiniz.
Antidepresanların etkisi 20.günden itibaren başlar. Çok yan etki görüyorsanız doktorunuza danışıp ilaç değiştirebilirsiniz.
İlacı kendi başınıza kesmek
Bunlar işe yaramıyor deyip bir kenara atmak şu aşamada yapacağınız en büyük yanlış olur.
Bu psikolojik durumlarimiz en zayıf olduğumuz anlar arkadaşım. Aman ha şeytan aklını celmesin. Oluyor ya herkese böyle bitmislik tukenmislik sendromu. Arada böyle olmasi dünyadaki güzelliklerin de farkına varmamizi sağlar. Ama fazla dalmadan. Şu an benimde içim skliyor biraz hicbirsey yapasim gelmiyor. Eşim uyudu bende salona geçtim. Birsey ler yazıcam rahatlicam.bir kuzucuk istiyom Rabbim nasip ederse arada onunla konuşuyorum. Duyuyordur beni cennetten dimi. :)bence hayat cenneti kazanmak için güzel firsatlarla dolu bir yer.bir gün gelicek bizlerde bu dünyadan gidicez.inşallah Rabbim hepimize de cennetini nasip eyleye.sende cennette olmayı istemez misin kim istemez ki dimi .orda sklmak diye birşey yok ağrı yok acı yok.her yer yemyeşil. Kendine özel hizmetkarlar. Dereler tepeler selaler süt akan nehirler. Misk kokan bi hava.binbir çeşit meyveler. Uçmak istesen ucabileceksin o an a saniye. Bazen böyle kötü olduğumda cenneti düşünürüm hep gözümde cennetin hayalini kuraririm. Ben çınar ağacını çok severim bir çınar ağacı var ucu göklerde dalında bi Salıncak en dogalindan :) önümde küçük masmavi küçük bir Gölcük içinde Ördekler yüzüyor. Kenarında küçük bi salim var arada ona atliyorum ordeklerin arasında kayboluyorum onlarla konuşuyorum. Ne kadar güzel dimi .bizim gozumuzde bile bu kadar guzelken kim bilir yüce Rabbim nasıl yaratmıştır orayı. Nerden nereye geldim arkadaşım hakkını helal et bende dolmusum biraz.insallah en kisa zamanda yüreğin ferahlarCanım benim o kadar güzel anlatmışsın ki..
Rabbimle konuşuyorum o kadar rahatlıyorm ki o anlar. Ama şeytan bir yandan da vesvese vermeye devam ediyo . Bazen kolumu bile kıpırdatmak istemiyorum hiçbişeye anlam veremiyorm herşeyi sorgulamaya başladm mesela boş geliyor herşey. İnsanlar nereye koşturuuo böle diyorm şimdi elimde bir kitap var mustafa ulusoyun aynalar koridorun da aşk adlı eseri sanki beni anlatıyor.
Dediklerini dikkate alcam bazen çılgınlık yapmak iyi gelebilir :)
İnşallah bende atlatırım en kısa zamanda. Çünkü bu dönem benim için gerçekten önemli. Güçlü olmam gereken bir dönem;(
Bu psikolojik durumlarimiz en zayıf olduğumuz anlar arkadaşım. Aman ha şeytan aklını celmesin. Oluyor ya herkese böyle bitmislik tukenmislik sendromu. Arada böyle olmasi dünyadaki güzelliklerin de farkına varmamizi sağlar. Ama fazla dalmadan. Şu an benimde içim skliyor biraz hicbirsey yapasim gelmiyor. Eşim uyudu bende salona geçtim. Birsey ler yazıcam rahatlicam.bir kuzucuk istiyom Rabbim nasip ederse arada onunla konuşuyorum. Duyuyordur beni cennetten dimi. :)bence hayat cenneti kazanmak için güzel firsatlarla dolu bir yer.bir gün gelicek bizlerde bu dünyadan gidicez.inşallah Rabbim hepimize de cennetini nasip eyleye.sende cennette olmayı istemez misin kim istemez ki dimi .orda sklmak diye birşey yok ağrı yok acı yok.her yer yemyeşil. Kendine özel hizmetkarlar. Dereler tepeler selaler süt akan nehirler. Misk kokan bi hava.binbir çeşit meyveler. Uçmak istesen ucabileceksin o an a saniye. Bazen böyle kötü olduğumda cenneti düşünürüm hep gözümde cennetin hayalini kuraririm. Ben çınar ağacını çok severim bir çınar ağacı var ucu göklerde dalında bi Salıncak en dogalindan :) önümde küçük masmavi küçük bir Gölcük içinde Ördekler yüzüyor. Kenarında küçük bi salim var arada ona atliyorum ordeklerin arasında kayboluyorum onlarla konuşuyorum. Ne kadar güzel dimi .bizim gozumuzde bile bu kadar guzelken kim bilir yüce Rabbim nasıl yaratmıştır orayı. Nerden nereye geldim arkadaşım hakkını helal et bende dolmusum biraz.insallah en kisa zamanda yüreğin ferahlar
Evet yazmayı seviyorum. Hatta kitap yazıcam. Teşekkür ederim.güzel iltifatlariniz için :)amin inşallah Rabbim isteyen tüm kullarına nasip eyleye.hem kuzucuk hemde cennetiSizde benim gibi yazmayı seviyorsun sanırım. Ne güzel. Sizin gbi insanlarla konuşmak mutluluk verici. Hayata nasıl bakarsak öyle görüyoruz. Sizde hep böyle tatlı ve masum bakın inşallah
Allah hayırlı bir kuzuck nasip etsn size .
Birde cenneti ne güzel tasvir etmişsiniz. O güzelliklere ulaşabilmeyi kim istemez
Çocuksu ve masum haller değil mi? ya psikolojik bozukluklar herkese aynı şeyi dusunduruyor ya da seninle ESKİ karakterlerimiz çok benziyordu ve ikimizde çok değiştik. Allah yardimcimiz olsun..İnşallah. Rabbim tüm sıkıntılatımızı gidersin .. Gönlümüze ferahlık versin Bazen gerçekten hayatın bu yüzünü görmenin vakti mi geldi yani diyorm çocuksu masum düşüncelerm ile iyiydim ben ;(
Çocuksu ve masum haller değil mi? ya psikolojik bozukluklar herkese aynı şeyi dusunduruyor ya da seninle ESKİ karakterlerimiz çok benziyordu ve ikimizde çok değiştik. Allah yardimcimiz olsun..
İnşallah çok teşekkürlerÇok geçmiş olsun elbette geçecek Allahın izniyle yeter ki sabırlı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?