Hayat İnsanın Üzerine Bu kadarmı Gelir ?

bence bir sadaka ver elinden ne kadar geliyorsa, annem hep öyle yapar ve iyi geldiginide söyler
geçmi$ olsun :)

teşekkür ederim bu gün verdim ....Allah 'tan bide cumaya denk geldi.

öncelikle şunu belirteyim Yüce yaratan kullarına çekemeyeceği dertleri vermez... hastalığın için çok geçmiş olsun dileklerimi yollar Allah tan şifalar dilerim... ufaklık içinse(gözlerinden çok çok öptüm) yani çocuk bu bugün kafası kırılır yarın gözü şişer bir tarafı kesilir Allah göstermesin bunları ama her daim göz önünde tutamazsın çocuğu, düşe kalka büyür anlatabildimmi... neyse kendini fazla üzme yaşadıkların başrolünde oynadığın filmin sahnelerinden birkaçı ve mümkün olduğunca pozitif düşün...

çok teşekkürler hamdolsun şifamı verdi ama derdin ne olduğu mechul :50: doğru söylüyorsunuz çocuk nihayetinde ama insanın içi elvermiyo işte. bide ben aşırı pinpirik bi yapıya sahibim mümkün olduğunca gözüm üzerimdedir o yüzdende çok panikledim.

canım benim ya çok ama çok geçmiş olsun sana eşine ve küçük paşamıza çocuklar böyle canım düşe kalka büyücükler allahım daha beterinden saklasın hiç bir zaman dermansız dert vermesin hiçbirimizie elbet ki bunlar geçicek canım nolur yeterki sen sabırlı ol

Amin canım çok sağolsın...

bu arada herkese teşekkür ederim bir an içimi dökmek için yazmıştım ama bana çok güzel moral oldunuz hepinizden Allah razı olsun.

öncelikle geçmiş olsun diyorum.bende bir ara böyle bir konu açmak istemiştim sennkini okudum inan ben daha kötü haldeyim ama yinede allahtan bir umut mutluluk bekliyorum.sen haline şükretmelisin inan rabbim bizi bir sınava sürüklemiş geçmek gerek ama nasıl sabır versin başka yolu yok.sadaka verelim en iyisi belki bir ihtimal mutluluk huzur sağlık sıhhat verir.

öncelikle geçmiş olsun diyorum.bende bir ara böyle bir konu açmak istemiştim sennkini okudum inan ben daha kötü haldeyim ama yinede allahtan bir umut mutluluk bekliyorum.sen haline şükretmelisin inan rabbim bizi bir sınava sürüklemiş geçmek gerek ama nasıl sabır versin başka yolu yok.sadaka verelim en iyisi belki bir ihtimal mutluluk huzur sağlık sıhhat verir.

çok teşekkür ederim. öyle canım sabır dilemekten başka yolumuz yok. amam Rabbim büyük diyorum ya hep elbet çıkacaz sabaha elbet bizimde hanelerimize güneş doğacak. benim en büyük avuntum bir anda zifiri karanlığa girmek oldu hani derler ya gece sabaha kavuşmadan hemen önce en karanlık anını yaşar diye. demek az kaldı ışığa kavuşmama diyorum kendi kendime. az kaldı ki hepsi bir kaç güne yığıldı ağarlaştı. ayrıca rabbim hiç bir şeyi sebepsiz yapmaz, vermezmiş. var elbet bularda da bir sebep nedir bilinmez, Onun hikmetine akıl erdirilmez ancak bu hepimiz için geçerli. sende refaha erersin Allah'ın izniyle üzülme. derdin nedir bilmiyorum dermanın derdinden daha yakınındadır inşallah.yağmur tanesi semadan ayrılıpta yere inmeden dermanın Hızır'la ( a.s. ) birlikte gelir inş.:70:

öncelikle geçmiş olsun canım
bazen böyle oluyor işte sıkıntılar aksilikler üst üste gelir ama birgün geçer gider biter
seninde sıkıntıların bitecektir.moralini bozma yeter ki:31:

çok teşekkür ederim. öyle canım sabır dilemekten başka yolumuz yok. amam Rabbim büyük diyorum ya hep elbet çıkacaz sabaha elbet bizimde hanelerimize güneş doğacak. benim en büyük avuntum bir anda zifiri karanlığa girmek oldu hani derler ya gece sabaha kavuşmadan hemen önce en karanlık anını yaşar diye. demek az kaldı ışığa kavuşmama diyorum kendi kendime. az kaldı ki hepsi bir kaç güne yığıldı ağarlaştı. ayrıca rabbim hiç bir şeyi sebepsiz yapmaz, vermezmiş. var elbet bularda da bir sebep nedir bilinmez, Onun hikmetine akıl erdirilmez ancak bu hepimiz için geçerli. sende refaha erersin Allah'ın izniyle üzülme. derdin nedir bilmiyorum dermanın derdinden daha yakınındadır inşallah.yağmur tanesi semadan ayrılıpta yere inmeden dermanın Hızır'la ( a.s. ) birlikte gelir inş.:70:

yaşadıkça ölmek istiyorum bazen yaşadıklarıma dayanamıyorum.eskiden ölüm bana uzak gelsin derdim şimdi hayırlısıyla deyip çıkıveriyo inan dilimden.22 yaşındayım hayatımın baharında,ama sorsann hiçbir muahbbetten tat alamıyorum artık yüküm çok ağır oldu dayanamıyorum kime anlatsam dertlerimin yarısını offf yaa ben katlanamazdım çok sabırlısın ama bir yerden patlak verecek diye korkuyorum diyorlar.yanımda dertlenenlere gülüp geçiyorum bazen oda dertmi kardeşim ya ben ne yapayım diyorum da onlar hallerine şükrediyolar.nemi yaşadıklarım...
ilk okul 5 ti sınıfça kızlar olarak öğretmenimiz tarafından tacize uğradık müdüre kadar ileten ben olduğum için belkide en çok bana koymuştu ailemde öyle..zaten çocukluğumdan beri sevgisiz ilgisiz güvensiz yaşadım öyle büyütüldüm.bunu daha 14 yaşında başkalarında aradım bir sevdiğim olduğunu babam duyunca tüm aile cephe aldı ve çekmediğim ızdırap kalmadı hergün hergün işgence gibi.bir an önce kurtulmak istedim 19umda evlendim ama hala babam o günleri başıma kakıyor.evlendim gurbete gittim 3 gn sonra kafamı duvarlara vurmaya başladım çünkü artık yanlızdım çok geç farkına vardım.ne para ne mutluluk hiç ama hiç hamileydim 7 aylık kıyafet almaya özenmiştim eşim bir 20 lirayı fırlattı suratıma ''al ne bk yersen ye''o gün bu gün para istemedim oda zaten hiç sormadı varmı diye.kendi harçlığımı kendi ördüklerimle çıkarıyorum.çocuk derdi başladı tatlı dert.daha 1 yaşındaydı evladım evliliğimin 2.yıl dönümüydü o gün aylardır aldatıldığımı öğrendim hemde ben ondan dayak yedikten 5 dk sonra onunla yazıştığını...aah ah.rabbim görsün rabbim.dahası var kardeşim 1 tanecik kardeşim ''beni deli gibi sevip peşimden ayrılmayan adamın'' ben evlendikten sonra teklifini kabul etti ve ona kaçtı bir dert ortağım kardeşimdi artık barışmak istesemde barışamam bende o ölü artık. tüm bunlara katlanırken 10 gün önce çocuğum büyük bir havale geçirdi gözümün önünde elleri kolları ayakları yamuldu öldü dirildi ambulansla fakülteye yetiştirilirken en büyük acının evlat acısı olduğunu anladım birdaha havale geçirirse felç kalacağını beyninin öleceğinin epilepsi hastası olacağını söyledi doktor...bense stresten koca koca sivilceler çıkardım vücudumda sevdiklerimden yediğim darbeler beni mahfetti bana akıl verecek kimse yok kimse ne diyeceğini bilemiyor.babam olsanda olur olmasanda diyor kocamın düşmandan farkı yok tek dayanma gücüm evladım ama oda biryere kadar.eşimin aldattığını öğrendiğimde kavga ederken bana söylediği sözü tahmin edin'' senin o koca burnunla yamuk göğsünle ben seni nasıl seveyim!''benim için 2 sene deli divane olan adam bana bunları söyledi. şimdilik tek yapabildiğim estetik doktoruna gitmek cuma günü randevum var.herkezi herşeyi sildim birtek ben varım artık hayatta kimseye bağlanmıyorum iplerimi kopardım hayat bende yeni başlıcak ünv.okucam meslek sahibi olucam kusurlarımı kapatıcam artık nasırlaşmış kalbimi kızıma saklıcam onun için yaşıyorum herşeye rağmen canım benim benden daha büyük dertleri olanlar vardır belki hayatta onları düşünüp şükrediyorum sende yap belki birşeyler değişir hayatta sevgiler..

yaşadıkça ölmek istiyorum bazen yaşadıklarıma dayanamıyorum.eskiden ölüm bana uzak gelsin derdim şimdi hayırlısıyla deyip çıkıveriyo inan dilimden.22 yaşındayım hayatımın baharında,ama sorsann hiçbir muahbbetten tat alamıyorum artık yüküm çok ağır oldu dayanamıyorum kime anlatsam dertlerimin yarısını offf yaa ben katlanamazdım çok sabırlısın ama bir yerden patlak verecek diye korkuyorum diyorlar.yanımda dertlenenlere gülüp geçiyorum bazen oda dertmi kardeşim ya ben ne yapayım diyorum da onlar hallerine şükrediyolar.nemi yaşadıklarım...
ilk okul 5 ti sınıfça kızlar olarak öğretmenimiz tarafından tacize uğradık müdüre kadar ileten ben olduğum için belkide en çok bana koymuştu ailemde öyle..zaten çocukluğumdan beri sevgisiz ilgisiz güvensiz yaşadım öyle büyütüldüm.bunu daha 14 yaşında başkalarında aradım bir sevdiğim olduğunu babam duyunca tüm aile cephe aldı ve çekmediğim ızdırap kalmadı hergün hergün işgence gibi.bir an önce kurtulmak istedim 19umda evlendim ama hala babam o günleri başıma kakıyor.evlendim gurbete gittim 3 gn sonra kafamı duvarlara vurmaya başladım çünkü artık yanlızdım çok geç farkına vardım.ne para ne mutluluk hiç ama hiç hamileydim 7 aylık kıyafet almaya özenmiştim eşim bir 20 lirayı fırlattı suratıma ''al ne bk yersen ye''o gün bu gün para istemedim oda zaten hiç sormadı varmı diye.kendi harçlığımı kendi ördüklerimle çıkarıyorum.çocuk derdi başladı tatlı dert.daha 1 yaşındaydı evladım evliliğimin 2.yıl dönümüydü o gün aylardır aldatıldığımı öğrendim hemde ben ondan dayak yedikten 5 dk sonra onunla yazıştığını...aah ah.rabbim görsün rabbim.dahası var kardeşim 1 tanecik kardeşim ''beni deli gibi sevip peşimden ayrılmayan adamın'' ben evlendikten sonra teklifini kabul etti ve ona kaçtı bir dert ortağım kardeşimdi artık barışmak istesemde barışamam bende o ölü artık. tüm bunlara katlanırken 10 gün önce çocuğum büyük bir havale geçirdi gözümün önünde elleri kolları ayakları yamuldu öldü dirildi ambulansla fakülteye yetiştirilirken en büyük acının evlat acısı olduğunu anladım birdaha havale geçirirse felç kalacağını beyninin öleceğinin epilepsi hastası olacağını söyledi doktor...bense stresten koca koca sivilceler çıkardım vücudumda sevdiklerimden yediğim darbeler beni mahfetti bana akıl verecek kimse yok kimse ne diyeceğini bilemiyor.babam olsanda olur olmasanda diyor kocamın düşmandan farkı yok tek dayanma gücüm evladım ama oda biryere kadar.eşimin aldattığını öğrendiğimde kavga ederken bana söylediği sözü tahmin edin'' senin o koca burnunla yamuk göğsünle ben seni nasıl seveyim!''benim için 2 sene deli divane olan adam bana bunları söyledi. şimdilik tek yapabildiğim estetik doktoruna gitmek cuma günü randevum var.herkezi herşeyi sildim birtek ben varım artık hayatta kimseye bağlanmıyorum iplerimi kopardım hayat bende yeni başlıcak ünv.okucam meslek sahibi olucam kusurlarımı kapatıcam artık nasırlaşmış kalbimi kızıma saklıcam onun için yaşıyorum herşeye rağmen canım benim benden daha büyük dertleri olanlar vardır belki hayatta onları düşünüp şükrediyorum sende yap belki birşeyler değişir hayatta sevgiler..

canım yaşadıkların gerçekten zzor üzücü şeyler.fakat benden sana bir tavsiye çok geçmişe gitme. derinleri deştiğinde hepimizden neler çıkar neler. tek hatan koca eline sığınmaya kalkmak olmuş ki; km bilir kaç kişi düşmüştür aynı hataya. yargılamaksa hiç birimize düşmez hiç birimiz bilemeyiz ne olduda koca elini sığınacak liman sandın. bazen hepimizin yaptığı bir şeydir eksileri artıları karşılıklı getirip artı yönü çok gördüğümüze sığınmak ama bazen göremeyiz aslında bizim olumlu sandığımızın asıl eksilerden oluştuğunu.
lakin benim burda görebildiğim iki büyük dert biri evladın biri eşin. hoş eşinide dertten saymadım ne yalan söyliim nasıl bir imza birleştiriyorsa aynı imzada ayırır yolları gerektiğinde. fakat evlat işte en çok canı yakan şey. ben bu kadarına kahroldumki senin için kim bilir nasıl yanmıştır ve yanıyordur.önce evladına dört elle sarıl canım. gelelim eşine ne yapacağın ne karar vereceğin sana kalmış ancak eğri yük günün birinde ipinden kurtulur düşer canım bunu sakın aklından çıkarma.
yanlızlığa gelince bu dünyada aslında hepimiz yanlızızdır, tekizdir. gün gelir tek sohbet ortağımız soğuk duvarlar olur. sanıyormusunki her yüzü gülenin gönlüde gülümsüyordur. sanıyormusunki her of diyen tek derde haykırıyordur.elbet vardır önceside dili varmıyor kalemi oynamıyordur şöyle üzerinden bir sitemdir hayata dile getirebildikleri.aslında bir eşelesen o sandıktan daha neler çıkar ya orasıda gizli kalsın.ayrıca demiş ya oran yamuk buran bilmem ne. Allah özenmiş öyle yaratmış kime düşer onun yarattığına bahane bulmak yada nerden bilir o beyenmediğinin günün birinde kendisinde vuku bulmayacağını.
ve en bata dediğine en sonda değinicem ÖLÜM. ölüm kendi ayağıyla geldiğinde ve vakti zuhur bulduğunda ne güzel ne hayırlıdır. ancak ya vakitsiz olanı bak ufcık bir evlattan bahsediyorsun sen belki gelmesi için dua ediyorsun ama ya o. birde üzerine kızmış kendi başından geçenleri düşün bakalım gerçekten istiyormusun ? onu bu acımasız dünyada gerçekten bir başına bırakabilecek kadar kalpsizmisin? hiç sanmıyorum eğer öyle olsaydın çoktan arkanı dönüp gitmiştin değil mi? sakın beni yanlış anlama çocuğunu düşün diorum kocana katlan değil !!! bataklığın bile bir sonu vardır güzelim ancak oraya kadar çekebilir. ve sonunda neolursa olsun sonu güzeldir ya nura kavuşursun yada içinden çıkarsın.
peki ya sonuç diyeceksin. sonuç gerçekte ne isteini her daim bil ve ona yoğunlaş elbet bir şekilde feraha çıkarsın.yeterki gönülden iste.

gecmis olsun canim.
Allah saglik sihhat versin.
sifa icin dualar var, sik sik abdest al onlari oku bence Allah yarcim eder canim...
bunun disinda ise hersey kader meselesi...
Allah ne yazdiysa onlari yasiyoruz...

geçmişteyaşadıkları insanın bilinç altına yerleşir ve hayatı farketmeden ona göre süreeer gider.bense şimdişimdi nekadar hata yaptığımın farkındayım kararlarımı verirken çevre etkisinde nekadar kaldığımın.şunu anladım insan önce kendine değer verecek,sonra değer bekleyecek ve ben bunu hiç yapmadım.evet evladım.onun için dünyaları yakarım ama yanlız bırakamam ailemn bana yaptığını ben ona yapamam.daha bugn kardeşimle ilgili haber aldım hergn üzücü haberlerden gerçekten çok sıkıldm yaşam akıp gidiyo ve biz böyle kalp kırıklıklarıyla ölüp gidicez.ipleri elime aldım canım inşallah hiçkimseye vermeden yoluma devam edeceğim ilk işim sağlık problemlerimi halletmek daha sonra bir an önce kendimi sağlama almak çocuğuma sağlıklı güven dolu rahat bir yaşam vermek kimsenin bana vermeye değer bulmadığını ben ona vermek istiyorum.tabi önce rabbimden istiyorum bunu.hep başkaları neder diye yaşadım şimdi anladımki, beni,ailemi herkezi kaybetmeyi göze alıp ablasını geçmişte deli gibi seven adama kaçan kardeşime sahip çıkılıyo ve benden biledeğerli görülüyo.bense burda acaba ameliyat olsam nederler acaba çalışsam babam kızarmı diye didin dur imreniyorum kişilikli başıdik yürüyen bayanlara.rabbim hepimizin gönlüne ilacını versin dualarımızı kabul etsin inş sende eşinde evladında acil şifalar bulursunuz arkadaşım

Back
X