Hayat zormuş...

rzy11092011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
39
0
86
İzmir
21 yaşındayım 2 yıllık dışarda üniversite okudum ailem çok para döktü yurttu harçtı derken bunun yanı sıra tıp sekreterliği bilgisayar ingilizce ve tiyatro sertifkalarıda aldım bitirdim geldim cv bıraktığım hiçbi yer beni almıyor..geri cevap gelmiyor...evde oturdum sıkıldım gitiim kursa yazıldım ehliyet aldım bu arada cvler verilmeye devam yine cevap yok hiçbir yerden. sonra özel bi kurstan eğitim aldım yine bi ton para döktü annem. ve ben güzellik uzmanı oldum.okulumu 4 yıllığa tamamlamak istemedim.nişanlıyım evlenicem yazın ve bukadar yaptırdığım masrafın üstüne çalışıpta ben aileme para verceğme hala çocuk gibi harçlık veriliyo elime ara sıra 5-10tl.. çeyizimi yine annem alcak onlar gocunmuyo allah razı olsun görevimiz bu bunun için çalıştık çabaladık diyolar ama ben kendime yediremiyorum.en uyduruk bi satış elemanı ilanına bile cevap vermiyolar..4 yıllık bitirsem yine aynı olcaktı.ablam bitirdi durumu ortada bitirenlerinde durumu ortada.21 yaşına geldim ve daha 1 ay bile çalışmadım bi yerde 1 ay bile maaş almadım benim mesleğim ne ben napıyorum napacağım..annemin yüzünü kara çıkartmak istiyorum.. oturcan koca evinde bu gidişle diyor.aslında şuan belgelenmiş 5 tane mesleğim var elimde
bilgisayar operatörüyüm,güzellik uzmanıyım,tiyaro oyuncusuyum,tıp sekreteriyim ve yönetici asistanıyım... ama şuan hiçbiriyim... hayat gerçekten zormuş be anne..:tomato:.

Tatlim canini sIkma herseyin hayirlisi öncelikle..
Bu kadar egitim almissin, mutlaka sana göre bir is vardir bir yerlerde.
Is ne zaman kapiyi calar hic belli olmaz.
Zor oldugunu biliyorum, benim nisanlimda su an is aramakta, oda cok bunalmis durumda, ama kimse yillarca issiz kalmiyor canim, Allah herkesin rizkini veriyor zamani gelince.
Is basvurularina genelde uzun süreden sonra cevap geliyor canim, biraz sabirli ol, bekle ve göreceksin cok memnun olacagin bir isin olacak.
Senin egitim alanin baya genis, bence yakin bir zamanda is bulursun.

canım tıp sekreterlıgı sertıfıkanla ozel hastanelere basvurabılırsın mutlaka gerı donerler sırket elemanı olarak hastanelere bılgı bırak mutlaka gerı donerler umudunu yıtırme ıssızlık zor ben 2 yıl calıstım ayrıldım tadını alınca dahada zor oluyor bu arada tıp sekreterlıgı sertıfıkanı ne kadar zamanda nasıl ve hangı sartlarda aldın ozeldn yazarsan sevınırım bende dusunuyorum....

işlerini yanlış yerde arıyorsundur büyük ihtimal

saydığın belgelerin sahibi olmak o işleri döört dörtlük yapabildiğin anlamına gelmez. o kurslara sizinle beraber kaç kişi alıyordu? iş o belgeleri almakta değil :kahve:

öncelikle azminiz için bravo diyorum size...
ama hemen karamsarlığa düşmeyin,
bu dönem de gerçekten iş olayı çok zor,
benden size abla tavsiyesi,gitmişken bir de KPSS kursuna gidin,
bu belgelerle eminim açıkta kalmazsınız...
bizler anne baba olarak,çocuklarımıza elimizden geldiğince herşeyi
yaparız,karşılık beklemeden...sizi anlıyorum istiyorsunuz ki,
evlenmeden aileme az da olsa maddi katkıda bulunayım ama
evlenincede yaparsınız bu yardımı,dediğim gibi önemli olan sizin mutlu olmanız,
annenizin ve babnızın tek isteği bu,inşallah bu kadar çabalamaya,
en kısa zmanda bir iş bulursunuz...
sevgiler...

Canım kızma ama dost acı söylermiş, kursa gidip sertifika almayla iş bitmiyor yani o meslekleri olamıyorsun sadece kursa gitmekle.. Bunun için o bölümlerin okulunu okuman gerekiyor. Benim de bilg. operatörlük sertifikam var ama işe yaramıyor... Okulunu okuduğum halde, iş bulamıyorum çünkü ya tecrübe istiyorlar,mezun musun diye soruyorlar,hangi okuldan mezun olduğunu soruyorlar liste uzuyor da uzuyor...Bu tecrübe de sanki manavdan,bakkaldan alınıyor! Siz bize iş vermzseniz biz tecrübeyi nereden edinebiliriz dimi ama? Üzülme canım,senin nasibin de vardır zamanı gelmemiştir henüz. Sağlık olsun, Allah Kerîm..:teselli:

canim oncelikle tebrikler insanin kendisini gelistirmesi ogrenmesi guzel ama isin olmamasi cok kotu
benim gorumcemde bikac sertifika aldi ama yapamadi senin gibi en son bir guzellik salonunda oda
kiraladi ufak tefek seylerle bile gunde 100tl ye yakin para kazaniyomus masallah hergun degilde. hemde oyle birikmis
bi parasida yoktu sanirim ise baslarken oyle seyler yapabilirsin mesela yolun acik olsun yeni yil sana sans getirsin

karamsar olma bence.ayrıca ne güzel ki ailenin hep destegini almışım.....
onlardan harçlık alırken mahçup olma bence
her zaman aileler destek olmalı onlar farklı bir şeyler yapmıyorlar......
üzerlerine düşen görevi yapıyorlar sadece
bu kadar emek vermişim mutlaka bir yerlede ekmek kapın vardır.....
nerelere baş vurup nereler cv vereceginde önemli tabi.......
yinede azmini ve ugraşını karamsarlık yapıpta kaybetme
allah elbette bir yoluna koymuştur....
inşallah istedigin gibi olur herşey.....

yeni yılda herşeyin yoluna girmesini dilerim....

Bende tebrik ediyorum seni ve aileni özellikle aileni sana çok güzel destek olmuşlar umarım en yakın zamanda bir iş bulursun

Canım kızma ama dost acı söylermiş, kursa gidip sertifika almayla iş bitmiyor yani o meslekleri olamıyorsun sadece kursa gitmekle.. Bunun için o bölümlerin okulunu okuman gerekiyor. Benim de bilg. operatörlük sertifikam var ama işe yaramıyor... Okulunu okuduğum halde, iş bulamıyorum çünkü ya tecrübe istiyorlar,mezun musun diye soruyorlar,hangi okuldan mezun olduğunu soruyorlar liste uzuyor da uzuyor...Bu tecrübe de sanki manavdan,bakkaldan alınıyor! Siz bize iş vermzseniz biz tecrübeyi nereden edinebiliriz dimi ama? Üzülme canım,senin nasibin de vardır zamanı gelmemiştir henüz. Sağlık olsun, Allah Kerîm..:teselli:

Kurslarda işe yaramıyorsa o cv lere niye aldığınız kurslar sertifikalar diye bir bölüm koyuyorlar bence muhakkak işe yarar da bizim ülkemizde zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, okula gitsen tecrüben yok diye almazlar, 2 yıllık okuduysan niye 4 yıllık okumadın dediğin gibi liste uzar da uzar...
Yıllar önce gittiğim bir iş görüşmesinde 2. kez çağırmışlardı bende umutlanmıştım yapacağım iş tam bana göreydi ve uygundum, sonra benim tecrübem yerine yeni okulu bitirmiş farklı bir bölümde okumuş bir kişiyi tercih ettiler benneyaptımki
Şimdi ben eğitimimi 4 yıla tamamlasam, İngilizcemi geliştirsem bu seferde yaş faktörü çıkar önüme :çok üzgünüm:

Neyse inşallah sende iyi bir iş bulursun :Saruboceq:

hemen moral bozmaca yok.. ülkenin durumu, dünyanın durumu malum.. normal şartlarda iş arma süresi daha kısa sürerken şimdilerde biraz daha uzun elbette. bunun senle bi ilgisi yok, kendine yorma, boşuna kendini germe.. başvurularına devam et kesinlikle.. umarım aradığın gibi bir iş bulabilirsin..

cv tekrar gözden geçir.mutlaka eksik bişiyler vardır,geliştirmeye çalış.5 farklı yetkinliğim var diyorsun ama bunlardan hangisini istiyorsun?bu çok önemli.düşün şimdi önünde 5 tane yol var fakat sen karar verip birinde ilerlemelisin...bu kadar çok farklı dalla ilgilenmek yerine naçizane fikrim; imkanlarında müsaitken birinde uzmanlaşmaya çalışmak daha iyi olurdu fakat tabi ki yine de güzel şeyler yaptıkların...ilgilendiğin sektör/ dalla ilgili araştırmalar yap.ufak bir ayrıntı; ben de iş arama sürecindeyim şuan ve sürekli çalışan biri olarak evde olmak gerçekten çok sıkıcı.bunun dışında benim yaptığım şöyle bişiy var ki yolda giderken bile yol üzerinde gördüğüm tüm tabelalara bakıp web siteleri var mı diye kontrol ederim netin başına geçtiğimde.doğal olarak bu firmaların çocğunun muhasebe departmanları olduğunu düşünürüm.web sitelerinde gezer,ıK bölümlerine cv mi bırakırım.yani düşününce pek çok şey var aslında...birde küçük büyük demeden bir yerden başlamak gerekiyor özellikle tecrübesizsen bu önemli,her yerde tecrübeye öncelik verirler,ilanlarda bunu görürsün çoğunlukla.ücret konusunda da beklentin düşün olmalı ilk aşamada,tabiki haklarını al ama piyasadaki ücret durmunu araştır çeşitli kariyer sitelerinden forumlardan takip edebilirsin...tüm bunları denedikten sonra muhakkak bir değişiklik olucaktır....sevgiyle kal..opuyorumnanaktan

Kurslarda işe yaramıyorsa o cv lere niye aldığınız kurslar sertifikalar diye bir bölüm koyuyorlar bence muhakkak işe yarar da bizim ülkemizde zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, okula gitsen tecrüben yok diye almazlar, 2 yıllık okuduysan niye 4 yıllık okumadın dediğin gibi liste uzar da uzar...
Yıllar önce gittiğim bir iş görüşmesinde 2. kez çağırmışlardı bende umutlanmıştım yapacağım iş tam bana göreydi ve uygundum, sonra benim tecrübem yerine yeni okulu bitirmiş farklı bir bölümde okumuş bir kişiyi tercih ettiler benneyaptımki
Şimdi ben eğitimimi 4 yıla tamamlasam, İngilizcemi geliştirsem bu seferde yaş faktörü çıkar önüme :çok üzgünüm:

Neyse inşallah sende iyi bir iş bulursun :Saruboceq:

size sonuna kadar katılıyorum

ne dersiniz deyince bence hersey kismet yazdiklarinizi okudum gerci bizim ulkemiz icin cok gecerli meslekler degil acikcasi sanslisin sikinti cekmedin ailen yaninda ben ailem icin okulumu birakmak zorunda kalmistim yani bence cok sikinti yapma onlar senin ailen bugunlerin tadini cikar sana simdi anlamsiz gelebilir soylediklerim ama ailesine bakmakla yukumlu olan insanlarda var :(

canım Allah yardımcın olsun gün doğmadan neler dogar bende en umudumu kestigim anda calısmaya basladım sen bu kadar daraltma kendini

Bak insallah güzel bir is bulursun, tüm kalbimle diliyorum.

Bence hatan cok degisik alanlarda meslek yapmis olman, herseyden birer diploma alacagina, bir konu üzerine gidip o alanda kendini gelistirseydin cok daha iyi olurdu. Bir konuda uzman olursan herzaman tercih edilirsin.

cnm bnm yaa üzülmee.sen eliinde geleni fazlasıyla yapmışsınn.bundan sora yapacağın şey hayırlı bi iş dilemekk.

dilerimm en kısa zmandaa ii bi iş bulursunnn güselimmm.allah yardımcnn olsunn:Saruboceq:

ülkemizin işsizlik gerçeğine bir örnek daha
bende fakulte ve meslek yüksek okulu olmak üzere 2 üniversite bitirdim
kpss desen geçerli puanlar aldığım halde atamada eleniyrum şans birazda :umursamaz:
onlarca sertifika ve belgelerim var :kahve:
ama gel görki yaşadığım yerde iş sahası yok :kızgın: turistlik bir yer sezonluk işler var
benim burda arkadaşım var Marmara üniversitesi iktisat fakultesi bitirdi benden önce bitirdi ne iş yapıyor biliyormusun BıM ' de kasiyerlik ve aldığı maaşı duysan değermi dersin ama ailesinin kriz nedeni ile işleri bitti ve iflas ettiler amcası intihar etti babsı hapiste kız çalışmasında napsın villada yaşayan kızın durumuna bak 2 sene oldu bunlar
hayat çok zor gençliğimizi bitirdiler...

Back
X