• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat şartları

konu sahibinin evladı olmadığını şimdi öğrendim.elbette onun da hakkı evlat.adam tabiki istemez kendi çocukları var nasılsa.valla çocuğu ya yaparız diyecek ya da boşanacak.çocuk olmayacaksa neden bu 3 kuruş kazanan ve de çocuklarına baktıran adamın kahrını çeksin.çocuksuz çöpsüz üzüm çalışan kadın olarak maddiyatı iyi adamın kahrını çeksin de iyi yaşasın kalan ömründe derdim ben naçizane
Aynen öyle
Bende öyle derdim
Adamın durumu iyi olsa ya da ince düşünceli bir adam olsa çocukları bu kadına saygılı olsa neyse de
Hiçbiri yok

Ben neden illede ev sahibi olunmak isteniyor anlamiyorum. Acaba ulkenin normali mi bu? Türkiyede yasamiyorum ,o yuzden cidden anlamiyorum ev sahibi olmanin onemli nedeni nedir?
Çünkü ev fiyatları hergün zamlaniyor haliyle kiralarda artış gösteriyor.

Mersin de yaşıyorum eskiden olsa en ucuz şehir derdim oturduğum bölge gelişmiş ve iyi bir semt evler çoğunlukla site tarzı havuzlu vs bugün ev almak isteseniz 1 milyonun üzerine çıkartmışlar fiyatları hatta daha yükseklerde 1.5 vs var geçenlerde bir ilan gördüğüm bulunduğum yerde evlerine 2,5 milyon yazmışlar .2.5 milyonluk evin kirası ortalama 3500 olur belki 4000 bin ha daha ucuz evler yokmu derseniz elbette var ama semti ve bölgesinde etkili aynı ilçede 1 milyonada ev bulursunuz 500 bine de ama imkanları aynı olmayabilir.

Ben neden illede ev sahibi olunmak isteniyor anlamiyorum. Acaba ulkenin normali mi bu? Türkiyede yasamiyorum ,o yuzden cidden anlamiyorum ev sahibi olmanin onemli nedeni nedir?
İnsanın kendi evinin sahibi olmak istemesinden daha doğal ne olabilir ki? Dünyanın her yerinde insanlar fırsatını bulduğunda ev almak ister bence. Gençken kirasını ödedikten sonra her ev benim diye düşünürüz ama gün gelir kira veremeyecek duruma gelirsek? Ben yatırımdan ziyade evin ihtiyaç olduğunu düşünenlerdenim. Emekli olunca gelirim düşecek. Kiralar çok uçuk seviyede artık. Düşük emekli maaşıyla hem kira hem diğer harcamaları nasıl sağlayabilirim ki? Ayrıca Türkiye'de ev ciddi bir yatırım aracı. Biz evi iki yıl önce aldık. Değeri üç katına çıktı neredeyse. Kredi önceden zorluyordu şimdi hissetmiyoruz bile neredeyse. Enflasyon etkisini varın siz düşünün.

Çoğumuzda yemek ve barınma için mi çalışıyoruz hissi var. Günde 8 saat kadar az çalıştığım nadirdir ve de stresli bir iş. Ne anlamı var ki diyorum epeydir. Instada oyuncular için bölüm basi 80K alacak haberleri sinirimi bozuyor kendime kızıyorum bir de para edecek şeylere yönelseydim diye.

İyi bir müteahhitden veya firmadan topraktan ev alın.Eskiden babam hep kaba inşaat alırdı daireleri.Bu çok uygun olurdu.

Eşimin çocukları var. Ben de anne olmak istemiştim yaşım geçmeden ama mümkün olmadı. Hayırlısı buymuş

Sizin yerinizde olsam paramı birkaç ay kenara koyarım sonra kredi mredi bir şekilde Kıbrısa giderim. Madem eşiniz yanaşmıyor, kendi çocuğunuzu yapın madem bu kadar istiyorsunuz. Bu adamdan size hayır yok, bencil. nasılsa kendi çocuğu var diye sizin annelik isteğinizi yok sayıyor.

Eşimin çocukları var. Ben de anne olmak istemiştim yaşım geçmeden ama mümkün olmadı. Hayırlısı buymuş
yaşınızda bir şey yok 42 yaşında daha yeni anne olan üye var sitede.allah isterse olur evladınız olmazsa da diğer çocukları seversiniz hepsi sizin çocuklarınız olur.ama ben eşinizi iyi niyetli bulmadım.tüp bebek aşılama vs sonuna kadar destek olmalıydı size.sanırım önceliği kendi çocuklarına veriyor.yerinizde olsam evi sen geçindir ben kredi çekip bebek yapmayı deneyeceğim derdim.hakkınızda hayırlısı olsun.en doğru kararı gene siz vereceksiniz

Konu sahibesi bu adamla niye evli hiç bilmiyorum.

Adamın konu sahibesine maddi manevi 5 paralık katkısı yok. Üstüne konu sahibesi elindeki parayı da ortaya koyuyor. Bunları geçtim adamın konu sahibesiyle aşk için evlendiğini de sanmıyorum, karşıdaki kadının anne olma hakkına hiçbir saygısı yok vicdansız ve manevi olarak bomboş biri. KOnu sahibesi yerinde olsam tedaviye ık mık deidği an tekmeyi atardım. hala aynı fikirdeyim , konu sahibesi başka erkek bakmalı ailen en azından elindeki parayı kurtarmalı. Tekme koymayacaksa da elindeki parayı evrmesin bari kendi üstüne ev alsın.
Konularımı takip edenler bilir başta çok sıkıntı çektim bebek konusunda. Geçen sene tedavi oldum zor bir süreçti ve sonrasında başka hastalıklarım da oldu. Bu sürede eşim çok destek oldu hakkını yiyemem. Artık bebek konusunu kabullendim olmuyorsa vardır bir hayır diyorum. Maddi konuda kendimce şöyle bir tedbir aldım. Evin ve benim tüm ihtiyaçlarını eşimin maaşıyla yapıyoruz benim maaşım birikiyor. Birikimi sadece bankada değil fiziki şekilde yapıyorum. Eğer ev alırsak katkı sağladığım miktara göre tapu olayı konuşulur ama ev alma düşüncesi hiç yok. Ben de en azından ilerisini düşünerek şuan üç beş kenara koyuyorum. Evet şuan herşey yolunda ama hayatta iyi kötü herşeye hazırlıklı olmak gerektiğini hastalık zamanımda iyice anladım.

yaşınızda bir şey yok 42 yaşında daha yeni anne olan üye var sitede.allah isterse olur evladınız olmazsa da diğer çocukları seversiniz hepsi sizin çocuklarınız olur.ama ben eşinizi iyi niyetli bulmadım.tüp bebek aşılama vs sonuna kadar destek olmalıydı size.sanırım önceliği kendi çocuklarına veriyor.yerinizde olsam evi sen geçindir ben kredi çekip bebek yapmayı deneyeceğim derdim.hakkınızda hayırlısı olsun.en doğru kararı gene siz vereceksiniz
Evet öncelik çocukları oldu ama tüp bebek tedavisine başladığımızda elinden geleni yaptı. Hatta ikinciyi deneyelim dedi ama benim başka bir rahatsızlığım çıktı sonrasında. Şuan maddi olarak tüm ihtiyaçları eşim karşılıyor ben birikim yapıyorum. Eğer olumsuz bir durum olursa -inşallah olmaz - en azından hayatımı kurarım

öncelikle kiralarla ve çoğu ev sahibiyle başa çıkmak imkansız hale geldiği için. internette kiralık ev araması yaparsanız kiraların durumunu görebilir ve kafanızda daha net çözebilirsiniz aslında durumu :/

Merhaba arkadaşlar.
Çok zor bir süreçten yeni çıktım. İyileşme sürecindeyim. Bu arada düşündükçe yine dertleniyorum. 16 yıldır çalışıyorum. 16 yıl boyunca kira ödedim. Ev masrafları çektim. Eski eşimin borçlarını ödedim derken elimde az çok kenara attığım biraz birikimden başka hiç bir şey yok. O da orta halli bir ev bile almıyor. Kredi çeksem geçinmek zor. Şuan evliyim ve eşim sağolsun eski eşim gibi değil. Tutumlu çalışkan ama onun da hiç ev alacak imkanı olmamış. Şimdi çocukların okulu dersanesi masrafı askerliği evliliği derken biz hiç ev alamayacağız galiba. Önceden bu konu beni hiç üzmezdi ama kiralar çok fazla artınca ümitsizliğe kapılmaya başladım. Çok şükür işim var borcum yok biraz birikim var ama yaşlar olmuş 40 bu yaşta hep kirada oturacak olmak nedense üzüyor beni. Öyle lüks yaşayan birisi de değilim tek lüksüm ayda iki kez eve temizlik için yardımcı almak. Çok şükür halimize ama o kadar yıl çalışıp hep boşa olduğunu düşünmek beni ruhen yordu galiba. Şimdi bu da dert mi diyenleriniz olacak ama gezmek yok alışveriş yok sosyal hayat yok,sadece iş ve ev arası yaşamanın karşılığı bu mu olacaktı?
Canım arkadaşım geçmişe hiç bakma. Önemli olan bugünkü mutluluğun.
Birikimini hiç etmemek adına kredi çekip ev almayı tavsiye ediyorum. Çünkü kredi ilk yıl zorluyor. İkinci yıl yoruyor. 3. Yil maaşa göre azıcık kalıyor. ❤️

Çoğumuzda yemek ve barınma için mi çalışıyoruz hissi var. Günde 8 saat kadar az çalıştığım nadirdir ve de stresli bir iş. Ne anlamı var ki diyorum epeydir. Instada oyuncular için bölüm basi 80K alacak haberleri sinirimi bozuyor kendime kızıyorum bir de para edecek şeylere yönelseydim diye.
Evet bu his beni son aylarda çok yoruyor. Sadece temel ihtiyaçlar için yaşıyoruz. Gezelim hobilerimize zaman ayıralım desek birikime para kalmıyor

Back
X