• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayat neden bu kadar boş bu gün..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O

ofof23

Ziyaretçi
ben eşim ile ayrılma aşamasındayım yani babamın evindeyim. eşimde ne aradı ne de sordu 8 gündür. kayınvalidem ile oturuyordum ve eşim tam bir aile piyanuydu. her neyse öle veya böle 1 senelik evlilik boşanma aşamasında. geri dönüşü yok benim için. ama annem benim üzerime toplum baskısıyla çok geliyor. bu gün babamın evine geldiğimden beri ilk defa bu kadar sinirlendim ve ağladım.ne boşanma aşamasında olmak ne de toplumdan dolayı ağlamaıştım bu sekiz gündür ama annemin 2 gündür söyledikleriyle canıma tak etti patladım. neyse geldi geçti anneme küsmedim de. az önce benden 2 ay önce evlenen bir arkadaşımın doğum haberi geldi. allah biliyor çok sevindim. hiç burkulmadı içim. ama annem "bak seninki de yürüseydi şimdi bebeğin olurdu ne güzel" dedi. o an içimi kapkara bir hüzün kapladı. neden olmadı yürümedi diye kendime sormadım hiç olmadı ve yürümedi sadece bunu biliyorum ve oradan kurtulduğum için çok memnunum. ha eşimi hala seviyorum ama bana mutluluk vermedi vermezde. ama annemin bebek konusunda söyledikleri canımı yaktı. gündüzde bir sürü canım sıkılmıştı yok o bunu demiş yok şu şunu demiş yok insanların yüzüne bakamıyormuş.sinir krizleri ağlamalar annemin derdi benimkini aştı anlayacağınız. dayanırım atlatırım kimse vazgeçilmez değil hiç bir dert hep kanamaz ama bu halde olmak çok acı şu anda.

çok iyi anlıyorum,,aynılarını yaşadım.ama ailem bana destek oldu,hani bu konuda beni kırmadılar.insan destek arıyor yanında ona güvenen hep yanında olacak birilerini istiyor,, o da anne baba oluyor.bunlar geçer canım üzülme..

zaman herşeyin ilacı....bunu asla unutma:teselli::1hug:kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile5

Çevredekiler şunu dedi,bunu dedi ,diyerek hayat geçmez.Evlenmek nasıl doğal bir olguysa,boşanmak da bir o kadar doğal.Anneniz toplum baskısını fazlası ile önemsiyor anlaşılan,ama önemli olan sizin huzurunuz,mutluluğunuz,bunu unutmayın.a.s.

boyle durumlarda ailenin yanina geri donmek cok zor olsa gerek. ben yapamazdim herhalde. bir insanin yeri ya kocasinin ya da ailesinin evi olacak deil illaki dimi. maddi gucum varsa kendime yeni bir hayat kurmaya bakardim. eski yikintilarin uzerine yeni bir hayat kurmak pek mantikli gelmezdi bana. ha tabi ailem buna musade eder miydi bilmiorum. ama tekrar onlarla yasamayi hic istemezdim eminim.

umarim mutlu olursunuz bundan sonra. Anneniz icin de ne desem bilemiyorum. yakinda o da sindirir bu durumu icine. belki de size boyle soylerek sizi tekrar denemeye ikna etmeye calisiordur kendince... yani onunuze toplum baskisi ya da kiyaslamalar koyarak sizi kamcilamaya calistigini saniordur ama ne fayda iste....

offf çok üzüldüm arkadaşım durumuna ama üzülme sen doğru bir karar vermişsin seni mutlu edemeyen biriyle ne işin olurki ama yalan yok annenize çok kızdım gerçekten nasıl bir anne böyle konuşabilir nasıl yavrusunu bu kadar üzer ben anlamıyorum onun şimdi sana daha çok destek olması gerekmezmi canım takma kafanı herşeyin hayırlısı kederimde varmış de gitsin umarım her şey gönlünce olur

Canııım lütfen kararının doğruluğundan şüpheye düşme , sen ayaklarının üzerinde mutlu bir kadın olacaksın eskisi gibi..
Annen kendisi ne gördüyse öyle sanıyor , benim annemde öyledir , eskiler böyle..
Çözüm olarak da senin hep alttan alman gerektiğini düşünüyordur çünkü kendisi böyle yaparak bu günlere gelmiştir. Ama devir o devir değil artık..
8 değil 80 gün aramasın canım , o senin gibi kadını kaybettiğine yansın , şimdilik üzülen sensin belki ama ama önemli olan yarın canım , yarın kim üzülüyor olacak kim seviniyor olacak kimse bilmiyor..
Şimdilik bu can sıkıntılarını deneyim say , yarın daha güçlü yere basabilmek için..
Seni kimsenin üzgün , bitkin , kendine bakmayan bir kadın gibi görmesine müsaade etme , görenler bir daha baksın ve desinler ki böyle kadın nasıl kaçırılır elden..
Anneni de al karşına istediğini biliyorum de çabaladım inan de anlat işte anlasın senin üzüntünü , kırıldığını , omzuna ihtiyacın olduğunu..
Herşey çok daha güzel olucak..
Belki de işler hiç beklenmedik yönde gelişir kimbilir..
Umarım eskisi gibi kimseye kendi ezdirmezsin ve ne kadar güçlü olduğunu gösterirsin , karşına da değerini bilenler çıkar.
Sevgilerimle a.s.

Güçlüsün ki arkana bakmadan kendine yeni bir sayfa açmaya karar vermişsin.
Eski insanlar kabullenemiyor maalesef boşanmayı, toplum baskısını.
Alışman lazım canım, sürekli bir şeyler söylenecek sana, bazen
farkında bile olmadan lafın ucu sana gelecek. Bunlara hazırlıklı olmalı ve ileriye bakmalısın.

Canım insanların agzı torba değilki büzesin boşwer takma annende söyle insaların konuştukları beni ilgilendirmez bana onları anlatma istemiyorum de mutsuz bir ömürdense biraz dayan canım huzura kawuşacaksın allahın izniyle sewgiyle kal canıma.s.

annende eminim senin yuvanın yıkıldığına çok üzülüyodur
annen etrafın konuştuklarını fazlasıyla ciddiye alıyo galiba.amacı seni kırmak değil belki ama böyle konuşarak seni daha çok üzdüğünün farkında değil yazık
sen yinede annene bu zor gününde ondan sitem duymak istemediğini destek görmek istediğini söyle:teselli:
eminim seni anlıyacaktıra.s

Toplum , toplumdakiler derken ne kadar sık boğaz ediliyoruz :kızgın:

Bazen çok kızıyorum bazı kalıplaşmış değer yargılarımıza... Yahu kimse ayrılmak için evlenmiyor ki... Ayrılmayı göze alıyorsa sevdiğinden , demek ki cidden yolunda gitmeyen , yürümeyen bir şeyler var ortada...

Ama yook... Olmaz , mutsuz evliliği sürdür ama sakın ayrılma ... "Boşanmak" öcü gibi görülüyor toplumda ... Tıpta bile kangren olan parmağı kesip atıyorlar ya , sana acı veren bir evliliği hayatından kesip atmak kadar doğru ne olabilir...

Sen doğru olanı yaptığını düşünüyorsan ve verdiğin karardan memnunsan , sakın diğer insanların laflarına kulak asma ... Annen yaşı gereği daha kuralcı ve bizlerden farklı düşünüyor olabilir ... Ona da kırılma , onların yetişme tarzına ver dediklerini ...

Son düzenleme:
seni hiçkimsenin üzmesine izin verme...
babaevine geri dönmek zor oluyor...
bir süre sonra sende annende alışırsınız...
verdiğiniz bu karardan eminseniz hakkınızda hayırlısı olsun o zaman...

ahh canım ya.olsun daha yenisin.ama yaşını ve standartlarını belirtmemişsin.mümkünse ayrı eve çıkabileceğini sana böyle konuşmalarını seni ne kadar incittiğini belirt.uzak yakınlarda bi teyzen halan ablan abin falan varmı.bi süreliğine onların yanına git.hem kafan dağılır hemde bu durum için akıl alır ve verdirirsin.yani annenlerede çok acitasyon yapmadan böle yapmalarının seni ne kadar güçsüz kıldığını belirt.ama onlarla tartışmayada girme.ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar o boşandığın veya boşanacağın adamın yaptıklarından daha fazla acıtmaz.elin adamı neler yapar adama,ama lafı söylesede kızsada ana-babadır.söyler döner kucaklar.varsın söylesinler hiç olmazsa güvendesin yarın öbürgün onlarda susacaklar ve alışacaklar.allah onları başından eksik etmesin.

Canim senin bosanman sadece seni degil ailenide cok üzmüstür...
Annen o lafi aslinda sana degil kendine söyledi sanirsam..yani kizimin evliligide yürüseydi simdi bende torunlarimi sevecektim onunda cocuklari olacakti diye sesli düsündü...benneyaptımki

Ha cok yersiz bir lafti lakin bu bosanma asamada biraz genis olmalisin...nasilki evlenme asamasinda sürekli laflara maruz kaliyorsun kulaklarini tikamak zorunda oluyorsun bosanmadada durum ayni...:delphin:

O yüzden biraz serin ol güzelim...takmamaya calis...olmus ile ölmüse care yok...sen kararini verdin ve simdi yapacagin tek sey kendine yeni bir düzen kurup mutlu olmaya calismaktir...hayirlisi olur insallah.:teselli:

insanlar evlenirken çevresindeki insanlar için evlenmiyor ayrılırkende onların üzerine vazife olmamalı evin içindeki mutsuz ve huzursuz iken çevredekiler ay evli ne mutlu desinler diye bir birlikteliği yürütmek ne kadar mantıksız ve komik ise ayrılma kararı alındığında onların laflarını kaale almakda bu durumdan çok farklı değil. Yani uzakdan davulun sesi hoş gelir dört duvarda ne yaşandığını yaşayandan başkası bilmez.
Annene gelince bir temennide bulunmuş haksızmı? değil bence ama bunu sana söylemesinin yerimiydi hayır değildi. Annenle konuşup çevre hakkında yukarıda söylediklerimi anlatmalı şu anda onun daha serin kanlı ve sakin olarak kanatları altına almasını istemelisin ALLAH kolaylıklar versin canım ve sadece ailene karşı değil herkeze karşı tavrını net koymalısınki senin söylediklerinden daha fazla öğrenmek için çaba içine girip canını acıtmasınlar.:teselli:

bu evliliği yaşayan sendin,bir başkası diil.. ki, bu annen de olsa, senin bu evlilik sürecinde yaşamış olduğun hiç bir hissi ve duyguyu anlayamaz!! hissettiklerin senin canını acıtır en çok ...ve kararın da sana aittir..verdiğin kararın arkasında durmalı ve ne her ne olursa olsun (toplum ,aile çevre vs baskısı)seni etkilemesine ve geçtiğin yoldan seni döndürmesine izin verme! ama hazırlıklı ol ,güçlü ol ...zor günler ,baskılar ,dayatmalar ,kırıcı sözler ve haketmediğin durumlara ve olaylara karşı ...ama sabret ...geçicek..zaman her şeyi alıp götürüyor inan ..kendine ve yaşayacağın acılara-olumsuzluklara zaman tanı...ama hep umutlu ol ve gelecekten alacağın hakkettiğin ödülünü bekle... tek çaren,gelecek zamanın ,sabrın, umutların ....

canım ya çok üzüldüm:çok üzgünüm: evlilik kapalı bir kutu gibidir içinden ne çıkacağını malesef evlenmeden bilemiyorsun.
annen eminimki senin için çok üzülüyordur ama senin yanında nasıl olacağını bilemiyor bunu konuşarak halledebileceğini düşünüyorum
eşinle ayrılığına bir yorum yapamıyacağım bu senin hayatın ve eminimki en doğru kararı vereceksindir
allah hakkında yaırlısını versin arkadaşım:Saruboceq:

Valla şunu bilir şunu söylerim çevrenin baskısı sizin hayata karşı duruşunuzla ilgilidir. Sizin başınız dik olacak.. Bir sürü kadın gibi gurur kırıcı, sizi mutsuz eden bir evlilikte "aman başımda bir koca bulunsun da ne olursa olsun" mantığıyla hareket etmediniz. Siz herşeyden daha önemlisiniz. O kadar sıkıntıyı çekerken anneniz mi vardı ya da o ağzı büzüşesice çevre mi sıkıntınızı hafifletiyordu?..

İnsanlara deyin ki "ana kuzusu bir adamla evlenmiştim evet görememişim hata yapmışım, aile sorumluluğu almaya hazır olmayan biriymiş ama ben bu dünyaya kendimi ezdirmeye gelmedim. kendim için ne ona ne de başkalarına laf ettirmem. herkes kendi yaşadığından mesuldur."

Siz ağlayıp ezildikçe herkes daha fazla üstünüze gelir bunu unutmayın. Maalesef bir sürü kadın hala düşene bir de sen tekme vur mantığıyla hareket etmekten zevk alır. Önce siz ezik olmadığınızı kabul edip ona göre davranın sonra diğerlerine ve annenize söyleyecek laf bırakmazsınız..

Annenizdir tabii ki kötülüğünüzü istemez ama sizin o evlilikte ne kadar mutsuz olduğunuzu anlarsa elbet yanınızda olacaktır, olmalıdır da..Güçlü olduğunuzu , ezik olmadığınızı önce annenize gösterin onu inandırın o diğerlerine gereken cevabı daha kolay verir..

Hem sanırım çalışıyorsunuz eğer ekonomik özgürlüğünüz de varsa sakın kimsenin lafını takmayın..

Dediğim gibi siz kendiniz için hayatta herşeyden daha değerlisiniz.. Bunu bilerek davranın lütfen..

sevgiler a.s

Back
X