Hayat Size Ne retti?

hayat bana herşeyin başıma gelebileceğini,insanın her olumsuz şeyi her olumlu şey gibi yaşayabileceğini öğretti..
artık bu neden benim başıma geldi demiyorum..herşey insan için..ölümde..üzüntüde..mutlulukta...huzursuzlukta..herşey..

hayat bana
hicbirseye ve hickimseye hakettiginden fazla deger vermemeyi,
aglamanin bana hastaliktan baska bisey vermedigini,
ben sustukca ve ezildikce surekli ustume gelincegini,
ama susmaktam baska carem olmadigini,
ogretti

insanın sahip olduğu en önemli şeyin sağlık olduğunu, herşeyden önce sağlığın geldiğini , gerisinin yalan olduğunu öğretti.

DAHA NE SÖYLENİR Kİ ANLAYAN ANLAMIŞ ANLATAN GÜZEL ANLATMIŞ....:hooray:
BİR EKLEMEDE BENDEN SANA
BALIK BAŞTAN KOKARMIŞ GERÇEKTEN
BEN GÜÇLÜYÜM SAVAŞIR BAŞARIRIM DİYİPTE İNSANLARA GEREĞİNDEN FAZLA TAVİZ VERMEYİN.............
SONRA HİÇBİRŞEY DEĞİŞMİYO......
VE SİZE NASIL OLSA KALDIRABİLİYO DİYİP YÜKLENDİKÇE YÜKLENİYORLAR....HAYATTA ÖNCE SİZ VARSINIZ....SİZ VARSANIZ HERKES VAR.....EN BÜYÜK TAVİZİ KENDİNE VERİN.....BUNU BAŞKALARI DEĞİL EN ÇOK KENDİNİZ HAKEDİYORSUNUZ.....
BİR LAF VAR YA.......BAYILIYORUM ONA .....
NE KADAR BİLİRSEN BİL SÖYLEDİKLERİN KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR....a.s.

hayatın bana ilk dersi tokat gibiydi
'' büyük laf etme '' dedi
sana o lafı öyle bi yedirirm ki...
feleğin şaşar
feleğim şaştı

Kendini kandirma hicbirzaman....
Herseyi oldugu gibi gör, hicbir zaman fazla bir beklentin olmasin
ve hicbirzaman sanmaki dünya senin etrafinda dönüyor...

duygucum öncelikle belirteyim çok güzel bir konu olmuş... tebirk ederim canım...
hayat bana çok şeyler öğretti...
ilkokuldaydım ikinci sınıfta taşındık oturduğum semt okulum sınıfım değişti ilk o zaman ayrılık nedir öğrendim...
anneannemi babanemi kaybettik... ölüm nedir öğrendim..
babamla annem kavga ederdi... birbirini seven insanların da kavga edebileceğini öğrendim...
daha ikokuldaydım sınıf arkadaşıma aşık oldum...aşk nedir öğrendim...
ortaokuldaydım platonik aşkı öğrendim....
lisedeydim kalleşliği öğrendim... ikiyüzlülüğü öğrendim ... yalanlar öğrendim...
fakültede artık büyüdüm büyüdükçe tüm kötülükleri pislikleri gördüm...
ne olursa olsun ayakta durabilmeyi öğrendim...
ve şu yalancı hayatta dürüst kalmayı öğrendim...
neyse fazla uzatmayayım...
evlendim...
evlat sevgisini öğrendim... büyük konuşmamayı öğrendim...acılara dayanabilmeyi öğrendim...
ve en önemlisi hayatıma giren hiç bir kadının annem gibi olmadığı öğrendim...babam gibi olmadığını öğrendim...
hala da herşeyi öğrenemedim... yaşadıkça ömrüm yettiği kadar bir şeyler öğreneceğim mutlaka..
.

o kadar dalgınım ki bugun..kafam yerınde degıl....
aynı konuyu acmısım....burnumun dıbınde gormemişim...

işte hayat bana yepyenı taze sıcak sıcak bır sey daha ögrettı....dıkkat etmek gerektıgınıııı

Sevdiklerimi kaybetmenin acısını ve yoklukları ile yaşamayı..vazgeçemediklerimin aslında vazgeçilebilir olduğunu, giden günün tekrarının olmayacağını ve hiç bir şeyi ertelememeyi, çünkü ertelediklerimize geç kalmanın pişmanlığını öğretti..Hayat ne yaşatırsa yaşatsın, ne felaketlerle karşılaştırırsa karşılaştırsın sabretmeyi öğretti..Sahip olduğumu zannettiğim hiç bir varlığımın benim olmadığını...Kazanmak kadar kaybetmenin de var olduğunu..Zorluklar karşısında pes etmemeyi ve çirkinliğine, yalanlarına, sahteliklerine rağmen hayatın yaşanılabilir olduğunu öğretti....
Hiç kimsenin göründüğü gibi olmadığını öğretti,Zamanin cok büyuk acilarida azaltigini ögretti.Baskalarininda benim gibi düsünmedigini,sevdiklerine sevgini daha cok söylenmesi gerektigini..,sevdigin icin kendinden fedakarlik yapilabilecegini, dünün birdaha gelmiyeceğini öğrettii....
EN ÖNEMLİSİDEEEEE "hayat aslında üç buçukla dört arasındadır ya üçbuçuk çeke çeke yaşarsın yada dört dörtlük yaşarsın "

bana bir gözünden ötekine güvenmemek gerektiğini
bilumum acıyı,ihaneti,kazığı
ama bi yandan da en büyük aşkı, tutkuyu, fedakarlıkları öğretti

Hayat bana hiç birşeyin tesadüf olmadığını,herşeyin bir anlamı ve nedeni olduğunu öğretti.Ayakta durmasını iyiyi yaşarken bile kötü bişey olursa ne yapabileceğimi temkinli olmasını,hayatın süprizlerle dolu olduğunu,her iyiliğin elbet bir karşılığı olduğunu,her kötününde elbet bir gün cezanlanacağını.herkese güvenmemeyi,sabretmeyi,anneliğin ne kadar muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu öğretti...!

hayat bana herkesten kazık yiye yiye artık kimseye güvenmemem gerektiğini öğretti ama maalesef çooook geç oldu

hayat bana insan olmayı
hayat bana ahlaklı olmayıa.s
hayat bana iyi evlat olmayıa.s
hayat bana sabrı:bbo:
hayat bana fedakarlığı:teselli:
hayat bana anne olmayı:ecrin_bebek:
hayat bana kaybettiklerimin kıymetinisenağlama
hayat bana değer vermeyi
hayat bana nefret etmeyi
hayat bana sevmeyi
hayat bana sevilmeyi
hayat bana yanlızlığı
hayat bana acıyıhayat bana tatlıyı
hayat bana azar işitmeyi-tatlicadiarzu-
hayat bana küsmeyi:dilcikar:
hayat bana susmayı:1closedeyes:
hayat bana konuşmayıfisfisfis
hayat bana herşeyi öğretti sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…