- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
Hic birsey disardan gorundugu gibi degildir. Size hic emeksiz bir yerlere gelmis gibi gorunen insanlarin ne cektigini, cabasini disardan bakarak goremezsiniz. Ha size gelip bizzat "ben yata yata bu gunlere geldim" gibi birsey diyorlarsa o ayri. Insanlar hayati guzel giden, mutlu insanlari gorunce hemen o kisinin hayatinin cok kolay, ya da torpilli oldugunu dusunuyorlar. Ben de bu onyargidan hoslanmiyorum iste. Hicbir zaman birinin geldigi makama bilip bilmeden "hak etmedi" yaftasi yapistirmadim. Uzaktan kolay ve cabasiz da gorunse, isin ic yuzunu bilmeden bu tur torpildi, haksizlikti meselelerini dusunmem. Bence baskalarinin hayati yerine kendi hayatiniza odaklanabilirsiniz, bilmeden bu tur seyler dusunmek ancak sizi baskalarina karsi kinlendirir.
size katılmıyorum bizzat mülakattan önce işin oldu deyip devlete giren insanlar biliyorum, puanı düşük olduğu halde, tabiki Allahla kul arasında herşey affeder affetmez..ama diğerleri anne baba evladı değilmi binbir emekle okuttuğu evladı sırf dayısı olmadığı için hakettiği işe giremesin...evet hayatımıza odaklanmamız lazım ama yanlışa doğru demiyelimki evlatlarımızda torpil arayıp gezmesin 3 5 kuruş fazla para kazanacak diye...