Hayat !

Myrah68

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
812
717
103
32
Bazen aklimiza gelmeyen seyler basimiza gelirmis sozunu duydugumda ilginç gelirdi cunku hayatın hep bizim hangi yolu sectigimize bagli ve başımıza gelenlerin buna bagli olduğunu sanirdim. Oysa hayat denilen sey bizi oradan oraya surukleyen bir firtinaymis. Kimisi dogru yolda gittigini sanirken cikmaza girer, kimisi hayatinda en güvendiği kisiyi buldugunu sanir ama kimsenin yapmadigini o guvendiklerimiz yapar. Sever, sevildigini sanir. Ellerini sımsıkı tuttuklarimiz vardir! Iste o ellerini tuttuklarimiz bizi yari yolda bırakır ucuruma surukler! Kime mi güveneceğiz hayata(akintiya) kapilmamak icin? Sadece kendimize, bize bizden baska yardim edecek veya kendimizden ve Allah'tan baska kimsenin bize kol kanat germesini beklemeden ilerlemeliyiz. Menfaatcilere asla izin vermeden, kimseden bi çöp beklemeden,sevmeyenden sevgi beklemeden, sadece bizi sevenleri yanımıza alarak ellerimizi gevsek degil simsiki tutanlarla cikarsiz yalansiz dolansiz olanlarla yuruyerek, kartal iken guvercinlerle uçmayarak ve kendi degerimizi once kendimiz bilerek yasamaliyiz. Biz kendimize deger vermeliyiz ki baskalarida versin! Kalbimizin kapilarini sadece cikar menfaat gözetmeyenlere acmaliyiz! Bunlari size kim olarak mi söylüyorum hayat denilen denizden bata cika yuzmeyi öğrenen biri olarak söylüyorum... Bunlari sizlerle paylasmak istedim dert dediğimiz sey aslında bizim başaramayıp ayakta duramadiklarimizdir. Bizler hayata karşı dimdik durmaliyiz cunku bizler kadiniz, bizler anneyiz!

Yazdiklarini herkes biliyor da sen ne yasadinda bu kadar doldun onu deseydin

Yazdiklarini herkes biliyor da sen ne yasadinda bu kadar doldun onu deseydin
Ne yasamadin daha dogru bir soru olurdu:)) ama cok şükür yilmadik yikilmadik eski konularim biraz size bilgi verir ama o sadece bir kismi anlatsam kk ya sigmaz hayat iste :)

Ha bide herkesin bildiğini sanmiyirum kk da yıkılmış kadinlar gormek cok üzücü malesef beklenmedik seyler bu hale getiriyor ama hayattan herseyi bekleyeceksin en beklenmedigi bile

hayat hakikaten ne ilginc bir seydir. Asla yapmam dedigin seylerin ortasinda buluyorsun kendini bir anda. Sonra dönüp ben mi yaptim bunu diyorsun. Of off!

Aynen oyle olmek icin yasayanlardaniz biz canlilar:) ama isin sonuna bakmak icin bu hayatida yasamak o sinavlari atlatmak gerekiyor
Bugun butun konulara bunu yazmak istiyorum'' isin sonuna bakkkk '' cokda saapma o kismi ... bosver valla bazen diyorum olsek iyi kafa rahat olur en azindan onune ne gelecegini bikiosun osledigin gunah sevap belli bi an once sinav kismina gecmemiz gerekiyor yasam kismi cok uzadi ....

hayat hakikaten ne ilginc bir seydir. Asla yapmam dedigin seylerin ortasinda buluyorsun kendini bir anda. Sonra dönüp ben mi yaptim bunu diyorsun. Of off!
Sürukleniyoruz o akintida iste farkinda olmadan ama onu tam yasam denizinin ortasında kaybolmayınca rark edemiyoruz sonra buluyoruz kendimizi o kargasanin icinde

Bugun butun konulara bunu yazmak istiyorum'' isin sonuna bakkkk '' cokda saapma o kismi ... bosver valla bazen diyorum olsek iyi kafa rahat olur en azindan onune ne gelecegini bikiosun osledigin gunah sevap belli bi an once sinav kismina gecmemiz gerekiyor yasam kismi cok uzadi ....
Bu sinav kismi beni cok endiselendiriyor bugünlerde. Bile bile hata yapiyorsak ve yapmak istiyorsak o hatayi üstelik. Ne korkunc..

Anlasilan bikmissin. Kendini birakma dayanmak icinde mucadele etme birak hersey olacagina varsın demeyecegim istediğin gibi sekillendir hayatini. Bir kere yasiyoruz biz bir daha donup bazı şeyleri keske su zaman yapsaydim dememeli

Anlasilan bikmissin. Kendini birakma dayanmak icinde mucadele etme birak hersey olacagina varsın demeyecegim istediğin gibi sekillendir hayatini. Bir kere yasiyoruz biz bir daha donup bazı şeyleri keske su zaman yapsaydim dememeli
Yok ben bikmadim hicbiseyden bunlari yazmadan once bdv da geziodum icim sikildi milletin derdinden kiyamet kopsada millet yalan dunyadan uyanda dedim bi an ... o an da senin konuna denk geldi ....

Sürukleniyoruz o akintida iste farkinda olmadan ama onu tam yasam denizinin ortasında kaybolmayınca rark edemiyoruz sonra buluyoruz kendimizi o kargasanin icinde
Iste sorun burada bir kere yasiyoruz bu hayati ya insan durduramiyor bazen kendinu. Bir deli cesaretiyle atlayiveriyoruz atesin üzerine ya. Hah iste bir de verecegin hesabin korkusu var..

Yok ben bikmadim hicbiseyden bunlari yazmadan once bdv da geziodum icim sikildi milletin derdinden kiyamet kopsada millet yalan dunyadan uyanda dedim bi an ... o an da senin konuna denk geldi ....
Dertsiz olmamak munkun değil ki menfaatci anne baba arkadaşlar veya esler olduğu sürece daha cok bdv konusu açılacak ama bunlara mahal vermeyelim artik yaa bende okudukça sıkılıyor icim artik dur demek icin once kendi hayatimiza bakmanin zamani gelmiştir hayati baskalarina göre değil de kendimize gore yasamali birazda

Hayattaki sorumluluklardan yüklerden siyrilip kendin icin biseyler yasamak istersin sonra isler b.ka sarar!

Iste sorun burada bir kere yasiyoruz bu hayati ya insan durduramiyor bazen kendinu. Bir deli cesaretiyle atlayiveriyoruz atesin üzerine ya. Hah iste bir de verecegin hesabin korkusu var..
Atese atlamaktan kastin cesaret galiba ama cesareti olmayana hersey zor ezilp buzulmemek icin oda sart. Onemli olan dogru secimmi degilmi yaptigimiz. Arkamiza dondugumuzde içimiz rahatsa hesabi verilmeyecek birsey yoktur! Ama varsa zararın neresinden donulse kar tovbe kapisi herkese aciktir

Atese atlamaktan kastin cesaret galiba ama cesareti olmayana hersey zor ezilp buzulmemek icin oda sart. Onemli olan dogru secimmi degilmi yaptigimiz. Arkamiza dondugumuzde içimiz rahatsa hesabi verilmeyecek birsey yoktur! Ama varsa zararın neresinden donulse kar tovbe kapisi herkese aciktir
Secim dogru degil, yapilanlar da dogru degil. Ama o an ihtiyacin olan ve kendine iyi gelen seyi yapiyorsun ama yaptigin yanlis biliyotsun da yine de yapmak istiyorsun ne olacak o is..?

Hayattaki sorumluluklardan yüklerden siyrilip kendin icin biseyler yasamak istersin sonra isler b.ka sarar!
Canim benim sorumluluk almadan yasamak artik cok zor zaten onemli olan o sorumluluklarla birlikte istenilen yasantiya ulasmaktir.

Secim dogru degil, yapilanlar da dogru degil. Ama o an ihtiyacin olan ve kendine iyi gelen seyi yapiyorsun ama yaptigin yanlis biliyotsun da yine de yapmak istiyorsun ne olacak o is..?
Dedim ya zararın neresinden donsen kardır. Ama vazcegemeyecegin birşeyse o dedigin o zaman onunla o yuk dedigimiz sorumlulukları aynı anda nasil yurutursun veya o hayata o istedigini nasil cekersin onu dusuneceksn

Dedim ya zararın neresinden donsen kardır. Ama vazcegemeyecegin birşeyse o dedigin o zaman onunla o yuk dedigimiz sorumlulukları aynı anda nasil yurutursun veya o hayata o istedigini nasil cekersin onu dusuneceksn
Ya senin konunla ne kadar alakali bilmiyorum kusuruma da bakma lütfen :( ben hayatimin en mantiksiz zamanlarini yasiyorum. Hata yapiyorum isin tuhaf tarafi bu hatayi yapmak bana iyi geliyor cunku cok aptalca ve bombos bir ruh halinin icindeyim.

Back
X