Hayat ve adaleti

Lady18

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
126
36
298
İstanbul
Merhaba kızlar,

Bu konuyu devamlı sorguluyorum,sorgulamadan edemiyorum. Herkes için diyemem fakat bu hayatta gerçekten bulunduğu hayatı, yeri, mevkiyi veya makamı çok istemeden veya çalışmadan elde etmiş insanlar çok sinirlerimi bozuyor. Bu her açıdan örnek olarak verilebilir. Mesela;

Çok hovarda, gözü dışarıda, belki de değer verilmeyi çok da hak etmeyen insana gider bu kişinin tam tersi biri aşık olur ve ona inanılmaz değer verir,evlenirler ve mutlu olur veya edilir bir şekilde (İlişkilerden bir örnek)

Eğitim hayatı boyunca dersleri fazla ciddiye almamış, hatta ki fazla ders çalışmayan, zamanının %80'ini gezmekte %20'sini dersle harcayan, alemci biri çok daha iyi yerlerde olabiliyor. Bu üniversite sonrası iyi maaşlı bir iş bulma, adam gibi çalışmadan Ösym'nin sınavlarında başarılı olup akademisyen veya devlet memuru olup atanma gibi (Eğitim ve iş hayatından örnek)

Veya böyle insanların karşılarına onların tam tersi veya onların bir şekilde işlerini halledebilecek iyi insanların çıkması...

Bunlar tesadüf olamaz. Ve ben kahroluyorum. Adama bir bakıyorsun, zevkinde, sefasında, gezmesinde, hayatı gayet iyi ve mutlu. Ben ise hep tırnaklarımla kazıya kazıya bir yerlere gelmeye çalışan, asosyal (bahsettiğim insan tipine göre) ve herşeyi binbir zorlukla elde eden bir insanım. Hayat niye böyle??? Çok fazla takmamaya çalışıyorum ama görüyorum ve elimde olmadan niye diyorum, niye... Benim karşıma hep binbir zorluk çıkmak zorunda mı? Hoş herkesin karşısına çıkıyordur elbet ama diğer insanları da görüyorum... Bu konuda bana fikir, görüş veya öneri verebilir misiniz?

herkezin yaşadığı hayat farklı olunca öyle takılmalar oluyor
ama takılma derim ,kendine edersin
bak en basitinden bu saate kinleniyorsun...:ssz:

Canım her insanın sıkıntıları vardır. Bazı insanlar bardağın dolu tarafını görür ve çok mutlu olurlar, bazı insanlar bardağın hep boş tarafına bakarlar.
Ben herşeyde bir hayır olduğuna inanıyorum ve Allah hiç kimseye boşuna zorluk göndermemiştir. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır diye kuranda bir ayet bile var.

Bazen insanlar hayatları çok güzelmiş gibi gösteriyorlar.
Benim bir tanıdığım var. Herkes ilişki olarak onlara çok özenirler. Kendileride herkese çok mutlu gibi görünüyorlar. Ama gerçekte kadının ne büyük sıkıntısı olduğunu biliyorum ve öyle mutlu görünüp büyük sıkıntılar yaşamaktansa bugünüme Şükrediyorum.

Bence sende hayata dolu tarafından bak. Ne güzel olanakların var. Çok Çalışarakda olsa güzel biryerlere gelme imkanın var. Bugün maalesef insanlar suçsuz yere işkence görüyorlar. Açlıktan ölüyorlar.
Veya okuyabilmek için ne zorluklar çekiyorlar. Elhamdulillah sağlığımız da yerinde :D
Hayata hep olumlu bakalım canım ve her zaman Şükredelim, yoksa elimizdekinide kaybederiz, sağlığımızdan da oluruz

Ben şans ve torpil faktörüne inanan biriyim çok çalışın diyorlar ama bizim ülkemizde torpil bitmediği sürece hak etmediği halde o işte çalışanları çok süre daha göreceğiz,o iş için vasıfı ve bigisi donanımı olmadığı halde o makamda olacaklar bence ülkemizde dürüstlük eksik ve iyi karekter gittikçede yozlaşılıyor bu değerler çoğaldıkça ilerliyeceğimize inanıyorum

Böyle durumlar var evet ama bunlara takılsak ooo yani.ondan görmezden geliyorum ben kendi hayatima bakarim baskasi beni bağlamaz. ..

Merhaba kızlar,

Bu konuyu devamlı sorguluyorum,sorgulamadan edemiyorum. Herkes için diyemem fakat bu hayatta gerçekten bulunduğu hayatı, yeri, mevkiyi veya makamı çok istemeden veya çalışmadan elde etmiş insanlar çok sinirlerimi bozuyor. Bu her açıdan örnek olarak verilebilir. Mesela;

Çok hovarda, gözü dışarıda, belki de değer verilmeyi çok da hak etmeyen insana gider bu kişinin tam tersi biri aşık olur ve ona inanılmaz değer verir,evlenirler ve mutlu olur veya edilir bir şekilde (İlişkilerden bir örnek)

Eğitim hayatı boyunca dersleri fazla ciddiye almamış, hatta ki fazla ders çalışmayan, zamanının %80'ini gezmekte %20'sini dersle harcayan, alemci biri çok daha iyi yerlerde olabiliyor. Bu üniversite sonrası iyi maaşlı bir iş bulma, adam gibi çalışmadan Ösym'nin sınavlarında başarılı olup akademisyen veya devlet memuru olup atanma gibi (Eğitim ve iş hayatından örnek)

Veya böyle insanların karşılarına onların tam tersi veya onların bir şekilde işlerini halledebilecek iyi insanların çıkması...

Bunlar tesadüf olamaz. Ve ben kahroluyorum. Adama bir bakıyorsun, zevkinde, sefasında, gezmesinde, hayatı gayet iyi ve mutlu. Ben ise hep tırnaklarımla kazıya kazıya bir yerlere gelmeye çalışan, asosyal (bahsettiğim insan tipine göre) ve herşeyi binbir zorlukla elde eden bir insanım. Hayat niye böyle??? Çok fazla takmamaya çalışıyorum ama görüyorum ve elimde olmadan niye diyorum, niye... Benim karşıma hep binbir zorluk çıkmak zorunda mı? Hoş herkesin karşısına çıkıyordur elbet ama diğer insanları da görüyorum... Bu konuda bana fikir, görüş veya öneri verebilir misiniz?

Bahsettiğiniz şekilde insanlar benim etrafımdada var.Herşeye koşturmadan,uğraşmadan sahip olurlar.Ama benimde herşeyim binbir zorlukla,sıkıntıyla,uğraşmayla olur.Evime bişey alsam ya kırık çıkar,ya bozuk çıkar gider değişir illa 2 kerede olur.Tek seferde hiçbirşeyim cuk diye olmaz.Çok üzülüyorum,yıpranıyorum ama şans mı diyim ne diyim yapacak birşey yok.:14:

Oncelikle hayatta tesadüf diye bir sey yoktur.
Soyle dusunelim sizden daha cirkin insanlar yok mu? Var. Ya da daha aptal. Onlarda ayni seyleri dusunuyordur. Soyle ki adaletsizlik degil de kismet veya kader denilmelidir. O anlattiginiz turde insanlar benim çevremde de var. Ama bende olupta onlarda olmayan seylerde var. Ve onlarda olmayan seyleri hakkinda boyle dusunuyordur.
Bu konuyu uzuuun uzuuun sorgulamak yerine Allah'tan hep en hayirlisi icin dua edin.Bu sizi rahatlatir.

Hic birsey disardan gorundugu gibi degildir. Size hic emeksiz bir yerlere gelmis gibi gorunen insanlarin ne cektigini, cabasini disardan bakarak goremezsiniz. Ha size gelip bizzat "ben yata yata bu gunlere geldim" gibi birsey diyorlarsa o ayri. Insanlar hayati guzel giden, mutlu insanlari gorunce hemen o kisinin hayatinin cok kolay, ya da torpilli oldugunu dusunuyorlar. Ben de bu onyargidan hoslanmiyorum iste. Hicbir zaman birinin geldigi makama bilip bilmeden "hak etmedi" yaftasi yapistirmadim. Uzaktan kolay ve cabasiz da gorunse, isin ic yuzunu bilmeden bu tur torpildi, haksizlikti meselelerini dusunmem. Bence baskalarinin hayati yerine kendi hayatiniza odaklanabilirsiniz, bilmeden bu tur seyler dusunmek ancak sizi baskalarina karsi kinlendirir.

Ben de buna benzer bi konu acmiştım kısa süre önce ...Tüm bu olanlar yüzünden hiçbir umudum kalmamisti ama şimdi daha iyiyim Allah kendinden baska kimseye muhtaç etmesin herşey onun elinde ... Ondan istiyorum OL demesi yeterli sonuçta

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
olaya hayat ve adaleti diye bakma, bu ülke ve adaleti diye bak.. 17 yaşından beri müdür olan birini tanıyorum mesela.. sadece bu yüzden 1 hafta düz vites araba kullanmak zorunda kalınca depresyon ilaçları kullanıyor :27: zaten emeğiyle bir yerlere gelmiş olan adamla, babadan şanslı adam tavırlarından, hareketlerinden, anlayışından belli oluyor.. sen bilmem kaç diploma ile istediğin bölümde çalışamazken, senin çeyreğin etmeyen adamlar tek kartvizit göstererek cuk diye oturuyorlar oraya.. adalet falan bekleme, sürüye katıl, tanıdık bul :ssz: ha diğer bir opsiyon imkanın varsa başka ülkeye yerleş..

sevde, birkaç yorumundan bile Amerika'da yaşadığın o kadar belli oluyor ki :1:

Bende takiliyim bu hayatin adaletine..benimde derdim kendimce ibadetlerimi yapan biriyim ama her ortamada uyarim.kurallarim yoktur bana gelen es adaylarida hep icki icilen yere gitmeyen ya sen icme ne var dimi bunda bi tuhaf insanlar.ama arkadaslarim var onlarin ailesi kendisi boyleyken onlarin esleri ben gibi kafayi yicem yaa..nasi bi adalet bu?neden bana boyleleri denk geliyo hayat niye benle ugrasiyo cozemiyorum??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayat ve adalet asla aynı cümlede kullanılmaması gerek kelimeler bence. :27: İlişkiler konusunda, şans konusunda bir şey diyemem ama Türkiye'de iş konusunda %90 hak etmediği yerde buna eminim. Hem kötü hem iyi manada. :ssz:

kendi yasadiginiz olumsuzluklarda hayatin adaletini sorgularsiniz..
ya Dunyada olup bitenlere?
Sizin sitem ettiginiz adeletsizlikte
bencillik,kiskanclik,hazmedememe vs bilimum sey var..Ama dunyada bir cocuk acliktan olürken digerinin mukemmel hayati...
adaletsizlik budur..

Bu durum benim de canımı sıkar hep. Bakarım kızın burnu beş karış havada , sevgilisine yapmadığını bırakmaz, hiç bi özelliği yoktur ne karakter olarak ne görsel olarak ama çok değer görür. Hayat böyle sanırım iyi olmak , bişeyler için çaba göstermek yetmiyor şansta lazım diye düşünüyorum .

Ben de üniversiten mezun olduktan sonra 3 yıl iş bulamadım sonra bir süre özelde çalıştım ama çok sıkıntılı günlerdi. Faceden sınıf arkadaşlarımı görüyordum en haylazı bile atanmıştı isyan ediyordum revamı bu diye. Sonra oturdum düşündüm neden insanların hayatına bakıp isyan ediyordum bir şeyler yapmalıydım! Işi bıraktım dersaneye yazıldım 1 sene evden dışarı çıkmadım ders çalıştım kpssye hazırlandım. O dönem stresten ellerim ayaklarım şişti.vee sınavdan 4 ay sonra atandım. Memur olduktan 3 ay sonra eşimle tanıştım evlendim. şimdi allaha şükür herşey yolunda. Bence kimsenin hayatı bizi ilgilendirmez herkes kendi hayatından sorumludur.

Sevmek bu dünyayı çerden çöpten

Sevmek bir zerresini ziyan etmeden

Sevmek,dinlenmeden sevmek...

Vermiş olduğunuz örnekler malesef hayatın gerçekleri.. Bi arkadaş sadece bu ülkenin gerçekleri demiş belkide doğru.. Ülkemi toprağımı çok seviyorum ama bi adaletsizlik var ortada...Özel sektör veya resmi daire...bende haksızlığa tahammül edemeyen çok üzülen sinirimden saatlerce ağlayan bi insanım ama neye yarar.
Geçenlerde içimi bi nebze rahatladan bi olay oldu..
Arkadaşım özel sektörde bi işe girdi.onu ziyarete gittik bigün..ortama baktık..arkadaşım kendisiyle aynı konumda çalışan bi kızın müdürle ilişkisi olduğunu üstelik ikisininde evli olduğunu kızın istediği saatte işe geldiğini istediği saatte çıktığını diğer elemanlara ve onlara üstünlük tasladığını ilişkilerini gizli tuttuklarını kimseninde işinden olmamak için sesini çıkartamadığını anlattı bize...benimle gelen arkadaşım aynı sizin gibi neden bu insanlar bize rast geliyo diye ağladı üzüntüsünden..nyse biz görüşüp ayrıldık..arkadaşımın sabrına hayranım çünkü bn dayanamam hem haksızlığa uğruyo, gereksiz insanlar tarafından eziliyo, üstelik ayak tabanları ağrıyana kadar çalışıyo..neyse çok uzun zaman olmadı bu müdürle ilişkisi olan bayan şef oldu daha bikaç aylık iş tecrübesi ve bi halt bilmediği halde..arkadaşım bi süre sonrada başımıza müdür olacak dedi..bn çok üzüldüm gerçekten..hak etmyen biri olduğu konumu.karaktersiz bilgisiz ahlaksız....
Bir süre sonra aniden iş yerinin üst şubelerinden bikaç kişi teftişe geldi..arkadaşım anlatıyo aradabir, çok sıkılar ciddiler herşeyi herkesi sınava sokar gibi inceliyolar, aramıza dağıldılar,onlarda çalışıyolar falan..şef olan "hanımefendiye" tüm çalışanların önünde işle ilgili bikaç sey soruyolar bikaç sey istiyolar ve tabiki yapamıyor..adamlar, bunları bilmiyosun nasıl sef oldun diyolar.müdürde beyefendi bn müdür olduğum halde bunları bilmiyorum şefim nasıl bilsin diyo yuh! ..neyse denetleyiciler bikaç gün daha aralarında kalıyolar ve kızı kovuyolar müdürü sürüyolar.çalışanlarada biz kameralardan tüm olan biteni gördük ilişkilerini anladık siz nasıl burnunuzun dibinde anlayamazsınız diyede kızıyolar..şuan yeni müdür geldi ve herşey yolunda..spesifik bi örnekde olsa bn duyunca bi ohh dedim..çünkü hayatımda hiç haksızlık yapanların cezasını bulduğunu göremedim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Hic birsey disardan gorundugu gibi degildir. Size hic emeksiz bir yerlere gelmis gibi gorunen insanlarin ne cektigini, cabasini disardan bakarak goremezsiniz. Ha size gelip bizzat "ben yata yata bu gunlere geldim" gibi birsey diyorlarsa o ayri. Insanlar hayati guzel giden, mutlu insanlari gorunce hemen o kisinin hayatinin cok kolay, ya da torpilli oldugunu dusunuyorlar. Ben de bu onyargidan hoslanmiyorum iste. Hicbir zaman birinin geldigi makama bilip bilmeden "hak etmedi" yaftasi yapistirmadim. Uzaktan kolay ve cabasiz da gorunse, isin ic yuzunu bilmeden bu tur torpildi, haksizlikti meselelerini dusunmem. Bence baskalarinin hayati yerine kendi hayatiniza odaklanabilirsiniz, bilmeden bu tur seyler dusunmek ancak sizi baskalarina karsi kinlendirir.

:46: Katılıyorum. Ayrıca yaşınıza göre çok olgun düşünebilen birisiniz, maşallah. :nazar:
.

Bir tOrpil örneği mesela bugünkü haberden İstanbul
Üniversitesi'nde
yatay geçişi
yapılmayan öğrenci
yargıya başvurdu.
Mahkeme görevini kötüye kullandığı
gerekçesiyle rektörlük için ihbarda
bulundu
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus
Söylet hakkında mahkeme, torpil yaptığı
iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Edinilen bilgiye göre, geçen yıl, yatay geçiş
yapmak için İ.Ü. Cerrahpaşa Fakültesi'ne baş
vuran Çağan Aydın Namal, yerine puanı
kendinden az olan Ö.V.K'nin alındığı
iddiasıyla İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
Başvuruyu inceleyen İstanbul 4. İdare
Mahkemesi, üniversiteden, Ö.V.K.'nın kayıt
bilgilerini sordu. Üniversite cevap
dilekçesinde, yatay geçiş işleminin, KKTC Milli
Eğitimi ile İ.Ü. Rektörü arasında imzalanan
işbirliği doğrultusunda yapıldığını belirtti.
Protokolü inceleyen mahkeme, O.V.K'nın
yatay geçiş yoluyla kaydının yapılmasını
sağlayan bir madde bulamadı. Rektör
Söylet'in 'Görevi kötüye kullanma' suçunu
işlediği sonucuna varan mahkeme, Söylet ile
kayıtta görevli memurların 1.5 yıldan, 5 yıla
kadar hapisle cezalandırılması
doğrultusunda soruşturma yapması için
savcılığa ihbarda bulundu.

İnanın bende bunu çok takar durumdayım. Eğitim hayatımı hep birinciliklerle bitirdim. Şimdi evliyim bir küçük kızım var.Tek istediğim cumartesi olmayan bir iş bulmak. Bunun için izmirde tam 5 belediyeye başvurdum. 9 senelik iş tecrübem var. Taşeronda işçi kadrosuyla masa başı bir iş istiyorum. Hepsinden gelen cevap kadromuz tam . Ama biliyorum ki torpil lazım ama malesef bizde o yok. İşim gereği belediyelere sık sık gidiyorum. Niteliksiz elemanlarla dolmuş taşmış durumda. Özel sektöre bakıyorum. Başvurduğum yerlerden cevap yok. Şu an çalışıyorum ama haftanın 6 günü. Ev işi, çocuk,eş iş stresi. Ama hiç umudum bitmiyor her an dua ediyorum Allah'tan önce sağlık sonra güzel bir iş diliyorum.

Back
X