Hayat, tekrarları sever mi?

hayat,yapılan yanlışların tekrarını sevmez ve affetmez
hayat,yapılan güzelliklerin tekrarını elbette sever..

Tekrarların ne olduğuna bağlı.Hatalardan ders çıkarıp tekrarlamamak gerekir. Ama doğru ve güzel olan şeyleri herzaman tekrarlamak ümidiyle.....

Tarih tekerrürden ibaretmiş.İstesek de istemesek de bazen tekrarlar yaşanabiliyor.Ama bana sorarsanız,yaşanmış bitmiştir.Onunla vakit harcarken içinde bulunduğun anı değerlendiremezsin.Yani o da geçmişte kalır.Onun için ANI YAŞAYALIM.

hayat bunu umursamadan akıp gider.
Zaman; insanların kaldırabileceği en ağır yüktür üzerlerinden geçer kendi ağırlığı yoktur fakat geçip gidilmişliğin pişmanlığını bırakır ama insanlarda bunu umursamadan hayata akmaya devam ederler.Tekrarlar yaşansada aynı tekrar değildir freud unda dediği gibi ''bu nehir dünkü nehirle aynı nehir değil''
Ahu cuğum labirent gibi işte kaybolsanda geri dönüş yollarıda kayboluyor dönüş yok,tekrar yok...
hayat tekrarları sevip tekrar tekrar yaşatsada insanın tekrar şansı yok
çünkü zaman, hayatı kovalıyor insana hiç şans vermiyorda üstelik.

Güzel soruydu tekrar alabilirmiyim soruyu hangi kameraya bakacam:))))

Beynimiz suyun toprakta açtığı kanallar gibidir.Yağmur yağıp dere taşınca su bir önceki açtığı kanallardan akmaya devam eder.Tepkilerimiz ve davranışlarımız da aynı bunun gibi benzer olaylarda verdiğimiz tepki açtığımız kanal neyse ordan akıyor.Hayatın tekrar etmesi de bence verdiğimiz kararları değiştirmememizden .Bunun farkına varabilsek sanırım aynı hataları tekrarlamayız.Bunun için de ciddi çaba gerek diye düşünüyorum.

hayat tekrarlarla vardır bence,kim tekrar etmemiştir yaptığı bir hatayı!
tabiki tekrarlar olacak hayatımızda ,kötüden ders alarak sevinçten başarıdan tecrübe edinerek .biraz geç katıldım aranıza ...ama dayanamadım ve yazdım,tamda şu anki ruh durumumla alakalı bu konu;sevgiyle kalın:)

Güzel şeyleride, hatalarıda hep tekrar ediyoruz.Keşke sadece güzel olanları tekrar edebilsek.

hayat oyunları sever, bazı oyuncularla daha çok oynar nedense,
sahne aynı başrol haricinde her şey farklı,
günler yazar senaryoyu ama birbirine benzer oyunlar,
tekrar mı artık kendini yinelemek mi bu ?
yine yeni yeniden,
ya kaprisli bir oyuncu gibi yaşarsın,
ya her rolün hakkını vererek.
yada aldığına bakarsın karşılığında,
tekrar veya yineleme (anlamları aynı gibi görünsede biri daha çok bizden kaynaklanıyor manası uyandırıyor bende )

sonunda adın kalır yada kalmaz bu hoş kubbede.

gelsin hayat bildiği yerden gelsin
işimiz bu yaşamak,
unuttum bildiğimi doğarken, umudum ölmeden hatırlamak,

Back
X