• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat şartları

azra_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.274
1.808
133
42
Merhaba arkadaşlar.
Çok zor bir süreçten yeni çıktım. İyileşme sürecindeyim. Bu arada düşündükçe yine dertleniyorum. 16 yıldır çalışıyorum. 16 yıl boyunca kira ödedim. Ev masrafları çektim. Eski eşimin borçlarını ödedim derken elimde az çok kenara attığım biraz birikimden başka hiç bir şey yok. O da orta halli bir ev bile almıyor. Kredi çeksem geçinmek zor. Şuan evliyim ve eşim sağolsun eski eşim gibi değil. Tutumlu çalışkan ama onun da hiç ev alacak imkanı olmamış. Şimdi çocukların okulu dersanesi masrafı askerliği evliliği derken biz hiç ev alamayacağız galiba. Önceden bu konu beni hiç üzmezdi ama kiralar çok fazla artınca ümitsizliğe kapılmaya başladım. Çok şükür işim var borcum yok biraz birikim var ama yaşlar olmuş 40 bu yaşta hep kirada oturacak olmak nedense üzüyor beni. Öyle lüks yaşayan birisi de değilim tek lüksüm ayda iki kez eve temizlik için yardımcı almak. Çok şükür halimize ama o kadar yıl çalışıp hep boşa olduğunu düşünmek beni ruhen yordu galiba. Şimdi bu da dert mi diyenleriniz olacak ama gezmek yok alışveriş yok sosyal hayat yok,sadece iş ve ev arası yaşamanın karşılığı bu mu olacaktı?

Belki içine girip oturacağınız değil de yatırımlık bir ev alabilirsiniz.Örneğin başka ilden(içine kiracı koyarsınız evden kira alırsınız) veya İstanbul’da yaşıyorsanız daha şehirden uzak yerlerden bir daire için kolları sıvayabilirsiniz.Oradan gelen kiraya da az birşey ekleyip böyle devam edebilirsiniz.Hiç yoktan bir yatırımınız olur.

Son iki yıldır daha düzenli bir hayatım var ama artan fiyatlara yetişemiyorum artık. Eşime söylüyorum paramızın yettiği bir ev alalım diye ama oda doğal olarak şuan çocukların eğitimini düşünüyor. Şuan zor bu dediğiniz.

Son iki yıldır daha düzenli bir hayatım var ama artan fiyatlara yetişemiyorum artık. Eşime söylüyorum paramızın yettiği bir ev alalım diye ama oda doğal olarak şuan çocukların eğitimini düşünüyor. Şuan zor bu dediğiniz.
Üzülmeyin hersey ev değil ki

İyi bir eğitim verebılıyorsanız çocuklarınıza oda bir yatırımdır

Güzel anılar biriktirin evet yaşlılıkta ev lazım ama şimdi dört duvar için gezip tozmadan yaşayıp yaşlanınca da o dört duvar da kapalı kalıyoruz sağlık sorunlarından dolayı

Gönül isterdi hem güzel eğitim aldıralım hem gezelim hem birikim yapalım ama malum Türkiye şartları
O yüzden endişeli yaşamak yerıne anın tadını çıkarın

Üzülmeyin hersey ev değil ki

İyi bir eğitim verebılıyorsanız çocuklarınıza oda bir yatırımdır

Güzel anılar biriktirin evet yaşlılıkta ev lazım ama şimdi dört duvar için gezip tozmadan yaşayıp yaşlanınca da o dört duvar da kapalı kalıyoruz sağlık sorunlarından dolayı

Gönül isterdi hem güzel eğitim aldıralım hem gezelim hem birikim yapalım ama malum Türkiye şartları
O yüzden endişeli yaşamak yerıne anın tadını
Haklısınız. Çok endişeliyim gelecekten

Kaygılanmakta çok haklısınız muhakkak ev Sahibi olunmalı bence. Bu işin yaşlılığı emekliliği zor günleri var
O yüzden biraz çaba lazım önce oturmayacağınız 1+1 veya farklı şehirlerde kiraya verilecek bir ev için kendinizi zorlayın biraz borçlanın kira geliri borcunuzu öder zaten
Sonrasında elinize para geçtikte altın dolar biriktirmeye devam edin bu evi satıp emeklilikte oturabileceğiniz bir ev almaya çalışın
Elinizde biraz birikmiş varmış bence yapmanız gereken biraz borçlanıp kötü de olsa kiraya verilecek bir ev alın

Baska bir yerden şehirden kasabadan alin paraniz yettigi kadar. emeklilik icin dusunun en azından kira derdi olmaz. hatta bahcesi falan olursa sebze meyvede ekersiniz

Kaygılanmakta çok haklısınız muhakkak ev Sahibi olunmalı bence. Bu işin yaşlılığı emekliliği zor günleri var
O yüzden biraz çaba lazım önce oturmayacağınız 1+1 veya farklı şehirlerde kiraya verilecek bir ev için kendinizi zorlayın biraz borçlanın kira geliri borcunuzu öder zaten
Sonrasında elinize para geçtikte altın dolar biriktirmeye devam edin bu evi satıp emeklilikte oturabileceğiniz bir ev almaya çalışın
Elinizde biraz birikmiş varmış bence yapmanız gereken biraz borçlanıp kötü de olsa kiraya verilecek bir ev alın
Ben de bu şekilde düşünüyorum ama eşim borçlanma konusunda cesaretsiz. Özel sektörde çalışıyor ve uzun süreli borca girmek istemiyor.

Maalesef şu an içinde bulunduğumuz durum, ev, arsa alma değil, sahip olunan evi, arsayı koruyabilme dönemi. Borçsuz harçsız yaşayabiliyorsan ne mutlu...
Hep böyle düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyordum ama günümüz şartlarında resmen karın tokluğuna yaşıyorum hissi oluştu ben de. Tatil planı bile yapamıyorum düşünün. Bu şartlarda fûzili geliyor en normal şeyler bile. Sanki yokluk psikolojisine girdim.

Ben de bu şekilde düşünüyorum ama eşim borçlanma konusunda cesaretsiz. Özel sektörde çalışıyor ve uzun süreli borca girmek istemiyor.
Haklısınız ama borçsuz hiç bir şey sahibi olmazsınız biraz gözünüzü karartmak zorundasınız
Aileden borç alabilme imkanınız yok mu en kötü kredi çekersiniz işsiz kalma durumunda yeni bir iş Bulmak zorundasınız zaten kredi olmasa bile

Eğer aileden zengin değilseniz borçsuz mal mülk sahibi olunmuyor maalesef.

Maaslariniz ne kadar birikimimiz ne kadar bir hesap yaparak bir plan oluşturabilirsiniz.Eger birikimimiz yeterli ise ve krediyi ödeyecek imkana sahipseniz butcenize göre bir ev bakabilirsiniz.

Emeklilikte daha da zor oluyor bence ev almak ve kira ödemek emekli olunca aldığın maasta düşüyor kira mi vereceksin yiyecek misin içecek misin çok zor oluyor.

Bilmediginiz şehirden de ev almayı pek onaylamiyorum ben eğer orada ilgilenecek kimse yoksa oda zor oluyor.

Benim anne babam da ev alamadı. Bizim de tatil filan gibi harcamalarımız yoktu yiyecekten kesinti yapılmazdı bir de eğitim harcamasından. Ama kardeşlerim de ben de okuduk az çok iyi işlerimiz var geçen yıllarda anneme bir ev aldık nihayet. Birikimden vazgeçmeyin tabii ama ev ille de alınmalı diye de kendinizi de dert sahibi yapmayın. Çocuklarınız sağlıklı mutlu eğitimli büyüsün sizin yaşlılık yatırımız da bu olur daha güzeli var mı

Artık ev almak imkansız
Anneden babadan kalmadıysa yapacak bir şey yok

Coğrafya kaderdir

Borca girmek şu şartlarda 3-5 sene ödenmeyecekse gereksiz geliyor
Herşey zaten 2-3 katına çıkıyor çok kısa sürede

Siz diğer konuyu ne yaptınız ?

Artık ev almak imkansız
Anneden babadan kalmadıysa yapacak bir şey yok

Coğrafya kaderdir

Borca girmek şu şartlarda 3-5 sene ödenmeyecekse gereksiz geliyor
Herşey zaten 2-3 katına çıkıyor çok kısa sürede

Siz diğer konuyu ne yaptınız ?
Diğer konu dediğiniz bebek olayı ise bir tüp bebek denemem oldu sonuç olumsuz. Tekrar denemeyi fiziksel ve psikolojik kaldıramam. Nasip değilmiş. Bazen hayatta insana hiç birşey nasip olmaz. Ne bebek ne ev. Çok dram takılıyorum bu aralar. Toparlanmam lazım

Ben neden illede ev sahibi olunmak isteniyor anlamiyorum. Acaba ulkenin normali mi bu? Türkiyede yasamiyorum ,o yuzden cidden anlamiyorum ev sahibi olmanin onemli nedeni nedir?

herkes aynı durumda hemen hemen

Diğer konu dediğiniz bebek olayı ise bir tüp bebek denemem oldu sonuç olumsuz. Tekrar denemeyi fiziksel ve psikolojik kaldıramam. Nasip değilmiş. Bazen hayatta insana hiç birşey nasip olmaz. Ne bebek ne ev. Çok dram takılıyorum bu aralar. Toparlanmam lazım
zaten evladınız yok mu?bu hayat pahalılığında yeni bir bebek dünyaya getirme çabası neden?hem de 40 yaşında.ilk bebeğiniz olsa 45 50 de olsanız deneyin derdim.ama eviniz bile yokken neden bir bebek daha?

Back
X